Duben
ohodnotit

Kung Fu Panda 2

Další název:
Kung Fu Panda 2: The Kaboom of Doom
Rok:
2011
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
2.6.2011
„Dvojnásobně pandastické.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kung Fu Panda 2
Nejlínější tvor pod slunce, chlupatý pandí chlapík Po, překonal sám sebe, naučil se kung fu a zachránil rodné údolí před zlosynem Taj Langem. Tady by mohl jeho osud skončit, kdyby se z filmu Kung Fu Panda nestal celosvětový fenomén. Klenot, který se zařadil po bok toho nejlepšího, co studio DreamWorks vyprodukovalo, tedy zlobra Shreka a zvířátek z Madagaskaru, si prostě říkal o pokračování. Na druhou stranu – v Poově životě je stále co odhalovat. Například – přemýšleli jste někdy nad tím, jak je možné, že je jeho tatínkem houser?

Po by si možná tyto otázky taky začal klást, kdyby na to ovšem měl čas. Sotva se usadil prach po jeho souboji s tygrem Taj Langem, objevil se na obzoru nový padouch. Nenechte se zmást tím, že se Lord Shen skrývá v kůži bílého páva. Jeho ambicí je ovládnout celou Čínu a zlikvidovat přitom i bojové umění kung fu. K tomu mu má pomoci armáda krvežíznivých vlčích pomocníků a mocná tajná zbraň. Po celé zemi mizí věhlasní mistři kung fu a Po se spolu s Pěti postrachy (připomínáme, že jde o Tygřici, Jeřába, Kudlanku, Opičáka a Zmiji) vydává na nelehkou misi, hodnou věhlasu Dračího bojovníka. Jak sám říká: „Přece nenechám zničit něco, co jsem se právě naučil!“ Pokud uspěje, odměnou mu bude nejen další hrdinský kousek na kontě, ale i rýsující se skládačka střípků vlastní minulosti, které – Světe div se! – naznačují, že jeho tatínek asi doopravdy nebyl houser.

„V prvním díle jsme zjistili, že hrdinou se může stát každý, bez ohledu na výšku a váhu. Ve druhém se dozvíme, že osud nám přivádí do cesty jak osoby, které nám pomáhají, tak i ty, které nám naopak ubližují, vše proto, abychom dokázali naplno využít vlastní potenciál,“ říká režisérka Jennifer Yuh.

Podle scenáristy Jonathana Aibela je na příběhu patrné, že pokračování nevzniklo jen jako reakce na očekávaný úspěch prvního dílu, ale jako logické a organické vyústění energie, kterou scenáristický tým jedničce věnoval. „Měl jsem obrovskou radost, že mi DreamWorks nabídli pracovat na pokračování, o to větší, že se vrátil kompletní tým. Komunikace byla proto mnohem jednodušší a navíc jsme se nemuseli tolik věnovat budování prostředí a jednotlivých charakterů. To všechno už jsme měli, a tak jsme se o to pustili do příběhu a do akčních scén,“ vysvětluje Aibel. Dodejme jen, že hlubšího příběhu a větší akce si v pokračování Kung Fu Pandy užijeme i ve 3D.

CinemArt CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Kung Fu Panda 2
Před Poem stojí nová výzva. Bílý páv Shen hodlá za pomoci svých vlčích sluhů a tajné zbraně ovládnout Čínu a přitom zlikvidovat umění kung-fu. Po je konfrontován s přízraky minulosti, Shenovi věštkyně před lety předpověděla porážku od "černobílého bojovníka". Ten proto začal pronásledovat a likvidovat všechny pandy. Poovi rodiče se tehdy obětovali, aby odlákali pozornost bojovníků od ukrytého Poa. Mistr Shifu náhle obdrží zprávu od člena rady Gongmen City, že Shen město dobyl a ujal se jeho vlády. Po a Pětka - Tygřice, Opičák, Kudlanka, Zmije a Jeřáb - vyráží na strastiplnou pouť napříč Čínou, na jejímž konci čeká mocný nepřítel. Jak ale mohou přeborníci kung-fu zničit zbraň, která je odolná vůči tomu, co ovládají nejlépe? Po musí zapátrat v minulosti a odhalit tajemství svého původu, jedině tak může získat schopnosti, které mu dají šanci na vítězství.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Kung Fu Panda 2
Pokračování rodinného animovaného filmu Kung Fu Panda (FP 7/2008) je o něco vážnější než první díl, v němž se neohrabaná panda Po vypracovala z pomocníka v hospodě na dračího bojovníka a zachránila ohrožené údolí. V akční animované komedii Kung Fu Panda 2 řeší Po v první řadě krizi vlastní identity a zároveň mstí dávnou křivdu, vyvraždění pand v Číně. Poselství, k němuž protagonista dospěje nejen díky nalezení „vnitřního klidu“, zní: není důležité, kým jsi, ale kým se rozhodneš být. - Panda se s ostatními dračími bojovníky dozví, že moc v Číně se chystá uchvátit páv lord Šen, který zamýšlí zlikvidovat umění kung fu pomocí nebezpečné zbraně. Bojovníci se tedy vydávají do města, aby se zbraně zmocnili a tak zachránili Čínu. - Tvůrci se pečlivě věnovali hlavně bojovým scénám, výtvarnému propracování prostředí hor a exotického starověkého čínského města. Jakoby přitom zapomněli na příběh, který je prvoplánový a přeplněný efektními, často zbytečnými bojovými scénami. Studio DreamWorks tak pokračuje v cestě, kterou výtvarně i koncepčně zahájil Shrek; panda Po je dalším prototypem hrdiny proti své vůli, poněkud neohrabaná, tlustá a věčně hladová postava, která má i přes své nižší zájmy ctihodné cíle, smysl pro humor a dobrou povahu. Konec naznačuje, že další pokračování není vyloučeno. – Filmem debutuje jako režisérka Jennifer Yuh Nelsonová (nar. 1972), která získala animátorskou Cenu Annie za storyboard k prvnímu dílu a která je první samostatnou režisérkou animovaného filmu velkého hollywoodského studia.

-mat-, Filmový přehled 2011/8


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Kung Fu Panda 3 (2016)

 Kung Fu Panda 3 (2016)
Kung Fu Panda 3 n
 
Žánr: animovaný / akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Jennifer Yuh Nelson

(pokračování)

Kung Fu Panda slaví svátky (2010) [TV film]

 Kung Fu Panda slaví svátky (2010) [TV film]
Kung Fu Panda slaví svátky n
Kung Fu Panda Holiday Special
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Tim Johnson

(---)

Kung Fu Panda (2008)

 Kung Fu Panda (2008)
Kung Fu Panda n
 
Žánr: animovaný / historický / komedie / dobrodružný / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Mark Osborne, John Stevenson

(---)

Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five (2008) [Video]

 Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five (2008) [Video]
Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five n
 
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Raman Hui

(---)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10