Zari
ohodnotit

Kolonie

Colonia

Další název:
Colonia Dignidad; Kolónia (SK)
Rok:
2015
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
14.4.2016

Komentáře k filmu Kolonie

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.4.2016
Na příběh podle skutečné   události to byl mockrát o   fous v tom závěru. Nu, pokud   se najde někdo, kdo tomu   uvěří… Pro mne   zklamání, čekal jsem něco   zcela jiného a dostalo se mi   přiblblé love story, navíc   děsně slaboduché. Herci   nebyli zrovna přesvědčiví,   a celé to bylo takové   „umolousané“. Ovšem za   ten napínavý konec něco   dát musím, to je jasné.   Celkově šlo a pohádku pro   dospělé, něco na způsob   červené knihovny.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.5.2016
Colonia Dignidad - Peklo, které bylo daleko horší!
Ucházející snímek, který   nám předkládá události   které se staly a míchá je s   romantickou linkou, kdy   zajatého milého jde do   Kolonie (jakási obdoba   koncentračního tábora)   zachraňovat jeho partnerka.   Nevím zda se toto stalo, ale   tento tábor a nejen on   existovaly a popisované   hrůzy se tam děly. Režisér   však brutalitu a násilí   neukazuje moc naostro, ale   není problém si domyslet. Na   konci nesmí chybět napětí   a brnkání na nervy. Slušný   film a nepěkné věci, které   se děly v dobách né zas tak   dávných - 70%....
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.1.2021
Snímek natočený na   základě skutečné   události, který vlastně   svým způsobem vyznívá jako   moderní pohádka. Mladý   politický aktivista Daniel je   v chilské zemi za Pinochetova   režimu zadržen a odvlečen   do uzavřené kolonie, kde   vládne pevnou rukou chorobně   nábožensky fanatický   bývalý nacistický lékař.   Danielova dívka Lena,   povoláním letuška, která   tu zrovna má zastávku, se   rozhodne ho najít a   zachránit. Během toho v   podzemí objeví něco, o čem   svět nemá ani potuchy. Ano,   klasická dějová šablona   dnes už bohužel velmi   předvídatelná, což nemálo   kazí filmový zážitek.   Izolace a brutální   zacházení z vězni, stejně   jako kdysi v koncentračních   táborech, vedoucí ke strachu   a odcizení od světa, sice   vypadají přesvědčivě, ale   onu správnou temnou   atmosféru přesto   nevytváří. Na letušku je   Lena až moc přehnaně   nebojácná a jakoby ji nic   nedokázalo rozhodit.   Zkrátka, jako by něco   takového nedělala poprvé.   Mírné napětí se místy   dostaví, ale je toho málo.   Snímek tak spíše působí   pouze jen jako zábavný   počin, který se nebere   vážně. A nepomohou ani na   konci snímku prezentované   dobové snímky, jak už se u   takových filmů stalo zvykem.   Hrůzné činy na lidech tedy   po filmové stránce diváky   nijak nezasáhnou. Je to   prostě jen obyčejný film. A   je to vlivem tématu škoda.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.4.2017
Dobry pribeh, vhodne obsazeni,   povedeny scenar a nastesti   happy end...ale jako skutecny   pribeh docela drsny a staci   videt jednou...
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2016
Jsem fascinována. Co to bylo   - chilská sekta nebo chilský   Osvětim? Spolu se slavnou   kauzou místní věznice, kde   se pod rukama   "mafio/policie"   ztrácí vězni, se z téhle   země stává ostrov   hrdlořezů, kam není radno   vstoupit (aneb nový   islámský stát?). Nevím,   až nakolik se jedná o   inscenaci reálné minulosti,   ale byla jsem napnutá od   začátku až dokonce   (rozhodně mne to podnítilo   ke studiu této kauzy, o   které jsem neměla ponětí).   Michael Nyqvist - o jeho   talentu je zbytečné hovořit   - je to švédský poklad a   Emma Watson udělala dobře,   že se pro tento snímek   upsala - zviditelní jí to.   Nějaký přehlédnutelný   Daniel Brühl sice   překvapivě nemám páru kdo   je, ale možná mu to při mne   bylo spíše ku prospěchu,   protože jsem ho jako retarda   nemohla do jejich setkání s   Emmou poznat.
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.4.2016
Velká akční jízda z   pracovního tábora Colonia   Dignidad z doby diktátora   Pinocheta podle skutečného   příběhu,ale zabalená do   popcornového scénaře.Na   snímek se opravdu skvěle   dívá,vše rychle ubíhá,o   dramatické scény není nouze   a děj je napínavý do   poslední minuty.Takže   Kolonie bude mít hezkou   řádku fanoušků.
Autoři zmiňují,že ve   skutečnosti v tomto táboře   byl režim mnohem tvrdší,ale   nechtěli to zfilmovat,což je   škoda,myslím.Když si   vzpomenu na další   "výchovný"   francouzský film Aurore,tak i   z komornějšího prostředí   se dá udělat mnohem   rafinovanější,propracovaně   jší v detailech a mnohem   více (ne)lidský   výtvor.Viděl jsem prostě   mnoho podobných filmů,které   tady byly dříve (kdo by si   nevzpomněl při závěrečné   scéně na letišti na   oscarového Arga?).
Xpojntman
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.9.2019
Generál Pinochet zachranil   Chile od socialistického   experimentu a tenhle film je   komunistickou propagandou. I   když dobře natočenou.
brizaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.4.2016
Nebudu tady řešit, že se   Hemeroida vyškvířila jako   svině nebo že Daník to   zmáknul tradičně sér gut.   Dignidad byl prostě průser a   film potřeboval jak prase   drbání. Ovšem trochu víc   autentičnosti by nebylo   vůbec ke škodě věci,   anžto tohle je hodně soft   verze. Celkově ovšem   nadprůměr, takže 8* a   nazdar.
adam75
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.5.2016
..nemyslím, že bylo   nejšťastnější schovávat   události v kolonii za jakousi   lovestory, ale k   přiblížení atmosféry to   stačí...sekta, teror,   Michael Nyqvist :-)
Petr.c17
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.5.2019
Nečkaný thriller
Film jsem objevil spíš díky   informaci, že spolu hrají   Emma Watson a Daniel Brühl -   což znělo slibně. Nečekal   jsem však takový thriller,   navíc založený na   skutečných událostech o   pozadí Pinochetova režimu a   téhle podivné sci-fi   kolonie. Chvílemi to má až   prvky šíleného hororu, oč   děsivější, že vychází   ze skutečnosti. To jsem se   ovšem dozvěděl až   shlédnutí - zpočátku jsem   nemohl uvěřit, že v   tehdejší Chile mohlo něco   podobného existovat a tím na   mě poměry v kolonii   působily přepjatě a   neuvěřitelně - na jednu   stranu náboženské projevy -   na druhou sprosté nadávky,   teror ze strany   "dozorujícího   perzonálu" mi nějak   nešly dohromady. Ovšem   zřejmě to tak bylo.   Každopádně bych oba   protagonisty raději viděl v   nějaké intelektuální   konverzační romantice od   Woodyho Allena odehrávající   se třeba na Manhattanu.
laratomb
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2020
Nějak jsem tento film   odkládala ... a pak jeden   večer jsem to náhodně v tv   přepla v okamžiku, kdy jsou   zatýkáni a odváženi na   stadion (samozřejmě   začátek jsem pak shlédla   zpětně : -) ... a ejhle už   jsem zůstala. Pořád se   něco děje ... nejdříve   šílenosti od zatčení, po   vstup Leny do tábora ... pak   už zase držíte palec, aby o   sobě věděli a pak už, aby   se jim povedlo utéct ...   vlastně do poslední chvíle.   Musím říct, že moji   pozornost si tento snímek   překvapivě udržel. Emma už   není malá Potterovská   holčička a Daniel mne zaujal   již v Rivalech coby   excelentní Niki Lauda.   Hodnotím kladně, neboť si   film i po několika dnech   pamatuji a zanechal ve mne   dojem.
Al_bert
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.9.2020
Pro mne velké zklamání i   přesto, že jsem v zásadě   nic neočekával. Jako   dokudrama z lehce provinční   produkce by film asi obstál.   Ne však v kategorii, kam se   zjevně snaží patřit už   svým obsazením.
Herecké výkony až na   krátké momenty ploché a pro   mne málokdy uvěřitelné.   Nechybí prázdné, patetické   dialogy. Poměrně často se   vyskytují nelogické zkratky   a nepochopitelné   zjednodušení děje i těžko   uvěřitelné situace včetně   nezbytného happy endu.
Tvůrci si nedali moc   práce s exteriéry ani   detaily. Smrkové lesy v   Chille, Lena vypadá i po   týdnech v lágru jako z   Vogue. Přes tvrdou práci   stále ruce jako z   manikúry.
Obsazení je   věc subjektivní, DB na   naivního levicového   intelektuála pravděpodobně   z dobře situované   západoněmecké rodiny,   který se náhle střetl s   realitou, celkem sedí. EW   prostě vypadá i v 24 jako   holčička ze střední...
Doporučují ke   zhlédnutí čistě proto, že   dostává do širšího   povědomí část brutality   Pinochetovy diktatury, která   není obecně příliš   známá. To považuji za   jediné plus filmu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih110985minih110985Resident Evil: Poslední kapitola (2016) 
Resident Evil: The Final Chapter n
minih91963minih91963Zářivá hvězda (1960) 
Flaming Star n
minih42125minih42125Zlato! (1934) 
Gold n
minih39447minih39447In nomine patris (2004) [TV film] 
In nomine patris n
minih94636minih94636Z prezidentské kuchyně (2012) [2k digital] 
Les saveurs du Palais n
minih93629minih93629Haló, tady Indie (2010) [TV seriál] 
Outsourced n
minih4252minih4252Bláznivá komedie 2 (1992) 
Comiche 2, Le n
minih142494minih142494Týpci a zbraně (2016) 
War Dogs n
minih33030minih33030Balada o siedmich obesených (1968) [TV film] 
Balada o siedmich obesených n
minih26573minih26573Křižovatka smrti (1998) 
Rush Hour n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

20 minut již uběhlo
130 minut zbývá do konce

ČT2 - Crescendo

01:55 - 02:45

40 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

02:00 - 03:05

35 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:30 - 03:30

5 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kevin Cooper

Cooper Kevin

Naposled navštívené:
Kevin Cooper

Cooper Kevin