Jeden svět
ohodnotit

Obsah filmu Jarní úklid s.r.o.

 
Rose Lorkowská (Amy Adams – Kouzelná romance) bývala na střední škole kapitánkou roztleskávaček a randila s hvězdou týmu. Teď je jí přes třicet, je svobodná matka a pracuje jako uklízečka. Její sestra Norah (Emily Blunt – Ďábel nosí Pradu) ještě stále žije s jejich otcem Joem (Alan Arkin – Malá miss Sunshine). Ten je obchodník, který se celý život neúspěšně snaží vyvinout návody na rychlé zbohatnutí. Rose touží po tom, aby její syn chodil do lepší školy a finanční nesnáze se rozhodne vyřešit po svém. Přemluví Norah, aby se s ní pustila do zvláštního druhu podnikání – budou uklížet na místech zločinů. Než se nadějí, jsou obě dívky až po krk...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Christine JeffsChristine Jeffs  
hraje:
Amy AdamsAmy Adams.....Rose Lorkowski [33]   
Emily BluntEmily Blunt.....Norah [25]   
Alan ArkinAlan Arkin.....Joe [73]   
Jason SpevackJason Spevack.....Oscar   
Steve ZahnSteve Zahn.....Mac [40]   
Mary Lynn RajskubMary Lynn Rajskub.....Lynn [36]   
Clifton CollinsClifton Collins.....Winston [37]   
Eric Christian OlsenEric Christian Olsen.....Randy [30]   
Paul DooleyPaul Dooley.....Sherm [80]   
Kevin ChapmanKevin Chapman.....Carl [45]   
Judith JonesJudith Jones.....Paula Datzman-Mead   
Amy RedfordAmy Redford.....Heather [37]   
Christopher DempseyChristopher Dempsey.....sebevrah v obchodu se zbraněmi   
Vic BrowderVic Browder.....prodavač   
Ivan BrutscheIvan Brutsche.....pracovník   
Angelique MidthunderAngelique Midthunder  
scénář:
Megan HolleyMegan Holley  
hudba:
Bruce HanifanBruce Hanifan  
kamera:
John ToonJohn Toon  
střih:
Heather PersonsHeather Persons  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Jarní úklid s.r.o. >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

cora22
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.9.2011
Bol to taký dobrý nápad, škoda že sa stala   tá osudná malá chyba... Netradičný   podnikateľský zámer dvoch sestier -   odpratávať "bordel po mrtvolách" -   ten námet ma nadchol, ale už po pol hodine som   sa začala nudiť a z celej tej   "nezávislej" udalosti sa stal   obyčajný "nedelný" film, ktorý pre   mňa skončil záverečnými titulkami. Škoda ho,   ale boli aj horšie nedele.
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.7.2009
Hořká komedie s lehčím, ale poněkud   pochybným přesahem do existenčního dramatu.   Dokud se film tváří jako komedie, jedná se o   kvalitní a nadprůměrnou zábavu, ale jakmile   zabrousíme do smutné minulosti sester, už to   rozhodně tak kvalitní zábava není (vzpomínky   na matku a s tím spojená traumata mne vyloženě   iritovaly). Lecčemu však divák uvěří a   leccos i filmu odpustí, když se hlavních rolí   tak výtečně zhostí dvě vynikající herečky   - Amy Adams a Emily Blunt jsou jako sestry   fenomenální, doplňují se, i ve vážnějších   chvílích jsou sestersky roztomilé a jaksi   poťouchlé, a jelikož jsem chlap, musím   podotknout, že obě jsou navíc k nakousnutí   ;-)). Sunshine Cleaning je kousek, který   rozhodně měl potenciál, který bohužel jen   částečně využil (většina scén   týkajících se úklidu na místech činu). Proto   to jediné, co si divák nakonec odnese, je   vzpomínka na dvě osobité sestry, které jsou   ovšem, jak jsem již zmínil, fenomenální. Plus   Clifton Collins Jr. v jedné ze svých   nejlepších rolí.
Cash89
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.7.2009
Když budete brát název s opravdu velkou   nadsázkou, budete na film hledět hned   jinak…Jak jinak vysvětlíte spojí Sunshine   Cleaning s uklízením nepořádku po   mrtvolách…Příběh ženy která má finanční   krizi a zkouší vzít za vděk každou prací   jsem viděl už nedávno, ve filmu Frozen River za   to byla Melissa Leo nominovaná na „zlatého   plešouna“…A upřímně řečeno byla to   lepší podívaná…V Sunshine Cleaning mi   přišlo spoustu věcí nedotažených do konce,   od samotného uklízení nepořádku, až po   vypořádání s lidskými osudy…Stále jsem   čekal nějakou zápletku, ale když jsem si   uvědomil že bude skoro konec a že film   nepředvedl nic jiného než poklidné proplutí   příběhem, řekl jsem si že bude někde   chyba…Ani dva krásné exempláře v podání   Amy Adams a Emily Blunt, mi nenahradily hodinu a   půl života!!!
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2009
Povedné a skvěle zahrané komediální drama,   které je však bohužel trochu nedotažené.   Roztomilá Amy Adams je tak akorát krásná aby   se jí dala uvěřite zoufalá matka ve finanční   tísni a Emily Blunt je tak akorát divoká aby se   jí dala uvěřit sestra, která vše zkazí ale v   jádru to myslí dobře. Nápad s uklizením na   místech, kde došlo ke smrti je opravdu   zajímavý ale tvůrci neměli tolik odvahy aby   film naplnili černohumornými hláškami a místo   toho udělali snímek o špinavé práci, kterou   hold někdo dělat musí. Kdyby se tvůrci nebáli   mohlo být hodnocení vyšší, takhle to je po   chvilce, tak trochu o ničem.
rankinfitch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.6.2009
Už jsem to psal včera u filmu "Cesta bez   návratu" s Michaelem Madsenem...u Jarního   úklidu je to totiž to samý - ne, že by to byl   nějak špatnej film, to ne, je to taková   zvláštní story o řešení finanční a   rodinné situace prací, která není až tak   obvyklá. Toť ve zkratce. Ale co mě uniká, je   to, proč to vůbec natočili, protože tenhle   film nevidět by nechalo v člověku úplně   stejnej pocit, jako když ho člověk skoukne - a   to pocit naprosto žádnej. Prostě způsob jak   zabít 90 minut času nic nedělánim s výsledkem   úplně stejnym jako koukat těch 90 minut do zdi.   :-)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.6.2009
Tento film má ničím výnimočným nezaujal, dej   tohto filmu je o dvoch sestrách, ktoré sa   spoločné dali na podnikanie-upratovanie pri   ktorom sa zblížili.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.6.2009
Sunshine Cleaning
Americká nezávislá produkce, nemá u nás   příliš velký úspěch a přesně to samé se   dá říct o snímku Sunshine Cleaning a přitom   je to velká škoda, protože tenhle film si   pozornost zaslouží. Příběh svobodné matky,   která se živí uklízením, samozřejmě není   to jen o tom, protože v příběhu se vyskytuje   několik postav, především členů rodiny jako   je mladší problémová sestra, syn, který je   učiteli nepochopený a nebo lehce podivínský   otec. Takže jednoduchý životní příběh   stojí především na postavách, kterým   uvěříte prakticky cokoliv. Změna zaměstnání   na uklízení po vraždách či sebevraždách je   jen takovou malou třešničkou na dortu. Film   není originální, ale je lidský. Příběhy   postav jsou opravdu lehce uvěřitelné, protože   přesně tohle se opravdu děje, není to   přikrášlené, prostě film Jarní úklid s.r.o.   dokáže popsat život přesně takový jaký je.  
Emily Blunt je má oblíbená herečka a   zbožňuji ji především za její protichůdné   role, je prostě báječná v každé roli a   stejně tak zbytek herců. Našla by se tam celá   řada věcí, kvůli kterým by se film dal   vychválit do nebes, ale myslím, že mé   hodnocení bude výmluvnější.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih15006minih15006Operace: Zlomený šíp (1996) 
Broken Arrow n
minih42190minih42190Roming (2007) 
Roming n
minih24040minih24040Zombi 2 (1979) 
Zombi 2 n
minih3405minih3405Až přijde kocour (1963) 
n
minih4832minih4832Byl jednou jeden král (1954) 
Byl jednou jeden král n
minih81835minih81835Já jsem ty (2009) 
In Her Skin n
minih75195minih75195Amanda Knox: Vražda v Itálii (2011) [TV film] 
Amanda Knox: Murder on Trial in Italy n
minih19360minih19360Souboj Titánů (1981) 
Clash of the Titans n
minih71249minih71249Hněv Titánů (2012) 
Wrath of the Titans n
minih36699minih36699Troja (2004) 
Troy n


Hodnocení:n12345678910
Jarní úklid s.r.o. (2008)Jarní úklid s.r.o. (2008)Jarní úklid s.r.o. (2008)Jarní úklid s.r.o. (2008)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10