Cerven
ohodnotit

Inkvizitor

The Mechanik

Další název:
The Russian Specialist; Deň odplaty (SK); Controller; Krvavé zúčtovanie (SK)
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
94 minut

Obsah filmu Inkvizitor

 
Ruská mafie zabila rodinu Nikolaje Cherenka a on svou ženu i syna hned pomstil. Pak odjel z Ruska do Ameriky, kde je již sedm let a pracuje jako mechanik. V práci vyhledá Nikolaje právník Jon Ridley, který ho zavede ke své klientce Mary Abramoffové. Ruská mafie jí zabila manžela a unesla dceru. Abramoffová nabízí Nikolajovi peníze, aby jí pomohl a přivedl její dceru Julii z Ruska zpět domů. Nikolaj odmítne. Když ale zjistí, že únos má na svědomí mafián Saša Popov, který zabil i jeho rodinu a o němž si myslel, že je mrtvý, nabídku přijímá...

V Rusku na Nikolaje čeká William Burton, kterého také platí Ambroffová. Dal dohromady tým na...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Inkvizitor >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.7.2020
Druhý režijní počin Dolpha Lundgrena a první,   ke kterému si napsal i scénář. A opět si   střihl roli Rusa. Originální název je v   českém překladu ´Mechanik´ a jedná se o   pracovní profesi, jako obvykle, bývalého   agenta, tentokrát ruského, Nicka Cherenkova,   který se přestěhoval do Ameriky za klidem po   smrti své ženy a syna vlivem války gangů.   Jenomže, jak už to v životě bývá, se tam   vrazi objeví také a Nick se rozhodne se vydat na   cestu pomsty. Námět hojně používaný   převážně od přelomu osmdesátých a   devadesátých let. A protože se opět jedná v   Lundgrenově filmografii o nízkorozpočtový   videofilm, nelze od toho očekávat něco   výjimečného či extra. Dolph se však i přes   malé rozpočtové možnosti snažil něco   vytvořit. Prý dokonce použil stylistické rysy   dle Tonnyho Scota, ale to už musí posoudit   divák sám za sebe. Tady jde po načrtnutí   problému a důvodu msty jen o akci, kterých je   skutečně více než dost, avšak, bohužel,   nijak zvlášť nenadchnou. Dolph v takové roli   není poprvé a tak víme, co od něj očekávat.   Nejen jako herec v hlavní roli, ale i jako   režisér udělal kus filmařské práce.   Skutečně škoda toho malého rozpočtu. Snímek   nijak zvlášť nenadchne, ale v rámci pouhého   videofilmu coby akční popcornový film jen tak   na odreagování ve své průměrnosti   nezaškodí.
PORTER
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.1.2015
Hodně slabá akční podívaná ,D.Lundgren opět   v akci s Ruskými protějšky v podobě mafie   kteří mu vyvraždí rodinu a on se s vrahy po   letech setká a chystá se pomstít.Scéna   přestelky když se setkají ve vesnici a začnou   se střílet je jak zkopírovaná z   westernů.Slabý jak v režii,v akcích tak v   efektech.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2015
Byť je mi Lundgren jako herec silně   nesympatický - jako akční hrdina a především   mstitel je to klasa. Spolu s usměvavými drsnými   hláškami a trochu toho násilí a zbraní to   ujde.
thejduk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.4.2014
Bývalý ruský speciální agent dostává   příležitost pomstít smrt své rodiny, kterou   zabili ruští gangsteři tím, že z jejich rukou   dostane dívku, ze které chtějí udělat   prostitutku. Standardní střílečka, kde hlavní   hrdina se musí pomstít a přežít. Dslší film   s nepřemožitelným D.Lundgrenem v hlavní roli.
Reklama
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.9.2012
Na filmu je samozřejmě znát nízký rozpočet;   dost mi vadily podivné barvy; ale na Dolphovy   většinou až C-čkové produkce to je ještě   slušný film. Ze začátku mi vadil dabing (J.   Šťastný), ale časem se to poddalo, a vzdor   občasnému nezbytnému zrychlování ho považuji   za jeden z jeho lepších počinů.
Hugin
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.4.2008
Pokud si tvůrci mysleli, že samotným   zpomalením záběrů docílí nějakého   uměleckého dojmu, tak se šeredně spletli.   Záběry z Petrohradu jsou jako z turistického   prospektu A Lundgren, on asi, chudák, z těch   anabolik a steroidů má problémy s pohybem,   chodil jak na protézách, a jakej to býval   panečku sekáč. Abych jenom nekritizoval, asi   pětisekundový záběr na spadené listí,   zvířené koly projíždějícího auta byl   vskutku zdařilý.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Když se mi do rukou dostalo DVD na kterém je   Dolph Ludngren s brokovnicí a pod ním název   Inkvizitor (nevím v které distributorské hlavě   tento název vznikl) očekával jsem to nejhorší   a puštění filmu jsem dlouho odkládal. Nakonec   jsem však byl docela mile překvapen. Očekával   jsem, že Dolph předvede něco podobného jako   jeho akční kolegové v nynější době ale on   to zvládl o dost lépe. Nemá cenu rozebírat   příběh pomsty po vyvraždění hrdinovy rodiny   jelikož je toto téma ohrané jak Karel Gott ale   jde o jeho zpracování. To se Dolphovi, který se   tentokrát na filmu podílel i jako režisér   celkem povedlo. Film má syrovou kameru a ruské   prostředí dodává filmu dobrou atmosféru. A   jelikož to je akční film užije si divák dost   přestřelek. I ty jsou natočené docela dobře.   Nejsou v nich rychlé střihy, občas se v nich   objeví nějaká ta zpomalovačka a rozhodně se v   nich nešetří krví. Je na nich sice vidět, že   film nestál moc peněz a mohly být klidně i   delší ale i tak se na ně dobře kouká. Film   jsem tedy přežil ve zdraví a nestalo se abych   se u něj nudil. Pokud divák přistoupí na fakt,   že se jedná o akční béčko ve stylu   akčňáků 80. a 90. let bude ho film bavit.   Pokud čeká inteligentní akční zábavu tak ať   si radši dá poslední Bourneovské   dobrodružství.
gorous
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Ani jsem nevěřil ,že Dolph Lundgren může   ještě něco dobrého natočit a tento akční   snímek z prostředí ruské mafie jen tím   příkladem,už to není žádný svalovec,ale   ránu má vždy tvrdou a přesnou a mafiáni   třeste se.Jako aget,který přijde o rodinu se z   Ruska přestěhuje do Ameriky jako mechanik.Bude   požádán o nalezení dcery a její vysbobození   ze spárů ruské,kruté mafie.Senza,akční   podívaná,přestřelky,brutalita,násilí to vše   je v tomto filmu plných zvratů.chválím a   doporučuji
Reklama

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9337minih9337Jako zajíci (1981) 
Jako zajíci n
minih2814minih2814Aligátor (1980) 
Alligator n
minih57587minih57587Velitel (1988) 
Der Commander n
minih41099minih41099Česká muzika (1993) [TV inscenace] 
Česká muzika n
minih24283minih24283Železný stisk (1977) 
The Gauntlet n
minih96899minih96899Jack Ryan: V utajení (2014) 
Jack Ryan: Shadow Recruit n
minih13248minih13248Muži v offsidu (1931) 
Muži v offsidu n
minih20717minih20717Tělesná stráž (1961) 
Yôjinbô n
minih46127minih46127Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 
Harry Potter and the Half-Blood Prince n
minih28542minih28542Gloria (1999/1) 
Gloria n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Inkvizitor (2005)Inkvizitor (2005)Inkvizitor (2005)Inkvizitor (2005)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kako loš son

Kako loš son
Kako loš son

Hvězdný prach (Stardust)

Hvězdný prach
Stardust

Umberto Melnati

Melnati Umberto

Ralph Ferraro

Ferraro Ralph

Fred M. Wilcox

Wilcox Fred M.

Marťan (The Martian)

Marťan
The Martian

Dr. Giggles

Dr. Giggles
Dr. Giggles

Doris Roberts

Roberts Doris

Max Maxudian

Maxudian Max

Harrison Ford

Ford Harrison

Naposled navštívené:
Kako loš son

Kako loš son
Kako loš son

Hvězdný prach (Stardust)

Hvězdný prach
Stardust

Umberto Melnati

Melnati Umberto

Ralph Ferraro

Ferraro Ralph

Fred M. Wilcox

Wilcox Fred M.

Marťan (The Martian)

Marťan
The Martian

Dr. Giggles

Dr. Giggles
Dr. Giggles

Doris Roberts

Roberts Doris

Max Maxudian

Maxudian Max

Harrison Ford

Ford Harrison