Zari
ohodnotit

Vysoká zeď

Další název:
The High Wall
Rok:
1963
Délka:
69 minut
Premiéra v ČR:
19.6.1964
„Dětství, které objevuje uzavřený svět.“

Obsah filmu Vysoká zeď

 
Poetický snímek kdysi známé autorské dvojice vypovídá (tak jako některá její další díla) o křehkém vnitřním světě dětí. - Jedenáctiletá Jitka se při hře seznámí s mladíkem, zotavujícím se za vysokou nemocniční zdí z těžkého úrazu. Pomáhá mu při prvních neobratných krocích, dodává mu novou odvahu a chuť k životu. Neuvědomuje si, že vlastně prožívá první milostný cit. Dožije se pak trpkého zklamání, když zastihne mladíka s jeho dívkou. Brzy však dokáže tento pocit překonat… Vysoká zeď, oddělující svět zdravých a nemocných, je básnickým obrazem přehrady mezi dětstvím a dospíváním. - Film získal Stříbrnou plachtu na MFF v Locarnu...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Ústřední půjčovna filmů
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vysoká zeď >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.12.2017
No to byla obr blbina. Opravdu bych tohle chtěl   vidět ve skutečnosti. Nebudu se ani rozepisovat.   Blbý příběh a ještě blběji podán. Velké   zklamání od pana Kachyni. I ta kradená hudba   tam hraje zbytečně dlouho.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2014
Další Kachyňova lyrika, tentokrát o dívce   citově spjaté k ochrnutému muži a touhou mu   pomoci. Lítost a síla ducha překonat   zoufalství a nechuť k opětovnému řádnému   životu ji stále táhne lézt na zeď sanatoria a   hloubat nad osudem staršího muže upoutaného na   vozíčku. Kouzlo nechtěného ji stále nutí   jít za svým cílem. Přesvědčit ho o síle   plnohodnotného života a překonat své   smíření s osudem. Citová stránka nabývá na   rozměrech a graduje životní školou, která ji   taktéž poučí, že i ona má v životě své   místo. Kachyňa byl v lyrice vždy kouzelník.   Dokázal plně vystihnout podstatu věci a   přesvědčit o ni diváka. Je to taková jeho   osobní filozofie, která je neoddiskutovatelná a   která stále přitahuje hlavně po stránce   filmového umění.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Vysoká nemocniční zeď. Ta v tomto filmu   symbolizuje hranici mezi dětstvím a   dospíváním. Na její vrchol občas vyleze   mladá jedenáctiletá dívka a navazuje kontakt s   mladíkem zraněným po autonehodě. Vedou spolu   různé rozhovory, občas se pohádají a zase   udobří. Přítomnost dívky mladíkovi pomáhá   k uzdravení. Film je lyrickým příběhěm jenž   doprovází krásná hudba, tuším, že se jedná   o náznaky "Klavírní skladby pro   Elišku".


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Vysoká zeď (1963)Radka Dulíková, Vít Olmer
Reklama