Zari
ohodnotit

Hrstka statečných

Never So Few

Další název:
Sacred and Profane
Žánr:
Rok:
1959
Délka:
125 minut

Komentáře k filmu Hrstka statečných

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.9.2013
Jednoduchý válečný   příběh z druhé světové   války, ale mě potešilo   skvělé herecké obsazení.   To mě vždy bere. Na druhé   straně mi chybí na   válečný film více   bojových scén, tady jde   spíše o politiku, romantiku.   Oslava vánočních svátků   uprostřed džungle a kostýmy   Giny, které spíše   korespondují s rokem   natáčení filmu, jsou trochu   mimo. A škoda, že moji   oblíbení Bronson s McQueenem   dostali minimum prostoru.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.11.2021
Válečný snímek je sice ve   znamení hvězd, jakými jsou   např. Frank Sinatra, Steve   McQueen, Charles Bronson či   italka Gina Lollobrigida, pro   kterou se jednalo o   hollywoodskou prvotinu, ale je   v podstatě příkladnou   ukázkou faktu, že i tak se   nemusí jednat o fenomenální   film. Námět o výcviku   několika obyvatel Barmy pro   boj s Japonci sice není   nezajímavý, ale děj   příběhu je značně   jednoduchý a svou   romantizující vložkou   spíše krapet nudící. Lze   si všimnou, že ani tento   snímek se neobešel bez   scény večírku bohaté   smetánky, který se ve své   době používal snad v   každém žánru. Nic proti   ničemu, nakonec proč ne, ale   zrovna tady to jasně dává   najevo nedokonalost   scénáře, neboť bez této   scény by byl snímek o hodně   kratší. Mnohé aspekty   postav v jejich charakteru a   dějové pozice nebyly   využity do hloubky své   podstaty, čímž jejich   přítomnost spíše vyznívá   jen jako nutná přítomnost   do počtu. Že byla   romantická etuda svěřena   zrovna Sinatrovi nijak   nepřekvapí, ale přítomnost   Giny Lollobrigidy vcelku ano.   Jak bylo výše zmíněno,   jednalo se o její první   hollywoodský film, avšak že   se zrovna jedná o tento se   tento skutek nejeví jako   zrovna šťastný nápad. Na   válečný film v pozici   civilní ženy je v centru   dění až moc často, což   dané pojetí spíše kazí. A   to právě v onom romantismu.   Ze snímku to vytváří   značnou obyčejnost, která   nenadchne a má nemalou   potíž po divácké stránce   oslovit. Stopáž dvě hodiny?   To je div, že se to vůbec   podařilo takto natáhnout.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

38 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - 1938: Chamberlain chce mír s H...

19:15 - 19:40

23 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

8 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

43 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Reklama