Zari
ohodnotit

Houdini [TV film]

Rok:
2014
Délka:
166 minut, 2x83
„Příběh Houdiniho, mistra eskapád.“

Komentáře k filmu Houdini

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.2.2021
Opravdu dobře udělaný   dvoudílný televizní   životopisný film o   nekorunovaném králi   světové magie. Technicky je   to na televizní dílo až   nezvykle precizní a Adrien   Brody v hlavní roli exceluje   stejně jako Tim Pigott-Smith   v roli Williama Melvilla.   Jediným kazem je určitá   nevyváženost. První díl je   totiž výrazně lepší než   ten druhý ale i tak je celek   rozhodně výrazně   nadprůměrný.
Karius
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2016
Po prvním díle jsem si   říkal, že to bude za plnej   počet. Adrien Brody na   pohodu, spousta pěkných   triků, prostě na TV film   nadstandartní. Ale druhý   díl už byla slabota. Samé   spiritistické žvásty, nuda   a ještě jednou nuda. Suma   sumárum 70%
radegaster
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.6.2017
Mistr úniků
Snímek Houdini nám odkrývá   dobu i část jeho triků ,   zmizení slona nám však   musel osvětlit až Val   Valentino v pořadu Magie   kouzla zbavená. Jeden z   nejlepších iluzionistů   světa, Harry Houdini ,   vlastním jménem Erik Weisz   jako syn židovského rabína   je v Americe přistěhovalcem   z Madarska, coby malý chlapec   však zvládá nejen zdejší   řeč ale zcela jej uhranulo   prostředí triků a   jevištních iluzí. Po   neshodách s otcem prchá z   domova ve společnosti   druhořadého iluzionisty ,   vlastní prací a nápady se   však brzy stává velmi   známým ve svém   oboru.Amerika se už zdá   příliš těsná a na řadě   je Evropské turné.Toho   využívá americká   administrativa a verbuje jej   jako svého agenta ve   spolupráci s Brity. Turné   má divácký i   "diplomatický"   úspěch. V soukromí však   začíná duševně strádat ,   především ve vztahu ke své   manželce která velice trpí   tím, že nemůže mít   děti.Když se k tomu přidá   smrt jeho milované matky s   Houdinim to silně otřese.   Jeho dřívější známy z   evropského turné sir Artur   Conan Doyle jej navštíví a   jako známý spiritista se   pokuší navázat   "kontakt" s jeho   matkou v záhrobí.Houdini je   skeptický ale nakonec   svolí.Po seanci však   dochází k oprávněnému   závěru, že se jednalo o   podvod a s Doylem a jeho   manželkou-médiem se   rozchází ve zlém. Houdini   napíše na téma spiritismu   knihu , kdy nejen v ní ale   různých seancích demaskuje   podvodníky kteří jen   parazitují na lidském smutku   a neštěstí.Houdini umírá   ve věku 52 let s největší   pravděpodobností na zánět   slepého střeva.Film není   realizací špatný. Kamera   docela solidní , hudba   nevtíravá a Adrien Brody si   to evidentně užíval. Mouchy   se však rovněž najdou.   Některé dějové vsuvky jsou   zbytečné až spíš brzdí   tempo filmu, u skoku z mostu   do řeky je zase silně pod   nulou ale při konverzaci   nejde nikomu pára z úst.   Únik z trezoru německého je   pak spíš pomýlením   žánrů z životopisného   dramatu na sci-fi.Celkový   dojem jako solidní   nadprůměr ale ve srovnání   se snímky Iluzionista nebo   Dokonalý trik je Houdini až   třetí v řadě.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama