Houdini (2014) [TV film]

Houdini
77.6 %
 
 
    Žánr: životopisný / drama
    Země: Kanada / Spojené státy americké
    Délka: 166 min., 2x83
„Příběh Houdiniho, mistra eskapád.“
Dvoudílný televizní film vypráví příběh Harryho Houdiniho, první skutečné americké superstar, která se proslavila po celém světě. Přistěhovalec z východní Evropy Ehrich Weiss, jenž začínal jako kouzelníček v podřadné cirkusové show a dotáhl to až k vyprodaným koncertním halám, proslul pod uměleckým jménem Houdini.

Oscarový Adrien Brody ztvárnil hlavní roli velkého Harryho Houdiniho, který si klestí cestu ke slávě, zaplétá se do špionáže, bojuje proti spiritistům a setkává se s největšími osobnostmi své éry - americkým prezidentem počínaje a sirem Arthurem Conanem Doylem či Rasputinem konče. Drama Houdini je strhující podívanou, která nás zavádí do hlubokých zákoutí Harryho duše a odkrývá nám zákulisí mágova života skrze jeho triky, vize i mistrovské iluze.

Vedle Brodyho se ve filmu představí také Kristen Connolly v roli Bess Houdiniové, Harryho životní lásky i jeho pravé ruky, a Evan Jones jako Harryho asistent a důvěrník Jim Collins.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra 1. dílu: 13.06.2015 HBO
Premiéra 2. dílu: 20.06.2015 HBO

režie:
Uli Edel
 
 
hraje:
Adrien Brody ( Harry Houdini), Kristen Connolly ( Bess Houdiniová), Evan Jones (Jim Collins), Tim Pigott-Smith ( William Melville), Megan Dodds ( Margery Crandonová), Madeleine Potter (Houdininova paní), Linda Marlowe (Lady Doyle ), David Calder ( Sir Arthur Conan Doyle ), Eszter Ónodi (Cecilia Weissová), Kata Sarbó, Tom Benedict Knight (Dash Houdini ), Louis Mertens ( Erich Weiss), Shaun Williamson ( Riley), Faye Bradbrook (paní Robinsonová), Tom Whitecross (reportér), Anthony Cozens (Chauncey), Owen Good (Price), Mark C. Phelan (dr. Lynn), Wayne Brett (major)
 
 
scénář:
Bernard C. Meyer, Nicholas Meyer
 
 
kamera:
Karl Walter Lindenlaub
 
 
hudba:
John Debney
 
 
střih:
David Beatty, Sabrina Plisco
 
 
zvuk:
Gábor Máté
 
 
zvláštní efekty:
Gabor Kiszelly
 
 
koproducent:
David Minkowski, Karen Mayeda Vranek, Ildiko Kemeny
 
 
vizuální efekty:
Tomáš Kalhous (vedoucí 2D oddělení), Lukáš Herrmann, Neishaw Ali, Jeff Campbell
 
 
masky:
Ancsa Kriskó
 
 
asistent režie:
Katharina Haase
 
 
výkonný producent:
Gerald W. Abrams, Andras Hamori
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.