Duben
ohodnotit

Habermannův mlýn

Další název:
Habermann; Habermann’s Mill
Rok:
2010
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
7.10.2010
„Chceme-li porozumět přítomnosti, musíme znát minulost.“

Diskuze k filmu Habermannův mlýn

 Počet příspěvků v diskusi: 6
 Přidat příspěvek do diskuze

jmenuji.se.libor
jmenuji.se.libor zprava

Napsat uživateli zprávu

13.8.2011
Ještě jeden úsek z historie, který se skutečně stal: V   r. 1945, když se blížil konec války a Rusové   osvobozovali tzv. Sudety v severních Čechách - Stalo se   to ve vesnici Teplá, která sousedí s rodnou vesnicí mé   mamky Vlastislaví. S nastávajícím koncem války měli   Němci hrůzu z postupující ruské armády(protože   německá armáda páchalia předtím zvěrstva na   okupovaném území Ruska mezi r. 1941 - 1944, německá   propaganda strašila ne konci války Němce, že Rusové   budou stejně postupovat i vůči německému civilnímu   obyvatelstvu na území Německé říše). Němci tomu   věřili a báli se a tak páchali sebevraždy. V Teplé   měl mlýn německý mlynář, měl dvě děti, stalo se,   že před příchodem ruské armády ten mlynář své dvě   děti utopil v potoce a sebe a svojí ženu otrávil   práškem (jedem), který každý němec fasoval na konci   války(kromě dětí). Ve vesnici Teplá spáchal   sebevraždu ještě německý majitel továrničky na   limomádu. Také ve Vlastislavi německý sedlák taky   spáchal se svojí ženou sebevraždu. To je skutečná   historie, nikoliv fantasy film, který natočil Herz jako   úlitbu Němcům za to, že tam nějaký čas žil.
Pospisilova
Pospisilova zprava

Napsat uživateli zprávu

3.1.2011
Argumentace Martina28 ???
Mám tomu rozumět tak, že kdo se narodil dříve a navíc   prošel koncentrákem je expert? Pak vám dám mnou všude   uváděný typ na óbr experta. V Jančárkově dokumentu   Habermannův mlýn vystupuje pamětník, narozený dokonce o   pět let dříve jak Herz, a to v r.1929! Jmenuje se Karel   Cvrk, u všeho byl, vše si pamatuje. Akorát ti, kteří mu   poskytují prostor, zapomínají podotknout, že se jedná o   agenta Stb. 7x evidovaného alias Zimermana .Nezlehčuji   traumatické zážitky J.Herze z dětství. Jestliže se ale   v upoutávce na film objeví, že film H.m. byl natočen   podle skutečných událostí v Bludově, pak tvrdím, že   J.Herz lže a že je to nefér, neboť co může být   větším reklamním trhákem než tvrzení, že tak to   bylo! No a když mlýn semele nějaké to jméno rodiny,   která v kraji skutečně po generace žije a jejíž osudy   byly také kruté, co na tom? Komu se zpovídá umělec?
Martin28
Martin28 zprava

Napsat uživateli zprávu

2.1.2011
Juraj Herz
Vážené dámy,a víte že pan Herz byl i s celou rodinou v   koncentračním táboře v Ravensbrucku a pak byl přesunut   do Sachsenhausenu?Kdo jiný by k tomuto tématu měl víc   říct než tento pán a skvělý režisér,který to   všechno zažil.Trochu dostudovat fakta by neškodilo.
Pospisilova
Pospisilova zprava

Napsat uživateli zprávu

16.12.2010
Nefér film
V upoutávkách se film odvolává na pravdu, ale vzápětí   tvrdí, že to není pravda.Tak co je to? Pokud by to byla   pouhá inspirace, nemohl by to být takový slepenec.Za   nebezpečnou považuji manipulaci s mladými lidmi.Málo   času, neznalost historie, emocionálně vypjatý film a   začnou odsuzovat Čechy a jejich povahu. Režisér   manipuluje s jejich city, je to jeho profese a za to dostal   dobře zaplaceno.Těší ho ty peníze, když si čte mnohdy   velmi zmateční komentáře? Vždyť umělecké dílo má   člověka obohatit i o fakta, byť se nejedná o dokument.   Proto říkám nefér.
Eliasela
Eliasela zprava

Napsat uživateli zprávu

15.12.2010
Dala jsem si tu práci a netu vyhledala přesný uváděny   počet obětí II.světové války, bylo to 56.125.262, pro   ty co neumějí počítat a studium jakékoli hisorie je pro   ně otravné, bylo to přes 56 milionů obětí z celého   světa a toto zapříčinila jedna jediná země, chcete-li   jeden národ.Protože Habermannův mlýn je   ostudné,zpolitizované, manipulující dílo, bohužel pro   Vás pane režisére, zmanipulovaného člověka (který se   svou minulostí a původem velmi hodil).Tento film by   princip kolektivní viny měl potírat, v tomto případě   ho,ale co se Čechů týče rozdmychává.Mladí lidé   neznalí historie se tohoto snadno chytí, film útočí na   city, ale tím nesprávným směrem.Velmi názorný   příklad jak lze překrouti historii.
csc
csc zprava

Napsat uživateli zprávu

24.11.2010
K čemu a komu má takový film sloužit?
Film trapný a zavádějící příspěvek "mapování   historie".
viz:
http://www.czechspitfireclub.cz/?sekce1=clanky&sekce   2=habermannuv-lync
  Přidat příspěvek do diskuze


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:40 - 05:10

119 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Varmužovci z Mistřína

04:20 - 04:45

19 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:55 - 04:55

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:35 - 06:00

4 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10