Jeden svět
ohodnotit

Coach Carter

Další název:
All Day Long; Kouč Carter (SK)
Rok:
2005
Délka:
130 minut
„Příběh kontroverzního trenéra Kena Cartera, který se snaží naučit své hráče, že život je víc než basketbal.“

Komentáře k filmu Coach Carter

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.7.2014
Americky klišovité, ale   podmanivé, podněcující,   snažící se řešit   skutečný problém   začleňování afroamerické   mládeže z problematických   lokalit do života. Jak   říkám - vše je o motivaci,   motivovaný člověk dokáže   divy. Filmově nadprůměrně   dobře natočeno.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2011
Vynikajici , jeden z   nejlepsich filmu co jsem kdy   videl, silny pribeh,sportovni   drama jak ma byt chvilemi   chlapsky,pratelsky dojemne.   prefektni zalezitost
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2009
Dobře natočený film ze   života školáků, kteří   žijí jen hrou basketbalu a   učení se moc nevěnuji   změní to až nový trenér v   podání S.L.Jacksona. Líbil   se mi hlavně konec kde je   správně ukázáno , že ne   vždy se musí vyhrát a   důležité je čeho dosáhli   v životě.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2008
Film pro mě zachránilo to,   že to není jen další   americká pohádka, ale   příběh je inspirován   skutečnou událostí a osobou   Kena Cartera, který   skutečně pomohl několika   chlapcům změnit jejich   život…Pomalu začínám   mít sportovní filmy moc   rád, divák aspoň na chvíli   bude mít pocit úplného   vítězství nebo prohry,   nicméně pokud je film o   sportu natočen poutavě, a   jako že tento je, tak to   úplně změní divákův   pohled na danou věc, budete   si říkat že je to strašně   moc kýčovitý ale k   takovýmto žánrům tento   pocit prostě patří,   zvlášť když je tento film   natočen podle skutečného   příběhu…Je jednoznačné   že tento film vedou tři   věci…První věc je hlavní   herec Samuel L. Jackson,   jehož výborné charisma   vneslo do příběhu opravdu   silné emoce a energii, i   když Jackson začíná hrát   také ve všem a role si podle   mě už moc nevybírá, tak   jen těžko bych si   představil v jeho roli   někoho méně   výstředního…Druhá věc   je samotný příběh, může   se vám to zdát tak trochu   divné že partu   nevychovaných a drzých   holomků srovná hned po   prvním tréninku jejich   trenér ale když vidíte to   jejich odhodlání v zápasech   a i v celém filmu, je to   prostě radost   pohledět…Dokonce jsem měl   i malinkatý úsměv na   obličeji když se za svého   trenéra postaví a kašlou na   to co jim říkají   ostatní…Třetí věc jsou   samotné zápasy, já jsem to   nebral jako film ale jako   přímý přenos na ČT 2 a   doslova jsem prožíval   každý vhozený bod, každou   povedenou akci, jako kdybych   koukal na zápas Mlékárny   Kunín :-D…V tomto filmu   nešlo jen o samotné zápasy   a vítězství ale ukázat   mladým hráčům že mají   budoucnost i jinde než ve   vězení nebo na   hřbitově…Alespoň u   několika mladých lidí se mu   to podařilo…
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2012
Basket nemusim a sport   vseobecne ma nezaujima ale   toto je nastastie viac o   discipline nez o sporte - a ze   je to teda vyborne   natocene.

/3.8.12/ cz dab pro   Hollywood Classic Tvůrčí   skupina Josefa Petráska, 2005   [pip]
Faye
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.7.2007
Jde o klasickou zápletku,   kterou jsme viděli ... no,   mockrát. Nový trenér   dokáže z rozhádaných   rádoby drsných a   neukázněných frajírků   vytvořit tým a navíc tým,   který začne vyhrávat...   „Budete hrát jako   vítězové, chovat se jako   vítězové a   nejdůležitější, budete   vítězové. Když budete   poslouchat a učit se.“   Jenže začít vítězit je   mnohem snazší než změnit   přístup ke vzdělání, k   budoucnosti. Basketbalu sice   nerozumím, ale dobře se na   ten sport ve filmu kouká.   Stejně jako na Samuela L.   Jacksona v roli trenéra ...   „Vzal jsem tuhle práci,   protože chci změnit   zvláštní skupinu mladých   lidí“.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.10.2011
Hodnocení asi trochu   ovlivněno předsudky vůči   podobným typům filmů, kdy   se "magor" rozhodne   zlepšit život lidem tím,   že je bude terorizovat.   Možná to ani jinou cestou   nejde, ale po celou dobu filmu   jsem se neubránil vcítění   se do role někoho, kdo   nemůže svobodně sdělit   svůj názor.
Podle   mého názoru se nejedná o   výjimečný film, ale o   nadprůměrný americký film   o tom, jak se ze sportovní   Popelky a sebranky hráčů, u   nichž se nedá předpokládat   nějaký extra talent, stane   skoromistr vesmíru.
Scénář jsem četl vždy   s párminutovým předstihem a   to pak diváka nikdy moc   nebaví...
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Tak tento film má grády. Já   jako sportovní fanda   říkám, že tento film nic   nepostrádal. Výborná   synchronizace hudby, střihu,   napětí, momentů, která   neměla slabší chvilky.   Skvělé momenty a praktiky   pana trenéra Cartera nás   všechny přivedou k extázi.   Nejsou to jen řeči.. mluví   ke každému z nás do duše.   Pan trenér Carter ukázal,   že má také charakter a že   stojí za některými zásady,   které stanovil a jsou   potřeba pro další životní   etapu mladých hochů i přes   nátlak rodičů, média,   školy a někdy i přes odpor   hráčů. Líbí se mi jak   někteří režiséři   dokonale vystihnou toho   pravého herce pro danou roli,   je to až neuvěřitelné. Pan   režisér Thomas Carter   nezapomněl na nic a nic   nenechal v náhodě, kdy si   můžeme všimnout i každého   z charakteru mladých mužů.   Sport je krásná nedá se   říct věc.. je to umění,   ale i když to umění   ovládáte na jedničku, tak   nikdy nemáte vyhráno.   "Mít talent není   všechno".
majkronyk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2020
Prostě skvělej film
Zrovna na to koukám a i po   těch letech, co jsem to   neviděl, tak se mi to pořád   líbí. Chápu, že tyhle   sportovní filmy nebaví   každého a vlastně já   nejsem žádnej sportovec a   když si vzpomenu, co 2K   provedlo s NBA hrama, tak je   mi z toho fakt zle. Ale ten   film za to nemůže:) Takže   určitě doporučuju všem,   kdo mají rádi v podstatě   životopisné filmy podle   skutečných událostí.   Paráda.
BlackElvis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.12.2007
Příběh kontroverzního   basketbalového trenéra z   Richmondu (v podání   excelentního Samuela L.   Jacksona), který se snaží   změnit pár chlapců z   poflakovačů ve studeny   vysoké školy a pomoct jim i   v úspěchu v basketnalu. A to   se mu povedlo a řežisérovi   se vlastně povedlo natočit   opravdu vynikající, dojemný   film.
vampyer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2008
Perfektny film s perfektnymi   hercami, S.L. Jackson a   Chaning Tatum - sice nie   prilis okukany, ale pre   milovnikov Step up -   nezabudnutelny. Kedze mam rada   basket vychutnala som si tento   film a ceresnickou pre mna a   kamosku, s ktorou som to   pozerala bol pohlad na   chalanov a ich vypracovane   tela:D. Takze baby hor sa na   to:))
84%, 8/10
sismik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Jo, bylo to celkem zajímavé.   Není to další americká   pohádka o tom, jak kluci pod   vedením trenéra vyhrály   pohár. Je to super   odreagování a doporučit to   můžu všem.
viana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.3.2010
Film se mi líbil,Samuel byl   trenérem jak se patří   -tvrdý,neústupný,stál si   za svými nároky proti všem   i proti jejich rozumu a   nakonec děcka dotlačil tam   ,kam chtěl-ne na ulici ,ale   do škol!!Dobrý filmový i   sportovní zážitek.
Koldyn11
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2009
Skvělý kousek podle   skutečné události   odehrávající se na   americké "střední   škole". Samuel L.   Jackson hrající tvrdého,   neúprosného ale   spravedlivého trenéra   basketbalu, který vidí smysl   života spíše ve vzdělání   než v basketbalu. S.L.   Jackson zahrál svou roli   opravdu skvěle a věrohodně,   ovšem ostatní se také   nezrtatili, vyzdvihl bych Ch.   Tatuma. Fanouškům   sportovních filmů tento   snímek vřele doporučuji.
luca-luciano
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.8.2009
Před shlednutím filmu jsem   měl nějaké očekávání,   které se tedy naplnilo, až   mírně přeteklo. Ke smímku   o sportu se přidala filmovost   a to nám nabízí střídat   místa dramatické a takové   oddechové, čili samotný   basketbal. Filmu se sportovní   tématikou bylo natočených   hodně, ale většinou se   opíraly pouze o ten určitý   sport a ostatní scény   pokulhávaly. Zde se k   pěknému zpracování   samotného sportu přidal i   slušný příběh a dobře   zachycené prostředí   sociální skupiny, kolem   které se film hlavně   "točí". Z toho   jasně vyplývá, že ve svém   žánru je to jasně   nadprůměr. Byl jsem   zvědavý na Samuela a opět   nezklamal Musím ještě   podoktnou, resp. pochválit   skutečného, zčásti   nepochopeného K. Cartera,   jeho disciplína byla   užasná. Když to shrnu, tak   film mě i přes svou délku   dost zaujal a příjemně jsem   si u něj odpočinul,   doporučuji!
richi23
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Tak tenhle film jsem viděl   asi třikrát,je to dobrý   film a má skvělé   záběry..moc se na něj   těším a Samuel l. jackson   je prostě jeden!!!!
teko
Hodnocení:
Přidáno: 8.4.2006
Coach Carter
Ken Carter (Samuel L.   Jackson), majitel   úspěšného obchodu se   sportovním zbožím, se stane   trenérem středoškolského   basketbalového týmu v chudé   oblasti Richmondu, kde byl   kdysi šampionem v atletice.   Zděšený ubohými poměry   svých hráčů i jejich   strašnými výkony na   hřišti se rozhodne změnit   obojí. Ihned zavede přísný   režim, jehož dodržování   je podmínkou členství.   Počáteční odpor chlapců   se brzy změní, když tým   pod Carterovým vedením   začne vyhrávat jednu   soutěž za druhou. Carter   však zjistí, že jeho   svěřenci jsou hodně pozadu   ve škole, a rozhodne se   jednat: přeruší všechny   tréninky a zamkne hřiště.   Je odhodlaný dokázat, že   chlapci pro svou budoucnost   potřebují víc než jen   sport. Časem zjistí, že je   ovlivněn mnohem víc, než   kdy očekával.Hrát ligu je   jen cesta, nikoli cíl!
IceCold
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2007
Výborné!
Mne teda viac k šťastiu   nechýba! Skvelý trénerko,   ktorý pekne rozseká drzých   mladíkov, basketbal v dobrom   kamerovom a strihovom   prevedení, zopár tých   "hviezdnych"   momentov, víťazstvá a   porážky, trochu romantiky a   žialu. To je pravá   športová dráma! Navyše ako   basketbalista, by som fakt   odporučil každému   hráčovi...
Niry
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.11.2007
Zajímavý film, který zaujme   i lidi nezajímající se   příliš o sport. Ač je   námět napravení zlých   kluků z gangů malinko   ohraný se Samuelem L.   Jacksonem v hlavní roli mu   brzy propadnete.
pavca35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.5.2007
Vzhledem k tomu, že se jedná   o film z černošského   prostředí, přijdou si na   své nejen fanoušci   basketbalu ale i milovníci   hip-hopu. Musím říct, že   podobnou zápletku, kdy   špatnému týmu co neustále   prohrává je přidělen nový   trenér, jsem už viděla.   Tenhle film se mi však   líbil, protože se opírá o   skutečný příběh. Našla   jsem v něm mnoho poučení a   hlavně mě tak nějak   optimisticky naladil, protože   jsem u něj cítila, že   když i já budu něco opravdu   chtít, tak toho můžu   dosáhnout. Ovšem nebude to   bez mého přičinění.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih74532minih74532Café de Flore (2011) 
Café de Flore n
minih61659minih61659Duhová panna (2000) [TV film] 
Dúhenka n
minih9241minih9241Jack Rozparovač (1988) [TV film] 
Jack the Ripper n
minih17677minih17677Ragtime (1981) 
Ragtime n
minih47349minih47349Quantum of Solace (2008) 
Quantum of Solace n
minih25017minih25017Gattaca (1997) 
Gattaca n
minih35957minih35957Svědkyně (1991) [TV inscenace] 
Svědkyně n
minih86167minih86167Jack Reacher: Poslední výstřel (2012) 
Jack Reacher n
minih45436minih45436Možná přijde i kouzelník (1983) [TV pořad] 
Možná přijde i kouzelník n
minih22449minih22449Vesničko má, středisková (1985) 
Vesničko má, středisková n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

8 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Pyl zlatého kapradí

12:00 - 12:25

8 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

8 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

38 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10