Duben

Komentáře uživatele pavca35

pavca35

pavca35 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 29
50x a stále poprvé (50 First Dates)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Přesně ten typ romantických   komedií pro chvíle pohody.   Nad ničím nemusíte   přemýšlet a jen se   necháváte unášet dějem. I   když není nikterak   složitý, pobaví vás.   Hlavní myšlenka je dobře   zpracovaná. Pro mě opravdu   povedený filmeček. Navíc se   mi líbil herecký výkon Drew   Barrymore.
Animální přitažlivost (Someone Like You)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Mám ráda romantické   komedie, ale tahle se mi moc   nelíbila. Přirovnávání ke   kravám mi nevadilo, každý   se vyrovnáváme se svými   citovými nezdary posvém, ale   nenadchlo mě zpracování.   Film je jakoby rozdělen na   jednotlivé sekce a tudíž   mě nevtáhl do děje a já se   nějak nedokázala sžít s   hlavní hrdinkou. Bodík   navíc dávám za   sympatického Hugha Jackmana.
Anna a král (Anna and the King)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Pěkný romantický film se   skvělým hereckým   obsazením. Jedinečnou Jodie   Fosterovou, kterou mám ráda   a sympatickým Chow Yun-Fatem,   ze kterého přirozené   charizma čiší na dálku.   Rozličná kultura, hudba i   úchvatná krajina dodávají   filmu jeho kouzlo. A   přestože ve filmu není   jediná erotičtější   scéna, důvěrný dotyk či   polibek, cítíte tu sílu   citu. Film jsem viděla   několikrát, ale pokaždé   mě emocionálně zasáhne.
Apocalypto
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Patří k filmům, které mě   nějakým způsobem zaujmou -   v tomto
případě   základní myšlenkou stejně   jako zpracováním - ale
rozhodně mě nepřinutí   prohlásit "Jé, to   musím vidět znovu!"
Protože jsem slabší   povahy při některých   pasážích ze mě
vyletělo slůvko   "fuj". Zvláště   při rituálním   vyřezávání srdce druhé   oběti a potom při tzv.   možnosti útěku,kdy jednomu   z indiánů projede oštěp   skrz lebku. Musím ale uznat,   že patřičná dávka   brutality k tomuto filmu   patří. Je charakteristická   jak pro zvolené téma, tak i   pro období, ve kterém se   děj filmu odehrává.
Ať to stojí, co to stojí (Whatever It Takes)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Další typická americká   romantická komedie, ve které   předem víme jak to skončí.   Ale u tohoto žánru s tím   více méně počítám a   proto dávám 7. Místy jsem   se zasmála a myslím si, že   herci se také snažili.   Scénář použitý již   několikrát, ale film mi   kápl do noty, protože jsem   se zrovna potřebovala   odreagovat a uvolnit. A to se   mi u tohoto filmu povedlo,   ikdyž jsem se místy nudila.
Bratrstvo neohrožených (Band Of Brothers)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Velice zdařilý válečný   seriál popisující   skutečné historické   události a osudy vojáků. K   tomu kometnáře válečných   veteránů, kterých se   seriál týkal. Skvělé   válečné scény,   vynikající herecké výkony   i obsazení. Byla jsem   vtažena do děje a doslova   hltala jeden díl za druhým.   Klidně jich mohli natočit   víc.
Coach Carter
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.5.2007
Vzhledem k tomu, že se jedná   o film z černošského   prostředí, přijdou si na   své nejen fanoušci   basketbalu ale i milovníci   hip-hopu. Musím říct, že   podobnou zápletku, kdy   špatnému týmu co neustále   prohrává je přidělen nový   trenér, jsem už viděla.   Tenhle film se mi však   líbil, protože se opírá o   skutečný příběh. Našla   jsem v něm mnoho poučení a   hlavně mě tak nějak   optimisticky naladil, protože   jsem u něj cítila, že   když i já budu něco opravdu   chtít, tak toho můžu   dosáhnout. Ovšem nebude to   bez mého přičinění.
Divoké kočky (Coyote Ugly)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Další z filmů při kterých   vám nemusí jet mozek na   plné obrátky. Romantika s   očekávaným šťastným   koncem, k tomu pěkné   písničky. Jen mi nesedla   pasáž kdy Violet poprvé   vyleze na barový pult, začne   nesměle zpívat a v ten   moment je skupinová rvačka u   konce. Ale jinak dobrý.
Dokonalá partie (The Wedding Date)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Film Dokonalá partie je   určen hlavně pro ženy a pro   ty co nečekají žádný   složitý děj. To u   romantických filmů   nepředpokládá asi nikdo.   Hlavní hrdinka Kate se   chystá na svatbu své sestry   a protože svědkem bude Katin   ex-přítel, najímá si jako   doprovod profesionálního   společníka Nicka, který se   ukáže jako skutečný mistr   ve svém oboru - všechny   ženy jsou jím uchváceny. Na   hodinku a půl tedy můžeme   vypnout a nechat se unášet   pohodovým, nenáročným   příběhem, ve kterém   pracovní vztah Nicka a Kate   pozvolna přerůstá v lásku.
Hon za svobodou (Chasing Liberty)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Podobný scénář jako u   filmu "Láska na   hlídání". Anna, dcera   prezidenta, je neustále   sledována a ochraňována   což ji brání v navázání   vážnějšího vztahu. Při   návštěvě Prahy narazí na   sympatického fotografa Bena   kterého využije při útěku   před ochrankou. Jejím cílem   je návštěva Berlína.   Omylem však nastoupí do   vlaku směřujícího do   Benátek. Zde se seznámí s   potrhlým Scottym, který je v   Benátkách okrade.....Cesta   do Berlína se tak stává   složitější, ale jak lze   předpokládat vše dobře   dopadne. U tohoto filmu se mi   líbí, že je zasazen do   různorodého prostředí a   neodvíjí se zde jen   příběh Anny a Bena, ale   postupně se mění i city   agentů Alana a Cynthie.   Bodík navíc za herecké   obsazení.
Hostel
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Musím říct, že mě tento   film totálně zklamal.   Čekala jsem od něj mnohem   víc. Jedním slovem prostě   hrůza a navíc vykreslení   naší republiky je děs. Co   si o nás musí v americe asi   myslet???? Řekla bych, že   film nemá s hororem téměř   nic společného, jen spousta   krve. Hnus!
Jen trošku štěstí (Just My Luck)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Mám ráda komedie a když   jsou navíc okořeněné   romantikou, dostanou mě. Ve   filmu je plno vtipných   situací od začátku až do   konce. A když nebudete u   některých přemýšlet nad   jejich absurditou (např.   situace v restauraci, kdy   Ashley zaloví v cizím   talíři nebo boj s pračkou),   protože nikdo by se přece   takle nechoval a vezmete je s   nadhledem,můžete se těšit   na pohodovou podívanou. No a   pokud jste fanoušky hudební   skupiny McFly, není co   řešit. Hrají zde sami sebe.
Království nebeské (Kingdom of Heaven)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Pěkný historický film   vyzdvihující rytířství,   čest, odvahu a hlavně   nesmyslnost války (alespoň   já jsem to tak pochopila)   podbarvený romantikou. Moc se   mi líbil, ikdyž hned při   první bitvě v lese jsem se   místy špatně orientovala.   Snad je to dáno tím, že   krvavé scény moc nemusím a   občas, opravdu jen občas,   při nich malinko přivřu   oči. Závěrečné   dobývání pevnosti bylo   skvělé. Ta troška romantiky   mě také pohladila po duši.   Celkově na mě film   zapůsobil kladně a jak tady   již někdo napsal - je to   pěkná podívaná.
Latter Days
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Nádherná romantická komedie   o lásce dvou homosexuálů   rozličných náboženství i   rozdílným pohledem na svět.   Krásném, ale povrchním   Chrisovi a členovi mormonské   církve Aaronovi. Vše začne   obyčejnou sázkou, kterých   již Chris uzavřel nespočet,   ale Aaron je první muž,   kvůli kterému se mu zdá,   že by chtěl být něco víc.   Stane so dobrovolníkem v   projektu pomáhajícímu   těžce nemocným,   přehodnotí svůj postoj k   náhodnému sexu a do Aarona   se opravdu zamiluje. Aaronova   situace je však mnohem   složitější. Jeho otec je   totiž hlavou mormonské   církve a ta homosexualitu   zavrhuje.
Kdyby dal   najevo své skutečné city,   přišel by o vše. Scéna na   letišti, kdy Chris vyznává   Aaronovy lásku a ten se pak   rozhoduje, mě chytla za   srdce. Zanechala ve mě   hluboké pocity ostatně jako   celý film. Nechybí mu vtip   ani milostná scéna. Herecké   výkony obou hlavních   představitelů jsou skvělé,   k tomu nádherná hudba a   vynikající zpracování.
Opravdu stojí za   podívání.
Ledové ostří (The Cutting Edge)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Brilantní romantická komedie   ze sportovního prostředí ve   které to mezi hlavními   hrdiny jiskří od začátku   až do konce. Sedlo mi i   herecké obsazení a díky   skvělým dialogům se film   líbil i mému manželovi a   ten romantiku nemusí. Ledové   ostří jsem si opravdu   vychutnala.
Ledové ostří 2 (The Cutting Edge: Going for the Gold; The Cutting Edge 2)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Ledovým ostřím 2 jsem byla   zklamaná. Vzhledem k tomu,   jak se mi líbila jednička,   jsem čekala mnohem víc. Bylo   až do očí bijící, jak se   autoři snažili držet   předešlého úspěšného   scénáře. Jen se tentokrát   chystal ženit Alex. Dialogy   se mi již nezdály tak   vtipné a ani mezi hlavními   hrdiny to nijak zvlášť   nejiskřilo. A z   bruslařského umění nám   toho ukázaly také mnohem   míň. Ale musím přiznat,   že kdybych nesrovnávala s   jedničkou a hlavní   představitelka Christy   Carlson Romano mi nebyla tak   nesympatická, asi bych   nějaký ten bodík přidala.
Legenda o vášni (Legends of the Fall)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Nad tímto filmem se budu   jenom rozplývat. A není to   jenom tím, že Brad Pitt   patří mezi mé oblíbence.   Film je velice dobře   zpracovaný. Obsahuje   všechno. Romantiku,   nenávist, utrpení a podle   mě i částečný happyend -   usmíření otce se synem.   Stejně jako filmy Latter Days   a Zkrocená hora ve mě   vyvolal tolik pocitů.   Zanechal mé nitro příjemně   rozdrásané láskou i   smutkem. Vehnal mi slzy do   očí. Hlavně na konci, kdy   Tristan žádá Alfreda aby se   mu postaral o děti a dal   pozor na Samuela. Zkrátka a   dobře, pro mě je NEJ!!!
Líbánky (Just Married)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Lehce podprůměrná americká   "klasika" co se   týče romantických komedií.   Vtipných scén je ve filmu   poskrovnu a některé mi   připadaly až trapné. Třeba   ta část hned po svatbě, kdy   Sarah chytne mírně   histerický záchvat z toho,   že teď všichni vědí, že   není panna, ikdyž o   panenství přišla již   dávno před svatbou. Celkový   dojem z filmu - nic moc. Ale   abych nebyla jen kritická,   našly se tu i místa u   kterých jsem se pousmála.
Moderní Popelka (A Cinderella Story)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2007
I když nejsem -náctiletá,   tak se mi tato romantická   komedie velice líbila.   Nepostrádá vtip, má   sympatické herecké obsazení   a nádhernou hudbu. Vůbec mi   nevadila sentimentalita, ta   přece k romantickým filmům   patří, a skoukla jsem ho   ještě jednou. Co je   špatného na tom, když na   chvíli zapomenete na běžné   starosti a na chvíli se   zasníte. Vůbec nic.
Moje superbejvalka (My Super Ex-Girlfriend)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Mám sice ráda romantické   komedie, ale musím se   přiznat, že tahle mě nijak   nenadchla. Nádech sci-fi je   fajn, hlavní myšlenka taky,   ale zpracování za moc   nestojí. Ne, že bych se   vůbec nezasmála, to zas ne,   ale místy mi to připadalo   přehnané a tak nějak   vyumělkované.
Nežádej svůj poslední tanec (Save the Last Dance)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Další romantický film pro   chvíle pohody. Aby byl   zajímavější je zasazen do   černošského prostředí v   němž hlavní hrdinka (Julia   Stiles) coby běloška   vyčnívá. Jako baletka   začíná poznávat hip-hop a   tak její vystoupení před   porotou baletní školy je   směsicí klasického baletu a   hip-hopu. Po pravdě mě Julia   Stiles nijak nepřesvědčila   o tanečních schopnostech a   trochu mi to vadilo. Ale jako   romantická oddechovka dobrý.
S tebou mě baví svět
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Skvělá česká komedie s   dobrým hereckým obsazením.   Film u kterého nemusíte   přemýšlet. Pohodlně se   usadíte a necháte ho ať   pozvolna útočí na vaši   bránici. Vždyť momenty jako   třeba utírání zadku   pichlavou větvičkou,   sprchování a nebo
brodění se sněhem v   bačkůrkách, nedobrovolná   návštěva kadibudky i s   lyžemi atd... vás nemohou   nechat chladnými.
Tanec s vášní (Center Stage)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Po Hříšném tanci další,   pro mě skvělý taneční   film. Na rozdíl od filmu   Nežádej svůj poslední   tanec hlavním   představitelům věříte že   umí tančit a že pro tanec   žijí. Vybrat skutečné   tanečníky byl opravdu dobrý   tah. Co se týká děje jedná   se o klasickou romantiku v   "americkém stylu"   (vybýzející nás k   zamyšlení a ponaučení).   Tak například případ   anorexie Maureen. Myslím si,   že nikdo nepřizná tak   rychle svou nemoc a sám od   sebe se začně snažit o   nápravu. Tohle je možné jen   v Americe. Ale film je hlavně   o tanci a ten mne uchvátil.   Ikdyž jsem balet nikdy   nevyhledávala a na žádném   baletním představení jsem   nebyla, závěrečné   vystoupení bylo super.   Zkrátka nádhera, nádhera,   nádhera.
Trestná lavice (The Longest Yard)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Bezvadná komedie pro   zvednutí nálady. Hlavním   tématem je americký fotbal a   k němu samozřejmě patří i   roztleskávačky a v tomhle   filmu jsou opravdu "k   nakousnutí", stejně   jako sekretářka ředitele   věznice. Nechybí zde ani   vtipné hlášky.
Nejvíc se mi líbil   výrok: "Tabulku   čokolády jsme nedostali, ale   máme aspoň   čtvereček." a   "hvězda verzus   půlhvězda". Kdo   neviděl - nepochopí. Takže   neváhejte a hurá na film.   Opravdu se zasmějete.
Tři oříšky pro Popelku
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Nejkrásnější pohádka co   znám. Neodmyslitelně patří   k období Vánoc a ikdyž jsem   ji viděla několikrát, nikdy   mě neomrzí. Děti   netrpělivě čekají na větu   Libušky Šafránkové
"až naprší a   uschne pitomci", na její   podařenou trefu sněhovou   koulí a nebo na okamžik, kdy   preceptor honí svého koně.   Myslím, že tato pohádka je   oblíbená hlavně pro svoji   vtipnost.
Vodní svět (Waterworld)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.5.2007
U filmu Vodní svět   popustíte uzdu své fantazii.   V duchu začnete přemýšlet   nad mnoha "kdyby".   Jaký by byl váš život   kdyby se opravdu taková   katastrofa stala. Jak by se   změnil váš charakter kdyby   jste měli jen mizivé šance   na lepší   budoucnost...Zasníte se nad   tím, jak nádherné by bylo   kdyby jste mohli neomezeně   dlouhou dobu plavat pod   hladinou a prozkoumávat   krásný a tajemný mořský   svět. Těch "kdyby"   by se našlo spousta. Film   nezklame ani romantičtější   duše. Budete sledovat jak si   malá Enola i její   ochránkyně Helena postupně   získávají místo v srdci   samotářského námořníka.
Wimbledon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Nikdy jsem nebyla na žádném   tenisovém turnaji a tak je   prostředí tohoto filmu pro   mě nové, neokoukané a tím   pádem atraktivní. Jedná se   o další romantickou komedii,   kterou musíte brát s   nadhledem, protože podle mě   vás ani láska nevyburcuje k   takovým výkonům, aby jste s   takovou fyzičkou a   nedůvěrou v sebe sama (jak   jinak si vysvětlit úvahy   typu: "ať už to mám   konečně za sebou...apod.)   vyletěli najednou na samý   vrchol. Hlavní roli tu však   hraje romantika a tak   nejdůležitější ze všeho   je, že se Peter s Lizzie   našli, zamilovali, překonali   různá úskalí a nakonec   žili šťastně se svými   dětičkami až do smrti.
Zápisník jedné lásky (The Notebook)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Film jako stvořený pro   romanticky založené duše.   Nádherný. A ikdyž dopředu   odhadnete jak to skončí,   dál budete sledovat dojemný   příběh o osudové lásce.   Po jeho shlédnutí mi   většina ostatních   romantických filmů   připadala jako obyčejné   slaďáky a já uvažovala o   jejich přehodnocení. Film   Zápisník jedné lásky se   řadí mezi mé   nejoblíbenější. Dýchá z   něj nejen sposta lásky, ale   i smutku.
Zkrocená hora (Brokeback Mountain)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Zkrocená hora mě hluboce   zasáhla a zahrála na city.   Nejen že se mi líbila   překrásná krajina   vybízející k romantickému   snění, ale i hudba je   úžasná. A herecké výkony?   Také skvělé. Znám mnoho   lidí, převážně mužů,   kteří tento film již   předem odsoudili jen pro jeho   tematiku. Přece nemají   zapotřebí dívat se na dva   homosexuály. Někdy mě to   dokáže pěkně vytočit.   Vždyť odsuzovat nějaký   film aniž bych ho viděl je   pitomost. A v tomhle   případě obrovská!!! Není   to žádná předvídatelná   slaďárna, ale film o   přátelství, předsudcích,   vnitřní rozpolcenosti a   pochopitelně i o lásce. Já   se při něm dokázala vžít   nejen do pocitů obou   hlavních představitelů, ale   i jejich manželek. A na konci   filmu jsem brečela jak malé   dítě. Pro mě má film   hloubku a klidně se na něj   dokážu koukat znovu a znovu.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10