Zari
ohodnotit

Co tomu říkáte, pane Werichu [TV film]

Žánr:
Rok:
1968
Délka:
10 minut, 10x 9 dílů

Komentáře k filmu Co tomu říkáte, pane Werichu

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.9.2020
Tyhle desetiminutovky dvou   brilantních glosátorů jsou   opravdový požitek! Jan   Werich je už dlouhá léta   můj velký favorit a ve   světě
kumštu uměl   s češtinou zacházet jako   nikdo jiný (jediný kdo se mu   dokázal přiblížit byl snad   Luděk Nekuda). Bohužel díky   době svého vzniku neměl   tento dokumentární skvost   dlouhého trvání a když se   dívám na některé dnešní   "skvosty" je mi   smutno!
xxlch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2012
Mistr Werich je velmistr   českého slova a jeho   slovíčkaření miluju.Kdo by   třebářs řekl o ruských   vojácích (1968) že to jsou   "Vstupci"?Nikdy   nikdo nedokázal tak krásně   používat a vymýšlet   slova,která jsou veskrze   česká a přece nezvyklá a   nikým jiným   nepoužívaná?Takže:Když   už jsme,tak koukejme aby jsme   byly a jsme tím čím jsme a   né tím čím nejsme,jak tomu   v mnoha případech je!   Nááádhera.V tomto pořadu   bylo slyšet i to,co slyšeti   býti nemělo a to zcela   veřejně.Díky pane Werichu!
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2011
To nejlepší z televizní   publicistiky, co bylo kdy   natočeno. Není náhodou, že   cyklus pochází z roku 1968,   a jeho scénáristou a   zároveň průvodcem je   "prezidentův   vězeň" Vladimír   Škutina. Moudrá slova pana   Wericha zazněla v mnoha   televizních pořadech, ale   tento kladu na první místo.   Dívám se na každé   opakování a netrpělivě   čekám, až ČT vydá DVD.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jurij Timošenko

Timošenko Jurij

James Lee McCoy

McCoy James Lee

Naposled navštívené:
Jurij Timošenko

Timošenko Jurij

James Lee McCoy

McCoy James Lee