Zari
ohodnotit

Co tomu říkáte, pane Werichu [TV film]

Žánr:
Rok:
1968
Délka:
10 minut, 10x 9 dílů

Obsah filmu Co tomu říkáte, pane Werichu

 
Procházka J. Wericha s jeho komentářem začíná v zrcadlovém bludišti, pak na nábřeží u mostu z kamene - kultura a civilizace musí jit v ruku v ruce - baroko pro oko... Ukazuje místa, kam chodil, vzpomíná na jazz. Slávia a jiné kavárny, Umělecká beseda a vzpomínka na hospodu Na prádle. V gymnáziu vypráví školní historku (od té doby ví, že se nemá říkat pravda o třídním učiteli). Vyplňuje fiktivní dotazník. Bitva u Lipan.

Autor/Zdroj: /Letní filmová škola

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV film]
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Co tomu říkáte, pane Werichu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.9.2020
Tyhle desetiminutovky dvou brilantních   glosátorů jsou opravdový požitek! Jan Werich   je už dlouhá léta můj velký favorit a ve   světě
kumštu uměl s češtinou zacházet   jako nikdo jiný (jediný kdo se mu dokázal   přiblížit byl snad Luděk Nekuda). Bohužel   díky době svého vzniku neměl tento   dokumentární skvost dlouhého trvání a když   se dívám na některé dnešní   "skvosty" je mi smutno!
xxlch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2012
Mistr Werich je velmistr českého slova a jeho   slovíčkaření miluju.Kdo by třebářs řekl o   ruských vojácích (1968) že to jsou   "Vstupci"?Nikdy nikdo nedokázal tak   krásně používat a vymýšlet slova,která jsou   veskrze česká a přece nezvyklá a nikým jiným   nepoužívaná?Takže:Když už jsme,tak koukejme   aby jsme byly a jsme tím čím jsme a né tím   čím nejsme,jak tomu v mnoha případech je!   Nááádhera.V tomto pořadu bylo slyšet i to,co   slyšeti býti nemělo a to zcela veřejně.Díky   pane Werichu!
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2011
To nejlepší z televizní publicistiky, co bylo   kdy natočeno. Není náhodou, že cyklus   pochází z roku 1968, a jeho scénáristou a   zároveň průvodcem je "prezidentův   vězeň" Vladimír Škutina. Moudrá slova   pana Wericha zazněla v mnoha televizních   pořadech, ale tento kladu na první místo.   Dívám se na každé opakování a netrpělivě   čekám, až ČT vydá DVD.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama