Zari
ohodnotit

Cesta do Palomy

Road to Paloma

Žánr:
Rok:
2014
Délka:
87 minut
„Rozhodne se vzít spravedlnost do vlastních rukou...“

Komentáře k filmu Cesta do Palomy

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.9.2015
Filmový debut režiséra a   představitele hlavní postavy   je sice průměrný, ale   vznikla roadmovie s dobrým   příběhem. Jízda dvou   chlápků na motorkách   bezútěšnou krajinou, která   přinese přátelské pouto,   je doprovázená bezvadnou   muzikou. Někomu může film   připadat zdlouhavý,   klábosení u ohně, snídaně   s cigárkama a kafem,   popíjení. Ale závan nudy   vyvane s vědomím, že   pronásledovatelé jsou blíž   a blíž a že příběh   zřejmě nebude končit   happyendem. Také Wolf mi   nepřipadá zrovna jako   rodilý indián, ale to už   tady bylo vícekrát a rudochy   hráli v Evropě i Rumuni,   Jugoslávci a mezinárodní   cikáni.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2020
Moderní western o vykonání   pomsty za vraždu matky,   pronásledování FBI, vzniku   přátelství a hlavně o   spravedlnosti. Moderní   western, kde nechybí   indiáni, kde se místo na   koních jezdí na motorkách a   kde atmosféra z každičkého   záběru na diváka doslova   dýchá. Snímek byl natočen   za pouhých 600 tisíc   dolarů, tudíž patří mezi   nízkorozpočtové filmové   počiny, avšak s artovým   laděním, takže lecjaké   honičky a přestřelky   rozhodně nejsou centrem   všeho dění. Naopak. Velkou   devizou je silný, byť nijak   složitý, příběh   nepostrádající myšlenku.   Hněv, nedůvěra, boj proti   rasizmu, touha po svobodě a   vykoupení. Realistické drama   o zločinech bílých lidí, v   tomto případě, na   indiánech. Jde především o   indiánské ženy, které jsou   velmi často oběťmi   sexuálního násilí. Jedná   se o melanchonické road   muvie, který má na svědomí   Jason Momoa. Napsal si   scénář, chopil se režie a   střihl si hlavní roli. A   skutečně vytvořil filmové   dílo, které zaujme. Dlouho   tady nebyl takový snímek   opírající se o základní   principy svobody. Naprosto   úžasná kamera vyvolává   pocit divácké přítomnosti   v těchto krajích. Tímto   kameraman udělal svou   zručností úžasný kus   práce. I soundtrack stojí za   pozornost. Dává možnost si   poslechnout vysoce kvalitní   bluesový folk a country či   plně libozvučnou akustickou   kytaru a bendžo. Vše pospolu   dobře ladí a vytváří   právě onu výše   zmiňovanou, skutečně   lákavou, atmosféru. Jason   Momoa, jeho režijní debut a   jeho ocenitelně   přesvědčivý, jak někdo   dokonce označuje, westernový   noir.
enejčel
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.8.2014
Tak tohleto je jedna z   největších kravin tohoto   roku. Momoa se u mě velice   pohoršil. Tento snímek sice   natočil a napsal si   scénář, ale béčkové   zpracování filmu mě   donutilo ho vypnout po deseti   minutách.
Absolutně   zpackaný a nudný děj s   debilními dilogy,   příšernou kamerou,   protahovanými záběry s   blbou dějovou zápletkou a   již zminěné zpracování je   naprosto ubohé. Na filmu jsem   nenašel žádné klady,   opravdu propadák do písmene!   Momoa si zde kariéru opravdu   zkazil!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Hádání s Hadovkou (1987) [TV i...

14:05 - 14:50

13 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Kruté moře (1953)

13:55 - 16:00

23 minut již uběhlo
102 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

33 minut již uběhlo
222 minut zbývá do konce

Prima - Kriminálka Kraj (2022) [TV ser...

13:55 - 14:55

23 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ostrov (Seom)

Ostrov
Seom

Naposled navštívené:
Ostrov (Seom)

Ostrov
Seom