Zari
ohodnotit

Bílý tesák a zlatokopové

La spacconata

Další název:
White Fang and the Gold Diggers
Země:
Rok:
1975
Délka:
98 minut

Komentáře k filmu Bílý tesák a zlatokopové

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.6.2018
I když se příběh   odehrává na dalekém   americkém severu, k Jackovi   Londonovi to má hodně   daleko. Jedná se o obyčejný   rodinný dobrodružný snímek   svým motivem mnoho   připomínající. Atmosféru   to má jako komediální   spaghetti westerny či   německé mayovky. Vyskytuje   se tu komediální postava,   která je charakterovým mixem   filmových postav Buda   Spencera (ve rvačkách   používá jeho styl i s   pověstným kladivem a dokonce   se jako on i mnohdy tváří)   a z mayovek Sama Hawkinse   (styl humoru). Dějově je tu   například scéna velmi   připomínající slavný   spaghetti western ‘Tenkrát   na Západě’. Jedná se o   příjezd manželky hlavního   hrdiny. Pak se to však vyvine   zcela jinak a co se jejího   osudu týče, vcelku   nelichotivě. Dětská postava   je tu jenom jedna v podobě   malého chlapce, který svou   přítomností snímku právě   dodává ten rodinný nadhled.   Snímek se nese v naprosté   jednoduchosti. Na začátku   příběhu nějaká ta rvačka   v salónu, občas nějaká ta   střelba, ale to je z   akčních scén asi tak   všechno. Celkově to vypadá   jako kdyby se tvůrci   inspirovali různými   evropskými westerny, z   kterých něco vybrali a zde   použili. Dávno zapomenutý   snímek, který svého času   koloval i v české   distribuci.
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.9.2019
Na motivy románů Jacka   Londona "Volání   vlků" a "Bílý   tesák" natočený   dobrodružný film, westernem   bych to nenazval. Spaghetti   westernem už vůbec ne.   Hezká příroda je asi tak   jediné, co se dá obdivovat.   Film jsem viděl už před   mnoha lety, ale ani tehdy mě   nijak zvlášť nezaujal; a to   v té době filmů ze   západní Evropy bylo v kinech   pomálu. Před čtyřiceti   lety jsem Roberta Woodse   ještě nezaznamenal, dnes   jsem se na film podíval znovu   jen kvůli jeho účasti.   Nelíbí se mi ladění   příběhu do komedie, to bych   si dokázal odpustit. Postava   Dollara opravdu připomíná   role Buda Spencera, ale ne   každý to umí tak zahrát.   Celkově lehký podprůměr.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

29 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Jepice dlouhochvostá, Maďarsko

19:20 - 19:50

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Slavnosti sněženek (1983)

18:00 - 19:30

89 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

34 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Reklama