Duben
ohodnotit

Adolf Eichmann

Eichmann

Žánr:
Rok:
2007
Délka:
100 minut
„Dostal více spravedlnosti, nežli poskytl svým obětem.“

Komentáře k filmu Adolf Eichmann

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2013
Přinejmenším zajímavý   snímek o vyšetřování   Adolfa Eichmanna.Celkem mě   zaujal ten jeho dlouho   trvající samostatný   výslech, kdy se snažil   všechno popírat, těžko se   mu to totiž všechno   dokazovalo.
Ovšem mám   pocit, že se s ním až moc   "mazlili".A vlastně   i ta průvodní věta filmu   tady dobře sedí : Dostal   víc spravedlnosti, než   poskytl svým obětem.

Po tomto filmu   jsem šel hlavně kvůli   T.Kretschmannovi, který   Eichmanna hrál.Což bylo asi   dobře, protože jinak by ten   film asi nebyl tak   přesvědčivý - nebýt jeho   hereckého výkonu.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.8.2014
I když byl před více než   50 lety válečný zločinec   Eichmann popraven, myslím si,   že sice je Eichmann   zločinec, kterému je   věnována až zbytečně   velká pozornost, existují   zločinci, kteří na   konečném řešení měli   svůj podíl a v tomto filmu   jakoby neexistovali - třeba   Heydrich nebo i Himmler jenom   proto, že pro Izrael   existoval jenom Eichmann.
LucyStar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.5.2012
Adolf Eichmann
Film o vyšetřování nacisty   Adolfa Eichmanna, hlavního   architekta konečného   řešení židovské otázky,   který se až do konce snažil   popírat svou odpovědnost za   vyvraždění několika   milionů Židů a nakonec byl   důkazy usvědčen a popraven   oběšením. Jistě zajímavý   námět na film, který by se   ale dle mého názoru dal   zpracovat i zajímavějším   způsobem. Za vidění ale   určitě stojí, třeba i   kvůli svému výchovnému   podtextu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10