Jeden svět
ohodnotit

Absurdistán

Idiocracy

Další název:
3001; Untitled Mike Judge Comedy / Návrat z doby ľadovej (SK)
Rok:
2006
Délka:
84 minut
„Máte pocit, že Vás obklopují idioti? Pokud byste žili v roce 2005, možná byste byli také idioty..“

Obsah filmu Absurdistán

 
Od režiséra Mikea Judge, jednoho z tvůrců legendárního kresleného MTV seriálu Beavis and Butt-head či Tatíka Hilla, se závažných dramat a artových filmových meditací opravdu nedočkáte. Na crazy komedie a výbuchy smíchu má ale tenhle chlapík čuch jako málokdo jiný. Důkazem toho je i snímek z roku 2006 Absurdistán s Lukem Wilsonem v hlavní roli. Jeho hrdina se jmenuje Joe Bowers, je to voják a ve slovníku byste ho našli pod heslem průměrný trouba. Nicméně i takový člověk má možnost intelektuálně vyniknout, jen je mu třeba mírně pomoci. A tím hlavním pomocníkem se zde stane vláda. Právě díky jejímu zpackanému projektu se totiž Joe probudí v...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Absurdistán >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.9.2021
Idiokracia, to čo žijeme
Nápad to bol rozhodne dobrý a aj začiatok   sľubný. Ale celé mi to prišlo ako   nedotiahnuté do konca a určite to mohlo by   bláznivejšie, možno vtipnejšie. Hlavný herec,   nie že by bol zlý, ale mohol viac nahodiť   výraz, že nechápe, kam to ľudstvo dotiahlo.   Škoda, lebo začalo to dosť dobre, ku koncu   také klasické americké, klišovité. Na druhej   strane, až tak zábavné to neprišlo, keď si   uvedomíme, že ten prerod nastáva a zrejme   neskončí inak
Ramilie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2021
Skvělý námět na film, ovšem na mě je to   možná někdy až moc "idiotské".   Ukazuje se zde do extrému vyhnaná myšlenka, že   se nejvíc množí ti nejhloupější lidi,   kteří prostě ojedou co můžou, bez ohledu na   následky, svou finanční situaci a tak podobně.   Těžko říct, jestli to někdy dojde takhle   daleko, ale myslím si, že ne, protože kdo z   těch blbců by byl schopen opravit stroje v   případě poruchy, vyléčit lidi v případě   nemoci a další? Nejhorší pro mě byla scéna v   aréně s auty k závěru filmu, to jsem se   nudila. Nicméně úplný závěr hezký, takže   výsledný dojem mám dobrý.
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.2.2018
Fakt zajímavý
námět, ale už poněkud horší   zpracování.
Základní myšlenkou tohoto filmu   je, že lidstvo hloupne. Hloupější lidé se   prostě množí víc, než ti inteligentní (což   se opravdu děje) a tak zákonitě ti chytřejší   vymřou a blbí zůstanou.
Hlavním hrdinou   tohoto snímku je průměrně inteligentí voják   Joe Bauers, který se vinou vládního projektu   ocitá v daleké budoucnosti, kde už zůstali jen   primitivové a stává jakožto   nejinteligentnější člověk na Zemi vůdcem,   což se nelíbí vůdci dosavadnímu.
Jak už   jsem psal, námět je to zajímavý, ale filmu   občas dochází dech. Jako by si tvůrci s   nabídnutým potenciálem nevěděli rady. Také   hlavní hrdina je poněkud slabší. Luke Wilson   je, stejně jako jeho bratr Owen, sympaťák, ale   na hlavní roli, na rozdíl od něho, prostě   nemá.
Tenhle film určitě stojí za   shlédnutí, ale ve své videotéce ho asi   nebudete chtít. Zas taková bomba to není.
orimkacsirp
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.12.2015
Tak to je skoro ako naša realita.
90% analogia z realitou a spoločnosťou v ktorej   žijeme. Kocúrkovo v každom aspekte života   kdesi v buducnosti. Dej tejto super komédie sa   mohol odohrávať aj v pritomnomnosti. :-))
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.10.2012
Je s potěšením vidět, že si   "amíci" umí dělat srandu také sami   ze sebe.Tato úsměvná komedie je totiž hlavně   o nich, i když v daleké, předaleké   budoucnosti.
Doporučuju jednu věc, docela   důležitou věc : Nesmíte nad tím filmem   přemýšlet, jinak ani nemá cenu se na něj   dívat.A věřte mi - je to dobrá rada.Raději se   nechte unášet ( ne sice moc ohromujícím )   dějem a zkuste se aspoň trochu pobavit.
decepticon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.6.2012
Neni to ziadna pecka ale pokial od toho vela   necakas tak sa no tom da zasmiat. A navyse to na   rozdiel od inych americkych komedii ma aj nejaku   myslienku - skoda, ze ten nas skutocny absurdistan   sa neda tak lahko, prakticky cez noc,   zachranit...

/2006/ en sub
/24.6.12/ prvy cz   dvd dabing Studio Virtual v roce 2006
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.6.2012
Absurdistán
Bláznivá komedie, na kterou jsem byl nalákán,   protože prý v sobě nese skryté poselství.   Nedávno jsem četl jednu studii z Londýna, kde   vědci vysvětlovali, proč jsou školy čím dál   tím lehčí. Ano, je to způsobeno hloupnutím   civilizace (článek byl zaměřen na Londýn a   problém přistěhovalců, kteří jsou většinou   z chudých rodin, nemají dostatečné   vzdělání, oproti ostatním chytrým   spoluobčanům kteří našli uplatnění nemají   dost inteligence a proto odjeli dělat podřadnou   práci do Británie). Hloupější lidé mají   více dětí než ti chytřejší.
Když totiž   potká chytrý muž chytrou ženu, vznikne z toho   krásný flirt. Když potká hloupý muž hloupou   ženu, jsou z toho velké přídavky na děti   :)
Humor však nakonec nebyl až tak moc   inteligentní jak mi bylo slibováno. A ani   herecké obsazení nijak nezářilo. Luke Wilson   (až do teď jsem netušil že je to bratr   slavného a mnou uznávaného komika Owena   Wilsona) prostě moc dobře nehraje a ani v   ostatních rolích se neukázali nějaká esa. Na   jedno zaplnění prázdného večera ano, ale   nečekejte nic velkého...
Yontalcar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.1.2012
Průměrná komedie, která ale nemusela skončit   jako průměrná, protože nápaditostí rozhodně   překypuje. Jenže to samo o sobě bohužel   nestačí. Někdy jsou vtípky vyvedeny do   hloupého extrému až se chce člověku nad tím   nevěřícně zakroutit hlavou. To ale nejspíš   byl záměr, předvést lidskou stupiditu ve vší   parádě. Dalo by se to taky pojmout jako menší   exkurze nebo nahlédnutí do vzdálené a možné   budoucnosti. Jen ale doufám, že v případné   realitě to bude bez elektrolytů. I když ty byly   jediní, kteří mě dokázaly slušně pobavit.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2012
Absurdistán
Docela dobrá sci-fi komedie, která ztvárňuje s   jistou dávkou nápaditosti budoucnost života na   planetě Zemi. Film nabídne několik povedených   situací, z nichž za zmínku rozhodně stojí ta   s filmem Prdel. Dále určitě pobaví idiocké   počínání mistních obyvatel. Je pravda, že   místy hodně absurdní humor se musí brát s   nadhledem, což pro uvědomělého diváka není   problém.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.1.2012
Nepovažuju komedii film, kde se pořád dokola   mluví sprostě, nebo postavy na sebe ukazují   sprosté věcy. Ano, sprostá slova v komediích   vítám s otevřenou náručí, ale musí to   dávat hlavu a patu, a také pořádný smysl, ne   jen tak ze srandy si říkat mužské nebo   ženské pohlavní orgány. Věta   "Nejznámější postava na svěě se   jmenoval prdel." mě třeba docela pobavila,   ale ostatní gesta a vulgarity jsem považoval za   vrchol trapnosti. Nakonec je to podobný   "Scary movie" Další blbost na kterou   se nemůžu koukat až do konce, spíše si   pustíme jenom těch opravdu pár srandiček,   které se ve filmu překvapivě ukazují.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10336minih10336Kníže zvaný Drakula (1979) 
Vlad Ţepeş n
minih49108minih49108Ozbrojení a nebezpeční (2009) 
Armored n
minih44987minih44987Katakomby (2007) 
Catacombs n
minih25906minih25906Cleopatra (1934) 
Cleopatra n
minih22188minih22188Věc (1982) 
The Thing n
minih49582minih49582Nesmrtelní Válečníci: Richard Lví Srdce (2007) [TV minisérie] 
Heroes and Villains: Richard the Lionheart n
minih25126minih25126Matrix (1999) 
The Matrix n
minih52685minih52685Vinnetou se vrací (1998) [TV film] 
Winnetous Rückkehr n
minih18905minih18905Skandální odhalení (1994) 
Disclosure n
minih11543minih11543Lolita (1997) 
Lolita n


Hodnocení:n12345678910
Absurdistán (2006)Absurdistán (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10