Zari
ohodnotit

A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu

Durch diese Nacht sehe ich keinen einzigen Stern

Rok:
2004
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
1.6.2006

Komentáře k filmu A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.12.2020
Tenhle film se povedl tak   maximálně napůl. Chápu   snahu zachytit poslední   období složitého života   Boženy Němcové ale nevím   proč tu potřebu měli zrovna   Němci. A když už se do toho   pustili a do hlavní role si   obsadili svou hvězdu Corinnu   Harfouch tak proč ji probůh   obklíčili českými herci?   Film je po technické stránce   natočen bezchybně a paní   Corinna odvedla velmi dobrý   výkon ale celé je to v tom   německém podání poněkud   pokroucené. Kdo má rád   silné a komorně laděné   příběhy bude asi docela   spokojen ale pro milovníky   faktů a klasických   životopisných filmů bude   tento snímek nejspíš   zklamáním.
Lynette
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2012
Zfilmování konce života slavné spisovatelky
Tento film, který vzniknul   dle posledních 3 dopisů   české spisovatelky Boženy   Němcové, které psala svému   milenci je dle mého názoru   neprávem opomíjený a   poněkud podhodnocený. Kamera   výborně vystihla atmosféru   19.století, u kterého mě   napadají okamžitě tyto   slova - zima, bída, hlad a   utrpení. Toto století bylo   těžké zdá se pro všechny   lidi té doby bez ohledu na   to, zda byli známější   osobnosti či úplně prostý   lid. Je smutné, že naše   největší česká   spisovatelka měla takto   krušný život, zejména jeho   závěr poznamenaný   finančními i pracovními   problémy, smrtí syna,   těžkými nemocemi a velmi   neharmonickým manželstvím s   ožralým sprostým tyranem.   Je ale zarážející, že   film natočili naši sousedé   - Němci - a ne čeští   tvůrci, dá se říci, že i   v tomto ohledu Božena   Němcová dostala opět kudlu   přímo do zad a opět od   Čecháčků, za které za   svého života tak bojovala.   Když tak ale přemýšlím   nad našimi herečkami,   nevidím v žádné takovou   osobnost ani takový herecký   talent, aby ji mohly hrát.   Corinna Harfouch ztvárnila   nakonec spisovatelku   přesvědčivě, její   fyzickou bolest i tu   duševní. Film byl sice   místy táhlý, pro   neintelektuálské typy   přímo nudný, nicméně já   nemám žádných   vážnějších výhrad. Před   pár lety jsem v knihkupectví   náhodou narazila na bichli,   která obsahovala všechny   sebrané a dochované dopisy   této velké české   spisovatelky + originální   fota jejích dopisů a musím   říct, že jsem byla hodně   hloupá, že jsem tehdy   neobětovala pětistovku a tu   knihu nekoupila, dodnes mě to   velmi mrzí. Mohla jsem více   pochopit tuto utrápenou   duši, jež raději snila o   lepším světě, než žila v   tom krutém reálném. Film   hodnotím nejvyšší možnou   známkou 10/10.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.3.2012
Deprese, bolest, osamění a   strádání... Takové pocity   vyvolává tento komorní   snímek, natočený na   základě posledních tří   dopisů Boženy Němcové.   Zvlášť bolest je   prostoupena celým příběhem   v takové intenzitě, že jsem   při sledování kula plány   na dlouho odkládanou   návštěvu gynekologa v co   nejbližší budoucnosti :-).

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Praha ožralá

18:35 - 19:00

10 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

15 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

50 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
 Nightwork

Nightwork

Naposled navštívené:
 Nightwork

Nightwork