Duben

Komentáře uživatele rec

rec

rec zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 40
Beznadějní (Szegénylegények)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2007
Poučný a značně šokujicí   film z doby útlaku z let   šedesátých minulého   století který nastal v   Maďarsku po potlačení   národního povstání s   kvantem násilných scén. Jak   například ta s nahou ženou   v Tereziánské uličce, jíž   vojáci svými pruty   nemilosrdně zmrskali. Ta snad   pak tuším svůj trest záhy   nepřežila.? Film jako   takový se zaobíra a nám   všem ukazuje uzavřený svět   vězeňské pevnosti a   naprosto otevřeně zachycuje   krutost a mučení (pytle na   hlavě, pouta, železa,   pochody stále dokola ve zdech   věznice), kdy jsou proti   sobě štváni vězni kteří   jsou nejdříve zdánlivě   propuštěni a pak záhy ze   zálohy nemilosrdně   zastřeleni.
Cesta peklem
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.7.2008
České neumětelství, a   hraní si na něco na co   bohužel zatím ani v tom   sebemenším náznaku   nemají:-(! Špatný   kaskadérský scénář,   slabé herecké výkony,   prostě tu nefungovalo skoro   nic..Sám Petr Jákl ml. je ve   své dlouholeté profesi   jistě už zkušený   profík-kaskadér-mistr   republiky v judu, takže ta   jedna hvězda jen za něj a za   pár triků..Ale i jako   psychologický film zklamání   bohužel..
Co se vlastně stalo s Baby Jane? (What Ever Happened to Baby Jane?)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.9.2007
Vynikajicí a na svou dobu   značně šokujicí filmový   psychothriller se skvělou   temnou a velmi ponurou   atmosférou, navíc hvězdně   obsazen a to dvěma   stárnoucími Hollywoodskými   hvězdami B.Davis a J.Crawford   v hlavních rolích. Stejně   tak jako snímek Sunset Blvd.   který mám ale ještě o   něco raději tak tento film   vyprávý o stárnoucích   ženských hvězdách a jejich   nezlomné touze po lásce   veřejnosti. Snímek bezděky   dokumentuje i konec   iluzivního filmu, který   sázel na lesk a půvab.   Namísto nákladných   dekorací režisér použil   zchátralé interiéry. Ale   tváří v tvář běsu   (B.Davis je v tomto ohledu   vynikajicí její   hrůzostrašný výraz v   obličeji nemá chybu) s   nímž se obě ženy, které   už nemají co ztratit, jedna   druhé pomstí, příjde   nostalgie zkrátka. Film   následujicí ale stále od   stejného režiséra posune   tento postoj ještě o krok   dál a nahradí psychický   teror tím fyzickým. Tím   mám na mysli filmy Sladká   Charlotte 1963 rovněž s   B.Davis a Strait-Jacket 1964.   Ukazujicí stárnoucí   herečky jako psychopatické   vražedkyně. Skvělý   filmový zážitek, škoda jen   jedné věci a to sice toho   že tento film a jemu podobné   v televizi nevysílají   častěji, naposledy tento   film dávali někdy před   čtyřmi lety ale jinak vřele   doporučuji. Za 5*   jednoznačně.
Červená kůlna
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Hřejivý a laskavý   snímeček, který musí   pohladit po duši a to nejen   dětského diváka. Svěží,   dobrodružný, plný   překvapení, sympatických   klukovin a nezapomenutelných   hereckých výkonů zejména   Bohuše Záhorského jako   osamělého dědy a jeho   dětského přítele Míši   (David Schneider). Také bych   bral takového dědu, ale já   si na své dětství ale   rozhodně stěžovat nemůžu   a mí rodiče na mě rozhodně   čas měli:-) Stále ale   lepší nějakej, i když jen   cizí, než nechat dítě   napospas ulice tak jak se tomu   děje dnes..Perfektní hudba:   Evžen Illín. Těžko říct   k čemu ji přirovnat se musí   slyšet...
Český Honza
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.10.2008
Žádný hloupý český Honza   ani známý cestovatel Honza i   když..:-)? Prostě obyčejná   novodobá televizní pohádka   vycházející z řad české   lidové tradice..Prostý a   jednoduchý příběh,   přesně ten humor který   bohužel v této podobě a v   tomto podání nemusím, z   herců mne nikdo též   nezaujal (možná malinko   stará babička kořenářka   Luba-té patří jedna *) krom   melodických písniček   kterých tu bylo nezvykle   mnoho by to byl téměř   odpad! Nic pro mě, ale tak   když není zrovna co dělat,   tak se člověk občas   podívá na kdejakou blbost:-)
Důvod k rozvodu
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Škoda že se Anny Ondra,   často přezdívaná Buster   Keaton v sukních, kvůli   práci v zahraničí   objevovala v československém   filmu jen sporadicky, s tímto   jejím posledním filmovým   představením vlastně jen   čtyřikrát, ale toto byl   zřejmě vůbec její   nejlepší a nejznámější   film, opět pod Lamačovou   taktovkou. Parádní komedie,   jak už to bývá zvykem plná   lásky, omylu a nedorozumění   a nakonec štastných konců.   O nezapomenutelné hlášky   spolu s vtipnými scénami se   tu stará především hlavní   duo Nový+Onráková. Z   menších rolí musím   vyzdvihnot jednounačně   Ference Futurista opět jako   znamenitého ožralu-navíc   vyčůránka:-) Špatný nebyl   ani Kohoutův Špargl.
Hodina tance a lásky
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.7.2008
Ten skvělý baletní kousek   na konec byl asi nejlepší   moment z celého tohoto na   české TV poměry celkem   zdařilého psychologického   filmu odehrávajícího se na   sklonku 2. světové války:-)
Hovory H ještě po dvaceti letech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.9.2007
Geniální a velice   kultivovaný pořad,vždy se   skvělými hosty spoustou   zajímavých vyprávění,   scének a inteligentního   humoru. Viz. původní   "Hovory H" z roku   1969 (někteří hosté z   původního pořadu, zde už   bohužel nemohli být   naživo-jak to škoda, tak   byli alespoň ze sestřihu), a   ještě něco navíc. Skvělý   pořad, který si po právu   zaslouží jen to nejvyšší   hodnocení opravdu.
Jazzový zpěvák (The Jazz Singer)
 
Přidáno: 3.2.2009
6.10. 1927. Legendární to   datum, kdy byla zahájena éra   zvukového filmu.."Say,   Ma, listen to this"..aneb   první skutečná slova která   zaznívají s filmového   plátna..Celkem jich tenkrát   spočítali něco nad 250.   Bohužel snímek samotný je   filmem jen průměrným,   nebýt hudby a zpěvu, tak je   to jen podprůměr.
Kam doskáče ranní ptáče
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.9.2007
Musil málo si zkusil, jestli   chceš víc tak stačí jen   říct:-))! Klasika, která se   pro mě stala doslova noční   můrou, od té doby co jsem   toto celkem nenáročné ale   docela povedené scífko   někdy v útlém věku shlédl   poprvé, od té doby jsem to   nikde jinde neviděl. Jaká to   škoda!!! Prosím častěji   opakovat..
Láska jako trám
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.9.2007
Nestárnoucí legenda   českého divadla a filmu Jan   Pivec v tomto filmu   předvádí jak jinak než   zcela excelentní herecký   výkon a dokazuje nám všem   že do starého železa   rozhodně ještě nepatří.   Jeho neustálé se divení   něčemu a opakování frází   jako   "jééžišmarja"   nebo to snad není možné se   stalo takřka kultovními. Jen   si vzpomeňte kolikrát zazní   třeba v jiném televizním   filmu např. v   "Příběhu   dušičkovém".? Stále   považuji Pivce televizního   za lepšího než toho   filmového. Toď můj názor a   nikomu ho nevnucuji. Ve filmu   není vidět jen Pivec velmi   zdatně mu při jeho excesech   sekundují Bohouš Záhorský   a Jiřinka Šejbalová. Jak   moc jsem se zasmál při   scénách na výletní   lodičce na Vltavě, či se   stříháním drahého   kožichu (a lištiček na   něm) z výprodeje resp. ze   starožitností. Nebo u   Záhorského doma, kdy mu   Pivec povídá proč si   nezatopí nebo proč si nato   jídlo nevezme talíř. A on   mu odpovídá něco jako ve   smyslu to bych ho musel mejt a   to bych se musel zvedat.!   Televizní klasika a zlatý   fond naší televizní   zábavy. To se prostě musí   vidět-a to nejlépe   několikrát, o tom psát   prostě nejde. Film získal v   roce 1967 Cenu televizních   diváků a Cenu za nejlepší   mužský herecký výkon Janu   Pivcovi na MTF Zlatá Praha.
Letiště (Airport)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2007
Katastrofický snímek který   v podstatě odstartoval tu   velmi úspěšnou éru   katastrofických snímků ze   sedmdesátých let jako   Dobrodružství Poseidonu,   Zemetřesení, Skleněné   peklo, Čelisti atd. Na   tehdejší dobu tedy snímků   skutečně na velmi kvalitní   úrovni. Režisér Henry   Hathaway si myslím že tomuto   příběhu vtisknul jak   patřičné a potřebné   napětí, tak i místy vskutku   dokonalou atmosféru a hlavně   na výrazné lidské typy.   Hlavní postavy ztvárnily   skutečné herecké známé   hvězdy ať už Burt Lancaster   jako Mel Bakersfield nebo   známý zpěvák Dean Martin   jako velitel letadla. Děj   filmu je ze začátku lehce   chatrný a nepřehledný, až   později do do sebe jakžtakž   všechno zapadá, některé   pasáže jsou skutečně   únavně zdlouhavé, ale na   druhou stranu zde nechybí ani   špetka dobrého humoru,   chvílemi jsem si připadal   jak když sedím někde v   kabaretu (možná ta hudba), a   nebo jako když sleduji   povedenou komedii.
Malá mořská víla (The Little Mermaid)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.9.2007
V pořadí už 28. animovaný   film z produkce Walta   Disneyho. Oproti Andersenově   předloze však končí tento   příběh šťastně a i jeho   celkové ladění se liší od   melancholického tónu   původní pohádky. Skvělá   barevná animace, pohádka   plná humoru, napětí v   podobě intrik zlé mořské   čarodějnice, a půvabných   písní dělá z této   pohádky ostatně jako s   většiny pohádek   Disneyovského studia skvělou   podívanou nejen pro děti.
Moloch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.1.2008
Co je to vlastně ten Moloch?   Ano je to symbol nenasytnosti,   všeho, co ničí člověka a   jeho činnost a takový byl i   tento film, který mě   naprosto zníčil ale bohužel   v tom negativním slova   smyslu:-(
Mrňous a čarodějnice (Teeny-Tiny and the Witch Woman)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.2.2009
Jasně nezapomenutelný verš   této pohádky který si   vypůjčila i redakce Rádia1   tuším pro upoutávky na své   pořady zněl: "Kdopak to   bdííí, kdo to   spííí?" "A čím   pak tě maminka uspávala   když si byl ještě   malej"? Co mi to dalo   práce než jsem to našel.   Tedy ono to tu původně   vůbec nebylo! Nesmírně   ponurá, temná a především   hororová pohádka   (skřípavé zvuky, temný   les, předměty) při které   jsem se jako malý, inu asi   jako ostatní kteří tuto   pohádku kdysi viděli   strašně moc bál ! Žádní   jiní Mrňousové,   Čarodějovi učni,   Palečkové, Maryšky,   Statečné Kačenky, Paní   Bídy, Perníkové chaloupky   nebo Smolíčkové ! Toto byla   opravdu na má dětská léta   síla, děs a hrůza ! Děj a   jednotlivé scénky si   vybavuji opravdu jen matně po   těch dlouhých letech kdy to   dávali naposled. Ale i   přesto snad to bylo tuším   veršované (komentář k   filmečku namluvila geniálně   a bezkonkurenčně M.   Rosůlková) ale ty postavy co   tam vystupovali ty už si   vůbec nevybavuji. Až tedy na   tu strašlivou téměř   hororovou bábu s dlouhým   nosem, s dlouhýma   pokřivenýma rukama na tu   zapomenout nelze. Dále si   pamatuji že tam byl nějaký   starý plot z dětských lebek   a kostí který v noci   svítil. Pak tam byli tři   nějaké důležité   předměty (ve filmu   základní) a to sice dýka   (která rozřezala zem), jehla   a mýdlo původně snad v   rukou babizny poté těch   vězněných dětí. A těmito   předměty nakonec nějak   bábu přelstili. Ale víc si   už si v tuto chvíli   nevybavuji ani kdyby jste mě   mučili ale i přesto musím   dát plný počet hvězdiček.   Měl jsem z toho tenkrát jako   malý kluk docela slušnou   depku. A dneska bych si to   rád znova vychutnal zajímalo   by mě totiž jestli bych se   bál s odstupem času alespoň   stejně jako tenkrát a   skutečně trochu bál:-)
My holky z městečka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.9.2007
Mě tenkrát skoro nic ta   moravština neříkala ale   celkem se mi také líbila to   zas jo. Ale hlavně se mi   líbila tuším že to byla   Lucka.? Ta dlouhovlasá   blondýnka.? Tak převážně   kvůli ní jsem se nato   tenkrát díval, protože se   mi zdálo že tam nedostávala   až zas tolik prostoru jako   právě zrzavá Renda a nebo   ta druhá-třetí na kluka   ostříhaná Jarka. Ale to mi   bylo deset možná dvanáct?   Velmi průměrný seriál, ale   za díl Zloděj a Rendin   velký den který byl asi   nejlepší a za pěknou   úvodní píseň ,,My tři   holky z městečka" la la   la a dál už teď nevím. Tak   přesto dávám za 3*. Pěkná   vzpomínka na mé   bezstarostné dětství.
Námluvy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Ač krátký je tento klenot   tehdejší televizní zábavy   tak je stále krásnější a   krásnější a především   stále svěží. Jednoduchá   zápletka, nádherné dialogy,   především ta o   "Volích loučkách"   kdy Jan Pivec svým typickým   způsobem a především svou   typickou mluvou zcela   rezolutně a zřetelně po   Pivcovsku rozhodl že   "Volí loučky" jsou   naše holenku a basta ! Tedy   Pivce a Chramostové. To   nemělo obdoby, něco   humornějšího jsem do té   doby neviděl. Skvělý výkon   téměř na pokraji všech   svých sil podal i nápadník   a uchazeč o ruku paní   Chramostové Ladislav Pešek,   nikdy taktéž nezapomenu na   ten jeho kolaps a jeho   následné zkříšení:-))   Mě nezbývá než vřele   doporučit každému kdo   ještě neměl tu čest a   tento inscenační televizní   klenot neviděl. Za 10 bez   debat.
Není houba jako houba
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.9.2007
Slabá pro mě naprosto   nepřesvědčivá přímo   nepohádková pohádka sice od   vyhlášené pohádkové   režisérky Vlasty   Janečkové, ale to je tak asi   všechno...Scénář nic moc a   pak zejména špatné,   nepříliš oku lahodné   herecké výkony, a to přímo   ve dvou hlavních rolích s   nesympatických dnes už   značně odrostlým duem ze   seriálu "Chlapci a   chlapi" s obtloustlým   houbovým Martinem Zounarem a   kníratým Máriem Kubcem..Ty   dvě hvězdičky jen za   příjemnou a sympatickou   Klárku Pollertovou..
Nezralé maliny
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.9.2007
Ježiši tak toto je   nezapomenutelná nádhera a   skvělá herecká   příležitost v podobě   nezapomenutelného koncertu   třech nestorů českého   divadla a filmu. Snímek   doslova nabitý   nezapomenutelnými scénami,   hláškami a nejrůznějšími   glosy. Dále plný   sentimentálních vzpomínek,   nejednech výčitek,   životních proher, ale také   krásných vzpomínek na   někdejší lásky a   přátelství..Nej nebyli ani   Beďár s Pinďasem ale   samozřejmě nikdo jiný než   mrzutý a nemocný morous   Šána alias Miloš Nedbal   scéna u piána s Ladislavem   Peškem je vynikající.   Slavná televizní klasika.
Obrácení Ferdyše Pištory
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Film ze začátků zvukové   filmu, který si zjevně   nekladl nějaké vyšší   cíle, ale zas tak špatný v   celkovém kontextu dané doby   nebyl. Výraznějšího   úspěchu se nikdy nedočkal,   nejspíš šlo o nově   restaurovanou verzi, která   dlouho nečinně ležela ladem   ve NFA. Původně jsem si   myslel, že jsem film kdysi   před dlouhou dobou viděl,   ale bohužel jsem se mýlil.   Zjevná nepříliš dobrá   technická kvalita se dala   očekávat, hudba zde   potlačuje zvuk-dialog, navíc   většina důležitých scén   se odehrává ve tmě,   škoda..No nic, to by se dalo   omluvit...Film dělaly filmem   především role, ať už   šlo o méně nebo více   zdařilý přepis Langrovy   hry. Zdeněk Štěpánek roli   protřelého kasaře a   později napraveného   darmošlapa a povaleče   zahrál výborně a stejně   jako na divadelních prknech   vytvořil titulní postavu.   Navíc si zazpíval pěknou   písničku "Svět mám   tak rád". Jindřich   Plachta v lidové a opět   velmi lidské roli otce   Ferdyše Pištory ml.,   věčně ustrašeného,   sýčkujícího drožkaře   opět výborně glosoval   (zejména jeho hláška o   zlodějích poslancích,   jiných inštancích atd.),   ale i hrál, zpíval, viz   "Píseň vyhynulého   drožkaře", a dokonce   tančil Ruského kozáčka   společně se Zvonimirem   Rogozem. Hugo Haas jako   bankéř Rosenstock mi hodně   připomínal pana Načeradce   (opět dával místo za   zásluhy tentokrát ne   Emanovi, ale Ferdyšovi), byl   stejně tak výborný. Zdena   Baldová jako Irmička byla   opravdu hodně netypická.   Vůbec Plachta, Haas, Vojta,   Kühne (účetní, který si   zde nechal říkat stejně   jako ve skutečnosti)   společně hráli v   "Mužích v Offsidu"   a "Načeradcovi králi   Kibiců". Na scénáři   se totiž podílel Karel   Poláček, tak proto se   dialogy tak vzájemně   podobaly a prolínaly,   ostatně Muži a Pištora   vznikly ve stejném roce,   Načeradec pak jen o rok   později. Ještě jedno   zajímavé jméno se na filmu   podílelo byl to Alexander   Hackenschmied, zde jako   výtvarník, známá jsou jeho   díla "Meshes of the   Afternoon" nebo kočičí   "Private Life of a   Cat".
Peklo v Pacifiku (Hell in the Pacific)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2007
Oba uživatelé přede mnou   už zde napsali takřka vše   poctatné. Co bych ještě   dodal? Opravdu ve filmu bylo   hodně málo dialogů,   téměř žádné jen místy   takové usilovné řvaní na   pokraji všech jejich sil,   napínavé akční scény o   přežití, nejdřív mezi   sebou na pustém ostrově,   potom na voru v rozbouřeném   moři, a nakonec i otevřené   přátelství a pochopení   toho druhého. To všechno zde   opravdu nechybělo   vynalézavost válečných   trosečníků alá Robinson   meze nekladla. Jen ten konec   ten mě trochu zaskočil, ten   byl opravdu hodně nečekaný,   netradiční a ojedinělý.   Rozhodně ale nečekejte   žádný happy end. Perfektní   film z charakteristickým   hercem a zpěvákem (šlágr-   Wand 'rin' Star) Lee Marvinem   jehož hlas byl fenomenální.   Sám si ve filmu i zazpíval   (tuším že to bylo právě   natom moři) kdy tím dojal i   samotného Mifuna. Navíc mě   v tomto filmu dostala opravdu   nádherná a člověkem   ještě takřka nepoznamenaná   panenská příroda   Palauských ostrovů   nacházející se v   tichomoří někde mezi   Filipínami a Papuou Novou   Guineou. Za 4*.
Poslední tank (La Battaglia dell'ultimo panzer)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.1.2008
Drsný nacistický plukovník,   posádka tanku číslo   "71" zoufale   bojující o přežití sebe i   tanku v zemi nikoho, to vše v   tomto nepřílíš známém a   nepříliš povedeném   poloválečném snímku ze   sklonku 2. světové války.   Až na ten slibně   vypadající začátek   žádná pořádná akce a po   prvním výstřelu a prvních   slovech jsem už věděl, že   to bude nejspíš hodina a   půl nudy..Mohlo to být   přece jen o něco lepší.   Celkový dojem mi totálně   zkazil katastrofální český   dabing od společnosti Řiťka   video s.r.o. Kdo mě alespoň   trochu zaujal, tak to byla ta   krásná prsatá blondýna,   herečka Erna Schürer (ve   filmu jako Jeanette), radost   pohledět, a pak docela dobrá   hudba jako z nějakého   westernu:-)
Pozdní léto
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.10.2008
Dědečku máš cigarety?   Proč? Chceš si semnou   zapálit:-)? Krásný, milý   film, pamětihodná scéna ve   vlakovém kupé. Souhlas s   Kleopatrou na téma Michal   Suchánek. Snímek je svým   citlivým obsahem a   ztvárněním daleko lepší   než třeba pozdější   Indiáni z větrova, také   rodinný film, a také z   prostředí dětského   domova..
Přejezd Kassandra (The Cassandra Crossing)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.7.2008
Čistě katastrofický film o   smrtící epidemii, za   jejímž řešením stojí   vysoká politika. Jak jinak:-)   Film s přímo tísnivou   klaustrofobickou atmosférou.   Dobré herecké obsazení,   pěkná Goldsmithova hudba,   nezapomenutelné scény   stejně tak jako pohled na   evidentně zničený a   vyřazený most. Film   nepostrádal ve svém žánru   ani vtip, což bylo docela   veliké plus, no, prostě i po   těch letech i přes některé   studiové efekty a   nesmyslnosti (Robby Navarro na   vagónu vlaku a lezoucí   podél vagónů vlaku, to by   museli být vyloženě blbí,   aby ho skrz okenice někdo   nezpozoroval, a nakonec se tak   i stalo ale nicméně jemu   stejně už o nic nešlo) se   jednalo o pěknou napínavou   podívanou s trochu   otevřeným koncem, ale co   každému jen po jeho chuti.
Raymonda má každý rád (Everybody Loves Raymond)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.10.2008
Raymonda nelze nemilovat:-)   Už od prvních okamžiků   jsem si ho zamiloval. Skvěle   napsané dialogy, brilantně   zahrané, skvěle fungující   jako celek..Určitě se jedná   o jeden z těch   nadprůměrnějších   amerických sitcomů..Na jeho   celkovém hodnocení a   kvalitě se značně promítl   i dokonalý český dabing.   Zahořklý, ironický a   pesimistický dědek Frank,   vizáží takový český   Miloš Nedbal jednoznačně   moje "NEJ" postava z   celého tohoto seriálů.
Romeo a Julie na konci listopadu
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Nádherný melancholicky   laděný film, jeden z   nejlepších, co kdy ČT   udělala. Radost pohledět   opravdu. Příběh o lásce   dvou stárnoucích lidí plný   sentimentu a podzimní   nálady, ale i konfliktů v   mladé rodině. Duo   Höger-Medřická zahrálo   opravdu precizně a už jen   tato dvě jména povýšila   tento film na vysoký   nadprůměr...Výkony obou   hlavních herců jsou zde   dokonce lepší než samotný   příběh.. V dnešní   především seriálové době   můžete tedy srovnávat..
Sicilský klan (Le Clan des Siciliens)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.9.2007
Z dnešního pohledu je tato   gangsterka ze staré dobré   francouzské školy, bohužel   už jen dějově a zbytečně   sálodlouhé průměrné krimi   (ale co by zato jiní filmaři   dali), avšak s docela   zajmavým hudebním doprovodem   od klasika žánru, sem tam i   s pěknými lehce oděnými   ženami a sem tam nějaká ta   samotná napínavá akce tomu   také nechyběla. Samotný   snímek dneska povyšuje nad   takový lepší   průměr-standart snad jen to   skvělé herecké obsazení   zejména chladného Gabina v   bílém baloňáku a   profesionální zabijáká ale   i tak trochu naivního Delona   neříkám ale že tenkrát to   nebyla bomba..Škoda toho   otevřeného konce. Za 3*.
Silnější než já
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Hustý a odvážný ve všech   směrech!!! To máme ale   mládež ! Nechce se mi   uvěřit, že film byl   relativně z 90 roku. Či šel   v tomto roku přímo do   distribuce. Sám bych ho   zařadil bych někdy na   začátek osmdesátek...Pro   mě doposud neznámá,   neříkám že to bylo to   úplně nej, ale hustou a   depresivní atmosféru   (výtah, sklep, ponuré,   tmavé a špinavé chodby) k   tomu téměř hororová hudba   Martina Němce, to všechno se   připočetlo a výsledek byl   silnější než jindy..   Šikana starých mazáků   (učňů), si v mnohém   nezadala s šikanu vojenskou!   Tady se ukázal zejména   Ernesto Čekan v roli Zupáka,   který byl nakonec nečekaně   potupen.. Režisér evidentně   musel zažít nebo prožít   nějaké trauma, ano film   svým skutečným dějem a   celkovým pojetím   ztvárněním připomínal   některé naše starší krimi   klasiky..
Silvestry Vladimíra Menšíka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2008
Toto je prostě jedním slovem   klenot - "fenomén"   tehdejší televizní zábavy.   Dodnes ekvilibristicky   neuvěřitelně svěží a   již steží překonatelná   zábava.
Sladká Laura (Sturm der Liebe)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Slušný seriál
Co blázníte, vždyť je to   náhodou docela prima! Jsou   daleko horší o těch   jihoamerických ani nemluvě..   Jeden z mála koukatelných   opravdových zcela   myslitelných běžných ale   hlavně i docela reálných   příběhů...Čas uběhne   jako voda, jen tý přehnaný   patetičnosti (v podobě   citů, vyznání lásky ap)   bych občas trochu ubral.   Dávám za tři a dal bych   možná i víc, nebýt tam   toho organizátora   šéfkuchaře Roberta kterej   je někdy fakt na ránu:-) Ale   i tahle role je zcela běžná   v normálním životě,   hlavně někteří   podnikatelé by se v ní mohli   vidět. Docela povedená   romantická telenovela po   Německu, ve které se pořád   něco děje a pořád vás   něčím překvapuje:-) Co   Němci neumí tak to jsou v   první řadě rádoby   detektivky, romantické   seriály alá Rosamunde   Pilcher a pak možná až ty   pokusy o telenovely:-) ps:   Oblíbené postavy: recepční   Alfons a šéfkuchař   Robert:-)!

TV Program

ČT1 - Chalupa je hra (2005) [TV cykl...

01:50 - 02:10

13 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Před půlnocí

01:45 - 02:15

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

01:50 - 03:10

13 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10