Jeden svět
ohodnotit

Náhrdelník [TV seriál]

Rok:
1992
Délka:
49 minut, 12 dílů
„Třicet let bloudění a návratů hrdinů, které svedla dohromady Praha“

Obsah filmu Náhrdelník

 
Ženatý muž se milence Josefíně v podání Libuše Šafránkové daruje pravý secesní náhrdelník. Je donucen vyrobit i kopii pro svou manželku. Po léta se náhrdelníky dostávájí k novým majitelům, ale i vracejí, ať už pravé nebo falešné, ke svým minulým.

Autor: Serpentina
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

toaneta
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.5.2013
toaneta
Hodnotit tento seriál je pro mě nyní   obtížné. Vznikl na počátku devadesátých let   ve spolupráci s německou televizí a byl to   pokus o natočení romatického, kostýmního   seriálu. Přesto je v něm něco víc, na tom   měly vliv režie i výkony hlavních   představitelů. Dříve jsem ho považovala za   průměrné dílko, ale nyní po letech, kdy   místo uceleného příběhu nabízí seriály jen   nekonečně a zdlouhavé nikdy nekončící   dialogy a prkenné postavy, tak jsem k němu   shovívavější.Jsem proto zvědavá, jak na mě   zapůsobí jeho znovuuvedení na ČT. Seriál   nesleduji úplně pravidelně, ale přesto musím   pochválit nádherné kostýmy, záběry na staré   domy v Praze, interiéry divadel a bytů. Všem   herečkám to v seriálu opravdu moc sluší.   Secesní móda je moje oblíbené období a   myslím si, že byla k ženám opravdu lichotivá.   Jinak je seriál trochu zdlouhavý. Díly z doby   po 1. světové válce v Německu se mi už moc   nelíbily. Postava Josefíny ustupuje dopozadí a   je to škoda. Přesto by si seriál podle mě   zasloužil, aby byl vysílán spíše v hlavním   vysílacím čase. není tak často opakován jako   jiné starší seriály.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.2.2013
Abych pravdu řekl, tak se mi líbila jenom asi   tak půlka tohoto seriálu, ty poslední díly mě   už tak moc nebrali.
Zaujalo mě i herecké   obsazení - byl to dobrý nápad obsadit německé   herce. Z těch mě nejvíc zaujal Gedeon Brukhard   a z našich herců pak Ondřej Vetchý, jeho role   se mi dost líbila.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2013
Seriál jsem viděl v jeho premiéře a s   přihlédnutím k době, která potřebovala   nějaké téma,které vypadá jako romantický   příběh či příběhy, zřejmě byl   úspěšný, tedy především v době jeho   vzniku. Pak už s nástupem zejména Nováckých a   Prima seriálů , tedy později, národ   potřeboval a žádal a trval na příbězích a   seriálech více razantních, více akční, více   a více obsahujících soudobá témata. Snad   příjde čas, kdy i takový seriál bude hodnocen   tolerantněji.
aurora45
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.8.2012
?
Patrně pohorším všechny ctitele Libuše   Šafránkové, ale zrovna ona se mi zdála   nejslabším místem seriálu se zajímavým   námětem. A stejně ji bohužel posuzuji i v   jiných, silně dramatických dílech. Je to její   hlas, spíše hlásek, který se samozřejmě   hodí pro princezny a Popelky, ale představuje-li   operní pěvkyni, je to otřes. Po kňouravých   dialozích se náhle ozve silný jasný   mezzosoprán a ten náhlý rozdíl je pro mne   doslova šokující. No a právě proto dávám   tomu jinak zajímavému seriálu tak nízké   hodnocení.
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.3.2010
Jeden z velice slušně, dobrého seriálu, bych   třeba uvítal na DVD.Libuška Šafránková, moje   oblíbená herečka si můj obdiv získala dávno   před Náhrdelníkem.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.7.2008
Seriál spíše na jedno podívání...
...co k tomuto seriálu říct - sledovala jsem   ho, ale...něco mu zkrátka chybělo. Myšlenka   rozhodně nebyla špatná - sleduje osudy   mladičké začínající zpěvačky až po   období, kdy je z ní zralá žena a matka   dospělé dcery. Otec dítěte - starší ženatý   muž, Josefína se musí poprat s konvencemi   počátku 20. století, kdy rozhodně není   obvyklý jev svobodné matky. Přesto si uhájí   své dítě a vydá se cestou kariéry zpěvu,   její život se vzájemně proplétá s   náhrdelníkem, resp. se dvěma náhrdelníky.   Příběh to rozhodně není špatný, ale jeho   zpracování zkrátka něco chybí. Začátek   seriálu nemá celkem chybu, bohužel příběhy   týkající se období 1. svět. války a doby po   jejím skončení, více než k příběhu   Josefíny se upínají k osudům ošetřovatelky z   vojenského lazaretu, hlavní linie příběhu   začíná zabíhat kamsi jinam. Příběh již   není tak poutavý a seriál dokoukáváte   víceméně ze zvědavosti, jak vše na počátku   druhého válečného konfliktu dopadne. Rovněž   tak předabované dialogy německých herců jsou   synchronně "hluché" a nepřirozené.   Vyzdvihnout naopak musím výkon Libušky   Šafránkové, která je skutečnou paní   Herečkou a s přirozeným šarmem odehrála svou   roli ve všech polohách velkého časového   rozpětí.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2008
Příjemná oddechovka, i když asi spíše pro   ženy. Zajímavé téma,kdy se osudy lidí a   šperku navzájem prolínají a   ovlivňují...
Hluboká poklona L. Šafránkové,   která tuhle svoji "kládu", tedy roli,   ve které zestárne o cca 30 roků, ztvárnila s   šaramantní grácií a naprostým přehledem.
francovka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2008
Tenhle koprodukční seriál jsem sledovala ráda   a s chutí. Poslední díl běžel na ST1 minulý   týden a jen málokdy se mi stává, abych   litovala, že nějaký seriál končí. Většinou   je to naopak. Osud náhrdelníku (ve skutečnosti   dvou - originálu a kopie) a dění kolem osob,   přicházejících s ním do styku, vás vtáhne   do děje a vy v očekávání dalších zvratů se   těšíte na další díly seriálu. Moc pěkné.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17241minih17241Přednosta stanice (1941) 
Přednosta stanice n
minih15115minih15115Ostrov pokladů (1990) [TV film] 
Treasure Island n
minih9814minih9814Jurský park (1993) 
Jurassic Park n
minih57128minih57128Ještě jsem tady (1997) [TV cyklus] 
Ještě jsem tady n
minih14144minih14144Neúplatní (1987) 
The Untouchables n
minih45596minih45596Skapinova šibalství (1980) [TV inscenace] 
Skapinova šibalství n
minih55690minih55690Predátoři (2010) 
Predators n
minih83080minih83080Cizí člověk (1976) [TV hra] 
n
minih35304minih35304V plném slunci (1960) 
Plein soleil n
minih6471minih6471Dlouhé horké léto (1958) 
The Long, Hot Summer n


Hodnocení:n12345678910
Náhrdelník: DobyvatelNáhrdelník: DobyvatelNáhrdelník: DobyvatelNáhrdelník: Dobyvatel
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10