Duben

Komentáře uživatele Natalia_Budz

Natalia_Budz

Natalia_Budz zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 13
Definice lásky
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2020
Zvláštní film který   neurazí. Každý snímek se   dá vždy udělat i chlup   lépe, tady tomu není jinak.   Každopádně si myslm, že to   nebyl zbytečně ztracený   čas. Každý si tam najde   svoje. Zahřála mně u srdce   scéna ke konci filmu s   Květou Fialovou a Janem   skopečkem. Jinak jako bonus   beru že byli vybráni   neokoukaní herci. :-)

„Láska není   zvyk, závazek nebo dluh -   láska je. Bez jakýchkoli   definic. Miluj a moc se   neptej. Jenom miluj.“ —   Paulo Coelho, kniha   Čarodějka z Portobella.
Dokonalá lež (The Good Liar)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2021
Ač na ČSFD někteří   recenzenti píší, že je to   vcelku předvídatelná   zápletka (podobně jako se   dříve točili krimi viz.   Colombo, Poirot) tak bych   řekla, že to není pravda.   Ze začátku se to tváří   jako normální snímek -   starý prohnaný podvodník,   stará důvěřivá vdova a   podvodníkovo probuzení   citů. Když došlo k   lámání chleba - co, jak,   proč - vůbec jsem to   nečekala. Děj rozuzlení byl   dle mého natočen skvěle.   Herecké výkony skvělé a   dvojice Helen Mireen, Ian   McKellen prostě fungují.   Objektivní pocit z filmu se   mi píše těžko - kvůli   spletitosti filmu ..nechci   něco vyzradit.
Domácí lékař
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.10.2020
Někdy moc nechápu nízké   hodnocení českých snímků   (pokud to není kult jako   spalovač mrtvol apod.) na   filmových portálech. Ač je   tedy pravdou, že dnešní   poptávka je někde úplně   jinde..ale kvalita 96% procent   toho co se dnes točí se   nedá srovnat s kvalitou   kterou mají staré snímky.   Já se bavila- je to   oddychové,vtipné,ze života   a Kratina byl vysoký fešák   :-D
Karcoolka (Hoodwinked)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2020
Člověk se s přibývajícím   věkem musí smířit s tím,   že pohádky se musí stále   měnit,   "vylepšovat" (což   není vždy ten krok vpřed).   V době kdy Karcoolka vyšla   jsem byla cílovou skupinou a   moc se mi líbila. Animace   (připomíná mi kozí   příběhy se sýrem) je milá   a ne až tak přeslazeně   pohádková. Samozřejmě,   kdyby Karcoolku dělalo   movitější studio - Pixar   apod. Tak by animace byli   špičkovější, možná i   scénař samotný. Ale   myslím, že na cílovku od   nejmenších po třeba 12 let   je to akorát. V dnenší 2020   době asi už ne, pro dnešní   mládežníky by Karcoolka   byla už taky out, než in.   Dnes je příliš uspěchaná   doba...
Léčka (Ambushed)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.12.2020
Dle mého je to nadprůměrný   snímek. samozřejmě po   stránce scénáře je to   plytké ale na druhou stranu   jsem se bavila i bez   obsáhlého dialogu.   Závěrečná přestřelka v   pískovně byla dobrá a   celkově, se mi to hodně   líbilo. Navíc jde o téma,   které by se dnes už   netočilo.. minimálně ne   takhle.
Odložené případy (Cold Case)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2020
Jeden z nejlepších   kriminálních seriálu,   hlavně v posledních cca 20ti   letetech (?).   Námět,kamera,kulisy,   herecké výkony.. vše.   Člověka vtáhne a nepustí   do konce. Je americký ale   jiný.. žádné klišé.   Dávám plný počet.
Panna nebo orel (Easy A)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.10.2020
Mezi teen filmy je to ten   lepší snímek. Je to teen   ale zároveň trošku jiný,   scénář fajn a příběh   formou "online   zpovědi" taky fajn.   Super je pointa celého   filmu.. co vše může   vzniknout z nátlaku a jednné   malé lži...
Sociální síť (The Social Network)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2020
Snímek není v pravém slova   smyslu o Facebooku, soc.   platformách a ani o   zakladateli facebooku. Ale   ukázka toho že člověk   vybuduje impérium z ničeho.   Ovšem, za jakou cenu? ztráta   blízkých a své duševní   integrity. Člověk může   být velká ryba, pokud   oplývá vlastnostmi které ho   vystrkují ze společnosti.   Práce s kamerou a   detaily,střihy,hudba super.   Jesse Eisenberg byl správná   volba!
To (It)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.12.2020
A mně se to líbilo..
Kouzlo starých snímků   (před tím než se začal v   90% používat greenscreen)   bylo navodit atmosféru   výkonem,prostředím,kulisama   .. což není lehký úkol.   Obsazení Tima Curryho do role   Pennywise byla dobrá volba a   celkové obsazení nebylo   špatné. Řekla bych, že   nízké hodnocení je kvůli   pofidérnějším   počítačovým efektům -   Což dnešní lidi   neosloví...
Úkryt (The Panic Room)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2020
Obsazení,výkony,kamera a   detaily, scénář, všechno   výborné. Burnhama (Forest   Whitaker) mi bylo až líto.   Mladinká Kristen Stewart se   mi tady moc líbí! mnohem   více, než dnes. Jodie Foster   to zahrála taky dobře, moc   si nedokážu místo nich   představit Nicole Kidman a   Hayden Panettiere které byly   původním záměrem.
Jediné, čemu moc   nerozumím je konec. David   Fincher napsal za 6 dní   skvělý propracovaný   scénář ale konec pokazí.   Tento snímek si zasloužil   buď kvalitní zakončení   nebo otevřený konec-čili   bez scénky na laviččce.
Unesená: Příběh Elizabeth Smartové (The Elizabeth Smart Story)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.10.2020
Filmy podle skutečné   události nejdou pokazit..   většinou. Scénář k filmu   byl skutečně dost špatně   uchopený. Že to nejde?   scénář dle výpovědi? ale   jde. Je to sterilní- nic se   tam neděje. Vetší část   filmu je o rodičích kteří   ji hledají, mají výstupy v   televizi. Pak už menší ale   nudná část je Elizabeth.   Nevím, ale člověk když si   fakt dohledává k filmům   podle skutečnosti články,   fakta.. tak je to strašně   osekaný. Elizabeth tam s   únosci jen chodí,chodí a   kouká. Rozhodně se ten   případ, co jí bylo   prováděno, mohl udělat   mnohem líp. Dokoukala jsem   ale znova už to vidět   nemusím.
Výjimeční přátelé (A Beautiful Day in the Neighborhood)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2020
Tenhle snímek je zvláštní.   Je vcelku důležité s jakým   rozpoložením si ho člověk   pustí. Tom Hanks ztvárnil   Freda skvěle, tu jiskru v oku   měl. Myslím, že role   takového člověka mu moc   cizí nebyla. Film jako   takový na mně působí   rozporuplně, dlouho jsem   neviděla film který je na   jednu stranu ponurý a na   druhou hřejivý a   kouzelný...k zamyšlení.   Fred Rogers by si jistě   zasloužil delší film jen o   jeho osobě a tvorbě. Ač ani   do celovečerního filmu by se   nevešel. Byl to rozhodně   zajímavý člověk, pro   některé nesnesitelný svým   optimismem. Ovšem, i za   takovým člověkem se   skrývá mnoho bolesti. Kdyby   o něm film byl, asi si   neumím představit, že by ho   nehrál Tom. Možná ještě   Robin Williams, kdybz tu s   námi ještě byl. Dokoukáno   v originálu včetně   podtitulkové části.
Vyměřený čas (In Time)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2020
Bonnie a Clyde v matrixu...
Musím říct že plakát   k filmu mně neoslovil.   Smrdělo to další americkou   love story, což mi úplně po   chuti není. Ale byla jsem   velice příjemně   překvapena. Člověk se opět   na chvíli zamyslí nad   křehkostí života a   marnění časem. I takhle by   život mohl vypadat. A co si   budeme (dámy) .. na muže   jako je Justin Timberlake a   Cillian Murphy se hezky kouká   vždy :-D .

TV Program

ČT1 - Hobby naší doby (2010) [TV poř...

04:45 - 04:59

4 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Hraje vám... Straňanka

04:25 - 04:59

24 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 04:59

4 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

03:55 - 04:50

54 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10