Jeden svět
ohodnotit

King Kong

Rok:
2005
Délka:
187 minut
Premiéra v ČR:
15.12.2005
„Teprve teď se vrací král“

Obsah filmu King Kong

 
Skupina filmárov sa vydáva do Tichomoria hľadať legendárny Skull Island, na ktorom podľa povestí žilo kedysi gigantické monštrum King Kong. Výprava, v ktorej figurujú excentrický režisér Carl Denham, krásna herečka Ann Darrowová a scenárista Jack Driscoll skutočne nájde tajomný ostrov a pristane na ňom. Bohužiaľ, monštrum, o ktorom chceli nakrútiť hraný dokument, stále žije, spoločne s ďalšími prehistorickými monštrami, ktoré začnú vážne ohrozovať ich životy. V najväčšom nebezpečenstve sa ocitne Ann, ktorú unesú domorodci a v rámci tradičného rituálu ju chcú obetovať práve King Kongovi. Ten sa však tvárou v tvár krehkej blondínke zachová...
 
Související odkaz
 
King Kong: Zamilovaný opičák je zpět

Režisér výpravných trháků Peter Jackson si splnil
svůj dětský sen a po dvaceti letech vrátil na stříbrné
plátno jednu z legend kinematografie. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Peter JacksonPeter Jackson  
hraje:
Naomi WattsNaomi Watts.....Ann Darrow [36]   
Adrien BrodyAdrien Brody.....Jack Driscoll [31]   
Jack BlackJack Black.....Carl Denham [35]   
Thomas KretschmannThomas Kretschmann.....kapitán Englehorn [42]   
Jamie BellJamie Bell.....Jimmy [19]   
Andy SerkisAndy Serkis.....King Kong/ nemotorný kuchař [40]   
Kyle ChandlerKyle Chandler.....Bruce Baxter [39]   
Lobo ChanLobo Chan.....Choy [44]   
Evan ParkeEvan Parke.....Hayes [37]   
Colin HanksColin Hanks.....Preston [27]   
John SumnerJohn Sumner.....Herb [53]   
Craig HallCraig Hall.....Mike [30]   
Mark HadlowMark Hadlow.....Harry [47]   
Jim KnobelochJim Knobeloch.....vedoucí pracovník studia [55]   
David PittuDavid Pittu.....Weston [37]   
Joe FolauJoe Folau.....William Wallace   
scénář:
Peter JacksonPeter Jackson  
Fran WalshFran Walsh  
Philippa BoyensPhilippa Boyens  
námět:
Merian C. CooperMerian C. Cooper  
Edgar WallaceEdgar Wallace  
hudba:
Howard ShoreHoward Shore  
Max SteinerMax Steiner.....výňatky z hudby k filmu King Kong (1933)   
Mel WessonMel Wesson.....Ambientní hudba - design   
kamera:
Andrew LesnieAndrew Lesnie  
střih:
Jamie SelkirkJamie Selkirk  
Jabez OlssenJabez Olssen  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby EX
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu King Kong >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2023
(Special Edition: 201 min) Především je   potřeba zapomenout na předešlý snímek „King   Kong“ (1976), se kterým tento nemá nic   společné. Režisér Peter Jackson si splnil   svůj sen a natočil přímý remake snímku   „King Kong“ (1933). A protože měl se svou   trilogií „Pán prstenu“ (2001–2003)   úspěch, producenti mu vyšli vstříc. Příběh   nemá cenu připomínat, neboť snad není nikoho,   kdo by to neznal. Snímek je tak svým způsobem   předvídatelný, takže po divácké stránce se   jen sleduje, jak si s tím Peter Jackson poradil.   A samozřejmě opět na výbornou. Už na   začátku vyobrazení ulic New Yorku v době   třicátých let minulého století nadchne svou   velkolepostí. Snímek je samozřejmě   popcornový, ale tentokrát je to extra zábava. A   nejen to. Podařilo se natočit nádhernou poctu   originálu. Stejně jako u Pána prstenů všemu   dal prostor pro větší zábavu prostředí.   Poměrně často se to nachází přímo na   hranici mezi karikaturou a věrností. Dosáhnutí   ostrova tajemné a magické, první setkání s   domorodci takřka až hororové. Scény s   nejrůznějšími prehistorickými monstry možná   vypadají až moc zdlouhavě, ale zase to na   diváka přináší nejen diváckou velkolepost,   ale i pocit s myšlenkou, že dle vývoje   nejrůznějších nebezpečí by na jejich místě   nechtěl být nikdo. A co si budeme povídat,   Všechny Jurské parky a Ztracené světy nad   tímto pukají závistí. Po dramatické stránce   tedy není co vytknout. V rámci romance tu   samozřejmě máme vztah Ann Darrow s Kongem, ale   výrazný je vztah také Jacka Driscolla k Ann,   kdy dojde i k jeho zajímavému vnitřnímu   žárlení. Takže vlastně typický milostný   trojlístek. Emoce jsou taková, jaká jsou.   Kvůli Kingovu lidskému způsobu bytí by si   nejeden divák přál, aby to skončilo jinak.   Peter Jackson dal do filmu vše a je to znát.   Příběh povýšil tak velkolepě, že je toto   filmové zpracování nepřekonatelné stejně,   jako jeho předchozí prstenová trilogie. A to   už je co říct.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2021
KING KONG do třetice
Co si budeme povídat - jde o chytlavý, klasicky   přeplácaný hollywoodský popcorn se vším   všudy - dobrodružství a romantika se tu   potýká s předimenzovanou a ne vždycky   vydařenou digitalizací, úmornou stopáží a   celou řadou nelogických scén. O rapidní   zkrácení si říká celá první třetina filmu   (plavba na moři) a scény s prehistorickými   živočichy bych úplně vynechala, ovšem např.   zobrazení King Kongovy obličejové mimiky je   naprosto perfektní. Konci filmu není prakticky   co vytknout: končí přesně tak, jak všichni   víme, že skončit má - smutně a tragicky. A o   tom to je.
100000052556420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2020
King Kong
Snimek,ktery se povedl.Reziser Jackson si muze   zatleskat.Po Oscarovem Panu prstenu poradny a   vyborny film s akci a napetim...Jack Black a Naomi   Watts zde taky zari.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.8.2019
Vůbec nevím, proč jsem tak dlouho odkládal   tenhle film. Kdysi dávno jsem si přečetl   negativní kritiku a nějak jsem neměl sílu na   tak dlouhý film se podívat. A udělal jsem   chybu. Film byl vcelku podařený. Na ostrově   parádní zvířata a i část v New Yorku je   dobře zpracována.
sokeres777
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.5.2019
Nádherný dobrodružný sci-fi snímek, který   dokázal vzkřísit slavného King Konga a vrátit   mu jeho slávu. Na film jsem koukal jako malý a   nepřestává mě doteď bavit. Určitě   doporučuji.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.8.2018
Přehnané efekty
Tenhle film má naproto nereálné zpracování,   spíš sci fi - draví ještěří i velká   většina tvorů bůsobí naprosto nereálně   velikostně i pohybově, monstrozně obří   přeobřelý hmyz a červy morbidně. Je to   zpackaný film na téma King Kong. Velice   kvalitní i když černobílé je zpracování z   roku 1933, má svoji patinu a kvalitu. Tenhe   akční paskvil z roku 2005 je až moc   monstrézní akční a nechutný. Film   nedoporučuju ke shlédnutí.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.8.2018
Část na ostrově celkem ujde, ale výběr   hrdinů je žalostný. Jack Black je nesympatický   jako v každém filmu. No a ženská hrdinka je   fakt ošklivá. Možná i ten King Kong je   větší fešák.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2018
║Rozpočet $207miliónov║Tržby USA   $218,080,025║Tržby Celosvetovo $550,517,357▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,729,901║   Tržby za predaj DVD v USA $191,738,317║ Peter   Jackson fakt dosť zbytočne prestrelil, film sa   stáva dosť prázdny hlavne kvôli svoje   rozťahanej dĺžke, hlavne prvá hodinka nemá   tie správne grády. Dohromady nemá čo povedať   a dialógy sú prevažne bláboli ako sa patrí na   béčkový film ale chýba im skutočná ľahkosť   a zábavnosť, ktorú tam tak troška na silu   Jackson tlačí. Tiež ani trošku hútneho deju,   výstavba nehrozí, herecké obsadenie okrem Naomi   Watts dosť zle vytipované. Hlavne Jack Black a   Adrien Brody, ten aj keď sa snaží ale do danej   úlohy sa až tak nehodí. Nakoniec tá akcia, tá   ako tak spĺňa svoje kritéria ale zas je to   dosť okaté lebo všetko tam je robené cez   zelené plátno, koncepcia filmu sa potápa   každou minútou. Popri tomto treba skutočne   uznať kvality Konga z 1933, ktorý má tu   správnu konzistenčnosť a skutočnú patinu.   /videl v kine: 60%/ Poznámka: videné znovu v   roku 2017 a bavilo ma to o trošku viac ale   výhrady stále sú.
roox
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2016
Peter Jackson je hračička
Jeho první filmy však nebyly dlouhé 3 hodiny, a   tak i tuny humusu, který na diváka chrlil,   působily humorně a ve své podstatě   "umírněně"... V Pánu prstenů se   Jackson držel na uzdě a vše tu mělo své   místo i potřebnou míru. S King Kongem se však   Jackson jakoby vrací do svých začátků, co se   různých "monster a slizu" týká.   Jenže místy to působí, jakoby si   neuvědomoval, že netočí nezávislý splatter,   ale blockbuster určený širokému okruhu   diváků... Tedy za mne ve stylu hodnocení   "jednou a dost".
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2015
Úžasný film, zhmotněná akce. Jsem ráda, že   3 hodiny nekoukám jen na opici v centru,   navýšeno o hrůzný ostrov kdesi v zastaveném   čase osy Bermudského trojuhelniku, dále   bizarní domorodce, dechberoucí scény   novodobého Jurského parku (které Jurský park   předčily) a vůbec vtělenou fantazií a efekty   vlastní snad jen Jacksonovi, udělalo ze mne   milovnici nenáviděných opic. Kdo zas má   problém "co tam dělali dinosauřii"   apod. - ať mi odpoví, co dělala Alenka v   králičí noře, páč na blbou otázku   debilnější odpověď. Jak někdo může koukat   na produkt z filmové továrny, aby se pak divil,   proč je ve filmu něco jinak než v reálu? Není   to snad přece jen o tom, abychom se   prostřednictvím (k tomu určených -   dobrodružných) filmů dostávali zpět do světa   fantazie z našich dětských let? Dnešní   filmové efekty nám to dobrodružství už i   díky 3D "zkušenostně" umožňují.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40891minih40891Mláďata (1979) 
The Brood n
minih69324minih69324Jedeme na Honolulu (1933) 
Sons of the Desert n
minih13192minih13192Muž z Hongkongu (1965) 
Les Tribulations d'un chinois en Chine n
minih28250minih28250Želary (2003) 
n
minih62008minih62008Dobrovolná oběť (2006) 
Rohtenburg n
minih5399minih5399Čarodějky z předměstí (1990) 
Čarodějky z předměstí n
minih3041minih3041Andělské oči (1994) 
n
minih12226minih12226Méďa Béďa (1964) 
Hey, There It's Yogi Bear! n
minih37059minih37059Oskar (1967) 
Oscar n
minih17411minih17411Příjezd vlaku (1896) 
L'arrivée d'un train à La Ciotat n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

King Kong (1976)

 King Kong (1976)
King Kong n
 
Žánr: dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: John Guillermin

(remake)

King Kong (1933)

 King Kong (1933)
King Kong n
 
Žánr: dobrodružný / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Merian C. Cooper, Ernest B. Schoedsack

(remake)

King Kong (2005)King Kong (2005)King Kong (2005)King Kong (2005)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10