Zari
ohodnotit

Zorro: Tajemná tvář

The Mask of Zorro

Další název:
Zorro: Tajomná tvár (SK)
Rok:
1998
Délka:
132 minut
Premiéra v ČR:
29.10.1998
„Stárnoucí maskovaný mstitel předává štafetu boje proti bezpráví mladému, horlivému následovníkovi.“

Komentáře k filmu Zorro: Tajemná tvář

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 32
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.11.2019
Zorro: Tajemná tvář
Klasická rozprávka o Zorrovi   z devadesátých let. Z dob,   kdy jsem byl ještě teenager,   tedy ta největší cílová   skupina podobných snímků. V   hlavní roli Antonio Banderas,   který se do této   španělské doby hodí, už   jeho role v   "Desperados"   předurčila, že   španělsko-mexická kultura   na tohoto charismatického   akčního hrdinu sedí. A aby   mohla mít tato alternativa   anglického Robina Hooda   nějaký morální podtext,   dostal Zorro i svého   staršího rádce, Anthony   Hopkinse. Hvězdama se   nešetřilo, jako osudová   žena se objeví Catherine   Zeta-Jones (a i nám ukáže   části svého odhaleného   těla).
Režisér   Martin Campbell je znám   hlavně díky agentu jejího   veličenstva, i zde je James   Bond znát, všechny ty   Zorrovi vychytávky a tak.
Závěrečná slova zní,   že v dnešní době už má   Zorro moc velkou konkurenci a   nevím jestli má ještě   čím zaujmout moderního   diváka. A ani já bych se na   The Mask of Zorro dnes již   nepodíval. Ale v době svého   vzniku to bylo přesně to, co   tehdy televizní fanoušek   očekával. Klišé akční   scény, dobrodružství a   romantiku...
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.2.2019
Povedený Zorro.   Dobrodružství v klasickém   stylu. Dobré šermířské   souboje, honičky na koních.   To vše proložené humorem. A   také nezapomenutelný souboj   ve stájích Antonio Banderas   x Catherine Zeta-Jones.
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2017
Hezky natočené
dílko režiséra Martina   Campbella, který už dvakrát   vyhrabal bondovky z hrobu.
Snímek se sympatickou   trojicí, Bramboras, Hopkirk a   Zeta, kdy ten první je   akční, druhý moudrý a   třetí krásná, až se dech   tají.
Jak už jsem   nastínil, tenhle filmík snad   nikoho nemůže urazit.
Za sebe mám jen drobný   problém v tom, že v době,   kdy už světu vládl   střelný prach, působí kord   poněkud archaicky.Osobně   bych nejspíš toho   maskovaného darebáka nechal   odprásknout jako psa.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2014
Snímek by se také mohl   jmenovat -Příchod nového   Zorra-. Ten původní   zestárnul a tak si vycvičil   následovníka. Čistá   popkornová zábava z 90. let   nemající nic, co by   fanoušky tohoto mexického   maskovaného hrdiny   pohoršilo. Dobrodružství,   romantika, mexický orient. To   vše tu je. Výprava   velkolepá, šermířské   dovednosti ušlechtilé a co   se týče dramatizace   příběhu si myslím, že to   nedopadlo zase až tak zle. O   překvapení nouze není. Byť   je příběh s ohledem na   klasiku trochu nezvyklý, je   dobře, že se tvůrci   neopakovali a že šli svojí,   zcela novou cestou. Tato verze   dokáže upoutat a v divákovi   zanechat skvělý filmový   zážitek.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.10.2013
Po letech se vrací Zorro   (A.Hopkins) bojovat proti   svému úhlavnímu nepříteli   donu Monterovi. Vycvičí si   náhradníka (A.Banderas), ale   musí být svědkem toho, že   jeho dcera Elena považuje   Montera za svého otce.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2013
Po dlouhé době jeden z mála   filmů,( které se v minulosti   točily stále stejně)   udělaný dobře. A herecké   obsazení víc než dobré..
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2012
Jeden z nejlepších nápadů   od tvůrců tohoto filmu o   Zorrovi byl určitě ten -   obsadit do hlavní role   Antonia Banderase.
Samozřejmě A.Hopkins a   C.Zeta Jones to taky nebylo   šlápnutí vedle.To je vidět   už podle toho, kolik film   vydělal.
Příběh byl   také zajímavý - starý   Zorro se vrací pomstít a   přitom hledá svého   nástupce.Co na to říct?   Každopádně to vyšlo.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2012
Tahle verze Zorra je nejspíš   nejlepší co jsem viděl,   nejsem velký fanoušek   historických filmů ze 60.   ,70. let. Zorro trochu   jinak,Diego De la Vega je už   příliš starý a vycvičí   si nástupce,který bude   trestat zlo a zároveň   pomstí smrt své rodiny
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.2.2012
Ač snímek obsahuje mnohé   atributy dobrého   dobrodružného filmu a v   podstatě mu (krom stopáže)   nemám co vytknout, v mých   očích prostě nemá tu   šťávu, abych mu mohl dát   víc.
Anilvap6
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2011
Není to úplně dobrý ale   ani špatný film. Takový   akorát, který nikdy v   televizi neurazí. S chutí se   na něj ráda podívám a   občas se i zasměju :-)
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2010
Film se mi líbil jako asi   každému přispivateli.   Dobrodružství jako vyšité,   i když už mockrát   opakované. Trochu mi vadilo   "zmodernizování"   snímku, létání v plášti,   tajemná lupičova základna v   jeskyni, technické   vymoženosti.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Povedený film v hlavních   rolích s Antoniem Banderasem,   Catherine Zeta - Jones a   Anthony Hopkins. Romantika a   akce v jednom.
jaruš50
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Nádherný   romantickodobrodružný   film,který upoutá od   začátku až do konce.Navíc   se šťastným koncem a tak to   má být.Antonio Banderas   ztvárnil tuto roli Zorra na   jedničku.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2010
Povedení snímek romantika a   skvělé obsazení  
řadí ten to   snímek mezi dobrou podívanou   .
Dawid199
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.5.2009
Banderas se mi v tomhle jinak   dosti dobrém filmu docela   líbil a těžko bych si tam   představil jiného herce.Film   byl docela dobře udělaný a   určitě to není ztráta   času:-)
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2009
Zorro byl hodně krát   sfilmován a na televizním   plátně ho múžeme vidět   ješte více,no tenhle Zorro   se hodně poved.Banderas   skvělá volba,i Anthony   Hopkins taky   dobrý.Myslím,že záporák   slušný a akční scény   velmi dobré.
Agostino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Celkom dobrý film na   pozretie. Je tu plno   zaujímavých scén, ktoré za   niečo stoja. Len filmov a   seriálov o Zorrovi-   pomstiteľovi je už   nakrútených príliš veľa.
Sybelle
Hodnocení:
Přidáno: 17.1.2009
Tohle je vskutku roztomilá   pitomost...Kdo miluje   romantické příběhy, nebo   nalézá oblibu v jižanských   kulturách a nebo je členem   konvektu "milujeme tě   Banderasi" ten si v tomto   filmu příjde na své. Jinak,   nebudu říkat, že je to   brak. Jednoduše je to film   jako mnoho dalších, ale   není špatný...
Kmotr95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2008
Skvělý dobroružný   film....plný výborných   akcí, výborné herecké   obsazení a ještě skvělého   příbehu...co víc si   přát?!!
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Když jsem měla možnost   porovnat 1 a 2. tak   jednoznačně zvítězí   jednička. Mimo jiné několik   různých úprav Zorrova   příběhu mají filmaři na   svých trikách, takže z   přehršle příběhů od   němého s Douglasem   Fairbanksem přes velmi   slušného s Tyronem Powerem   až po Antonia Banderase.   Není vůbec vůbec   špatná...
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Hodíme-li do hrnce vždy   správně zkušeně mužného   Hopkinse s nezkrotným   Banderasem a okouzlující   Zeta-Jones, přisypeme něco   dobrodružství s lehkou   nadsázkou a zamícháme v   rytmu akčního střihu,   nemůže vyjít špatné   dílo.
harika
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.3.2008
moc me tento snimek   nezaujal,ale da se na neho   divat,kdyz nic neni v tv,aspon   je tam hezka herecka,coz je   fajn
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Povedený a zábavný snímek   s dobrými herci a skvěle   natočenými akčními   scénami. Takových filmů by   mělo vznikat více.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.10.2007
Co na tom, že je to komerce,   já se u tohoto filmu bavím   už léta. Odlehčené   romantické a vtipné   dobrodružství s moc pěknou   hudbou od Jamese Hornera a   vkusným hereckým obsazením,   jednoduše zdařilý a velmi   zábavný kousek napříč   generacemi. Co chtít víc?
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.10.2007
Povedená oddechovka, ve   které je ve správném   poměru namícháno   dobrodružství, romantika a   hlavně humor. Vtípky   převážně na adresu   "nového" Zorra   celý film odlehčí a hlavně   díky nim není nudný a je   více lidský. Chemie mezi   Zetou a Banderasem funguje na   jedničku - jsou podobné typy   a také herecky se výborně   doplňují.
Tristan_
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.10.2007
Skvělí, napínavý ale i   zábavný film s Antoniem   Banderasem, Antony Hophinsem a   Catrin Zeta-Jonesovou.
V době jeho natočení a   ještě asi tak 2 roky po tom   jeden z mích   nejoblíbenějších   filmů..potom samozřejmě i   druhý díl..
Ivett
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.10.2007
Banderas je uhrančivý   fešák, Hopkins   přibávající léta   vynahrazuje výborným   herectvím a charizmatem.   Příběh není nijak   komplikovaný, ale u filmů   takovéhleho typu to vlastně   ani není žádoucí. Nechybí   ani pár na city hrajících   momentů, ale naštěstí jich   tam moc neni. Co musím ocenit   je humor. Celý film se nese v   odlehčeném duchu a   samozřejmě nechybí pár po   čertech zábavných momentů.
Brcko.GOS
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Hezké
Pěkný film s výborným   obsazením. I když já   Antonia Banderase osobně moc   nemusím, tak tenhle film se   mu povedl. Nádherná   Catherine Zeta-Jones září   snad všude a charizmatický   Anthony Hopkins, to je prostě   pan herec. Film rozhodně   stojí za shlédnutí,
aegis
Hodnocení:
Přidáno: 30.9.2006
Výborně nafilmované, velmi   dobré filmové triky a   špičkový výkon   představitelů hlavních   rolí + spousta napětí,   humoru a romantiky. Nebudete   se nudit od začátku do   konce.
Kate.Hopkins
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.6.2005
Výtečně obsazení a   vynikající herecké výkony.   Komediální prvky, taky zupa   a šarm dvou hlavních   představitelů Zorra   jednoduše dokonalý.
WaM
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.4.2005
Dobré herecké obsazení a   výkony, hlavně Antonio   Banderas se vyřádil. Spousta   zábavných scén. Mohu s   klidným srdcem doporučit na   odpočinkový večer bez toho   aniž by člověk musel   příliš přemýšlet.
Vídžej
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2003
Máte rádi Zora?
Jestli milujete Antonia a   Katherin tak tohle je film pro   vás. Vždyť i Hopkins v něm   zahrál výbornou roli a o   některých bojových   scénách nemluvím jen proto,   že šermu moc nerozumím.   Kluci jestli se chcete naučit   jak slíknout holku jediným   mávnutím kordu tak se   podívejte jak to dělá   profík.Varuju jen na okraj   že zkoušet to musíte na   figurýně.Mám rád scénu   kde nafoukaný mladíček   hodlá seskočit ze střechy   přímo na svého koně ale   ten mu v poslední chvíli   dvěma kroky dopřeje pád na   tvrdou kalifornskou   půdu:)Nepřijdete ani o   klasická zetka na košilích   stěnách a podobně.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih12665minih12665Mlčení šunek (1993) 
Il silenzio dei prosciutti n
minih17271minih17271Přepadení 2: Temné území (1995) 
Under Siege 2 - Dark Territory n
minih27117minih27117Poloviční šance (1998) 
Une chance sur deux n
minih32715minih32715Harry Potter a Tajemná komnata (2002) 
Harry Potter and The Chamber of Secrets n
minih160267minih160267Zelená kniha (2018) 
Green Book n
minih48041minih48041Den, kdy se zastavila Země (2008) 
The Day the Earth Stood Still n
minih144805minih144805Po strništi bos (2017) 
Po strništi bos n
minih11492minih11492Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964) 
Limonádový Joe aneb Koňská opera n
minih43397minih43397Ledově ostří (2007) 
Blades of Glory n
minih43727minih43727Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) 
Hot Fuzz n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Legenda o Zorrovi (2005)

 Legenda o Zorrovi (2005)
Legenda o Zorrovi n
The Legend of Zorro
Žánr: dobrodružný / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: Martin Campbell

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Vražedné šifry: San Francisco

23:10 - 23:55

1 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

ČT2 - Návrat Casanovy

22:25 - 00:00

46 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:10 - 00:05

1 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Honeymoon - líbánky k nepřežit...

22:40 - 23:30

31 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
M. Davydova

Davydova M.

A najednou to byla láska (Rosamunde Pilcher - Und plötzlich war es Liebe)

A najednou to byla láska
Rosamunde Pilcher - Und plötzlich war es Liebe

Logan Marshall-Green

Marshall-Green Logan

Jak se moří revizoři

Jak se moří revizoři
Jak se moří revizoři

Naposled navštívené:
M. Davydova

Davydova M.

A najednou to byla láska (Rosamunde Pilcher - Und plötzlich war es Liebe)

A najednou to byla láska
Rosamunde Pilcher - Und plötzlich war es Liebe

Logan Marshall-Green

Marshall-Green Logan

Jak se moří revizoři

Jak se moří revizoři
Jak se moří revizoři