Duben
ohodnotit

Z pekla štěstí

Další název:
Z pekla šťastie (SK)
Žánr:
Rok:
1999
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
4.3.1999
„O odvážném Honzovi, který navzdory zlé princezně i drakovi Bucifalovi získá lásku hodné Markýtky.“

Komentáře k filmu Z pekla štěstí

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.4.2011
Pro mě je to v porovnání   např. s Princeznou ze mlejna   odvar, ale jinak ještě   celkem slušná pohádka, a   že se i v tomhle žánru   dají udělat naprosté   kopance...
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2010
Pěkná pohádka v barevném a   svižném stylu Zdeňka   Trošky. Příjemné   osvěžení od mnoha jiných   příběhů o unylých a   ufňukaných   princezničkách,vyhlížejíc   ích spanilé prince...   Prostě pohádka jako řemen -   jedna z těch v naší rodině   hooodně oblíbených.
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Troškovy pohádky mám   opravdu ráda, ale Hůlku tam   opravdu dávat nemusel! Zato   Miroslavem Šimůnkem si u mě   polepšil! Obsazení herecké   ušlo a děj byl velmi   zajímavý!
řepešínský
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2009
věrohodné a adekvátní   filmové adaptace klasických   českých pohádek jsou v   posledních letech výsadou   zdenka trošky. jeho   adaptace literárního   českého honzy z dílny jana   drdy je toho důkazem.   troška má navíc dar   pohádku filmařsky cítit a   při realizaci vytvořit její   podmanivou atmosféru i   kouzla. v případě jeho z   pekla štěstí proto   divákům nabízí jak   neošizené reálie,   výpravné kostýmy, širokou   kameru, bravurní herecké   výkony v ústředních   rolích, líbivou hudbu, tak   rytmus i napětí. z pekla   štěstí můžeme již nyní   zařadit mezi naše   pohádkové filmové klenoty,   které paří i do zlaté   studnice světového filmu.   to vše pasuje filmovou   pohádku z pekla štěstí na   vrcholové kinematografické   příčky.
M.A.G.
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.9.2009
Zdenek Troska je sice hodne   dobry reziser,ale touhle   pohadkou me velice zklamal.
Je to sice primo   napraskane zvucnymi hereckymi   jmeny,ale to asi dneska neni   vsechno.Jediny,kdo se mi tu   libil,byl Lukas Vaculik.
Jinak me to vubec   neoslovilo.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.7.2012
Kdyby Kuklová pořád   neječela , byla by tato   pohádka na mnohem lepší   hodnocení ,takhle si pamatuju   jen ten její pískot, už v   létjícím ševci mi s tím   pila krev.
261972
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Moc pěkná pohádka na kterou   jsem jako malá koukala   často. Pobavilo mě na ní   vždycky skoro všechno. Teď,   když jí dávaj občas v   televizi ráda se na ní   podívám
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.7.2012
Vypusťte draka!
Troška tie rozprávky vie.   Taký štandard. Chvíľami   rozhárané a po padnutí   draka už troška pomalšie   tempo, ale dalo sa. V   rozprávkach víťazí dobro   nad zlom, ale tu mi najviac   imponovali záporné postavy.   Hulka skvelý, takisto   Laurinová, ale najskvelejšia   bola Dora, ech dievča   lstivé. Ťahy pozoruhodné.   Nu máme tu všetko, mladý   pár, závistlivú sestru,   princeznú i kráľa, draka,   zlého nápadníka, čertov.   No sú isto i lepšie   rozprávky, ale ako oddychovka   dobrá, lepší priemer
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2012
Moc příjemná pohádka.   Herecké výkony super,   příběh jaktéž. Nevím, co   bych k tomu napsal, ale je to   jeden z nejlepších českých   film a to nejsem velikým   fanouškem české   kinematografie.
thejduk
Hodnocení:
Přidáno: 1.2.2014
Klasická pohádka dle Trošky   ala J.Drda. Určitě lepší   než řada adaptací na   České televizi, kde nevíte.   jestli princezna je princezna.   Jedna z pohádek, na které se   podívám i opakovaně na   rozdíl od řady jiných.
moldovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2007
Skvělé Troškovo   zpracování české   pohádkové klasiky.   Podmanivá hudba Karla Svobody   i dobré herecké obsazení   jsou zárukou dobré   podívané nejen pro dětské   diváky. Tento film je   pozvánkou k shlédnutí   pokračování filmu
Z   pekla štěstí 2.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2006
Dřív jsem tuto pohádku   neměl moc rád,ale po   dnešním dalším shlédnutí   jsem uznal,že má jisté   kouzlo i v celku   slušný,ikdyž slaboduchý   příběh a když se u ní moc   nepřemýšlí vyjde z toho   celkem slušná zábava pro   děti i starší,hlavně na   sváteční a dlouhé   večery.Zároveň musím   přiznat,že jsem celkem   překvapen tak špatným   hodnocením a to nejen   zde,holt pan Troška a jeho   styl natáčení a humoru   není příliš oblíben u   hlavně u mladší   generace,ale pro ostatní to   může být občas i slušná   zábava.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.12.2017
Zdeněk Troška
a další důkaz toho, že mu   jeho filmařský vlak   ujíždí a on ho ne a ne   dohonit.
V povedené a   v podstatě minimalistické   Princezně ze mlejna se mu   podařilo oslovit jak malé,   tak dospělé publikum. A tak   se rozhodl, že do další   pohádky dá všeho víc a ono   to všechny úplně   omráčí.
"Dám   tam velkýho draka, velkýho   Hůlku, Míšu Kuklovou, tu   přeci měli před třiceti   lety v Jasněnce rádi...   Prostě to tam všechno   narvu".
Jenže ono   to nějak nefunguje.
Hlavní hrdina,   dvacetiletý Honza usiluje o o   deset let starší Markýtku,   na které je její věk   opravdu vidět. Už to samo o   sobě působí dost rušivě.   Divák v podstatě netuší, k   čemu jí vlastně chce. A   jestli by si raději neměl   namluvit Doru (v podání Dany   Morávkové), která je sice   na přesdržku, ale jen o osm   let starší...
Když k   tomu připočítáme   příšerný výkon   prapodivného zpěváka   Daniela Hůlky v roli krále   Bimbase, dojde nám, že   castingy nejsou Troškovou   silnou stránkou. Nevím,   jestli je to lenost, hledat   někoho nového, nebo jen   sázka na osvědčené   ksichty, ale není to úplně   dokonalá cesta.
Co   dál. Děj pohádky, podle   námětu Jana Drdy není   úplně špatný, ale ono   dryáčnictví a   přehrávání, které v   posledních letech od svých   herců vyžaduje, táhne   příběh ke dnu, jako šutr   uvázaný k noze.
Podrtrženo, sečteno. Na   pohádku Z pekla štěstí se   dá koukat, ale veškeré to   kouzlo klasických, milých a   vtipných českých pohádek,   po kterém sám Troška tak   často a rád volá, je v   trapu. Vlastně v pekle. Nebo   někde úplně jinde...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.12.2017
Troškovy pohádky (tedy až   na Princeznu ze mlejna), mě   nikdy moc neoslovily. Ani   tahle není výjimkou.   Podivně sestříhaný   příběh-nepříběh,   mizerně animovaný drak,   mizivé herecké výkony.   Nikdy jsem tuhle pohádku   nedokoukal. Nuda.
Papaja73
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Troškova pohádka.Co víc   dodat?Film je   překombinovaný,špatně   zahraný(obsazovat Daniela   Hůlku opravdu nebylo   nejštastnějším   řešením),a pohádka jako   celek prostě   nefunguje.Myslím,že malého   diváka,pro kterého jsou   pohádky určeny především   příliš oslovit nemůže.
hlavsa5
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2011
Ne všechno se Troškovi   povede a tohle je průměr.   Sem tam trik a hlavně obsadit   herce, kteří to aspoň   táhnou, jako je V.Brabec nebo   L.Vaculík
lebowski
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.10.2004
Pohádky od Zdenka Trošky se   mi líbí, ale ne zas tak moc   abych řek že to bylo hodně   dobrý.
Pohádka=   zápletka,kouzla, děj. Tohle   všechno film "Z pekla   štěstí" má.
Vídžej
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2004
Jó pohádky
(Ne)klasická česká pohádka   z dílny Zdeňka Trošky,   která vás nadchne nebo vás   přesvědčí o tom, že jste   na pohádky staří.
Mary.Elwood
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Velká slabota bez   jakéhokoliv kouzla!   Myslím,že je to hodně   křečovité,vyumělkované a   přitažené za vlasy bez   pořádné zápletky a   promyšleného děje. Aféra   kdy Kuklová olízně   kostičku a má jít zato na   šibenici mi přijde jako   opravdový trapný moment.   Záporáci jako Hůlka   (netřeba komentovat) nebo   uječená Laurinová mi   přišli bezcharakterní a   divní,prostě nehodící se   do pohádky.
Verik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.2.2005
Z ,,Pekla štěstí´´je   celkem pěkná   pohádka.Zkrátka v ní   nechybí Honza,který ovšem   není hloupý,Nějaká dívka   do které se zamiluje a   samozřejmě,co by to bylo za   pohádku bez pořádně   pyšné princezny a jejím   vykutáleném   tatíčkovi,kteří oba dva   touží po bohatství.A ani   drak nechybí.
prediger
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.3.2011
Omlouvám se všem   příznivcům pana Trošky a   jeho pohádkám, ale námět,   tak jak byl podaný se mi   vůbec nelíbil. Ječící   Kuklová, která konkuruje L.   Bílé, či skrytý nádech   agitačních filmů   padesátých let, o tom jak   sesadit panovníka a obsadit   jeho trůn mi sebralo iluze a   tak jsem druhý díl nikdy   nespatřil.
Brcko.GOS
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Dobré
Špetka humoru, elegance...   rozhodně této pohádce moc   nechybí, jen je škoda, že   už to neni tak moc typicky   Troškovské... každopádně   dobré herecké obsazení, i   zpěvák Dan Hůlka mile   překvapil a pokud chcete   něco novodobějšího pro   děti, je tahle pohádka to   pravé...
Hellish_Satanica
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.8.2006
Pohádky mám moc ráda. Proto   když vidím, že v naší   zemi, kde mají pohádky   dlouhou tradici, natočí   někdo takový paskvil, se mi   zvedá žaludek. Je to jedna z   nejhorších pohádek, co jsem   kdy viděla. Záporné postavy   jsou schizofrennní individua,   projevující se trhavými   pohyby a hysterickým   způsobem řeči, naopak   kladné postavy jsou   nevýrazné. Je to   vyumělkované a   nepřirozené. Holt, příliš   se kladl důraz na efekty   (které mimochodem ale také   nejsou žádný zázrak) a   vše ostatní šlo stranou.   Nebýt tak mizerného   zpracování, mohla to být   pohádka pěkná. Takhle   bohužel, hodnotím jak   hodnotím..
eso
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Jeden sedlák měl dvě dcery,   lenivou Doru a nevlastní   Markýtku, která byla v   hospodářství služkou pro   všechno. Jen Honza, syn   chudé vdovy, měl pro ní   vlídné slovo a mohl na ní   oči nechat. Žárlivá Dora,   poštvala na něj verbíře a   než se Honza s Markýtkou   opět shledají, potká je   spousta protivenství a   kouzel.
Arabella
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.12.2010
Jestli něčemu nerozumím,   pak názorům některých   uživatelů. Bez zápletky   toto rozhodně není a co se   týče oné olíznuté   kostičky, tak tato pohádka   je natočena na motivy   pohádky Český Honza - Jan   Drda. A mimo jiné, nikdo   nemůže tvrdit, že to   nebaví ani malé dítě,   když sám bezpochyby malé   dítě není.
Rorík333
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.7.2009
nesnesu Laurinovou ani   Kuklovovou. jsou to uřvané   slepice. troškovi se tohle   vůbec nepovedlo. ani malé   děti to moc nebaví.
sorg
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.3.2008
Viděl jsem to. Hraje tam   Hůlka. Proto dávám tak   nízke hodnocení. Podle mně   tady začalo Troškovo   slabší období.
fopikk
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.12.2013
hovadina
většì hovadinu jsem   neviděl.Troškovy filmy jsou   opravdu dobré ale tento se mu   nepovedl..škoda času..
secret.girl
Hodnocení:
Přidáno: 15.1.2011
Arabella:Naprosto s vami   souhlasim...nevim proc by tato   pohadka mela byt oskliva je   vtipna a nadherne propracovana   a at si rika kdo co chce...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48655minih48655Sexy 40 (2009) 
The Rebound n
minih2312minih2312...a zase ta Lucie (1983) 
...a zase ta Lucie n
minih162438minih162438Aladin (2019) 
Aladdin n
minih52574minih52574Most (2008) [TV film] 
Die Brücke n
minih75543minih75543Ve jménu krále 2 (2011) 
In the Name of the King 2: Two Worlds n
minih47070minih47070Zpověď americké nevěsty (2005) [TV film] 
Confessions of an American Bride n
minih55565minih55565Nukleární katastrofa (2007) [TV film] 
Nuclear Hurricane n
minih43638minih43638Odstřelovač (2007) 
Shooter n
minih111811minih111811Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 
Batman v Superman: Dawn of Justice n
minih38898minih38898Šedá zóna (2001) 
Grey Zone n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Z pekla štěstí 2 (2001)

 Z pekla štěstí 2 (2001)
Z pekla štěstí 2 n
 
Žánr: pohádka
Země: Česká republika
Režie: Zdeněk Troška

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10