Duben
ohodnotit

Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti

Batman v Superman: Dawn of Justice

Další název:
Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti (SK)
Rok:
2016
Délka:
151 minut
Premiéra v ČR:
24.3.2016

Obsah filmu Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti

 
V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti.

Freeman Ent.

 
Související odkaz
 
Speciál: Bonusová sekce filmu Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

Na Blu-rayi najdeme jak prodlouženou verzi, tak velké množství extra materiálů.  číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Warner Bros. ČR
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Kdo s koho
Trochu netradiční nápad dva kladné hrdiny   proti sobě ale proč ne. Doba přeje   experimentům. Navíc se tu poprvé ukazuje Wonder   Woman což je skvělý. Vcelku temný komiks   pojatý moderním způsobem.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2021
Batman se rozhodne že Superman je hrozba pro   lidstvo a začne konat . Společné jméno jejich   matky je dá dohromady a za pomoci polonahé   amazonky porazí Lutherovo dílo.
Brucebane
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.12.2019
Batman vs Superman
Měl to být skvost mezi komiksovými filmy. Ani   nedokážu vyjádřit jak jsem se těšil, že   jednou uvidím tyto dva nejklasičtější hrdiny   vedle sebe na filmovém plátně. Film má   poutavé pasáže. Představitelé obou hrdinů mi   nevadí a do rolí sedí...co mi ovšem naprosto   zkazilo dojem z filmu jsou dva zásadní faktory:   1) naprosto neschopný záporák. Lexe Luthora si   nepředstavuju jako mladého hipíka a když k   tomu přičtu nechutné a otravné přehrávání,   první problém na světě. 2) digitální bordel   na závěr. Mnoho výbuchů a velké monstrum   jehož hlavním úkolem bylo natáhnout stopáž o   30 minut...zbytečně.
AtemuLukas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2019
Den versus noc
Konečně tu máme proti sobě dva hrdiny a někde   uprostřed je Zack Snyder. Přemýšlel jsem, jak   tento film zhodnotit. A asi takhle. Snyderův   Batman je více komiksový a tamnější, než ho   známe z Nolanovi verze. Což si myslím, že je   dobře, protože u Nolana mi hodně vadil fakt,   že se občas vytracela z filmu telmnota a to   nezpůsobilo moc dobře.Jinými slovy Snyder dle   mého názoru podchytil komiksovou verzi lépe, i   když tu máme pár odlišností. Ale žádný   spoiler!

Tak ale teď, co se tu povedlo a co   ne. Affleck v roli Batmana. No ať si každý   říká co chce, ale mě se Affleck v roli Batmana   líbí. ( i když jsem kdysi před natočením   dával hate). Výhodou Afflecka je, že má jako   herec rozptyl, takže v něm najdete část   Keatona a Bale. Co se týká Cavilla, jako   Supermana, tak zde opět není co vytknout. Cavill   přesně působí jako “vyžehlená”   spravedlnost.

A nesmíme zapomenout ani na   Ironse, který je prostě v roli Alfréda   nepřekonatelný. U Ironsovi verze se mi líbí,   že má na Bruce i narážky a nepusobitak jako   loutka která říká Ano pane nebo ne pane.

Co   mi tu ale trochu vadí jsou efekty. Vadí mi, že   z celého filmu je moc cítit CGI. Jako ono to   funguje, ale pokud jste viděli TDK, nebo Batman   1989 od Burtoná který měl reálné kulisy a   vše natáčel v malém ateliéru, tak vám místy   BVS připomíná Avengers akorát tamnější. V   některých místech prostě cítíte to zelené   plátno.

Co se týká příběhu, tak za mě je   poutavý a dosti poutavý pro diváka. Když tedy   opomenu CGI, tak můžu dát jednoznačně 9/10.
Izzy8635
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2019
Mně se film líbil, dokonce víc než některé   marvelovky. Ppdle mě se to ani moc srovnávat   nedá. Tenhle film působí temně a zlověstně.   Zaměřuje na lidskou psychiku a má mnohem   lepšího padoucha. Nespoléhalo se to jen na   vtipy a efekty. (Neberte si to špatně, jsem   VELKÁ fanynk marvelu). Mně se to líbilo
majkronyk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.12.2018
Co je na tom filmu vlastně špatně?
Superman a Batman nemají vůbec důvod spolu   bojovat.
Kdyby spolu jen trochu mluvili, když se   setkají, tak by si to prostě vysvětlili a bylo   by to.
Batman přeci není pako, aby se nechal   tak snadno zmanipulovat.
Ta loď měla ještě   hloupější UI než je Siri, Google a Alexa   dohromady, když jen tak někomu cizímu nabídne   v pohodě převzít velení.

No a takhle by se   dalo pokračovat ještě chvíli. Ale asi to   nermá cenu. Mohlo to být fajn, jen kdyby se nad   tím někdo zamyslel.

Jo a co to, žr celej   film se snad odehrává v noci, to jsem chápal u   Batmana z 80 let, kde nebylo dost možností, jak   ty efekty vytvářet, ale dneska? Hrůza.

Ale   když tohle všechno přežijete, tak je to fajn   podívaná:D
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.9.2018
Pre fandov najlepší sex ich života, pre   náhodnych divákov ťažkotonážna   nevstrebatelnosť. Nolanove ukotvenie Batmana v   realite vystriedalo Snyderove rozprestrené   komixové univerzum. Kvôli množstvu postáv a   ešte väčšiemu množstvu ich motivácií by to   potrebovalo kľudnejšie tempo a ešte dlhšiu   stopáž. Napriek tomu veľký, vťahujúci   zážitok, s povedomou hudbou z Man of Steel (po   Batmanovych motívoch z Nolanovej trilógie ani   stopy). V poslednej tretine nároky na pozornosť   diváka poľavia a príde nerdovské finále.   Super úvodné prepojenie s Man of Steel. Affleck   v pohode.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.8.2018
Když k nám přiletěl v roce 2013 nový   superman, tak to bylo příjemné překvapení. A   tohle bylo naopak překvapení nepříjemné. ..   Batman se nepovedl, Superman byl zklamání a   nakonec tam ještě přiběhla Wonder Woman a ani   jedna postava tam nedostala dostačující prostor   pro svou story. Jen náznaky, které si měl   divák domyslet za pochodu artovních scének s   ponurou atmosférou, které jako by Snyder   obšlehnul od svého starého Watchmen. ...   Věřím, že dát do jednoho filmu dva téměř   nejznámější komiksové hrdiny je obtížné,   ale to nemění nic na tom, že se to tady prostě   nepovedlo. .... HODNOCENÍ: 45%
Hodnocení:
Přidáno: 8.8.2018
Očakávaný prvý „megafilm od DC Comics“, na   základe megaúspechoch „Marvel“, dopadol viac   na priemerne ako nadpriemerne. Začiatok a   prepojenie samostatných príbehov Supermana a   Batmana je dobrý, ale zbývajúce časti príbehu   sú už viac-menej viac založené na PC techniky   a zvláštnych efektov (záverečný megasúboj je   však pôsobivý). B. Affleck ako nový Batman   celkom príjemne prekvapil, ale J. Eisenberg   svojho „L. Luthora“ zahral viac ako by to bolo   potrebné. V niektorých scénach sa snažil hrať   ako H. Ledger („Joker“), ale príliš to   nešlo. Dĺžka filmu je adekvátny, ale v   niektorých častiach by to potrebovalo ešte   dodatočné vysvetlenie (scény) – napríklad,   objavenie G. Gadota (aka „Wonder Woman“).   Spolupráca H. Zimmera a Junkie XL bola dobrá.   Najlepšia vedľajšia postava: J. Irons. Som   zvedavý na pokračovanie. Osobné hodnotenie: 78%
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet $250miliónov║Tržby USA   $330,360,194 ║Tržby Celosvetovo $872,662,631▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $54,270,999║   Tržby za predaj DVD v USA $20,474,173║ zatiaľ   ide skôr o rozpačité dojmi, v prvom rade 3D   efekt mi to dosť kazil, robilo mi to prevažnú   časť filmu tiene, rozdvojovanie obrysov, hlavne   pri tom veľkom množstve tmavých záberov, na   druhú stranu potešil úvod asi prvých 20 minút   má pekné spojivo s Mužom z ocele, pre mňa boli   plusom psycho depky "vsuvky" od Snydera,   tie ma zasa brali, doslova uletenosť ako pri   Sucker Punch, rovnako tak nebola zlá nastrelená   celková dejová kostra, len niektoré hrany boli   príliš ostré na vstrebanie, rovnako tak aj   rýchle preladenie Batmana s nepriateľa Supermana   na jeho top priateľa a ich rýchla   nadštandardná spolupráca, prišlo na občasné   dejové výstrelky ako keď sa predstavovali nový   super hrdinovia z univerza DC, tam to prišlo   doslova krkolomné, určite to chcelo trošku viac   sa s tým vyhrať ale stále lepšie než Avengers   2... uvidím čo povie 2-pokus a nakoniec na   druhý krát a v 2D verzii lepší zážitok a už   lepšie som prekusol aj dej, záver priniesol aj   emócie /videl v kine 3D verziu: 80%/__ __/videl v   kine 2D verziu 2x: 90%/__
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih70453minih70453Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 
The Girl with the Dragon Tattoo n
minih53527minih53527Dorian Gray (2009) 
Dorian Gray n
minih119327minih119327Dům kouzel (2013) [2k digital] 
Le manoir magique n
minih31937minih31937Jeden hot a druhý čehý (1978) 
La zizanie n
minih43195minih43195Našli mě naši (2006) 
Relative Strangers n
minih37882minih37882Svět zítřka (2004) 
Sky Captain and the World of Tomorrow n
minih34950minih34950Scary Movie 3 (2003) 
Scary Movie 3 n
minih44225minih44225František je děvkař (2008) 
František je děvkař n
minih7005minih7005Duna (1984) 
Dune n
minih42234minih42234Dceruška Růže (1998) [TV inscenace] 
Dceruška Růže n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Aquaman a ztracené království (2023)

 Aquaman a ztracené království (2023)
Aquaman a ztracené království n
Aquaman and the Lost Kingdom
Žánr: akční / fantasy / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wan

(pokračování)

Flash (2023)

 Flash (2023)
Flash n
The Flash
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Kanada / Austrálie / Nový Zéland
Režie: Andy Muschietti

(pokračování)

Blue Beetle (2023)

 Blue Beetle (2023)
Blue Beetle n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Mexiko
Režie: Angel Manuel Soto

(pokračování)

Black Adam (2022)

 Black Adam (2022)
Black Adam n
 
Žánr: akční / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jaume Collet-Serra

(pokračování)

Peacemaker (2022) [TV seriál]

 Peacemaker (2022) [TV seriál]
Peacemaker n
 
Žánr: akční / dobrodružný / komedie / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: James Gunn, Brad Anderson, Jody Hill

(pokračování)

Shazam! Hněv bohů (2022)

 Shazam! Hněv bohů (2022)
Shazam! Hněv bohů n
Shazam! Fury of the Gods
Žánr: akční / dobrodružný / komedie / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: David F. Sandberg

(pokračování)

Batgirl (2022)

 Batgirl (2022)
Batgirl n
 
Žánr: akční / dobrodružný / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Adil El Arbi, Bilall Fallah

(pokračování)

Sebevražedný oddíl (2021)

 Sebevražedný oddíl (2021)
Sebevražedný oddíl n
The Suicide Squad
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / mysteriózní / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James Gunn

(pokračování)

Wonder Woman 1984 (2020)

 Wonder Woman 1984 (2020)
Wonder Woman 1984 n
Wonder Woman 2
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Patty Jenkins

(pokračování)

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020)

 Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020)
Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) n
Birds of Prey
Žánr: akční / dobrodružný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Cathy Yan

(pokračování)

Shazam! (2019)

 Shazam! (2019)
Shazam! n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: David F. Sandberg

(pokračování)

Aquaman (2018)

 Aquaman (2018)
Aquaman n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké / Austrálie
Režie: James Wan

(pokračování)

Wonder Woman (2017)

 Wonder Woman (2017)
Wonder Woman n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / válečný / komiks
Země: Spojené státy americké / Čína / Hongkong
Režie: Patty Jenkins

(pokračování)

Liga spravedlnosti (2017)

 Liga spravedlnosti (2017)
Liga spravedlnosti n
Justice League
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké / Kanada / Velká Británie
Režie: Zack Snyder

(pokračování)

Sebevražedný oddíl (2016)

 Sebevražedný oddíl (2016)
Sebevražedný oddíl n
Suicide Squad
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: David Ayer

(pokračování)

Muž z oceli (2013)

 Muž z oceli (2013)
Muž z oceli n
Man of Steel
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Zack Snyder

(pokračování)

Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10