Zari
ohodnotit

Tristan a Isolda

Tristan & Isolde

Další název:
Tristan a Izolda (SK)
Rok:
2005
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
4.5.2006
„Nestárnoucí příběh věčné lásky, spalující vášně, bezmezné oddanosti a kruté zrady...“

Komentáře k filmu Tristan a Isolda

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Příběh nesmrtelné lásky,   která se stala legendou.   Příběh lásky, odvahy, cti,   ale i proradnosti a   zbabělosti. Isolda ozařuje   film svou krásou, Tristan je   symbol odvahy, ale i cti. A   Lord Marke je vůdce pro   kterého by každý rytíř   rád padl. Skvělý   historický snímek.
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.6.2009
Pěkný film !!
Mocc jsem byla zvědavá na   tenhle film, protože jsem   věděla, že se natáčel v   České Republice. Myslím si,   že se jim velmi povedl jak   výkony herců, hereček tak   výpravou. Mocc pěkný !!
Poe64
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2008
Výborný film.Zatiaľ   najlepší film Jamesa   Franca.Film je skvelo   zahraný.Počas celého filmu   si budete užívať jeho   skvelú atmosféru
Miguela
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2008
je to velmi zamilovaný   tragický film. tristan je   zraněn v jedné z bitev s   irskými bojovníky.všichni   si myslí že je mrtví a tak   ho pošlou po vodě v   lodce.isolda ho najde na   břehu a zjistí že ještě   dýchá spolu s chůvou ho   uzdraví a oni se do sebe   zamilují tristan však neví   že je dcera irského   krále.král se dozví že na   pobřeží je nějaký cizinec   a chce ho nechat zabít   slyší to isolda a tristana   varuje ten a lodičce   odplouvá po moři zpět do   anglie . za čas pořádá   irský král souboj o ruku   jeho dcery,přihlásí se i   Tristan pod jménem svého   strýce marka a souboj   vyhraje.když zjistí že je   to isolda je velmi   smutný.isolda si ho však   musí vzít ale s tristanem se   tajně schází. v den   korunovace a krále a   královnu jede mark na lov   zvěře a uvidí Tristana a   Isoldu jak stojí v lese   okamžitě pochopí že je mu   Isolda nevěrná a dá je oba   odvést na hrad. Zdrcen jde za   Tristanem a hodně moc mu   vynadá , vyčítá sobě i   jemu hodně věcí a pak   odejde, za Isoldou od které   se dozví celý tento   příběh.Mark nechá Isoldu i   Tristana odvést k lodi aby   mohli uprchnout Tristan řekne   Isoldě at si sedne a vyhodí   ji i s lodkou na voudu sám se   vrátí bojovat proti   Irčanům kteří napadli   Marka a v této vítězné   bitvě mu propíchnou srdce .   krátce na to přiběhne   Isolda a najde Tristana ležet   u řeky kam se nechal za nés   a je s ním až do jeho   posledního výdechu   ........
tento film je   opravdu hodně tragický a   osobi s velkou citlivostí   (jako sem i já) to hodně   prožívají .....
vk   dyž mu propíchli srdce tak   sem se rozbrečela...
jinak vcelku hezký a   doporučuji vám   to!!!!!!!!!!!!
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2016
Nikdy mne nepřestanou bavit   starodávné legendy a když   jsou navíc obsazeny tak   krásnými lidmi jako v tomto   případě, nenacházím   dostatek slov chvály.Ani se   nechce věřit, že se   filmovalo převážně v   Čechách a to je hodně   sympatické, i když   dramatické scény s   rozeklaným pobřežím jsou   neméně působivé.
Čestmír
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Pro mě osobně úžasný   výlet do historie. Provází   jej jednoduchá střídmost a   krása vesměs české   přírody, díky čemuž   působí film skromným dojmem   a můžeme se soustředit na   děj. Líbily se mi výkony   hlavních postav, zvláště   jsem rád za to, že James   Franco dokáže utáhnout   hlavní roli.Tenhle snímek   mě opravdu potěšil a   doporučuji každému, kdo má   rád středověk a boj muže   proti muži.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2011
Technicky bez vady na kráse,   reálie s trochou výhrad.   Ženské herecké výkony   vyšší standart, mužské   rovněž. Hlavní   hrdinka-hrála Isoldu   přiměřeně a neudělala   emoční chubu,   nepřehrávala. Hlavní hrdina   místy mírně zakřiknutý a   nejistý, ale i světlá   místa, zejména v akčních   psaážích jej staví   vysoko.Celkové hodnocení nad   běžný průměr jistě.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2006
celkove je ten film moc hezky.   ale kdyz se   zadivatedetailneji, neco vam   tam porad nesedi. Izolda super   - ta herecka nebyla klasicky   krasna, nejaka sexbomba, spis   pusobila dojmem, ze je to   krasna holka, kterych je ale   spousta, coz s emi libilo.   Zato Tristan -sorry- ale kde   toho chlapce vyhrabali? Podle   mne mu hrani moc nejde a   nejlepe hraje(pokud mozno) ve   tme. Dale tezko nenco dodat.   Vsichni vime, ze aby to byla   tragedie, musi to skoncit   spatne. Presto mam dojem, ze   to tady na konci az prilis   osladili.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.6.2012
Dávná keltská legenda o   lásce, oddanosti a zradě,   servírovaná pěkně po   americku (a s českou   přílohou navíc)... No,   nakonec to nedopadlo až tak   zle a z prastaré pohádky se   vyklubal vcelku sympatický   historický (či spíše   historizující) film s velice   hezkou výpravou. Samotná   pověst ale přišla tak   trochu zkrátka (což mě   docela mrzí)a stal se z ní   spíše moderně působící   příběh starověkého   manželského trojúhelníku.   Škoda, větší podíl   mystiky by ději určitě   prospěl.
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.2.2010
k velké škodě jen nějak na   plocho vyzněl v celkovém   efektu koprodukční velkofilm   tristan a isolda. krásné   obrázky, ucházející   herecké výkony a nosná   historická látka se v   tristanovi a isoldě dočkaly   jen rozpačitého režijního   vedení, které místy   postrádá správný rytmus,   logiku děje i dostatek   napětí. celková délka   filmu tristan a isolda   přesahující dvě hodiny   čistého času k lepšímu   dojmu také nepomohla a   snímek se tak v konečném   hodnocení dostal jen mezi   nejlepší díla střední   třídy světové   kinematografie.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.5.2010
Příběh o lásce Tristana a   Isoldy, každý tuhle historii   zná. Takže není důvod se   rozepisovat. Hercké výkony,   no hlavní hrdinku Sofii Myles   neznám a ani mě nijak   nezaujala, za to James Franco   byl jako vždy skvělý.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.9.2011
Nebyl to vůbec špatně   natočený film.I když je to   docela romantika,tak svým   způsobem zaujal i   mě.Herecké obsazení velmi   kvalitní.Líbil se mi hlavně   Rufus Sewell v roli Markeho a   D.P.O´Hara v roli irského   krále Donnchadha.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.8.2007
www.classic-movies.blog.cz
Docela dobry historicky   romaticky sladak, ktery   pobavi, neurazi a zaujme.   James Farnco a Sophia Mayers   jsou skveli, ale Rufus Sewell   jako lord Marke nema chybu.   Kdyby timhle stylem natocili   Pisen o Nibelunzich.
Tink
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Hezké zpracování staré   legendy. Dobré herecké   výkony, k tomu bojové scény   a prostředí středověku. Co   mi chybělo bylo více   milostného napětí mezi   hlavními hrdiny.
leva2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Příběh o legendární   lásce mezi královským synem   Tristanem, který brzy po   narození přišel o rodiče a   krásnou Isoldou. Zamilovali   se do sebe, ale Isolda se   musela stát manželkou lorda   Marca, pro kterou ji   nechtěně vybojoval právě   Tristian. I přes to se dále   scházeli, ale nakonec byli   přistiženi....... Snímek   vznikl v koprodukci USA, VB a   Čech, kde se film   převážně natáčel.   Obsazení mladými   talentovanými herci bylo   příjemné a předvádějí   poměrně slušné výkony.   Kevin Reynolds nám ukázal,   že historický film se dá   natočit i bez potoků krve a   hory efektů. Moc příjemný   film na nedělní večery.....
SPECNAS
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Tristan a Isolda mají tu   správnou dávku romantiky,   akce, napětí i patosu. Sice   nenadchnou, ale ani neurazí.   Vše je zde v rovnováze a   působí velmi realisticky.   Příběh dávných lásek a   bojů jistě potěší fandy   historickým snímků, ale i   ty, kteří dávají přednost   spíše realitě.
Sammy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.5.2006
Podle mě bylo ve filmu   zbytečně mnoho bojových a   milostných scén. Chyběla mi   tam ta správná romantika.   Herecké výkony byly dobré,   myslím,že stojí za to na to   jít.
jirca
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Film je to hezký, přesto   nevím proč, možná kvůli   tomu, že tento příběh je   legenda, jsem od toho čekal   víc... ale ono může být i   dobře, že legenda zůstává   legendou...
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.11.2007
Pro mě toto tedy bylo   zklamání. Opět zde máme   příběh zakázané lásky   ale tentokrát se to moc   nepovedlo. Vztah hlavních   hrdinů mi připadal takový   neromantický a bylo to   spíše o tom skočit na to a   jít si zase po svých. I   konec mě nechal chladným a   bylo mi úplně jedno jak to s   nimi dopadlo (i když to je   takovém filmu jasné už od   začátku). Pochvalu si ale   zaslouží poměrně slušně   zpracované akční scény   (klidně jich i mohlo být   více) a také Rufus Sewell,   který byl větší sympaťák   než hlavní hrdina.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.4.2013
Sama jsem byla překvapená,   jak mě toto zpracování   staré legendy zaujalo,   přestože historické filmy   až tak nemusím. Děj mě   zcela pohltil, cením si jak   neagresivní kamery, tak   nevtíravé hudby,   neokoukaných sympatických   tváří, slušných   hereckých výkonů. Můj   vděk patří tvůrcům i za   absenci zpomalených   soubojových záběrů, bez   kterých se dnes neobejde snad   už ani Večerníček a   kterými začínám být dost   přesycená. Krásný   příběh lásky,   statečnosti, zrady i   odpuštění. Snad jen Tristan   nemusel být až takový   uplakánek, to jeho chrabrému   profilu moc neslušelo.
kali.4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.7.2008
Tvůrci to s tím   „romantickým dusnem“   poněkud přehnali. Pojmout   tuto legendu jako místy   téměř komorní   exteriérové drama rozhodně   není špatný nápad (mám   pro rozsáhlé pastviny,   mlžné lesy a ostrá skaliska   slabost), ale musí se   vědět, jak pochod   naservírovat – zde se   pomalu, ale jistě mění   chmurná depresivní   atmosféra v šedou   depresivní nudu. Přitom   některé „záblesky“ v   první půli (Tristanovo   dětství a dospívání,   syrově romantické Irsko)   vypadají poměrně nadějně.   Výsledku však zrovna   nepomáhají ani herci v   titulních rolích - James   Franco projde celým filmem s   jediným výrazem   ublíženého a nerozhodného   hocha, Sophia Myles je jako   Isolda naprosto nevýrazná.   Oba dva nepříjemně   připomínají   „ubrečenou“ dvojici   Orlando Bloom - Diane Kruger z   Troje. Milostný trojúhelník   tak zachraňuje pouze a   jedině Rufus Sewell, který   by už sakra měl dostat   nějakou výraznou,   charakteristickou roli.
marky82
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.6.2008
Musím zcela souhlasit s   komentářem Chrustyn. Film to   není špatný, ale nějak mě   nedokázal uchvátit a   vtáhnout do sebe. Hlavní   hrdinové(Tristan a Isolda) se   chovají dost sobecky.   Nevadilo by mně to tolik,   kdyby mezi nima byla   pořádná vášeň(nemyslím   sex), ale to jsem nějak   postrádala. James Franco mně   byl tak nějak nesympatický,   jeho Tristan se moc jako   hrdina nechoval. Přiznávám   se, že jsem ovlivněná,   protože Rufus Sewell je můj   oblíbenec, ale opravdu mi byl   o moc sympatičtější.
Pardal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.8.2006
Prvních dvacet minut ušlo,   oddychovká historická   taškařice s lepšímy   kulisami a vůbec provedením,   ale po tom nastoupil hlavní   romantický příběh, ketrý   byl až moc sladký a   protáhlý, navíc ne začali   oběvoval naprosté nereálie,   já vím, někdo může   namítat, že se jedná o   přepis středověké legendy,   ale já mám radši   reálnější příběhy, tak   mě tato utopije moc nebrala,   hlavně si člověk musí   uvědomit, že realita byla   opravdu jiná, láska se   příliš neřesila... Navíc   věci typu - zdánlivě mrtvý   Tristan je vyslán na   poslední cestu na lodí s   zapáleným chvojím, které   ho obhoří a mu se nic   nestane, čí zásah přímo   do srdce a on ještě hodinu   funguje - filmu opravdu   škodí. Takže slabší   pohádka pro dospělé.   Chválim akorát opravdu   povedené kulisi a vůbec   vizáž filmu (i když ten   jeho "svetřík" byl   taky nějak moc slušivý na   ranný středověk).
weitinger
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.1.2008
První polovina filmu se   odvíjela poměrně slibně.   Známý příběh milostné   dvojice na pozadí stoleté   války /jak mylně informoval   jeden z protagonistů/,   romantika přiměřená době   hlubokého středověku.   Budiž. Přimhouřím oči i   nad tím, kde by asi bylo   vidět z Irska do Anglie?   Akčních scén tam zas tolik   nebylo, scénky z jatek rád   oželím.
Co ovšem   filmu naprosto chybělo, byla   absence té legendy, pohádky,   která se vypráví po celé   generace, co ovlivnila mnoho   věhlasných umělců ve   všech možných žánrech. To   nenahradíš erotickými   scénami, jak vystřiženými   z filmů Tinto Brase... a   smutné pohledy očí   pomazané umělými slzami...   Navíc představitelé hlavní   dvojice byli zastíněni   svými kolegy z rolí   vedlejších, postrádali ten   náboj lidí jdoucích za   láskou takříkajíc přes   mrtvoly. V tomto případě   doslova.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih33971minih33971Van Helsing (2004) 
Van Helsing n
minih18561minih18561Sedm (1995) 
Seven n
minih45633minih45633Oko (2008) 
The Eye n
minih45175minih45175Rudý Baron (2008) 
Der Rote Baron n
minih4164minih4164Bitva o Stalingrad (1950) 
Stalingradskaja bitva n
minih26523minih26523Hvězdná brána (1997) [TV seriál] 
Stargate SG-1 n
minih3759minih3759Ben Hur (1959) 
Ben-Hur n
minih38201minih3820124 hodin (2001) [TV seriál] 
24 n
minih40848minih40848Království prstenu (2004) [TV film] 
Ring the Nibelungs n
minih46336minih46336Ošklivka Katka (2008) [TV seriál] 
Ošklivka Katka n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kalendárium (1993) [TV cyklus]

09:40 - 10:00

2 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Historie.cs (2007) [TV cyklus]

09:15 - 10:10

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - My, chalupáři

09:30 - 10:25

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - Prima Svět (1995) [TV pořad]

09:15 - 09:50

27 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kar na konci roka

Kar na konci roka

Graham Roden

Roden Graham

Naposled navštívené:
Kar na konci roka

Kar na konci roka

Graham Roden

Roden Graham