Duben

Komentáře uživatele Kachy

Kachy

Kachy zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 84
13 (XIII)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Tento film je sice minisérie,   ale určitě předčí spoustu   thrillerů určených do kin.   Těch 49kč je opravdu dobrá   investice. Prvotřídní   námět, myšlenka filmu je   skvělá. Demokratičtí   vůdci, kteří si nezadají s   nejkrvavějšími diktátory.   Akční kamera, děj, vše si   zaslouží maximální počet   bodů. Herci se z rolí   dokonale ztotožnili. A   závěr filmu.....nic proti   pokračování, spíše   naopak.
2012
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.3.2010
Dlouho jsem čekal a konečně   uzřel. Zpracování, triky,   efekty toto vše je vážně   super. Úžasná akční   podívaná. Myšlenka vcelku   zajímavá. Ale taky spousta   naprosto nesmyslných a   nelogických scén... Ta   jízda limuzínou ..., let   letadlem ..., funkční   mobilní síť v době kdyby   už nic nefungovalo... Jinak   bych dal 10 hvězdiček. Za   zmínku samozřejmě stojí   role Woody Harrelsona, byl   fakt super. Koukněte a   čekejte už jen 2 roky...
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
I když jsem od tohoto filmu   hodně očekával nakonec byl   lepší než sem čekal. Že   to není věrně zpracovaná   historie? Kdybych tento   příběh slyšel vyprávět   tisíc let poté co se stal,   viděl bych jej v mysli   právě tak jako Frank Miller.   A některé dialogy přece jen   historická fakta   zachovávají....
Jdi,   poutníče, a zvěstuj   Lakedaimonským, že my tu   mrtvi ležíme, jak zákony   kázaly nám.
96 hodin (Taken)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.3.2009
Parádní akce. Člověk se   ani nenadechne a je konec   filmu. Jde sice jen o   "bezduché   násilí", ale zároveň   o skvělou akční podívanou.   Liam Neeson v tom to filmu   přetroufne i Stevena Seagale.   Drsný otec na cestě pro svou   dceru unesenou gangem   Albánců.
Alexander Veliký (Alexander)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.9.2007
Historické filmy jsou moje   krevní skupina, ale tento -   katastrofa. Horší   historický film asi neznám.   4 hvězdičky jsem dal jen   proto, že sem to vydržel   dosledovat do konce.
Amorův úlet (Wedding Daze)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.9.2009
Perfektně ztřeštěná   komedie. Isla Fisher je podle   mě fakt super komička. Film   obsahuje celkem dost   komických scén, ale ta ve   vězení je bezva - takové   normální rodinné setkání   před svatbou.
Appaloosa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Kvalitních westernů je jako   šafránu. Škoda že tento k   nim nepatří. Řemeslně byl   natočen skvěle, herecké   obsazení taky bez chybičky,   ale celkově to byla docela   nuda.
Arn (Arn – Tempelriddaren)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2009
V němém úžasu jsem právě   dosledoval tento film. Jediné   slovo to vystihne - úžasný.   Nádherný příběh   templářského rytíře   podbarvený krásnou hudbou.   Krásné scenérie, úžasná   výpravnost, která si nezadá   s americkými velkofilmy a v   mnohém je také překonává.   Děj nedovolí odtrhnout se od   obrazovky a úplně vtáhne do   děje. Pohled na svět 12.   století na severu Evropy a   také ve Svaté zemi si   určitě nikdo nesmí nechat   ujít.
Bacha, kouše! (Jennifer's Body)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2010
Sexy krvavá upírka Megan Fox   co víc si mužem od tohoto   filmu přát. To úplně   stačí. Jinak klasický   upíří krvák. Pár mrtvých   a sežraných, pár litrů   krve, troška strachu a   troška srandy. Když si film   pustíte kolem půlnoci,   určitě se pobavíte, a když   ne tak ... v TV určitě něco   bude.
Ben Hur (Ben-Hur)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.3.2009
Ben Hur - film který nemá   konkurenci. Příběh, který   bude věčný. Když sem jej   viděl poprvé bylo to na   rakouské stanici, po   převratu ho dala do   vysílání česká televize a   teprve před časem se mi   podařilo sehnat film na DVD.   Výprava, kostýmy, herecké   obsazení a téměř   bezkonkurenční množství   Oskarů. Celý film je jeden   úžasný filmový zážitek.   A scéna, v níž Římský   voják stojí tváří tvář   Ježíši........ se nedá   popsat musí se vidět, tak   jako závod vozatajů, nebo   když Juda pošle dar   Messalovy.... A Charlton   Heston to je pan herec, který   se pro postavu Judy snad   narodil tak jako pro postavu   EL Cida.
Beowulf: Král Barbarů (Beowulf & Grendel)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Žádné veledílo, ale   přesto pěkná podívaná.   Kombinace Vikingů s Antonio   Banderasem a Beowulfa s   Christopherem Lambertem.
Bílá smrt (Whiteout)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2010
Thriller trošku lepšího   průměru. Nenadchne, ale ani   nezklame. Děj je zasazen do   originálního prostředí,   vcelku zajímavý děj. Film   na sobotní večer jak   stvořený. A Kate ta je snad   vždy skvělá…. 7   hvězdiček za film a 2 za   Kate...
Bitva o Stalingrad (Stalingradskaja bitva)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2009
První zpracování bitvy o   město na Volze.   Realistický černobílý   velkofilm natočený ještě   z čerstvými vzpomínkami   na jednu největších bitev   druhé světové války.
Bratrstvo vlků - Hon na bestii (Le pacte des loups)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Když sem tento film viděl   nechtělo se mi ani věřit,   že je místem jeho vzniku   Francie. Krásně tajemný   příběh, krásné kostýmy,   zbraně a také příroda.   Padouch Vincent Cassel a   tajemná Monica Bellucci, ale   i ostatní herci i když   nejsou tak známý se zhostili   svých rolí se ctí. Jediný   minus je to akční kung-fu   při lovu na bestii.
Cestující (Passengers)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.5.2009
Anne Hathaway v thrilleru.   Průměrný thriller,   průměrný film. Film, který   nepřináší na filmové   plátno nic nového, ale díky   konci, který se mi jevil   vcelku zajímavý to, ale   není ani žádná hrůza. Za   kouknutí to stojí, a pokud   ne tak Anne Hathaway určitě   ano.
Ďábel nosí Pradu (The Devil Wears Prada)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.10.2007
Žádné hluboké myšlenky   nebo poselství film   nepřinese, ale skvěle   pobaví a to je u filmu asi to   nejdůležitější. Při   představě, že bych měl   takovou šéfovou (Meryl   Streep) mi běhá mráz po   zádech, ale naopak mít   takovou kolegyni (Anne   Hathaway) tak chodím do   práce rád. A chlapy -   opravdu to není film jen pro   ženský.
Den, kdy se zastavila Země (The Day the Earth Stood Still)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2009
Původní verzi jsem neviděl,   ale nové zpracování jsem si   nenechal ujít. Parádní   sci-fi bez námitek.   Vizuální efekty konce světa   - skvělé, herecké   zpracování - skvělé a   myšlenka, kterou film   přináší - lidstvo jako   parazit planety určený k   likvidaci...to vše je   dokonalá filmová sci-fi   podívaná.
Dlouhá cesta (A Walk to remember)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2009
Jediné oko nezůstane suché
Krásný film, krásný   příběh, krásná hudba,   úžasná Mandy Moore.   Nepatřím mezi ty, co   sledují "plačící   filmy", ale tenhle   opravdu stojí za plný počet   bodů.
Doktor Hollywood (Doc Hollywood)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2009
Tento film doslova zbožňuji.   Skvělá komedie. Nenucený   humor a velmi příjemný   příběh obyčejných lidí   malého městečka.
Drákula (Dracula)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Dracula legendární upír,   který se dočkal spousty   filmových zpracování. Mám   rád téměř všechny filmy   kde se Dracula objevuje (Vlad   Narážeč, Dracula 2000), ale   ty které se inspirovaly   přímo knihou Brama Stokera   ty mám nejraději.   Christopher Lee v Hraběti   Drácula byl skvělým   Draculou, ale Gary Oldman je   podle mě nejlepší a Anthony   Hopkins jako Van Helsing je   snad nepřekonatelný. Winona   Ryder v roli křehké Miny   také záři. Toto   ztvárnění Stokerova díla   je podle mého názoru   nejlepší. Nádherné kulisy   a nádherně barvitá   atmosféra neomrzí ani po   několika zhlédnutí.
Drsný chlapi (Outlaw Justice)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2010
Herecké obsazení filmu je   skvělé, hudba bezva, ale nic   převratného, klasický   western, přestřelky,   padouši, zkrátka klasika.
El Cid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Sjednotil Španělsko, odrazil   nájezdy arabských kmenů a   stal se nesmrtelnou legendou.   Kastilský rytíř Rodrigo   Diaz - El Cid - Pán v jednom   z nejvýpravnějších filmů   všech dob...
46 let   starý historický film se   nemůže v kvalitě hudby,   obrazu, akčních a bitevních   scén rovnat dnešním   historickým dílům (   Království nebeské,   Trója), ale jeho atmosféra   je stejně nesmrtelná jako   sám příběh. Když jsem   film viděl jako malý byl   jsem nadšený a když jsem   jej viděl teď, byl stejně   úžasný jako tehdy.   Nejvýpravnějších film   všech dob to z dnešního   hlediska už není, ale je to   stále jeden z nejlepších   historických filmů filmové   historie, a role Chimene a   Rodriga budou ještě dlouho   zářit na filmovém nebi.
Flynn Carsen 3: Jidášův kalich (The Librarian: The Curse of the Judas Chalice)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.9.2009
První příběh knihovníka   se mi líbil asi nejvíc,   druhý taky nebyl k zahození,   ale třetí pokračování už   je nuda. 7 bodů jen proto,   že zbožňuji filmy s upíry.
Hanebný pancharti (Inglourious Basterds)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2010
Typický Tarantinovský   krvák. Spousta krve, střelby   a hromada mrtvol. Ale taky   dobrá zábava, děj filmu   šlape jak má a černý humor   by se tam taky našel.   Určitě ty dvě a půlhodiny   stojí zato. Quentin Tarantino   by mohl vytvořit nezávislé   pokračování "Pýchu   národa" vypadalo to taky   na pěkný krvák ....
Hvězda (Zvezda)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.8.2009
Měl sem možnost shlédnou   Hvězdu z roku 1949 a pak toto   nové zpracování. Původní   film byl samozřejmě, jak se   dalo čekat od klasického   sovětského filmu trochu   propaganda, ale přesto   skvělí válečný film.   Nové zpracování jej však   mnohonásobně předčilo.   Úžasný válečný film   plný akce. Příběh hrdinů   bojující za vlast. Mladí   muži plnící svou povinnost   - jdoucí na smrt.
Hvězdný prach (Stardust)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Příběh plný fantazie,   krásná pohádka pro všechny   věkové kategorie. Claire   Danes jako spadlá hvězda   září jako nejjasnější   hvězda na obloze. Michelle   Pfeiffer jako zlá a ohavná   čarodějnice a Robert De Niro   jako trochu divný kapitán to   si nemůže nikdo nechat   ujít.........
Jezdci Apokalypsy (The Horsemen)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2009
Průměrný thriller, který   celkem stojí za zhlédnutí,   ale nenadchne. Podle názvu   jsem čekal film ve stylu Sedm   nebo Stigmata, ale byl jsem   celkem zklamán jak   příběhem, tak i hereckými   výkony. Škoda téma čtyř   jezdců Apokalypsy mohlo   vytvořit lepší thriller.
Jménem krále
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.10.2009
Staré české filmy i filmy z   dob "totality" mám   rád, ale novou českou   filmovou tvorbu moc nemusím.   Po Maharalu konečně další   náš film, na který se dalo   dívat, aniž by to byla nuda.   Herecké obsazení a hlavně   Karel Roden bezva a   prostředí středověkého   hradu to je moje... Určitě   to nemůže konkurovat filmům   jako Údolí včel nebo   Markéta Lazarová, ale za   podívání to stojí.
Jméno růže (Der Name der Rose)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
William z Baskerville hlavní   postava jednoho z   nejpůsobivějších filmů.   Jméno růže - filozofický   traktát, krimi a   středověký svět za   klášterní zdi to je film   natočený na motivy   proslulého románu Umberta   Eca, měl jsem tu možnost po   zhlédnutí filmu si   přečíst i knihu a musím   říci, že obě díla jsou   výborná. Film velmi dobře   odpovídá knize, i když   některé pasáže jsou   zjednodušeny, ale to je asi   samozřejmé. Když byla   obsazována role Williama, byl   zájemce o ní Sean Connery   odmítnut. Autoři ale dlouho   nemohli najít vhodného   kandidáta a tak Sean Connery   na konec dostal šanci a   zhostil se své role na   výbornou.
Katyň (Katyń)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Čekal jsem skvělé filmové   dílo a skutečnost předčila   mé očekávání. Příběh   příbuzných obětí   krvavého masakru polských   důstojníku spáchaných   bolševickým NKVD nenechá   nikoho chladným. 50 let byl   pravda popírán, a dalších   20 let se o ní moc nemluvilo.   Je dobře, že tento film   vznikl. A závěr filmu ten   není pro slabé povahy,   klasická ukázka popravy ve   stylu NKVD, kdo již viděl   film Stalin ví co čekat. U   tohoto filmu jsem si položil   otázku, obsah dokumentu a   jeho pravdivost určuje   komentář, a že pravda se   dá lehce zmanipulovat dnes   stejně jako tenkrát.

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

71 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

13:10 - 14:05

31 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:30

6 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:30 - 14:35

11 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178398
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10