Duben
ohodnotit

Takoví normální zabijáci

Natural Born Killers

Další název:
Takí normálni zabijaci (SK)
Žánr:
Rok:
1994
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
12.1.1995
„Satira na nepřiměřenou oslavu násilí a zločinců ve sdělovacích prostředcích.“

Komentáře k filmu Takoví normální zabijáci

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
wena
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.10.2019
Už dlouho jsem neviděl   větší slátaninu. Hrozně   mě vadil střih a přechod   kamery . Dvě hvězdy za to   že jsem to vydržel až k   závěrečným titulkům.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2019
Námět tohoto neobvykle   brutálního snímku? Dvě   oběti traumatizovaného   dětství se stávají   psychopatickými sériovými   vrahy a milovníky veřejnosti   vlivem nezodpovědné   prezentace masmédií. A tím   je řečeno vše. Děj se   týká Mickeyho a Mallory   jedoucích napříč Amerikou   zanechávajíc za sebou   mrtvé. Jsou vnitřně tak   zmatení, že nedokáží   určit, zda žijí ve   videohře, v televizním   sitcomu či v animovaném   hororovém komiksu. Vše se   jim prolíná a vše vypadá   jako skutečné. Řídí   rozeznatelné auto, mají   nekonečnou zásobu munice,   postupně se stávají   slavnými. Denně jsou na   obrazovkách televizí, jsou   na obálkách novin a   časopisů a přesto   zůstávají nepolapitelní.   Jednoho dne je jejich   vražedná pouť přeci jen   nakonec přerušena a   následně nastane něco, od   čeho slabé povahy odvrátí   oči. Prostředí věznice,   moderátor se svou reality   show využívajíc popularity   Mickeyho a vězeňská   vzpoura, při kterém   nezůstane nic suchá.   Psychedeličnost snímku jako   celku je cíleně zásadní ke   správnému uchopení stavu   věci. Je to výkřik světa o   pomoc, který se zbláznil. Je   to cílená kritika médií   oslavující svou mediální   prezentací takovéto činy v   zájmu své popularity a   hlavně zisku. Film je tak   drsnější než by se zdálo.   Gore je tu skutečně více   než dost. K tomu napomáhá   technika flash editace   crosscuttingu od barvy k   černobílé, od videa k   celuloidu, od virtuální   reality k teroru. Oliver Stone   se opět tímto trefil do   černého, čímž, ostatně   jako vždy, rozvířil   veřejné vlny. Tímto   snímkem vydává   prohlášení o americké   mysli a k přesvědčení si   vypomáhá dvěma hodinama   kaleidoskopické brutality k   dosažení daného poselství.   Na scénáři mimo jiné   spolupracoval i Quentin   Tarantino a těžko říct,   jestli koncepce filmu je   taková, jak si on sám   představoval. Je jasné, že   v jeho režii by byl film   jiný i když o prezentaci   brutality v jeho filmech už   víme také své. Snímek je   po divácké stránce těžko   uchopitelný, ale svojí   výpovědí je skutečně jak   rána pěstí na solar. Oliver   Stone je takovými snímky   pověstný. Vždy dokázal   každým svým počinem   rozpoutat debatu. A tímto   rozpoutal debatu nemalou. Film   pomalu stárne, ale jeho   výpověď je naopak stále   živá. Známe to všichni.   Někde se něco stane, někde   někdo někoho přepadne,   někde někdo někoho zabije a   media to den co den   veřejnosti předhazuje a   spokojeně vydělává. V   zájmu však není oběť, ale   právě ten pachatel. Slovo   celebrita se tímto dostalo na   zcela jiný level. Film vlivem   podané filozofie skutečně k   velkému zamyšlení.
Barney94
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.2.2019
Tak nevím. Mě sice takové   násilí ve filmech nevadí,   ale tohle mi přišlo už jako   spíše pohrdání lidmi. To   je jedna věc. Druhá je styl   natočení. Vyloženě mi   vadily tolikrát opakující   se černobílé záběry a   smršť střihů. Také   dějově nic moc, začalo mě   to bavit až od druhé   poloviny. Snad jediné klady   jsou postavy Mickeyho, Wayna,   McCluskyho a Scagnettiho.   Proto za tyto postavy a druhou   polovinu filmy dávám pět   bodů.
T2
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.7.2018
║Rozpočet   $34miliónov║Tržby USA   $50,282,766║Tržby   Celosvetovo   $62,300,000║Taký pokus o   čo? /5%/______
Milhauzz18
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.9.2015
Všechno špatně
Vůbec se Quentinovi nedivím,   že se pod tohle nechtěl   podepsat. Je pro mě smutné   dívat se na film a vědět,   jak mohl být dobrý. Cítím   tam Tarantina všude a přitom   tam není. Nestojí mi ani za   dokoukání. Škoda, těšil   jsem se.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.8.2015
Takoví normální zabijáci
Pravdou je, že tenhle film je   pořádně svižná jízda od   začátku až do konce. Na   druhou stranu se jedná   dějově o jednu velkou   slátaninu, takže z filmu   celkově až tak moc nemám.   Zároveň nejsem velkým   milovníkem všelijakých   psychadelických scén a   vyhulených výjevů. Navzdory   zběsilému tempu,   nekompromisně brutálním   scénám je film obsahově   poněkud prázdný. A pro ty,   kteří chtějí vidět   pořádnou satiru na USA, tak   ať se raději podívají na   South Park.
hvezdyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.11.2014
Tenhle film považuji za   nejhorší Stoneův film.   Nevydržel jsem to sledovat   až do konce. Kombinace   šílené práce kamery,   střihu, násilí a   amerických vulgarit nebyla   dobrým koktejlem pro mne. Od   jeho natočení uplynulo už   dvacet let a měl jsem   možnost je sledovat až teď.   Asi jsem nějak zestárlnul.   :-)
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.5.2013
Tento film řadím mezi ty   "šílené".
Takže, když mu dám   nálepku "šílený"   film, tak se na mně asi nikdo   zlobit nebude - já se nebudu   zlobit určitě :-).
Mimochodem nejlepší, co   tvůrci mohli udělat, bylo   že vybrali do hlavní role   W.Harrelsona.Jeho herecký   projev se sem naprosto hodil a   řekl bych, že on ten   chlapík nemá problém   zahrát podobné postavy.
enejčel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.4.2013
Quentin Tarantino mě   začíná s*át svými   přihlouplými nápady, jako   je tahle blbost, Pulp Fiction   nebo Nespoutaný Django.   Tenhle film je nuda nesmysl   dohromady. Četli jste si, jak   Tarantino nadával   režisérovi Oliveru Stoneovi?   Jestli ne, tak jděte na CSFD   a uvidíte sami. Tarantino je   pošahanej magor, kterej si   vůbec nezaslouží slávu,   ani oskary. Za to, co   předvádí by měl hnít   někde s bezdomovcema, tohleto   totiž není normální!
Snímek některé lidi   dokonce zblbnul, jako ty dva   vrahy na škole Columbine!
Stone mě tedy naštval   totálně, že bere režii do   takovýdle kraviny a o   Tarantinovi jsem se již   zmínil.

Film   totiž nemá děj a to je ten   hlavní kámen úrazu. Jenom   se zde hloupě vraždí. Pak   způsob, jakým je film   točený mě zaráží   nejvíc. Černobílých   záběrů + barevných   záběrů se nezbavíte.   Budete na film koukat barevně   a najednou se zabarví do   černobíla a takhle to jde   celý film. Nejvíce z herců   mi zde vadila Lewisová, její   role mi přišla trapná a   dost mi zde vadila a Harrelson   je trošku magor, ale v   dobrým slova smyslu. Ten   prostě ví, jak zahrát   lumpy, nebo pošahance.
cabalaci
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2012
Film který dokáže udělat   jen O.Stone a také   Q.Tarantino.Oba tyto   režiséry miluju ale Quentina   mám rád přece jen   radši.Jeho vraždy nebo   násilí má aspoň ňáký   smysl.Skvělá kamera jak už   to u Richardsona bývá a   hlavně spousta   "umělecky"   podaného násilí.Jen mě   děsí jak moc je tehle film   motivací pro skutečné   uchyly.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2011
Oliver Stone zase jednou   ukázal, že provokovat a být   ujetý a drsný umí. Film má   skvělé vizuální provedení   a obsah i když kontroverzní   a provokativní, ale o to   šlo! Dobrý výběr herců,   hudby a vzpoura ve věznici -   ta nejlepší co jsem kdy   viděl!!
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.7.2011
Slaný odporný "americký kafe"
I v Americe vznikají dobré a   výborné filmy, ale tenhle k   nim rozhodně nepatří.   Nesmyslné násilí, dva   vypatlaní debilové se   vydávají na cestu a cestou   jen tak pro zábavu vraždí   lidi. Vskutku   "zajímavé" téma,   "zajímavě"   zpracované jeho tvůrci,   kterým asi šlo o to šokovat   a hlavně vydělat si nějaké   dolary. Dokoukal jsem s   odporem ze "studijních   důvodů" tak 3/4 filmu,   ale pak jsem řek dost   stačí.
Film je   hnusná násilná slátanina   nejhrubšího zrna, plno   nesmyslného násilí. Odpor,   fujtajcl. Tečka.
Misantrop
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.2.2011
Chce-li být člověk   svobodný, absolutně   svobodný, často nemá jinou   možnost, než být masovým   vrahem. Odpovídá to nejen   přirozené zabijácké povaze   člověka, ale i   uspořádání lidské   společnosti. A o tom   pojednává tento film.
Peykka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Totální debilita od   začátku do konce. Ale v   celkem dobrém slova smyslu!   ;) Takhle vypadá film a   námět Quentina Tarantina -   to je přesně jeho styl a   tímto filmem se rozhodně   nezapře. Má vzbudit spíš v   divákovi pobavení než mráz   po zádech. Takovou   morbidnější cestou   zpracovává Tarantino své   filmy! A Woody Harrelson super   :D :D prej: "V den svatby   nechci zabíjet!" :D
Angelika2808
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2010
V den svatby nechci vraždit...
Jeden z   nejkontroverznějších   snímků, které jsem kdy   viděla- inteligentní   zabiják Mickey (kdo jiný   než W. Harrelson) se svou   šílenou, ale osudovou   láskou Mallory (sexy   tanečnice J. Lewis) jen tak z   rozmaru povraždí během své   "svatební cesty"   desítky nevinných lidí,   kteří byli ve špatnou dobu   na špatném místě. V   patách jim je poněkud   svérázný a úchylný   policista, který je za   mříže opravdu dostane- a   tady by mohl film   spravedlivým potrestáním   skončit, jenže když se   domluví samolibý ředitel   basy (úúúžasný T.L.   Jones) s psychopatickým   magorem od novin na skvělé a   jedinečné reportáži o   sériových vrazích, skončí   to pochopitelně... no,   katastrofou! Akční i lehce   komediální, jednoznačně   nezařaditelné drama,   obtížně hodnotitelné.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.5.2010
Byl sem na tenhle   kontroverzní film hodně   zvědavej, ale nakonec se mi   válel doma půl roku než sem   si ho pustil – a zřejmě se   bude doma válet další   měsíce, možná roky, než   se k němu opět dostanu. Byla   to totiž na mě vážně   docela silná káva. Vidim to   tak, že první polovina až   do zatčení ústřední   dvojky je jenom   bezmyšlenkovitý střílení,   řev nedobrovolně   zúčastněných a hodně   naturalistický skony obětí.   To všechno podbarvený   chytlavou hudbou, mě   nepříjemnou LSD kamerou a   podivně natočenýma scénama   jako je třeba vzpomínka na   první setkání Mallory a   Mickeyho, která je natočená   jako sitcom, ale trošku   drsnějšího ražení.   Takových scén je tu víc –   western, TV reklama a   podobně. Přítomnost těchle   scén mi došla až zpětně,   potý co se začal víc   objevovat na scéně Wayne   Gale, takže nakonec tyhle   scény beru spíš jako klad   (LSD kameru ale na milost   vzít nemůžu – je to sice   zajímavej nápad, ale dělá   z celý první půle pochybnej   videoklip se spoustou   krve).První půlka mě teda   spíš zklamala a chvílema   sem nevěřil, že to vůbec   zvládnu dokoukat.skutečně   povedená scéna je jenom   setkání se starym   indiánem(+ opět psycho   kamera, tentokrát   opodstatněná,ale…ach jo) a   následný shánění léků.   Jenže když zhodnotim druhou   půlku – jo je to podobná   psychárna, ale psychárna co   na mě působila mnohem víc   (i když to nepříjemný   mrazení v zádech z toho co   se mi před vočima   odehrávalo, tu zůstávalo   pořád, což je vlastně   klad). Reportáž „živě od   Waynea Galea“ byla docela   masakr(doslova) dlužno ovšem   podotknout že dokud se   nevymkla kontrole, tak to bylo   mnohem působivější a   následující dění už je   zase ten masakr z první   půle ale kupodivu s mnohem   míň zběsilou kamerou.   Zakončení filmu a vlastně i   „živý reportáže American   Maniacs“ je víc než   stylový a celej film mě   donutil zamyslet se nad tim,   co vlastně tenhle film chtěl   říct – já v tom vidim   kritiku televize a médií   obecně, Mallory s Mickeym   byli psychopati, vo tom   žádná, ale film z nich   svojí stylizací vlastně   dělá oběti televizní   zábavy – viz. dialog mezi   hlavníma "hrdinama"   v ošuntělym motelu. A ta   samá televizní zábava z   nich nakonec dělá i hrdiny   celý tý nechutný reality   show. Totální pominutí   Galea už je jenom povedená   třešnička na dortu. Moc se   mi líbilo obsazení – Woody   Harrelson a Juliette Lewis   zahráli výborně,   obzvlášť u Lewisový sem   koukal co je to za herečku,   předtim sem jí viděl v   „Co žere Gilberta Grapea“   a myslel sem, že jí tuhle   roli nebudu věřit, holka mě   ale rychle vyvedla z omylu a   ten její předchozí   výbornej výkon už mám tak   nějak v mlhách po tom, co   sem viděl tady. Za zmínku   stojí určitě i Robert   Downey Jr., Tom Sizemore nebo   Tommy Lee Jones…A znovu se   dostávám k hudbě –   speciálně závěrečná   Future od Leonarda Cohena mi   totiž zní v hlavě ještě   teď...
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2010
Naprosta ujetina pro me jak   delana. Dva masovi vrazi,   kteri se stavaji hrdiny -   klasickymi americkymi idoly.   Buh chran ameriku, to je   presne to, co to vystihuje.   Chran ty hovadka bozi, at se   nepozabijej navzajem.
Vaclav414
Hodnocení:
Přidáno: 11.1.2009
Tento film je nezařaditelný   co se týče   žánru.....Viděl jsem ho   několikrát a musím říct,   že na mě tak hluboce   zapůsobil, že jsem se jednou   nad ránem v baru shodl s   nějakým člověkem, že je   to nejlepší film všech dob   a nic ho už nikdy nemůže   překonat.Vynikající kamera,   perfektní střih,   fantastické výkony herců   hlavních postav, božská   režie....Nevím, co mi ten   film dal nebo vzal, ale vím,   že nic podobného už nikdy   neuvidím.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.11.2008
Tento film je na jednu stranu   opravdová blbost, ale na   druhou stranu je to něco   neomezeného, absurdního,   pohoršujícího. Pro skupinu   diváků úchylný snímek,   pro jiné zase dobrá   podívaná. Každopádně   není pochyb o tom, že Oliver   Stone (po snímcích jako   Četa nebo The Doors)   nezklamal a s propracováním   si dokonale pohrál. Střih na   místech, kde bychom ho   nepředpokládali, hry s   barvami, doplňující   animace, které dokonale   zapadají do děje a   vystihují "kouzlo"   okamžiku. Nad kvalitou   scénáře by se dalo dlouho   polemizovat, jelikož se   opravdu houpe na hranicích   stupidity a geniality,   nespočet šokujících   dialogů, nádech Tarantinovy   "kreativity". Za   zmínku samozřejmě stojí   herecké obsazení - Woody   Harrelson s Juliette Lewis   film s přehledem utáhli, a   Tommy Lee Jones dostal   slušný prostor k tomu, aby   se projevil. Jinak bych   snímek nesrovnávala s   Hostelem,ani s jinými   krváky, jelikož film je   vybaven odlišnostmi a to se   cení.
Rene1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2008
Komediální film se smutným   tématem. Ano, tohle bohužel   je víc než se zdá a víc   než jiné americké filmy   film ze života. I když se   divák směje, uvědomuje si,   o jak závažné téma jde.   Možná, že původní   Tarantinův námět nebyl   nijak hlubokomyslný, podle   filmů, jaké točí, mu šlo   nejspíš jen o humornou   historku parodující   kriminální filmy, ale Oliver   Stone, sláva mu za to,   příběh posunul do   společensko kritické roviny.   Zejména kritický přístup   ke sdělovacím prostředkům   a zejména k jejich   glorifikaci zločinu dané   komerčními zájmy je v   dnešní době potřebný.   Otázkou je, zda z novinářů   píšících o zločinu si   některý vezme film k srdci.   Ale nejde jen o novináře,   jak by se mohlo zdát, také v   umění, a v kinematografii   především, je   apologie,glorifikace a   heroizace zločinu a   zločinců na denním   pořádku, a to i ve filmech,   které jsou po profesní   stránce dokonalé a   komerčně mimořádně   úspěšné.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Naprosto divný a totálně   ujetý film. Film, který je   točený střídavě   černobílou a barevnou   kamerou o dvou masových   vrazích, kteří prostě jen   jezdí a vraždí bez   slitování a ze kterých se   nakonec stanou mediální   hvězdy. Ve filmu jsou   všichni nějakým způsobem   divný a ujetí (nejen hlavní   hrdinové ale i policajti a   prostě všichni). Ani nevím   co tím chtěl Stone říct.   Jestli chtěl jen provokovat   nebo kritizovat. Fakt   netušim. Ale co já vím tak   svého času dost fetoval a   možná právě v té době   natočil tenhle výtvor. Je to   fakt divný a uejtý. Takže   pokud jste divný a ujetý asi   se vám to i bude líbit.
Myshitchka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Mě ten film teda zaujal,   zpracování toho námětu mi   přišlo naopak velmi   originální, nepodobá se to   žádnýmu filmu kterej znam,   ta kamera a prolínání   obrazů mi přišlo   geniální, scéna z Meloryina   mládí pojatá jako sitcom se   smíchem v pozadí - hrůza -   ale skvělá:) velmi   nápaditá. K tomu všemu   Woody!!!! Juliette!!! Tommy   Lee!!! a Robert jr.!! - tomu   řikam herecký výkony,   věřila sem jim každej   moment, stejně tak filmu jako   celku, myslim že tenhle film   se prostě musí vidět.
AcidBurn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.5.2006
Volovina
Tento film jsem viděl až   jako jeden zposledních od   Tarantina - přestože zde   pouze vytvořil námět - a   můžu říct, že je to   nereálný, blbý a ani trochu   vtipný - pár záběrů je   zajímavejch a cynik se nad   několika z nich pobaví, ale   celkový dojem je slabý. Jo   holt ne vždy je maximální   množství krve zárukou   úspěchu (Hostel jsem   okomentoval již dříve).
Pokud se chcete podívat   na nějaký film o   zabijácích v praxi, zkuste   Leona, Collateral nebo   Brutální Nikitu. Pokud se   chcete zasmát nad mučením   policajtů, zkuste Gaunery od   Tarantina, ti maj aspoň styl.   Pokud se chcete dívat na film   o masovým vrahovi, zkuste   aspoń Vraždy podle   předlohy. Pokud chcete   strávit skoro dvě hodiny nad   kravinou, pusťte si tento   film.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2005
Jedná se o dost bláznivou   road movie. pokud máte   náladu na odvaz, na trochu   toho drogového opojení a   pár mrtvol, tak je ta   nejlepší příležitost k   puštění tohoto filmu.
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.2.2005
o dost lepsi by bylo dyby s   tim tarantino poseckal a pak   si to udal sam.protoze to co s   tim udal stone se mi vubec   nelibilo.z tarantina to nemelo   vubec nic.a zprznil se jen   dobrej namet
charlie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2005
dneska nechci zabíjet
Ona to je vlastně úplná   blbost, ale já ten film   prostě miluju. Nesmyslný je   i scénář, ovšem ten styl   střihu, používání kamery,   barev, aby vystihly   momentální emoce a situace   me dostal. Stejným stylem   Oliver Stone natáčel i   Vitězové a poražení,   jenže tam už to nebylo   ono.
Navíc Woody   Harrelson..

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih30769minih30769Animální přitažlivost (2001) 
Someone Like You n
minih5096minih5096Cesty mužů (1972) 
Cesty mužů n
minih36086minih36086Petr Pan (2003) 
Peter Pan n
minih6000minih6000Delta Force 3 (1991) 
Delta Force III n
minih13845minih13845Nechte to na mně (1955) 
n
minih5182minih5182Cliffhanger (1993) 
Cliffhanger n
minih157803minih157803Na pokraji šílenství (2017) 
Kuang shou n
minih7108minih7108Dva z onoho světa (1962) 
Dva z onoho světa n
minih9108minih9108Indiana Jones a poslední křížová výprava (1989) 
Indiana Jones and the Last Crusade n
minih4486minih4486Bosé nohy v parku (1967) 
Barefoot in the Park n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10