Duben
ohodnotit

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi

Další název:
Hvězdné války: Návrat Jediho; Revenge of the Jedi; Star Wars VI: Return of the Jedi; Star Wars: Episode VI - Revenge of the Jedi; Star Wars: Die Rückkehr der Jedi-Ritter
Rok:
1983
Délka:
134 minut, / 136 min. (SE)
„Impérium se rozpadá…“

Komentáře k filmu Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 38
charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.5.2021
Sága pokračuje a divákovi   se ve 136 minutách dostává   další porce příběhů.
Nejdříve je třeba   osvobodit Hana Sola i Leilu,   což se po značných   peripetiích podaří. Luke   odlétá na planetu Dagobah,   kde dokončuje výcvik Jedi.   Mistr Yoda umírá, ale Luke   se ještě včas dovídá, že   Leila je jeho sestra. Na   oběžné dráze planety Endor   vzniká nová „Hvězda   smrti“. Na planetě Endor   žijí Ewokové, medvídkům   podobní tvorové, které se   podaří získat na stranu   povstalců.
Luke se   setká se svým otcem Dark   Vaderem a dojde k souboji, ve   kterém je Vader smrtelně   zraněn. Palpatino se snaží   Luka zabít a Vader se   postaví na jeho obranu.   Palpatina zabíjí a   vzápětí umírá. Flotile   povstalců se podaří zničit   novou „Hvězdu smrti“ a na   celém Endoru vypuká   jedinečný mejdan.
Tento díl pokračuje v   nastolené cestě a   představuje de facto   zakončení celé ságy.   Nebýt závěru, tedy pobytu   na planetě Endor, bylo by to   celkem fajn zakončení.   Soužití s Ewoky mi však   připadalo dost naivní a sami   Ewokové mě značně   iritovali.
Nicméně je   to završení původní ságy   a závěrečné oslavy jsou   opravdovým vyvrcholením,   další díly jsou jen   nadstavbou a celou legendu jen   rozšiřují.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.11.2020
Tak setkání rodiny   Skywalkerů je koncem   příběhu Vadera a Palpatina   teda i když to nikdo nikdy   neví . Další díl s   vesmírné honičky dobra   proti temné na síle.
Rastaman33
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.3.2020
Kdysi dávno se mi tenhle díl   z lesního měsíce Endor a z   pouštní planety Tatooine   líbil nejvíc. S odstupem let   mi to přijde divné a ty   upravené sekvence navíc mi   vadí. Že vrah milionů lidí   zachrání vlastního syna a   přijde do jediovského nebe   je zvrácenost. A proč je na   konci, jako duch, zase mladý?   To ve staré verzi nebylo.   Nakonec jedna úvaha...k čemu   je vojákům impéria to   brnění? Stačí úder   klackem, škrtnutí mečem,   líznutí blasterem a je   voják v pánu. Fakt super   věcička.
red.mann
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2019
Závěr úvodní trilogie jen   trošičku zaostává za   úžasnou Star Wars: Epizoda V   - Impérium vrací úder.   Jinak nádherné bitvy, opět   dokonalá kamera a střih.   Jako vždy skvělá úderná   hudba. Je to prostě legenda.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2018
Závěr původní trilogie,   kterou se pak Lucas a jeho   pozdější kupci   snažili/snaží vytěžit do   posledního filmového   okénka. Rozjezd dobrý,   spousta příšerek u Jabby,   včetně polonahé princezny,   přechod mezi chlupaťoučké   medvídky nudný a celek dojel   tak nějak samospádem. Han   Solo se dočkal a Luke   dospěl, princezna se   dooblékla a zase byl na   chvíli klid.
Wiikii
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2018
A je tu příběhový konec...   Mnoho lidí si celou ságu   ohromně chválí, já osobně   SW mám rád. některý díl   trochu víc, některý zas   trochu méně, však nejsem   zarytý Star Wars fanda. :)   ... Ale u tohoto dílu mě   štvalo, že se snažili až   moc o počítačové efekty,   které po letech už   nevypadají moc dobře.   Naštěstí ale vše   zachraňuje děj, scénář,   známé postavy atd.. ...   HODNOCENÍ: 80%
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2018
║Rozpočet   $32,5milióna║Tržby USA   $309,306,177║Tržby   Celosvetovo $572,800,000▐   Tržby za predaj DVD v USA   $13,013,191 //počet   predaných kusov 704,084║ V   prvej hodinke sa akoby všetci   zúčastnení hľadali nebolo   to úplne ono, Ewokovia milí   ale nie úplne kompaktný a   až moc povrchnej zábavy sa   tam pchalo, záver už išiel   na plné obrátky, hlavne   súhra Luke Skywalker-Darth   Vader. /85%/
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2017
Závěrečná
epizoda,pro mě nostalgická z   dětsví-hlavně roztomilý   medvídci:-) Z dnešního   pohledu poměrně dost naivní   ze všech stran,ale furt   stará dobrá klasika.
blondataXena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2016
POKRAČOVÁNÍ
Sága se uzavřela (tedy-svým   způsobem, proto 90%). Proč   se tedy natáčela Epizoda   VII? Návrat Jediho=toto bylo   důstojné zakončení a   nevím, zda George Lucas   podlehl tíze popularity, ale   VII celou ságu zjednodušuje   a nepřineslo nic nového,   vyjma vojáka, který se   vzbouřil a odmítl zabíjet.   Aby se našel padouch, tak to   muselo být stejné   krve-nabízí se jediná   možnost - syn Lukeovy sestry,   tedy syn Hana Sola. Už to   není originální, vlastně   se v pochybném remake opakuje   v principu základ celé   série. Bary plné různých   netvůr (myslím, že   investice do interiérů plný   všech možných zrůd, které   tam byly jen chvilku, byly   zbytečné) a střílečky   směřované k něčemu typu   "smrtící hvězda",   nic nového.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2015
Završení celé série. Tedy   alespoň tenkrát to tak   vypadalo. Protože nejsem   fanoušek SW, tak mohu jen   dodat, že se to celkem   povedlo a proti současné   scifi produkci tam sice chybí   superextra počítačové   triky, ale příběh ne a o   ten jde především.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2014
Šestý díl se nenechává   zahanbit a s velkou vervou   zakončuje druhou trojku   ságy, které jak již víme   vznikli daleko dříve než ta   první. Atmosféra snímku je   spíše dobrodružného rázu   a to s vzhledem k tomu, že se   mnoho scén odehrává kdesi v   džungli. Na sci-fi krapet   neobvyklé, ale nakonec proč   ne. Naši hrdinové dále   bojují za své ideály a   přesvědčení a tak o   napínavé vyprávění není   opět nouze. Dějství   jedinkrát neškobrtne a   uchovává si své tempo. I   tento díl nám předvede   zážitek, jaký nemá   konkurenci.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2014
Zatím (?) poslední díl   hvězdných dobrodružství je   opět zejména po technické   stránce špičkový a   dovádí děj ke konci(?).   Dovedeny a uzavřeny jsou   všechny hlavní dějové   linie z předchozích dílů   epopeje a 80 bodů si šestka   zaslouží opravdu právem.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2013
STAR WARS VI
NÁVRAT   JEDIHO

Všechno   ve vesmíru se připravuje k   závěrečné bitvě mezi   Impériem a hrstkou   odhodlaných povstalců.   Impérium dokončuje zbraň   horší a nebezpečnější   než byla původní Hvězda   smrti.

Dějově se uzavírají v   podstatě všechny   rozpracované motivy, všichni   hrdinové dospějí do svého   cíle. Co se týká samotného   příběhu, tady toho moc   vytknout nelze.
Jenže   Návrat Jediho má obrovskou   smůlu, protože srovnání s   Epizodou V prostě nesnese.   Vrchol celé vesmírné ságy   je někdy tak obyčejný,   prostý, jednoduchý až   naivní. Slabinou filmu je   jako vždy scénář. Úvodní   sekvence na Tatooine je   příliš dlouhá, tempo   znatelně pokulhává.   Hlášky přemoudřelého a   hádavého robota jsou už   neskutečně trapné a   nevkusné. Místo původního   odlehčení se stávají   spíše nutným zlem,   trpěným už jen z milosti.   Dalším přehmatem jsou   Ewoci, původní domorodé   obyvatelstvo na lesním   měsíci. Opravdu nevím,   jestli by se daly s   roztomilými oživlými   plyšáky, ozbrojenými jen   luky, šípy a praky, vyhrát   drsné boje o osud galaxie.   Možná v mysli dětí, v   teple postýlky, s   měkoučkým Ewokem v   náručí, těsně před   usnutím, možná. Škoda, po   předchozím díle, který se   tvářil jako docela vážné   a smysluplné dílo, bylo toto   vyvrcholení hodně slabé.   Tento díl až na pár   soubojů a několik málo   honiček nemá divákům   téměř co nabídnout.

Samotný závěr   filmu přináší konečně   trochu oživení. Nabídne i   údajně velkolepý   závěrečný souboj mezi   Lukem a Darth Vaderem.   Bohužel nejsem expert na   bojová umění a tak mně   osobně tyto bojůvky, při   kterých se hlavní hrdinové   mlátí hlava nehlava,   nechávají docela chladnou.   Poslední klíčová scéna s   Imperátorem byla ale nakonec   docela překvapivá i   dojemná. Diváci se tedy ve   finále přece jenom dočkali   důstojného konce.

Technické   stránce filmu není v   zásadě co vytknout. Co se   týká hereckých výkonů,   jsou jen průměrné. Žádný   z filmů Star Wars nestojí na   hereckých výkonech. Zato   stojí na použitých tricích   a vizuálních efektech a o ty   v žádném případě není   nouze.

George   Lucas jako první stvořil ve   své fantazii neuvěřitelně   pestrý svět a dokázal jej   převést na plátna kin v   plné parádě a velikosti.   Tyto zásluhy mu nemůže   nikdo upřít. Jenže možná   bylo chybou snažit se   vytvořit svět stejně   úžasný pro všechny. Pro   děti, pro obyčejné lidi   hledající jenom zábavu i   pro příznivce vědecko   fantastického žánru. Nelze   se beze zbytku přizpůsobit   divákům různého založení   i různého věku. Pro jedny   je potom sága jen taková   pěkná pohádka plná malých   chlupatých potvůrek a pro   druhé zase příběh,   kterému nerozumějí a ani   nemohou porozumět. Nakonec   vznikl film, který sice   poskytl určitě slušnou   porci zábavy, ale na   udržení kroku se špičkou   sci-fi žánru to stačilo jen   tak tak.

Nato,   že Návrat Jediho má být   vyvrcholením celé ságy, je   výrazně slabším dílem. Je   vidět, že nápadům pomalu   dochází dech. Samostatný   film by ještě ušel, ale   jako důstojné finále a   uzavření celé původní   trilogie to mělo být   výrazně lepší.

Přesto všechno jde o   vrchol Lucasovy geniality.   Vymyslet tak dějově   rozsáhlý epický příběh s   tak obrovským množstvím   postav, které všechny mají   v příběhu své   nezaměnitelné místo a   opodstatnění, vytvořit tak   promyšlenou dějovou fresku,   která obsáhne prostor   několika galaxií,   roztodivných světů a   prostředí a spojit to   všechno smysluplným dějem,   který se navíc rozvíjí   nejméně ve dvou generacích   hrdinů, to jistě není nic   jednoduchého. Tak obrovský   projekt si zaslouží plné   uznání. Případné   nedostatky a chybičky na   kráse se pak dají v těchto   souvislostech snadno   tolerovat. Hvězdné války   poskytly především   úžasnou a nevídanou   podívanou, která stále   přitahuje diváky. George   Lucas uvedl do života a   povědomí široké   veřejnosti jeden veliký   úžasný sen o hrstce   spravedlivých a nebojácných   bojovníků. Oživlý sen,   který se odehrává před   dávnými a dávnými časy v   jedné předaleké galaxii a   ožívá znovu a znovu v   myslích fanoušků   Hvězdných válek. Sen,   který se možná v brzké   budoucnosti začne odvíjet v   nových dimenzích…


ZÁVĚREM:
Star   Wars skončil, skončil   příběh, který se stal   celosvětovým kultem.   Bohužel já se nemohu   ubránit dojmu, že tento kult   se drží dnes už jen ze   zvyku a ze své vlastní   podstaty. Ano, v roce 1977,   kdy vznikl první díl, bylo   toto dílo jistě přelomové,   bylo to pompézní, nezvyklé   a nevídané. Po dalších   třech letech přibyly   další, minimálně stejně   dobré díly. A stále   nabízely neobvyklou   podívanou, která uchvátila   diváky natolik, že   pozapomněli na ostatní   filmové atributy a okouzleni   dokonalou parádní podívanou   stvořili kult. Dnes, po   letech se jej stále zuby   nehty drží, i když dnešní   novější filmy rovněž   oplývají stejnou dávkou   impozantních triků a scén a   vůbec nejsou horší než   Star Wars. Jen mají tu   smůlu, že nebyly první…  

Ano, i po   letech je to stále hezká   podívaná. Jenže…Star   Wars sice nabídl velkolepé   vizuální dílo, poskytl   výhled do světa fantazie,   ukázal nejrůznější   planety, ale nějak   pozapomněl dodržovat   pravidla vědecko –   fantastického žánru.   Vytratil se z něj právě ten   nádech vědeckých objevů,   které dávají sci-fi   příchuť možné reality.   Všechny postavy   navštěvovaly nejrůznější   planetární soustavy,   pohybovaly se venku mimo   kosmické lodě a vždy se   všechny obešly bez   skafandrů, nijak před   přistáním na cizí planetě   nezkoumaly, co je na povrchu   čeká. Tolik světů a   všechny mají úplně stejné   podmínky pro život. Postavy   cestují napříč celým   vesmírem, nepoužívají   žádnou hibernaci ani nic   podobného a všichni téměř   nestárnou, resp. stárnou   všichni stejnoměrně. Cesta   do jiné galaxie je pro naše   hrdiny hračka, jen jako si   odskočit vedle na kafe.

Star Wars nám   představil úžasné tvory z   vesmíru, zaujal diváky   pohledem na nejrůznější a   nepřeberné množství   zvláštních tvorů a forem   neznámého života. Tvorů,   kteří oplývají   nejrůznějšími barvami,   tvary těla, nezvyklými   detaily, výrůstky, srstí,   tvorů lišících od   člověka tolika způsoby a   tolika schopnostmi. Jsou tak   vzhledově odlišní od nás   lidí a přitom jsou tak   zoufale stejní. Mají tolik   špatných a typicky lidských   vlastností, jako je závist,   zloba, chamtivost, touha po   moci, vládě, penězích,   bohatství, majetku, touha   ovládat a utiskovat slabé,   okrádat je, využívat,   vykořisťovat, bezdůvodně   je zabíjet jen proto, že   zrovna někomu stojí v cestě   za štěstím. Téměř   všechny formy života v   galaxii se spojí a formují   armády, bojují, zabíjejí   se a masakrují se navzájem a   proč? Proto, že to chce   nějaký jeden vzdálený   Imperátor, kterého většina   z nich nikdy v životě ani   neviděla? Star Wars je   prostě oslavou války, bojů   a dobývání. A to se mi   apriori nelíbí.

Z přírody známe model   predátor a kořist, ale   známe i příklady symbiózy,   kdy si bytostně odlišné   organismy dokážou pomáhat a   vzájemně si prospívat.   Nevěřím, že pokud by ve   vesmíru existoval život, že   byl tak krutý, že by i jinde   nedokázali odlišní tvorové   žít spolu v symbióze. Že   by neznámí tvorové   netoužili cestovat za   poznáním, za objevy nových   světů, že by nesoustředili   své síly k tomu aby budovali   a zdokonalovali své světy a   ne aby si je nechali   zpustošit nesmyslnou válkou   pro slávu jedince. Možná   jsem naivní, možná i ve   vesmíru jsou namyšlení   diktátoři, kteří dokážou   ovládnout celé davy ve svůj   prospěch. Je dobré být   připraven i na eventualitu,   že se jednou budeme nuceni   bránit proti útoku z jiného   světa, ale stejně si   myslím, že technicky   vyspělé národy jsou   vyspělejší i mentálně.  

Star Wars jsou   oslavou boje o území a o   moc. Já osobně si více   vážím cest hvězdné lodi   Enterprise za poznáním,   objevy a zkoumáním vesmíru   a jiných světů. Star Trek   vždy nesl především   poselství o výzkumu, o   mírových setkáních s   odlišnými rasami, jejich   poznávání a přijímání   jejich odlišných   filosofických názorů. Star   Trek nabízí polemiku nad   růzností vesmírných   světů a růzností forem   života v nich. Bohužel   původní filosofické snahy,   které odlišovaly Star Trek   od jiných sci-fi se v   posledních dílech také   pomalu vytrácejí. Všechny   vize o různorodosti a   odlišnosti forem života by   nikdy nevznikly bez   vědeckých výzkumů, bez   touhy lidí po poznání, po   tajemném a neznámém   vesmíru a po dálkách, kam   lidská noha ještě   nevstoupila. Star Wars nabídl   velkolepou podívanou na   mocenské boje, je oslavou   násilí a touhy po slávě a   moci. Star Trek naopak   podporuje hledání,   pátrání, objevy, které   mohou obohatit náš svět a   naše poznání. Tato principy   jsou mi prostě mnohem   bližší. Já Star Wars ani   jeho příznivce nijak   neodsuzuji, ale já jsem a   vždy budu zarytou Trekees.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.9.2012
Hviezda smrti opäť zo slabinami
Pre mňa najmenej záživné   dielko zo starej trilógie,   avšak určitá kvalita je   stále zachovaná a niektoré   záležitosti sú skvelé.   Opäť chválim fešáka Hana   a hlavne môjho obľúbenca   Žvejkala s jeho neuveriteľne   obrovským sexapelom. Je to   jednoducho borec. Začiatok ma   moc nebavil odstránenie Jabba   bola trocha i nuda a ten červ   mi prišiel strašne   nesympatický. Darth opäť   solídne, avšak troška ho   premohla iskra dobra a musel   poslať Emperora do   prepadliska dejín. Ďalšou   vadou boli tí medvedíci, ja   viem, že dobro musí   zvíťaziť, len akosi ľahko   sa podarilo poraziť (podľa   slov generálného štábu   Impéria) najelitnejšiu   jednotku, ktorá mala za   úlohu strážiť taaak veľmi   dôležitý objekt. No silní   fyzicky možno boli, ale   neviem či mali dostatočnú   mentálnu spôsobilosť.   Medvedíci ich jednoducho   dostali. A tým sa dostávame   ku klasickému problému   Impéria a jeho megalomanským   projektom. Opäť slabina,   opäť ju treba zničiť a   opäť sa to podarí. Opäť   nelogická trhlina v plánoch   (republika hneď o nej vie),   opäť jednoduché riešenie   (zničiť) a opäť na   (diplomaticky povedané)   nezvyčajnom mieste. Keby to   Darth rozchodil, tak   inžinieri a projektanti by   určite skončili podusení.   Napriek drobným výtkam ide o   celkom pekné zakončenie s   povinným hepyendom, ktroý   já rád
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.8.2012
Návrat Jediho je v první   kratší půlce   výbornej!Jabba The Hut a jeho   "sebranka"mě   neuvěřitelně bavila,no   škoda,že pak byl   usmrcen,bylo to velké   zpestření,zbytek filmu nebyl   špatný,závěr hodně   akční a dojemný,lepší   díl než Impérium....
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.8.2012
Dle očekávání z   komentáře V epizody - pětka   byla příprava na úžasnou   podívanou v šestce. Není   asi co vytknou, vše na svou   dobu excelentní a   nadčasové. Děj měl opět   spád zajímavý scénář i v   dabingu a celkově super   filmový zážitek ;-)
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2012
Impérium nechť žije navždy
Bravurní zakončení   velkolepé ságy z předaleké   galaxie. Návrat Jediho je   společně s Pomstou Sithů a   Epizodou V naprostým vrcholem   Hvězdných válek, navíc   předchozí díl ještě o   něco málo překonal. Richard   Marquand je pro mne absolutně   neznámým režisérem, ale   Irvina Kershnera a Lucase v   režii Star Wars ještě   překonal. Dějová linie Hana   Sola a Lei je trošku slabší   než ta Lukova, ale zase se   aspoň trochu pobavíme u   části s Jabba Huttem a u   ewoků. To, co ale dělá   tento film nezapomenutelným,   jsou další informace Luka   Skywalkera o jeho rodině a   sestře, geniální hudba a   zavěrečný souboj otce a   syna Skywalkerových. Darth   Vader je ještě mazanější   a nahání ještě větší   hrůzu než kdy dřív. Po   celou délku filmu mě mrazilo   v zádech, stejně jako u   závěru nové trilogie.   Nejlepší díl staré   trilogie ovšem dle mého   názoru mohl vypadat o něco   jinak, přesto jsem s jeho   podobou spokojen. Uvidíme   další osudy postav i pád   Umpéria, což je věčná   škoda. Do naprosté deprese   mě uvedla smrt mistra Yody,   nezůstalo u ní všqk dlouho,   protože znovu nastupil na   scénu Imperátor Palpatine   Sidious. Bylo by fajn, kdyby   natočili Vaderovi a   Palpatinovi samostatnou   týmovku:D Nemám slov,   prostě další maximálně   záživný film, který jen   potvrzuje, jak je svět Star   Wars propracovaný. Impérium   navždy! Temný, temný,   temný a děsivý film s   výbornými efekty, koncem a   příběhem. Pomsta Sithů ale   stále zůstává nejlepším   filmem v sérii. Ještě   musím vyzdvihnout scénu, kdy   Vader zjistí, že má i   dcerušku. 200% bez legrace.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.6.2012
Star Wars VI:Návrat Jediho
Skvelý záver ságy,posledný   boj je strhujúci a aj   zničenie Hviezdy Smrti je   bomba.Musím povedat že je to   skvelý koniec.Jedna zo   skvelých ság Georga Lucasa.
Riggs85
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2012
Tímto dílem nám končí   celá sága Star Wars   nejlepší výcedílnou   sérií všech dob, kterou si   George Lucas získal   nesmrtelnost!
jenda14
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.4.2012
návrat jediho je pro mě   nejlepší hlavně se mi   líbí skvělý začátek,   jabba hutt byl prostě   perfektní a závěr byl taky   dobrý
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2012
Na co určitě nezapomenu u   této vrcholící poslední 6   epizody, je její začátek,   kdy fraška akce záchrany   zmraženého kapitána sola z   rukou gangsterského bosse   Jabba Hutta je opravdu   našláplá vtipem,   ulítlostí postav i   hudebních motivů.   Předlouhá akce plyšáků v   sekvojovém lese na v druhé   půli filmu mě tolik   neuchvátila, ikdyž jisté   kouzlo jí přiznat musím.   Úžasný je boj Luka a jeho   otce Darth Vadera ala Anakina   před kancléřem, jež   představuje veškeré zlo   skryté v nás i kolem nás,   to má opravdu démonickou   atmosféru. Úplný závěr   netřeba představovat, jen si   neodpustím poukázat na 3   světelné bytosti, co tak   vadí škarohlídům, kteří   hledají jejich logické   vysvětlení v   následujících prvních 3   epizodách a to mi vykreslí   úsměv na tváři spolu s   krásnou hudnou na závěr.
minsc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Předchozí díly nastavily   na konec serie opravdu vysokou   laťku, kterou tento díl   skutečně překonal. Luke už   se konečně umoudřil, Vader   procitl a princezna Leia   povolila. Kdo by čekal, že   velký podíl na úspěchu   bude mít horda roztomilých   plyšáků?
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2009
Velkolepý ukončení první,   respektive druhý   trilogie.Kultovní dílko,   kerý zná snad   každej...Lucas stvořil   fenomén, kterej jen tak   nepomine...i já se nechal   strhnout jeho propracovanou   galaxií a nemoh sem zůstat   jenom u filmů, přeci jenom   jich je jenom šest(zatim,   doufám že to nejni konečný   číslo!), proto sem začal   číst i knížky, je jich   spoustu, některý sou   lepší, jiný horší, ale to   co je spojuje je ve všech -   známý prostředí, známý   postavy, rozpracování   příbjehů mnoha postav, jen   letmo představených ve   filmech...Díky velkýmu   množství příběhů   Lucasův svět opravdu   existuje a funguje na   výbornou...
Widlaak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Závěrečný díl sice   obsahuje některé méně   záživné pasáže a je ze   staré trilogie asi   nejslabší, ale zase má   nejlepší akční scény a   dokončení příběhu.
markes13
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.6.2009
Konec série
Poslední díl star wars   který je strhující.
Kvaltní děj a herci byli   super.Hlavně zničení   hvězdy smrti.
Super   film
netopir55
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2009
Star Wars
Posledný díl hvězdné   série Star Wars,která je   bezpochyby tak dobrá jako   jiné díly.V tomhle díle se   impérium podaří zničit   skupinkou   kolonistu,vzbouřencú mezi   kterými je i Luke Skywalker   syn Darth Wadera(Anakin   Skywalker).Každý kdo viděl   všechny díly od   nejstaršího štvrtého po   nejnovejší třetí   díl,musí uznat že je to   jedna z nejlepších   filmových sérii.Vynikajíci   4,5,6 díl s vynikajícimi   efekty.Pak novší nástupci   1,2,3 taky se supr efekty.Luke   Skywalker se bude muset utkat   se svým otcem Darth   Waderem,přesto že je jeho   otec,v kterém ještě něco   dobrého zústalo.Luke se až   pak stane rytířem Jedi a   bude moci naučit Jedájskymi   schopnostemi i svého potomka.
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.5.2009
Návrat Jediho nám uzavírá   celou ságu. Finální bojová   scéna se světelnými meči   je fascinující a Luke   zjišťuje , že Darth Vader   je jeho otec . Impérium se   rozpadlo a v galaxii nastal   mír.
FDbJakub
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2008
9/10
U posledního dílu série   nemá ani cenu řikat, jak moc   je dobrý :). Ten jeden bod   bych srazil za příliš   prostoru ve filmu danému pro   ty medvědy (už si   nepamatuju, jak se jmenujou).   Tam se člověk trochu nudí   (jen pokud to vidí už po   desátý). Jinak je to prostě   famózní film a série a lidi   by si měly uvědomit také   to, že film, který je skoro   30 let starý je lepší než   kde jaké podobné sci-fi.
Amthauer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.9.2008
Závěr ve správně velkém   stylu. Počínaje začátkem,   kde už Luke našel svou   sílu, přes ohromující   finále v nové Hvězdě   smrti...
iced3wil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2008
No většinou jak se říká:   první díl je nejlepší, ale   zase tak slabé to nebylo, v   podstatě ve všech třech   dílech je co sledovat a děj   je pěkně pestrý a   provázaný...
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2008
Patrne nejslabsi z puvodni   trilogie, ale porad dustojne   zakonceni, s kvalitnimi   efekty, napinavym rozuzlenim a   obcasnymi vtipy. A ta sekvence   "raduje se cela   galaxie" se zabery z   Naboo a Coruscantu - to bylo   uz v puvodni verzi, nebo je to   pridane?
Fugas16
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2008
Na závěr...
Všeho dobrýho Luke zjistí   že Vader je jeho otec a Vader   si uvědomí že je přeci   jenom hodnej zabije   Imperátora a všichni si   žijou šťasně až do   smrti........
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Sága vrcholí ve velkém   stylu.Finální souboj   světelných mečů mezi otcem   a synem.Vesmírná bitva na   Hvězdu smrti za pomoci   Millenium Falcona, a   přestřelka na měsící   Endor za přítomnosti malých   méďů Ewoků.Skvělé   zakončení.
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.10.2007
Myslím si že je to vcelku   důstojné zakončení celé   ságy , triky jsou opět o   chlup lepší , vytratila se   ovšem tajemnost a nastoupila   pohádkovost a stupidita.   Naprosto zásadně mi ovšem   vadili ti Ewoci , nebo co to   je! Proč poroboha proč?   Celý třetí díl je už   celkem dost natahovaný ,   některé scény zbytečné ,   děj poněkud zdlouhavý ,   film trochu upadá do   průměru. Co se týče děje   , Luke se dozvídá pravdu o   své rodině od umírajícího   Mistra Yody , Leia se vydá   zachránit svého milovaného   Hana Sola ze spárů Jabba   Hutta. Potom se dlouho nic moc   zásadního nedejě a film   dostává obrátky až při   závěrečném útoku na   Hvězdu smrti spojeného se   soubojem Luka se svým otcem   nyní Darthem Vaderem , který   ovšem stále váhá na kterou   stranu síly se připojit a   nakonec zvolí stranu dobra a   nedokáže zabít svého   potomka. Darth Vader později   zachrání Luka před jistou   smrtí při souboji s Lordem   Sidiusem a císařem v jedné   osobě , temného lorda po   dlouhém váhání zabije a   sám těsně po souboji   umírá také. Mezitím je   hvězda smrti zničena při   útoku povstalců a svoboda   galaxii je obnovena. Luke   Skywalker zůstává   posledním a jediným   žíjícím Jediem. Hodnocení   po delším váhání -   horší 4*.
mijala
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Star wars je prostě legenda   mezi sci-fi. Všechny první 3   díly, tedy 4, 5 a 6, se mi   moc líbily. Lucas natočil   skvělý film o vesmíru,   rytířích Jedi a dalších   vesmírných stvořeních.
Další díly podle mě   tak dobré nebyly, ale 1 z   nich byla nejlepší, 2 a 3   nebyly nejhorší, ale přesto   se začátkům Star wars   nevyrovnají.
Orin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Ano je to us dobre hlavne po   graficke strance. Luck neboli   vicviceny ritir jedi dokazuje   ze vsichni Skywalkerove nemaji   v sobe zlobu hnev a nenavist!   Darth Vader vam zase dokaze ze   v srci zustava pored ritirem   jedi! impozantne me zaujala   zohavena tvar Imperatora   chvalim! a smrt Vadera je take   zajimava tim ze si Vader   nechava sundat svou masku a   tim muzeme videt casem   zahojenou tvar po bitve z   Obiwanem. takze posledni dil   hvezdnich valek me nesklamal!!
Mgb
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Pro někoho jsou Ewoci moční   můrou, já se vždy bavím.   Zakončení trilogie je to   výborné. Všechny scény s   Císařem jsou děsivé.   Bojové sekvence jsou asi   nejlépe natočené ze všech   tří dílů. Musím psát ze   třech a né z šesti,   protože po trikové stránce   jsou nové díly někde jinde.   Souboj Luka se svým otcem je   skvěle natočen a Vaderovo   odhalení svojí dcery a   následný Lukův útok je   nejlepší scéna z celého   filmu. Díky výborné hudbě   z ní běhá mráz po zádech.   A pak přílet Císaře na   Hvězdu smrti, kde na něj   čekají nastoupení vojáci,   on vyjde se svojí ochrankou v   těch výborných červených   kostýmech, které mi vždycky   naháněly hrůzu a z   reproduktorů zní ta   výborné melodie temné   strany. Miluju Star Wars a   díky DVD si je můžu   pouštět až do omrzení.
tuwanakha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2006
Závěr vesmírné Ságy, kde   se definitivně dozvíme, že   Dark Vader má rád svého   syna Luka a kvůli němu je   ochoten zabít i Temného   pána.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46867minih46867David Gilmour Remember That Night (2007) [DVD] 
David Gilmour Remember That Night n
minih86163minih86163Světová válka Z (2013) 
World War Z n
minih44553minih44553Rozsudek smrti (2007) 
Death Sentence n
minih64400minih64400Orel Deváté legie (2011) 
The Eagle n
minih126444minih126444Jak jsme hráli čáru (2014) 
Rukojemník n
minih167216minih167216Síla slov (2018) 
Sometimes Always Never n
minih28504minih28504Já, robot (2004) 
I, Robot n
minih74802minih74802Polski film (2012) [DCP] 
Polski film n
minih43108minih43108Nightwish: End of an Era (2006) [DVD] 
Nightwish: End of an Era n
minih29453minih29453Scary Movie - Děsnej biják (2000) 
Scary Movie n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Obi-Wan Kenobi (2022) [TV minisérie]

 Obi-Wan Kenobi (2022) [TV minisérie]
Obi-Wan Kenobi n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Deborah Chow

(pokračování)

Andor (2022) [TV seriál]

 Andor (2022) [TV seriál]
Andor n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Toby Haynes, Ben Caron, Susanna White

(pokračování)

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) [TV seriál]

 Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) [TV seriál]
Boba Fett: Zákon podsvětí n
The Book of Boba Fett
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Rodriguez, Bryce Dallas Howard, Kevin Tancharoen

(pokračování)

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)

 Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)
Star Wars: Vzestup Skywalkera n
Star Wars: The Rise of Skywalker
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Mandalorian (2019) [TV seriál]

 Mandalorian (2019) [TV seriál]
Mandalorian n
The Mandalorian
Žánr: fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryce Dallas Howard, Taika Waititi, Dave Filoni

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (2017)

 Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (2017)
Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů n
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Rian Johnson

(pokračování)

Rogue One: Star Wars Story (2016)

 Rogue One: Star Wars Story (2016)
Rogue One: Star Wars Story n
Rogue One: A Star Wars Story
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Gareth Edwards

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (2015)

 Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (2015)
Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí n
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Wars: Klonové války (2008)

 Star Wars: Klonové války (2008)
Star Wars: Klonové války n
Star Wars: The Clone Wars
Žánr: animovaný / akční / sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Singapur
Režie: Dave Filoni

(spin-off)

Star Wars: Klonové války (2008/1) [TV seriál]

 Star Wars: Klonové války (2008/1) [TV seriál]
Star Wars: Klonové války n
The Clone Wars
Žánr: animovaný / akční / fantasy / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Coleman, Brian O'Connell, Steward Lee

(pokračování)

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

 Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)
Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů n
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Star Wars: Clone Wars (2003) [TV seriál]

 Star Wars: Clone Wars (2003) [TV seriál]
Star Wars: Clone Wars n
 
Žánr: animovaný / sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Jižní Korea
Režie: Genndy Tartakovsky

(spin-off)

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)

 Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)
Star Wars: Epizoda II - Klony útočí n
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
Žánr: sci-fi / dobrodružný / akční / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)

 Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)
Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba n
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
Žánr: sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Return of the Ewok (1982) [TV pořad]

 Return of the Ewok (1982) [TV pořad]
Return of the Ewok n
 
Žánr: sci-fi / filmová koláž
Země: Spojené státy americké
Režie: David Tomblin

(spin-off)

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

 Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)
Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder n
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Irvin Kershner

(pokračování)

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

 Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje n
Star Wars
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas, Dianne Crittenden

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:30 - 11:30

23 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Anakonda - konec mýtu?

10:40 - 11:30

13 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

83 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

23 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10