Jeden svět
ohodnotit

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

Další název:
Hvězdné války: Epizoda III - Pomsta Sithů / Revenge of the Sith / Star Wars III: Revenge of the Sith / Star Wars: Episode III / Star Wars: Revenge of the Sith
Rok:
2005
Délka:
135 minut
Premiéra v ČR:
19.5.2005
„Kdo je Darth Vader - muž s temnou minulostí nebo budoucností?“

Obsah filmu Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

 
Završení cesty ambiciózního mladého rytíře řádu Jedi Anakina Skywalkera k Temné straně Síly probíhá na pozadí Klonové války, jež prohloubila rozpory mezi mocichtivým kancléřem Palpatinem a Radou rytířů Jedi. Ve snaze zachránit těhotnou manželku Padmé, jíž dle jeho předtuchy hrozí smrt při porodu, podlehne Anakin nátlaku Palpatina, ve skutečnosti sithského lorda Dartha Sidiouse, a obrátí se proti Jediům, včetně svého učitele Obi-Wana Kenobiho. Zničením Jediů se demokratická Republika změní v uchvatitelské Impérium. Touto kapitolou uzavírá George Lucas po osmadvaceti letech (jež uplynuly od uvedení první, v chronologii příběhu však čtvrté...
 
Související odkaz
 
RECENZE Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů: Kruh Hvězdných válek se čistě uzavřel

Obřad trvá už 38 let. Sotva se na plátně objeví titul Star Wars a zazní Williamsova hudba, kterou si tak rády půjčují ceremoniály, sál se roztleská. Na uvítanou. Podstatnější však je, jestli se tleská i v závěru toho kterého dílu slavné vesmírné ságy Georga Lucase. číst dál

Hodnocení: 80 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.bontonfilm.cz
 
 
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Obnovená premiéra v ČR:
10.10.2013
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2020
A tak se nám tu vyvinul lord Vader. Bez ruk a   nohou a odpáleným tělem , plný zlosti a pomsty   se vydá ovládnou vesmírné impérium.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.9.2020
Sága pokračuje dalším dílem, v tomto   případu z roku 2005.
Konflikty rozvinuté v   předchozích dílech eskalují. Klonové války   pokračují, blíží se ke konci. Anakin má   nepříjemné noční sny, které předpovídají,   že Padmé – jeho tajná manželka a matka jeho   dítěte – při porodu zemře. Ukáže se, že   kancléř Palpatine je ve skutečnosti sithským   lordem Darthem Sidiousem a získá ambiciózního   a zhrzeného Anakina na svoji stranu. Tomu navíc   vypráví legendu o Temné síle, s jejíž   pomocí by Anakanin mohl Padmé zachránit. Řád   rytířů Jedi je postupně eliminován, jeho   hlavní představitelé zabiti, kancléř Palpatin   znetvořen. Obi-Wan Kenobi chce Anakina získat   zpět na svoji stranu a stranu Síly, ale již je   pozdě. Oba protivníci se střetnou. Anakin je v   souboji s Obi-Wanem Kenobim poražen a v lávovém   poli těžce popálen. Je zachráněný – zrodil   se Darth Vader. Padmé porodí dvojčata Luka a   Leu, ale při porodu umírá. Dvojčata jsou   oddělena a dána k adopci. Lea se octne v   opatrovnictví senátora Organa a Luke je dán do   rodiny jeho příbuzných na Tatooine. Obi-Wan   Kenobi odchází do exilu a začíná nový život   jako Ben Kenobi. Jsme svědky začátku nové   éry.
Díky dalšímu pokroku ve filmové   technice jsou triky na špičkové úrovni, děj   je patřičně temný.
red.mann
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2019
George Lucas v třetím filmu dokázal propojit   obě trilogie v jeden celek. Souboje jsou   výborné, má to spád a napětí, k tomu   především úžasná přeměna Anakina v Dartha   Vadera a hodně strhující finále.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.9.2018
A zde "končí" začátek !!! První dva   díly jsou tu, aby rozehřály diváky na   následující třetí pokračování této války   zuřící ve vesmíru. A musím uznat to se   Lucasovi povedlo !.. HODNOCENÍ: 95%
POMOthy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.9.2018
Peter Jackson prehlásil, že prvé dva diely   Pána prsteňov vznikli preto, aby mohol   existovať ten tretí. Na Star Wars to však sedí   viacej. Je až prekvapujúce, ako sa v snímke   zmení jej tvár - začína celkom v duchu   nevinných popcornových zábaviek Epizód I a II,   napokon sa začne prelaďovať na štýl   originálnej trilógie a končí tak, že máte   silnú potrebu pustiť si Epizódu IV. Tento   prechod dokazuje, prečo boli predchádzajúce dva   diely dramaticky také chabúčke a potvrdzuje,   KTO je hlavným "hrdinom" celej ságy a   ČO je najdôležitejší prvok výpravného   fantasy filmu ako takého. U Jacksona to bol   Sauron, u Lucasa je to Vader. Po filmárskej   stránke je Epizóda III lepšia než   predchádzajúce dva diely iba v posledných   20-tich minútach (ktoré dosahujú dramatickej   úrovne IMPÉRIA). Zvyšok filmu je pútavejší   nie preto, že by bol s väčším umom napísaný   alebo nakrútený, ale preto, že je o niečom.   Čím by bolo už aj Spoločenstvo Prsteňa, keby   v ňom nebol spomenutý a ako najväčšie a   najmocnejšie zlo vykreslený Sauron? Epizódy I a   II zostrihať do jedného dvojhodinového   prequelu, ináč sú zbytočné a sága, ktorú   všetci milujeme, začína až POMSTOU SITHOV. May   the Dark Side be with you, Anakin! :)
rimmerova-motorka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2017
Méně politiky, více zajímavých lokací,   nestvůr, vozidel. Bohužel Anakin je   nesympatický čím dál víc a co předvádí   rada Jediů ho přiklání k temné straně   úplně okatě. Nicméně jeho zlom přijde náhle   a zdánlivě bezdůvodně. V jedné chvíli ví,   co je temná strana zač a ve chvíli další je   schopen bez mrknutí oka vyvraždit malé děti.   Ten přechod mi přišel až příliš náhlý. A   za tyhle činy si zaslouží, aby shnil v pekle. A   ne, že ušetří vlastního syna a přijde do   jediovského nebe. Velmi nespravedlivé.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.3.2017
Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů
Díl, který měl ukončit celou sérii Star Wars,   ale jak již dnes víme, nakonec neukončil. On   stejně ale George Lucas plánoval původně   udělat devět filmů, tak mu to nemějme za zlé.   Navíc já budu fanouškem hvězdných válek i v   době, kdy vyjde sto první pokračování.
Ale k   filmu. Herecké výkony nic moc, ale o nich to   není. Rozhodně nikdo nemohl čekat Oscara za   nejlepšího herce v hlavní roli. Zde nám jde o   akci, efekty, akci a zase efekty. A pak příběh,   na kterém je celá tato sága založena.   Všichni, kdo se začali koukat, předem věděli,   jak má vše skončit. Celou tu dobu se jen a jen   čekalo na to, jak se k tomu konci dostaneme. A   hle, je to tu. Přichází největší padouch   vesmíru, samotný Darth Vader.
Já se bavil od   úplného začátku až do úplného konce. To   samé můj táta, s kterým na každý díl už od   dětství chodím. Takže děkuji panu Lucasovi za   důstojné ukončení druhé trilogie a doufám,   že ta třetí se nakonec také pořádně   rozhoupe a ještě nás překvapí něčím   jiným, než jen pouhou recyklací. Uvidíme co z   toho ještě vymáčknou...
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.2.2017
Efektně
natočeno,slušně zahráno,trochu té   psychologiky(přechod k temné straně).Na mě   trochu zbytečně dlouhá stopáž a hlavně   závěrečné dva souboje.Jinak dobrý.-)
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2015
Třetí a zatím poslední nová epizoda, která   dotáhne příběh tam, kde původní první film   začíná. Víme jak to má dopadnout, tak jen   zbývá aby to tak dopadlo nějak důstojně.   Bohužel tento film mi připadá ze všech asi   nejslabší, děj je dost natahovaný, ale i   nadále jako nefanoušek Star Wars mohu říct:   Fajn a těším se na novou epizodu!
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.7.2014
Revenge of the Sith
Tak a je to tu definitívne zakončenie Star Wars   ságy.Od začiatku 3 epizody je jasné že pojde o   akčnú epizodu.Prvých 20 minút je v podstate   vojna.Bud bojujú vesmírne lietadlá alebo Obi   Wan a Anakin tasajú svojimi svetelnými mečmi   proti stovkám Droidov.Súboj v ktorom bojujú   Dooku a Anakin mi nedal vydýchnut.Následný   príchod na planétu na ktorej sa tempo zvolní a   uvidíme niečo z príbehu.Naozaj ma v tejto   epizode dostal rozpad Jediov pri ktorom hrala   nádherná hudba.Uvidíme Chewbacu ktorého   poznáme zo starých epizod.Potešil ma aj vznik   Darth Vadera prišiel mi neuveritelne   fascinujúci.George Lucas to mal perfektne   vymyslené.Následný boj Obi Wana s Anakinom pri   ktorom som dostával svetelné orgie bol   úžasný.Avšak ked začal bojovat Yoda s Darth   Sidiusom som si povedal je to dokonalé.Bohužial   všetko sa raz končí a tak skončila aj táto   epická sága ale aj tak si myslím že George   Lucas ešte niečo natočí.Každopádne George sa   nemá za čo hanbit.Dostojne završil túto   galaktickú ságu.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39763minih39763Něco jako láska (2005) 
A Lot Like Love n
minih46051minih46051Taková normální rodinka (2008) 
Taková normální rodinka n
minih39740minih39740Zvěd (1983) 
Der Scout n
minih38272minih38272Úsvit mrtvých (2004) 
Dawn of the Dead n
minih43338minih43338Princ a já 2 (2006) 
The Prince and Me 2 n
minih61053minih61053Dějiny udatného českého národa (2010) [TV seriál] 
Dějiny udatného českého národa n
minih17261minih17261Přejezd Kassandra (1976) 
The Cassandra Crossing n
minih24601minih24601Zlatá slepice (1980) 
n
minih13928minih13928Neklidnou hladinou (1962) 
Neklidnou hladinou n
minih46001minih46001Jedni a druzí (1981) 
Les Uns et les autres n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Obi-Wan Kenobi (2022) [TV minisérie]

 Obi-Wan Kenobi (2022) [TV minisérie]
Obi-Wan Kenobi n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Deborah Chow

(pokračování)

Andor (2022) [TV seriál]

 Andor (2022) [TV seriál]
Andor n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Toby Haynes, Ben Caron, Susanna White

(pokračování)

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) [TV seriál]

 Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) [TV seriál]
Boba Fett: Zákon podsvětí n
The Book of Boba Fett
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Rodriguez, Bryce Dallas Howard, Kevin Tancharoen

(pokračování)

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)

 Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)
Star Wars: Vzestup Skywalkera n
Star Wars: The Rise of Skywalker
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Mandalorian (2019) [TV seriál]

 Mandalorian (2019) [TV seriál]
Mandalorian n
The Mandalorian
Žánr: fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryce Dallas Howard, Taika Waititi, Dave Filoni

(pokračování)

Solo: Star Wars Story (2018)

 Solo: Star Wars Story (2018)
Solo: Star Wars Story n
Solo: A Star Wars Story
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Ron Howard

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (2017)

 Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (2017)
Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů n
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Rian Johnson

(pokračování)

Rogue One: Star Wars Story (2016)

 Rogue One: Star Wars Story (2016)
Rogue One: Star Wars Story n
Rogue One: A Star Wars Story
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Gareth Edwards

(spin-off)

Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (2015)

 Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (2015)
Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí n
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Wars: Klonové války (2008)

 Star Wars: Klonové války (2008)
Star Wars: Klonové války n
Star Wars: The Clone Wars
Žánr: animovaný / akční / sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Singapur
Režie: Dave Filoni

(spin-off)

Star Wars: Klonové války (2008/1) [TV seriál]

 Star Wars: Klonové války (2008/1) [TV seriál]
Star Wars: Klonové války n
The Clone Wars
Žánr: animovaný / akční / fantasy / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Coleman, Brian O'Connell, Steward Lee

(pokračování)

Star Wars: Clone Wars (2003) [TV seriál]

 Star Wars: Clone Wars (2003) [TV seriál]
Star Wars: Clone Wars n
 
Žánr: animovaný / sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Jižní Korea
Režie: Genndy Tartakovsky

(spin-off)

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)

 Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)
Star Wars: Epizoda II - Klony útočí n
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
Žánr: sci-fi / dobrodružný / akční / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)

 Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)
Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba n
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
Žánr: sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)

 Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)
Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů n
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Richard Marquand

(pokračování)

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

 Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)
Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder n
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Irvin Kershner

(pokračování)

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

 Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje n
Star Wars
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas, Dianne Crittenden

(pokračování)

internetinternetinternetinternet
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10