Duben
ohodnotit

Pýcha a předsudek

Pride & Prejudice

Další název:
Pride and Prejudice; Pýcha a predsudok (SK)
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
26.1.2006
„Nejhorší je, když někoho k smrti nenávidíte a zároveň bez něj nemůžete být.“

Komentáře k filmu Pýcha a předsudek

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 59
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.2.2019
Pěkný romantický film.   Nádherná výprava a poutavý   příběh dle knižního   bestselleru Jane Austen. Jak   je těžké provdat dům   plných dcer v Anglii koncem   18. století nám odpoví   tohle podařené dílko.
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2018
Skvělý romantický   příběh. Dobře natočeno a   výborná volba hlavních   herců, McFadyenem jsem byla   úplně uchvácena. Elizabeth   a pan Darcy se k sobě skvěle   hodili a všechny emoce byly   věrně ztvárněny. Dojem z   příběhu umocňovaly i   scenérie anglické krajiny,   nádherné stavby a hudba.   Pýcha a předsudek vždy   patřil a patřit bude k mým   vůbec nejoblíbenějším   příběhům.
Stalhein
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2017
Dlouho jsem si myslela, že   jiné zpracování, než   ikonický TV seriál s Colinem   Firthem, pro mě prostě   neexistuje. Ale poopravila   jsem si názor. Seriál je   milý, uhlazený, ale v   porovnání s filmem se   postavy jeví trochu usedle,   vybraně (až šroubovaně)   spolu stále rozpráví a děj   se vleče. Ve filmu mi sice   chybí pár pěkných   momentů, které znám ze   seriálu (knihu jsme taky   četla), občas je něco   nedovysvětleno, ale nakonec   to ani nevadí. (Vždyť oni   se stejně vezmou!) Lidé jsou   jaksi životnější,   opravdovější, pan Darcy má   nezajímavý účes a Lizzie   neumí slušně jíst. O   hereckém projevu hlavních   postav by se daly vést   diskuse. Objektivně vzato   Darcy většinu času kouká,   jako by mu uplavalo mejdlo, a   Lizzie se rošťácky kření,   ale překvapivě to funguje.   Sestry Bennettovy jsou lépe   vybrané než v seriálu,   zejména Jane je opravdu   krásná, jak by měla být.   Pan Collins je méně   odporný, než by se čekalo,   ale má jen málo prostoru.   Úžasný je Donald Sutherland   - scéna na závěr, kdy se   "loučí" s Lizzie a   nenápadně si přidržuje   zubní protézu... Ale ne, to   by bylo zlomyslné, ten film   se mi vážně líbil a ráda   si dám repete.
roby1207
Hodnocení:
Přidáno: 6.10.2016
Keira mě nejvíc dostala ve   filmu Dangerous Method o   velikánovi psychoanalýzy   C.G.Jungovi. Od té doby mě   ta žena nějak fascinuje,   líbí se mi snad ve všem   snad vyjma pirátů z   Karibiku, ale to je spíš o   filmu. Před lety jsem viděl   filmové zpracování jiného   Austenové románu, a to Rozum   a cit. Výborný film, tento   je velmi podobný. Vhled do   psychologie postav, jejich   niterné prožívání činí   tento film lahůdkou pro toho   diváka, který má rád   pohroužení do nitra a   zkoumání jeho obsahu. Pro   mě výborný, nudící se   extrovert by možná měl   zvolit raději nějakou   "akční"   podívanou...
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2016
Božský pan Darcy se nakonec   ukáže, že není jenom onen   obyčejný nafoukanec bez   srdce, za jakého se celou   dobu snaží vydávat. Když   jsem do zjistila poprvé,   opravdu se mi ulevilo a o to   víc jsem si po každém   opakovaném shlédnutí tento   snímek užívala. Knihu jsem   četla až později, ale je   stejně dobrá s   přihlédnutím k době, ve   které vznikla.Obraz   tehdejší společnosti v   mnohém občas úspěšně   sekunduje i dnešku - s   podivem.
cupice
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.7.2016
Pride and Prejudice
kniha i film nádherné.   škoda že ty časy jsou   pryč... prostředí   anglického venkova,   květnatá mluva, krásné   podbarvení hudbou.
ondrink
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.3.2016
vpohode
je to taká pohodová   romantika na večer Kyiaru mam   velmi rad a kostymy sa mi   lubili, zobrazenie   historickych suvislosti   posobilo vierohodne...
beneva
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.5.2014
Nudné, zdlouhavé,   předvídatelné,   nenápadité, pochmurné, atd.   Tento film se mi nelíbil. Asi   nejméně zdařilá   historická postava Keiry   Knightley. Empírové období,   kdy ženy odhodily krinolíny   a paruky ve prospěch   pohodlnější módy   inspirované antikou mi   příliš neimponuje. Asi budu   muset sáhnout po knize, abych   mohla zodpovědně prohlásit,   je-li Jane Austenová moje   krevní skupina či nikoliv.
Jara57
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.8.2013
Co se děje týče romantika a   nic moc, ale kamera, scény,   kostýmy naprosto úžesné,   už proto stojí za vidění.
andiiisek1994
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.6.2012
Nuda,nuda, nuda. Není to vina   filmových tvůrců, protože   sama Austenová má velmi   nudné knížky a Pýcha a   předsudek není výjimka. No   jo, vždyť taky zemřela jako   stará panna. Na filmu se mi   líbil akorát herec, který   představoval pana Darcyho.
decepticon
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.6.2012
no je to lepsie nez tie pecky   na tv doma a pod. ale aj tak   pre jedneho celkom nuda - na   toto sa asi treba divat   minimalne vo dvojici.

/12.6.12/ cz   dabing
Ef
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2012
pouštět výhradně v angličtině!
překlad asi vytvářel   zdrogovaný orangutan po   přetěžkém flámu, jinak si   takovou donebevolající   prasárnu nedovedu vysvětlit.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2012
PÝCHA A PŘEDSUDEK

Skvělý anglický   romantický film. Dívala jsem   se na něj pouhou náhodou v   televizi. Ale od začátku   mně zaujal a až do konce   mně nepustil. Doslova mně   uchvátil realitou anglického   venkova, kostýmy a   opravdovostí doby a děje.   Už dlouho jsem neviděla tak   dobře udělaný historický   film. Myslím, že hlavním   představitelům jsem věřila   vše – jejich nenávist,   předsudky i tu lásku.   Skvělý film, nelze než   doporučit dál.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Vytříbená kamera natočila   nádherný film v pravém   slova smyslu. Od krajiny,   přes překrásnou Liz, až po   poslední krajku na dobovém   kostýmu. Dvě hodiny filmu   utečou rychleji, než muška   mávne křídly.
Film   mě v jednu chvíli dokonce   donutil přímo dychtit po   happy endu. Jenže... Pak se   to vše událo tak rychle a   snadno, až mi to snad ani   radostným neučinilo. Jediná   kaňka na neposkvrněném   vyprávění o pýše a   předsudcích.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Velmi precizně natočené.   Romantika by se dala krájet,   ale u takového příběhu   tomu ani nemůže být jinak.   Jsem vděčný, že   nedochází k žádnému   nadbíhání modernímu   zrychlenému divákovi,   atmosféra sešněrované   viktoriánské Anglie je tu,   myslím, podaná velmi   autenticky. Působí to   starosvětsky, ale zároveň   film oplývá zvláštním   magnetismem, který mi   nedovolí vystoupit z děje.   Vlastně je to dokonalé, ale   protože pro takový druh   filmu nejsem ta správná   cílovka a k objektivitě mě   nic nezavazuje, nejvýš s   hodnocením nepůjdu.
mamcak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.8.2011
Excelentní film, který se   drží předlohy. Skvělé   herecké výkony, výborná   kamera a nádherné   záběry.Je jeden z mála,   který si pustím i na DVD.
LukeNight
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.7.2011
Tento film mě velmi zklamal !   Jde o čistě americkou   představu britského   prostředí s nespočtem   naprosto neuveřitelných chyb   a zásadních prohřešků   proti pravdivosti. Se   stejnojmenným vynikajícím   šestidílným seriálem BBC   se tento film vůbec nedá   srovnávat.
azenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2011
Krásné zpracování ještě   krásnější knížky.   Vynikající herci, nádherné   záběry, film má styl a   úroveň. Kdo má rád tvorbu   Jane Austen, určitě si tento   film jaksepatří vychutná.
Phreaker
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.7.2011
Skvělý romantický film,   který mě opravdu mile   překvapil. Dokázal bych   tomuto snímku dát i plný   počet hvězdiček a   pravděpodobně by si to i   zasloužil, ale bohužel   nemohu. Není to způsobeno   samotným filmem nebo jeho   zpracováním, ale dobou,   kterou zobrazuje.
Pýcha a předsudek je   totiž plný věcí, které   nejsem schopen přijmout, jako   je třeba falešné   gentlemanství, chování k   ženám nebo sňatky pro   peníze.
Anilvap6
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2010
Tento film se mi moc líbil.   Viděla jsem ho už   poněkolikáté, ale pokaždé   mě dostane. Moc krásný   film, který bych určitě   všem doporučila..nemá chybu   :-)I herci jsou tam dobří   :-)
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.9.2010
Pýcha a předsudek je dle   mého názoru hodně povedený   film svého žánru. Výborní   herci působí velmi   přesvědčivě, stejně tak   záběry Keiry v zrcadle, na   houpačce či v kapkách   deště. Myslím, že knižní   předloha se nemusí stydět   za filmového brášku, je   totiž kvalitně zpracován a   mile překvapuje.
jirunka4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.6.2010
tento film se velice   povedl!obsazeni take   slusne...neni tam sice moc te   postupne zamilovanosti a tak   me docela prekvapilo nahle   vyznani.ale preci je to   tomanticke .moc doporucuji
kakkena
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2010
Skvěle zpracovaná adaptace   Jane Austenové, někdy se   film moc z knihou nepodobá   ale tady (až na malé   vyjímky), režisér vystihl   scénu se vší krásou:   postavy jsou přesně   podobající se předloze,   dobové kostýmy, ale hlavně   si kamera krásně pohrává   se světlem. např: kdy   Elizabeth jede v kočáře a   paprsky ji něžně stínují   celou tvář-dokonalé, nebo   kdy stojí před zrcadlem a   přemýšlí-díky světlu   víme jak plyne čas. Zkrátka   není jen břitký klišé   romantický film, dá se tam   toho najít mnohem víc.
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Pride & Prejudice
Pýcha a předsudek je   klasikou, ačkoli nejsem   romantický typ a ani nejsem   čtenář Jane Austen, tohle   je naprostá výjimka, při   sledování filmu jsem se   nenudila. Knihu jsem tedy   nečetla, ale co můžu   posoudit z filmu je to, že je   tu řada zajímavých postav,   které nejsou jen tak   obyčejné, jsou poměrně   složité ostatně stejně   jako samotná hrdinka   Elizabeth Bennet nebo pyšný   pan Darcy, do kterého se   musíte zamilovat! Já osobně   mám tihle anglické filmy z   prostředí venkova a ze   staré doby ráda, je tu pak   prostor pro parádní   kostýmy, stejně jak je tomu   tady a perfektní hudba.
Pýchu a předsudek si   nejlépe užijete v   originálním znění,   protože to je pak to pravé,   ten dabing přece jen ubírá   na kvalitě. Film poukazuje na   to, co bylo v té době   naprosto normální -   například sňatky za peníze   atd. Nejsem skalním   fanouškem Keiry Knightley,   ale jestli se mi v některé   roli někdy líbila, tak to   byla práve role Elizabeth.
Další film, který jsem   viděla už mnohokrát a nikdy   se dost nenabažím
Martina74
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2009
Krásný, romantický film...   už dlouho mě žádný film   takhle nedostal...
Skvělé herecké   obsazení a herecké výkony,   nádherná   hudba,...doporučuji !!!!
Hellish_Satanica
Hodnocení:
Přidáno: 27.9.2009
Protože toto není žánr,   který bych vyhledávala,   ponechávám bez hodnocení,   neb by nebylo objektivní, ale   přesto názor napíšu. Na   ten film jsem se podívala   spíš pro zajímavost,   protože je to prostě klasika   a ne laciný a kýčovitý   románek. Rozhodně je to   docela zajímavá sonda do   života tehdejší   společnosti, a co se týče   vizuální stránky,   hereckých výkonů atd. tak   neřeknu nic proti - to   všechno je v naprostém   pořádku. Jen mi ten film   připadal, že je vlastně o   ničem - nějak jsem v něm   postrádala nějaký   výraznější děj. Proto   když už, dám přednost   třeba raději filmu Piano,   který je pro mě jednou z   mála světlých výjimek   romantických filmů, a nebo   třeba Janě Eyerové. Toto   jsem viděla jednou, ale   podruhé už se k tomu   nevrátím - moc mě to   nebavilo.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2009
Až se někdy dostanu k verzi   s C. Firthem, možná   poopravím svoje mínění,   ale v této chvíli je   zpracování Pýchy a   předsudku J. Wrightem to   nejlepší, které jsem   zatím viděla. Mezi K.   Knightley a M. MacFadyenem to   jiskřilo už při prvním   setkání a jeho žádost o   ruku v kapkách deště...co k   tomu dodat. Navíc doplněno   zajímavou scenérií   anglické přírody a skvělou   hudební složkou.
Georgie2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Wright je génius...
...jakož i kameraman a   skladatel. Knížku jsem   četla několikrát a když   jsem Keiru viděla poprvé na   plakátu, řekla jsem si:   "No jo, tohle je celá   Elizabeth". Ještě jsem   ji neviděla v lepší roli (a   ofina jí sluší). A naprosto   perfektní byla paní   Bennetová. Předloha je   skvělá, ale film je   úžasný i jako takový - je   umění při adaptaci románu   využít možnosti filmu tak,   že jediným gestem   vyjádříte pocity, jejichž   popis v knize zabere několik   stránek (viz např. pan Darcy   při odjezdu Elizabeth z   Netherfieldu). Jo, a bod   navíc za romantické   vyznání bez polibku - to už   dnes jen tak někdo neumí...a   Austenová by to jistě   ocenila:-)
Cllementine
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Krásný soundtrack.   Dechberoucí přírodní   scenérie, výprava i   kostýmy. Matthew McFayden je   dokonalý pan Darcy, i když   víme, že ten nejlepší pan   Darcy je samozřejmě Colin   Firth (vylézající z   rybníku v mokré košili).   Ani Keira nedělá své Lizzie   ostudu, přesto jsem si ji   představovala trochu jinak.   Příběh je myslím dobře   uchopen a odvyprávěn, nic   nepřebývá, nic   důležitého nechybí, a   myšlenka vyznívá stejně   jako v knize. Totiž, že   žena, ať už v jakékoliv   době, touží po muži,   který jí bude rovnocenným   partnerem, který jí nebude   bránit v rozletu a bude ji   milovat, takovou jaká je...a   také prý nemáme dávat na   první dojmy...
Kowerka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.9.2009
Není to špatný, ale...   Prostě podle mě tomu něco   chybělo. Zdálo se mě, že   je to o ničem. A to musím   říct, že mám takovédle   filmy moc ráda, ale prostě   tady mi něco chybělo. Navíc   Matthew Macfadyen mě tady   absolutně nesedí, takový   chladný, nezajímavý,   nevím.
Prostě   žádný zázrak ani   katastrofa, podle mě...   Možná, že jestli to ještě   někdy zkouknu (a jsem si   jistá, že zkouknu) tak   změním názor... Uvidíme
Brikca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2009
Osobně mám o něco málo   raději seriálové   zpracování pýchy a   předsudku, ale Keira je mi   jako Elizabeth mnohem   sympatičtější. Scéna kdy   pan Darcy a Elizabeth poprve   tančí a jsou na parketě jen   oni dva je výborná. Jinak   pro neznalce knižní   předlohy může být film   nepřehledný.
mischel251
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2009
Veľmi pekný romantický   film, dej je veľmi   zaujímavý typický pre   18stor. Bolo milé sledovať   ako si hlavné postavy nechcú   priznať čo k sebe vlastne   cítia, ale o to krajší je   romantický záver.
gabri298
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2008
Film se mi velice líbil.   Četla jsem i knižní   předlohu a myslím že   filmovému zpracování není   mnoho co vytknout.   Samozřejmě že předloha je   obsáhlejší, ale filmařům   se celkem povedlo vystihnout   atmosféru a herecké   obsazení se vyvedlo taky.   Jediné co mě trochu   zamrzelo, byl poněkud useklý   konec filmu. O to větší   bylo mé překvapení, že   speciálně pro americké   publikum byl vytvořen   alternativní, o několi minut   delší závěr. Jinak všem   doporučuji přečíst si i   knihu - ujasní se tím mnoho   věcí...
ZuzikD
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Na tento film jsem šla s   velkým očekaváním a musím   říct bylo splněno.   Neviděla jsem 4 dílní   seriál s Colinem Firtem v   hlavní roli (říká se, že   nikdo lepší pana Darcyho   nehrál) a tudíž musím   říct, že Mathew MacFayden   je coby pan Darcy excelentní   - chladný a citlivý   zároveň. Keira Knithley jako   Elizabeth hrší mladistvým   elánem. Dále pak vyzdvihuji   výborně zvolenou hudbu,   nejvíce klavír který se sem   výborně hodil a dodal filmu   ten pravý šmrnc.
Issabellkaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.5.2008
Nádherný film. Nemohl ani   dopadnout jinak, jelikož jeho   románová předloha je   nádherná. Keira jako vždy   skvělá. Celý film byl   prostě krásný a něžný.   Jako ta doba, ve které se   děj odehrává. To byly   ještě ženy dámami a muži   gentlemani :)
sorg
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.2.2008
Já moc na romantické filmy   nejsem (né že bych neměl   srdce, ale většinou jsou ty   filmy o ničem). Má drahá   polovička mě tehdy po   mnohém přemlouvání   vytáhla na tohle do kina a   dobře udělala. dostala mě   už první scéna. A celý   koncept filmu.
Anglický venkov, slépky,   prasata, bláto... Nic   vyumělkovaného.
Prostě realita. A tam   malý statek a v ní rodiče,   příslušníci střední   třídy, kteří se snaží   provdat svých pět dcer. Dost   mě dostala ta taneční   zábava, abych se přiznal   dost mi to nabouralo   představu o tančení   počátkem 19. stol.
Nebudu to moc rozepisovat,   ale moc se mi líbily   exteriery, interiery,   kostýmy, herecké výkony.   Připadá mi, že v tomto   filmu je ta doba podána   celkem realisticky a to se mi   líbí. Postavy nejsou   černobílé. Všechno je   takové lidské, ne jako v   drtivé většině   romantických filmů. Zkrátka   řečeno, mi se ten film   líbí. A označení   romantický vnímám spíše v   tom smyslu, že se odehrává   počátkem předminulého   století, tj. v době   romantismu. Pro mě je to   vynikající obrázek života   v historii, vtipný, lidský,   který potěší.
alus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2008
Film, který má báječnou   atmosféru a neopakovatelné   kouzlo. Američané si prý   vyžádali pusu na konci   filmu, oproti evropské   variantě - dotýkání se   čel a nosů. Já osobně bych   také chtěla vidět a dávala   bych přednost té americké   variantě :)))
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Ačkoli sem kluk byl sem   unešenej, doporučuju všem   kdo je aspoň majinkej   romantik perfektní filmeček.
con-sta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.12.2007
půjčila sem si jeden film z   pujcovny a tam byla ukazka na   tenhle film. Zatim sme to   videla jen jednou, ale bylo to   pekny..
eragorn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2007
Velice dobré ztvárnění   knihy Jane Austenové. Film na   který se dá podívat i   víckrát jak jednou za rok.   Příběh velké romantické   lásky. Vřele doporučuji i   seriál.
jezecek123
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2007
Film se mi moc líbil.   Originálu nemůžu vytknout   nic, ale český dabing ubral   filmu mnoho-bohužel se v něm   objevuje spousta   překladatelských chyb. Jinak   se mi moc líbí i   alternativní konec z   DVD-doporučuji ke   shlédnutí.
nakp
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Tento film si zaslouží   všechnu chválu!
Po   všech stránkách se   povedl.Návštěvu kina jsem   ještě 2x opakovala.Herecké   obsazení nemělo chybu,velice   příjemně překvapila Keira   Knightly...Film se dokonale   opírá o svou předlohu a   dokresluje ji krásnou   kamerou.Pohladí po duši a   nikoho neurazí.Dokonce i   manžel se mnou nadšeně   absolvoval film a velmi   často si ho doma pouštíme   na dvd.Je   inteligentní,vtipný a   milý... + komentář   režiséra taktéž
misulka
Hodnocení:
Přidáno: 7.10.2007
tak tento film patří mezi   mé nejoblíbenější..jak   knížka tak filmje   úžasný.....krásně tento   film sedí do doby do které   byl natočen..vážně mě   zaujal..a herci jsou skvělí
smash23
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.9.2007
Tento film patří mezi mé   oblíbené. Libí se mi   zpracování i herecké   obsazení. Jako první jsem   četla knihu. Nemám dobré   zkušenosti s filmy dle   knižní předlohy, ale zde   jsem byla příjemně   překvapena. Ve filmu najdu   vše, co jsem si přečetla v   knize. Film na mně udělal   velký dojem!
Vašulda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Hezký romantický   film,natočený podle   předlohy Jane   Austenové,jehož děj se   datuje k tehdejší staré   Anglii.Děj je   jednoduchý,propletený   různými vztahy mezi   lidmi,sledují se problémy   mezi nimi,avšak problém   vždycky zkončí dobře,jako   u většiny děl   J.Austen.Velké plus si u mně   získala Keira   Knightley,která svou krásou   a půvabem dodalal filmu   "šmrnc"..
jozko69
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Romantika
Priznám sa, že tento film ma   v úvode vôbec nezaujal. Bolo   to akési porozťahované a   hoci postupne naberal na   obrátkach, mám pocit, že   mohol byť aj lepší. S   nadsázkou mi pripomínal   rozprávky od Boženy   Němcovej, či iných   rozprávkárov. Záver bol   krásny, ale či je to nejaký   trhák, neviem... Je to len   môj názor.
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Další z povedených snímků   uplynulých dvou let. Jane   Austenová je klasika, sice   jsem to nečetla, ale po   zhlédnutí filmu bych se do   knížky i docela ráda   pustila. Film byl pěkný.   Krásně ukázal tehdejší   dobu, tužby a lásky dívek i   mužů, společenské   poměry... Kostýmy a hudba se   také nesmírně vydařily a   tím film samotný získává   ještě větší šmrnc. Je   zajímavé vidět Kieru   Knightly v jiné roli než v   Pirátech, kde si ji všichni   zafixovali. Tuhle partii   zvládla dobře. U filmu se   pobavíte, ale místy vás i   rozesmutní, navíc se celou   dobu koukáte na sympatické   herce... Prostě pohoda a   krása v jednom.
phorsky1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
tenot film se mi líbil na   100%,tak erotický náboj jsem   už dlouho v žádném   necítil,geniálně vystihuje   dobu,morálku,a vztahy   tehdejší doby,pro mně je   zážitek postaven na   výborném výkonu   keiry,které září jak   měsíc na jasném nebi za   úplňku,doporučuji tento   film každému kdo hledá v   obsahu romantiku a silný   milostný příběh,nebudete   litovat
Duster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Výborný film. Režisér Joe   Wright se s klasickou   předlohou popral téměř na   jedničku, podařilo se mu   uchovat její atmosféru a   zároveň film posunout i   někam dál. Nejen dojemné,   ale i úsměvné. Spíš než   drama místy snad až   pohádka. Chování, mravy a   pravidla anglické vyšší   společnosti konce 18.   století působí jakoby z   jiného světa.   Nejzajímavější z   dnešního pohledu je asi   způsob, jakým byli nuceni   muži získávat srdce dívek,   bez jakéhokoli fyzického   kontaktu zachovávaje   přísnou etiketu a další   pravidla. Jak mnoho znamenal   pouhý dotek rukou a jak   důležitou roli hrál   tanec...Vizuálně je film   velmi působivý - nádherné   lokace, kostýmy, kamera i   hudba. Snímek zdobí také   vynikající herecké výkony.   Půvabná Keira Knightleyová   se pro roli Elisabeth snad   narodila. Nesmělá krásná   Rosamunda Pike a ostatní   sestry - pubertální   chichotající se   "střeva". Jejich   rodiče v podání zkušených   Sutherlanda a Blethynové. A   další a další. Všichni   citlivě obsazení. Snad jen   Matthew MacFayden jako pan   Darcy není úplně to pravé   ořechové, ale s   Knightleyovou tvoří pěkný   páreček. Celkově se   určitě zadařilo a film se   přesně trefil do mé nálady   a naturelu.
Kitties
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2007
Nejprve jsem viděla film a   pak četla knihu. Obsazení   herců mi přesně sedělo do   popisu v knize. Film je   zajímavý, ale musíte si   zvyknout na styl v jakém   probíhají dialogy. I způsob   myšlení je jiný. Ale jinak   to pro mě je povedené   "historické"   dílko.
Čestmír
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.4.2007
Řemeslně dobře natočené   dílo s působivými   charaktery, které pozorného   diváka pohladí na duši,   rozněžní a podle současné   partnerské situace   rozesmutní nebo rozveselí.   Vhodný pro náročnější   typ diváků, kteří   dokážou vnímat kvalitní   herecké výkony, složité   vztahy a široké příběhy.   Možná je Pýcha a předsudek   komornější, než by bylo   třeba, ale čas nad tímto   filmem klidně strávím   ještě párkrát.
Tentos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2007
Velmi chytlavi film, skvela   zapletka a obdivuhodne filmove   zpracovani. Film ma zpocatku   pomaly spad, vse se zda jasne   a najednou vse vezme hluboky   obrat a vy nemuzete odlepit   oci od obrazovky. Ac nejsem   vyznavacem tohoto filmoveho   zanru, nemohl sem si odpustit   tento film neokomentovat!   Vzkutku nadherny film,   prostredi ve kterem se   odehrava, chovani lidi a   zpusob jakym spolu hovori   dodava atmosferu, ktera vas   pribije do kresla a nenecha   odejit dokud film neskonci...
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.9.2006
Velmi romantické, občas   vtipné, pěkné herečky,   několik dojemných scén, ale   hlavně jsem si vychutnával   kameru - od krásných   záběrů exteriérů přes   procházení domem až po   klouzavé bloudění na   plesech.
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2006
Podle mne opravdu vydařená   adaptace. už proto, že   neměli vůbec lehkou pozici,   protože původní film Rozum   a cit patří také mezi   klasiky, ketrým lze málo co   vytknout. Jak tvrdila   kamarádka, poněkud   přímočaré. Jak říkám   já, jak nádherné. Obsazení   hlavní dvojice Darcy - Lizie   se povedlo na jedničku,   takže mohlo vzniknout něco   hodnotného. O Keiře je   známo, že hraje výborně,   ale MacFadyenem jsem byla   uplne okouzlena. Jeho herecky   projev mne naprosto uchvatil.   Samozrejmosti je nadherna   vyprava, hudba a také   kvalitní výkony ostatních   herců.
clara.bow
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2006
Pýcha a předsudek
Nejdříve jsem měla možnost   vidět první filmové   zpracování - Darcyho hrál   Sir Laurence Olivier. No, dá   se říct, že občas to   opravdu byla nuda. Pak po   dlouhé době televizní   několikadílné zpracování   s Jeniffer Ehle - výborná   anglická herečka v roli   Elizabeth, a s okouzlujícím   Colinem Firthem v roli pana   Darcyho. Naprosto bezchybné   zpracování, obsáhlo   dějově celou knihu   Austenové, což je velká   výhoda. Poslední   zpracování s Keirou Knightly   se mi také velice líbilo,   ale upřednostňuji   především zpracování   tohoto románu z roku 1995 - v   tandemu J.Ehle a C.Firth.
sheila
Hodnocení:
Přidáno: 15.4.2006
Nesouhlasím s nashem,jelikož   film je natočen podle   knihy,která má vtipná   místa,avšak rozhodně by se   nedala nazvat romantickou   komedií. Film je téměř   věrnou kopií knihy a to při   celkem složitém ději musí   ocenit každý. Myslím že je   na filmu méně záporů než   kladů(sem bych zařadila   například skvělou hudbu a   exteriéry)a pokud to není   vidět napoprvé,tak později   si musíte všimnout   momentů,které vtipné   rozhodně jsou. Nudným   pasážím se nevyhnete,ale v   Pýše a předsudku jsou   minimalizované, a nemůžu   než film doporučit, a to i   když nejsem zastáncem   snímků tohoto typu.
Sammy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.3.2006
Tenhle film mě hluboce   zaujal. Šla jsem na něj s   myšlenkou průměrné   podívané, ale vylezla jsem z   kina úplně ohromená.   Dokonalý. Prostě úžasná   romantika, dobová atmosféra,   skvělí herci, radovala jsem   se, když jsem zjostila, že   je to přesně podle knihy.
nash
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2006
Měla to být romantická   komedie, já sem se však   příliš nebavil. Podle mého   názoru průměrný   romantický dobový snímek.   Záblesky díky krásné a   hezky hrající Keire   Knightley, ale jinak bohužel   jedna velká nuda.
Hamish
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.2.2006
Tentokrát se filmařům   povedlo zpracovat předlohu   tak, aby zachovali všechno   podstatné (charaktery,   základní děj, klíčové   dialogy)a přitom udělat   krásný a romantický film,   aniž by k tomu potřebovali   přepychové kostýmy,   kočáry apod. Většina   těch, kdo četli knížku,   určitě nebude zklamaná. A   ostatní snad taky ne...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41585minih41585Satan přichází (2006) 
The Omen n
minih133843minih133843Poslední lovec čarodějnic (2015) 
The Last Witch Hunter n
minih7005minih7005Duna (1984) 
Dune n
minih42922minih42922Řím (2005) [TV seriál] 
Rome n
minih114956minih114956Jedna za všechny (2014) [2k digital] 
The Other Woman n
minih48049minih48049Po přečtení spalte (2008) 
Burn After Reading n
minih39454minih39454Domino (2005) 
Domino n
minih37469minih37469Rande s celebritou (2004) 
Win a Date with Tad Hamilton! n
minih9814minih9814Jurský park (1993) 
Jurassic Park n
minih28683minih28683Jurský park 3 (2001) 
Jurassic Park III. n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

18:55 - 19:00

3 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

18:25 - 19:15

33 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

28 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

3 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10