Zari
ohodnotit

Planeta opic

Planet of the Apes

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
18.10.2001
„Ovládat planetu.“

Komentáře k filmu Planeta opic

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 38
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Opět jeden remake který se   perfektně zdařil jak jinak v   režii T.Burtona.Naprosto   skvělé a dokonalé efekty a   kostými,skvělé herecké   obsazení   M.Wahlberg,T.Roth,H.B.Carter,M   .C.Duncan a K.Kristofferson.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2009
tak toto zpracování je pecka   už dlouho se nestalo že   remake filmu původního z   roku tuším 1968 ale nejsem   si zcela jist se tak povede   toto zpracování zaslouží   pochvalu obsazení skvělé   masky děj mám 2DVD snad jen   že je to z titulky ale ten   požitek z 5.1 to je prostě   fantazie v té době ani snad   jinak nevyšel studiu vyšla   sázka i na režiséra ten   natočil Batman a ospalá   díra málo kdy to vyjde že   nové zpracování se povede a   povedlo a tak do top 10
Mephos
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2005
Mě osobně se ten film   líbil!Nevím,proč to pořád   kritizujete a porovnáváte se   starší Planetou opic!Zkuste   se na to kouknout jako na   samostatný film.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Výborný začátek, pak   však, myslím, zbytečně   zdlouhavý hon na člověka.   Jinak to dějově šlo. Bylo   od začátku jasné, že   autoři nemohou použít   závěr z první verze filmu   (kus sochy svobody) a tak jej   nahradili snad za to víc   překvapivějším závěrem.   Masky naprosto dokonalé,   stejně jako vypracované   chování a psychologie opic.   No, čekal jsem nudu a šeď,   ale byl jsem mile překvapen,   byť si myslím, že některé   scény mohly být kratší a   některé nemusely ve snímku   být vůbec. Celkově   hodnoceno jako lehce   nadprůměrný snímek. /Mám   poznačeno bez konce na Nově.   Asi dle jejich zvyku ustřihli   závěrečné titulky./ Nova   08???? 11645 Prima 091024   10810/11452
Michal1667
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2006
Přistoupil jsem k tomuto   filmu tak že jsem nikdy   neviděl původní předlohy a   musím uznat že dílo se   zdařilo. Masky jsou o velký   kus dál a gorily jsou opravdu   hodně děsivé vše   podkresleno mocným soundem a   hudbou. Vím že v porovnání   s původními díly by sedělo   hodnocení 6-7/10, ale tento   film je lepší a zaslouží   si nezatracovat.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.9.2023
Možná, že je to jenom   nostalgie z mé strany, ale i   když je tenhle remake   technicky precizní a také po   herecké stránce nepostrádá   kvalitu, zdá se mi, že mu   chybí to fluidum   výjimečnosti, které z   původní verze z roku 1968   přímo sálalo a proto podle   mne na původní Planetu opic   nemá i když je to mimo   jakoukoli pochybnost po všech   stránkách nadprůměrný   snímek.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.3.2021
Člověk vládne světu a tedy   i zvířatům. Tímto faktem   je zřejmé, že evoluce   fungovala ve prospěch   člověka. Ale mohlo by to   být i krapet jinak? Co se   týče genů, k člověku je   nejblíže opice. Co kdyby   byla vládcem světa ona? S   takovou myšlenkou si pohrál   autor knižní předlohy   Pierre Boulle, mimo jiné   také napsal knihu 'Most přes   řeku Kwai', podle kterého   byla myšlenka pod stejným   názvem volně zpracována do   filmu v roce 1968. Na   počátku 21. století se k   námětu vrátil Tim Burton,   který si klasicky příběh   opět pojal po svém. Opice   jsou však charakterově   prezentovány stejně a ani   opičí masky se od   původního filmu zase až tak   moc neliší. Takže opět na   sebe řvou, různě   poskakují, do boje se vrhají   na všech čtyřech a dělají   rasistické poznámky. Co se   týče vesmírné výpravy,   tam už je změna a docela   zásadní. Tento motiv je   vlastně plným základem   celého příběhu, který se   svým dějovým vývojem   dostává k překvapujícímu   momentu, který nikdo   jistojistě nečekal. Finále   jako takové už jen   naznačuje případné možné   pokračování. Toto   zpracování jako takové je   oproti vzpomínané klasice   podobné a jiné zároveň.   Není tak inscenačně   konverzační, což znamená,   že je atmosféra více   živější, ale zase tomu   chybí více akčních scén.   Jasně, závěrečná bitva je   vcelku impozantní, ale na   celý film je to prostě   nějak málo. Kámenem úrazu   je také kamenná tvář   lidských představitelů. To   už ty *opice* dokázaly   daleko lépe předvést emoce.   Námětově je jinak celý   koncept v rámci fantasy a   sci-fi skvělý. Masky byly   dokonce po zásluze   nominovány k ocenění.   Původní film ohledně   chování lidstva ke   zvířatům hodně   moralizoval, tady spíše   taková myšlenka zaniká.   Tohle zpracování není   špatné, jen měl Burton   více ukočírovat ty herce v   rolích lidí. Jejich výkony   by svedli i mnozí   komparsisté.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.8.2009
Dost dobre udelany filmek.
Kdo by v tech zatracenych   opicacich poznal ty skvele   herce.
Opravdu vyborne   udelane masky,to se musi uznat   teda.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2011
film se mi líbil nenavazoval   na žádný z prvních filmů   planety opic, které   přiznejme si byli některé   nudné . samostatný příběh   a hezké efekty ,dávám 7
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.12.2008
Planeta opic od Tima Burtona   by byla urcite skvela sci-fi   kdyby se nejdenalo o remake.   Mark Walhlberg jako hlavni   hrdina ztroskotal v case na   cizi planete kde vladnou opice   a lide jsou jejich otroci a   neumi mluvit. skvele provedene   jsou hlavne masky opicaku a   skvele zahrana role Gorily   michaela Clarka Dunkana   zajimavy je hlavne konec kde   pochopite ze se Leo po   zachrane planety kdy zvytezi   nad hlavnim sefem opic ktery   ale jak se na konci ukazalo   stejne vladu dostal zpet   protoze Leo se vratil jako by   zpet na zemi ale nebyla to uz   zeme lidi ale vladli zde opice   takze nebyl v budoucnosti ale   v minulosti kterou zmenil i   budoucnost.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.5.2009
Je to remake   starších(lepších)dielov.Ti   m Burton natočil nové   spracováni opic žijícich na   planéte,kde jednoznačne   vládnou.Tady se i vlastne   dozvíme jak došlo k vzniku   opíc na vyššiu úroven   života.
Sparta33
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.7.2009
Luke
Toto je velice povedený   film...!!!!! Já mám hodně   rád filmy typu Planety   opic...a hlavně Planetu   opic...!!! :-) tento film se   mi velice   zamlouval...výborný   scénář,masky,efekty...prost   ě paráda...!!! :-)
cerfik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.11.2014
Timu Burtonovi se   vzkříšení fenoménu   "Planety opic"   opravdu nepovedlo, působí to   spíše jako satira na   podobné filmy, ale přitom se   moc nenasmějete. Jediná   část co má Burtonovský   originálně ujetý háf je   město opic a část filmu co   se v něm odehrává.   Začátek je trapně americky   hrdinský a hlavní hrdina se   po celou dobu filmu chová   jako vymaštěnec americké   námořní pěchoty.   Závěrečný boj je   nelogický a patetický tak,   že je to dohnáno až k   hranici trapnosti, no a   úplný závěr pak už   působí spíše jako   zbloudilý výstřel do tmy.   Co je na filmu opravdu   nádherné jsou skvělé   masky, jež dovolují opravdu   hrát a mimika funguje tak,   že jsem si chvíli myslel,   že na to opičí Helena   Bonham Carter a hlavní hrdina   opravdu vlítnou a bude malý   kříženeček, ostatně bylo   by to mnohem zajímavější   než to, co se v druhé půli   ve filmu odehrává.
davidek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Planeta opic (1968) se mi   líbila víc. V tomhle filmu   bylo neskutečně moc   nepravděpodobných efektů.   Jo a připadalo mi, že ve   filmu hraje Janet Jackson :-).   Na druhou stranu se dalo na to   dívat a vydržel jsem až do   konce, kdy jsem asi trochu   zazdil časovou kontinuitu.   Nebo ne?
basi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.5.2007
Remake planety opic mě   spíše zklamal.O to víc že   t režíroval jeden z mých   oblíbenců Tim Burton.   Astronaut Leo Davidson   ztroskotá na planetě kterou   ovládají opice a lidé jsou   jejich otroci.Ale to všechno   je známo už z předchozího   zpracování.Původnímu filmu   se to nevyrovná tak by se z   toho dal udělat alespoň   akční film.Ale Mark Wahlberg   mi teda na akčního hrdinu   moc nesedí. Největší plus   Burtonova filmu vidím ve   skvělých maskách.Pod   opičími chlupy jasně   rozeznáte Tima Rotha,   Michaela C. Duncana či Paula   Giamattiho Koukat se na to   dá, ale nemá to ani hlavu   ani patu.A nejvíc mně dostal   konec, který ještě nějak   nemůžu pochopit…
pataamat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.9.2011
Ako samostatný film sa to   celkom dá, ale keď film   porovnám s klasickou tvorbou   Planéty opíc tak sa   nemôžem skutočne ubrániť   sklamaniu, mohlo to byť o   dosť lepšie.
Prasoid
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Slabota, která se nemůže   hrabat na původní film, a to   hlavně jalovými výkony   některých herců. V závěru   se sice objevují jakési   pokusy o happy end, ale   nezáživnost celku to   nepřebije.
261972
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.7.2011
Na to, že mi remaky nevadí,   tak tenhle se mi moc nelíbí.   Je to moc zkrácený a neni to   tak dobrodružný a vůbec to   městečko opic vypadá jak   studio. Narozdíl od   předchozího maj lepší   masky a mají tam i šimpanze.   Herci jsou sice známnější   než v původním, ale   narozdíl od nich to neuměli   tak dobře zahrát. Originál   je originál
Akana
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.3.2013
Burtona v tom ani   nepoznávám. To by zase   nemusel být důvod k   zatracení, ale bohužel film   nepostrádá jenom autorův   typický rukopis, ale ve   značné míře i logiku,   propracovanost, neřkuli   nějaký druhý plán. Kdyby   mi někdo tvrdil, že to   točil Emmerich se   skromnějším rozpočtem,   klidně bych uvěřil. Abych   to nepřeháněl, není to   zase takový průšvih. Masky   jsou slušné (ale ne   výrazně lepší než u   původní verze), líbilo se   mi jak je pohyb opic   přizpůsobený víc jejich   původnímu naturelu a   nějaký ten zajímavý detail   by se zřejmě ještě našel.   Ale třeba moment, kdy se   před šokovaným zrakem   astronauta poprvé objeví   opičí tvář, je v   originálním filmu mnohem   působivější. Tady jde   všechno nějak příliš   rychle, škobrtavě a bez   emocí. I když mi Michael   Moore úspěšně znechutil   osobu Charletona Hestona, ta   stará Planeta opic je na   míle před tou Burtonovou.   Nedodělek.
MaKy92z
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.2.2010
NEVYDARENE REMAKE FILMU
Tak povediac nakrútiť tento   remake nebolo zlým nápadom.   Ale tento pokus nevyšiel. Na   svojho staršieho bračeka   "PLANÉTA OPÍC" z   roku 1967 sa vôbec nechytá,   a to zo žiadnej stránky.
Svojím akčným   spracovaním mi pripomínal   bojový scifi. Jediná vec,   ktorá tu za niečo stala boli   špeciálne a zvukové efekty,   inak nič moc.
Bouvard
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.11.2004
Jen slaboučký předěl   kultovní série filmů.   Spousta záběrů je   směšných. Ale úplně bych   film nezatracoval. Film   obsahuje i záběry, které   zaujmnou.
kremak
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.9.2014
Planeta Opic
Nejvíce se mi na tom filmu   líbila hláška:   "lidáku jeden   prašivej". Masky   uspokojivé. děj trapný a   nelogický.
jan91aaa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.5.2012
bylo by dobré pokračování   ten konec jak se objevil   stejné planetě zemi která   to nebyla země a místo lidí   opice.
kéž by byla   planeta opic 2
Misantrop
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.9.2011
Všechny filmy o planetě opic   jsou velice misantropického   vyznění, pouze v tomto   převažuje nepěkný   humanismus, který z duše   nenávidím. Opice pojmou   ušlechtilý úmysl vyhladit   lidstvo, coby nerozumnou,   nebezpečnou a škodlivou   pakáž, a zbytek ponechat v   klecích pro užití při   vědeckých pokusech – ale z   nebes jako zázrakem spadne   jako nový Ježíš člověk   (samozřejmě, ehm, jak jinak,   příslušník amerického   letectva, že) a plán se hned   hatí, člověk opět –   lidužel – vítězí nad   zvířetem, nad přírodou a   hned je obklopen bandou   věřících. Zde už není   původní   pesimisticko-optimistická   (jak pro koho) literární   předloha (také ostatně   velmi dobře napsaná,   doporučuji přečíst!)   Pierra Boulla vůbec k   poznání. Debilita podle   typického amerického střihu   tu čouhá z každého kouta.   Nelogické i faktické   nesmysly téměř ve všem.   Namátkou: Opice se vody   nebojí, člověk nežije se   zvířaty v míru (ledaže by   to byl jen nějaký PAX   HUMANA) a lidé nezacházejí   sami se sebou hůř než s   opicemi. Čím novější   zpracování tohoto námětu,   tím horší.
Vídžej
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.3.2004
Podle mě staršný propadák.   jediné, co se mi na filmu   opravdu líbilo, tak to byly   masky a kostými, jinak jsem   na něm nenašel nic   pozitivního.Je to lehký   podprůměr. takže až   nějací teroristé zničí,   všechny filmy na světě a vy   nebudete mít co dělat a   zbyde vám něco, na čem si   to přehrajete tak si   udělejte nějaké jídlo ať   se u filmu nenudíte.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.12.2011
Ačkoli v důsledku je   předloze vlastně   věrnější než předchůdce   a vzdor modernějším a   kvalitnějším trikům ji   podle mě rozhodně   nepředčí. Jééédnou za   čas se to dá, ale verzi 1968   mám "radši".
Agostino
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Staršia verzia filmu Planéty   opíc sa mi páčila oveľa   viac. Nakrúcanie tohto filmu   asi za veľa nestalo. Síce na   človeka tento film pôsobí   až príliš moderným dojmom,   ale niektoré scény sú tam   až trápne.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.2.2018
Príbeh generála Thade
S pôvodným filmom to nemá   nič spoločné, iba predlohu.   Vyhnúť sa však   porovnávaniu asi nedá. Toto   je však solídna katastrofa.   Kým originál má famóznu   myšlienku a pointu a   výborné spracovanie s   výbornými nápadmi,   dialógmi či momentami, toto   sa nechytá ani trocha.   Jediné, čo ma napadá, že   producenti to asi plánovali   ako bomba projekt a remake,   ktorý spôsobí veľmi ale   veľmi kladný cashflow, tak   ja myslím, že akosi omylom   dosadili do režisérskeho   kresla Tima Burtona a on z   toho urobil paródiu a vtip.   To je jediné vysvetlenie,   lebo toto nie je klasický   veľkofilm, toto je paródia.   Vyznenie filmu, všetko je   prehnané, tupé dialógy,   nelogika, ľudia tu síce   hovoria a sú upravení, ale   stále sú to zvieratká,   avšak vyzerajú a chovajú sa   možno lepšie ako opice a tak   môžeme pokračovať ďalej.   Do toho šialene zamotaný   ľúbostný trojuholník,   opičia Matka Tereza (tá jej   posadnutosť ľuďmi nebola   normálna), blonďatá barbi   (vždy pekne namaľovaná a   upravená, ako to len robila)   a človek, ktorého to   nezaujíma a chce nazad do   pekla, teda na Zem (postava   bez akejkoľek myšlienky).   Plus do toho také šialenosti   ako záverečná bitka, loď   plná paliva aj po tisíckach   rokoch a čerešnička v   podobe pristátia šimpanza, a   všetko je zavŕšené koncom,   ktorému nechápe určite ani   samotný režisér. Na tomto   filme je skoro všetko zlé...   ale... Pekné sú tie opičie   kostýmy a temné zákutia   planéty. Ale... Oproti   všetkému je dych berúci,   fenomenálny, nadčasový a   neprekonateľný herecký   koncert Tima Rotha aka   generála Thade. To je jeden z   top hereckých výkonov vôbec   a jeho postava je jediné na   čo sa dá pozerať, navyše   asi jediná realistická a   reálne mysliaca a možno   jediná sympatická. Iba za   neho tie body
whack
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.7.2013
Z neba spadne príslušník   amerického letectva a   zachraňuje ľudstvo.   Atmosféra predošlých   Opičích planét sa takmer   vytratila. "Lidská   kultura? Ta se odehrává jen   od pasu dolů."
Vanous
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Tak zde bohuzel Tim Burton   slapnul hodne vedle. Tenhle   film ani zdaleka nepripomina   legendarni planetu opic a je   to pouze snaha udelat nejaky   peniz pouzitim novych   technologii. Jedine plus vidim   v tom, ze si autori nezmenili   zase az tak uplne puvodni dej   filmu.
wawer
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Na rovinu: Planetu Opic z roku   1968 považují za ztěžejní   dílo světové   kinematografie. Tim Burton se   vrhl po hlavě do remeku   Planety Opic, přestože se   nemohl originálu vyrovnat   natož překonat. Ale kdyby   vyrovnat tak budiž, ale ani   to ne. Pro Tima Burtona je   jeho zpracování klasiky   prozatím nejhorším filmem   jeho režisérké filmografie.   Dá se řict že ve filmu   prakticky nic nefunguje   (napětí, atmosféra, dialogy   a naneštěstí ani logika a   hlavní protagonisté).   Chudák Schaffner
TSZ
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.10.2005
Prohra Tima Burtona
Zřejmě jediný Burtonův   film,který nejenže není   dobrý,ale dokonce není ani   průměrný.Pokud znáte   originál, budete si připadat   jako ve zlém snu.Jediným   kladem jsou snad dobře   udělané masky,ale to je v   dnešní době dost   málo.Jednoznačný propadák.
hvezdyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.1.2015
Tenhle film se prostě   nepovedl. Ani Tim Burton   nedokázal se úrovní   příblížit původnímu   snímku z šedesátých let.   Tehdy to byl velký příběh   s velkým překvapením. Tohle   je podřadné dílo   ošperkované lepšími   zvláštními efekty.   Zážitek z filmu se rovná   nule.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.2.2016
Celkem
se drzi tenhle film knizni   predlohy. Jenze je jakysi   nemastny-neslany. Asi ten   hlavni hrdina nestoji za nic.   Starsi verze mi sedla lepe.
Bloody.M
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.3.2005
naprostá slátanina, tedy   alespoň v porovnání s   původním zpracováním,   bohužel jsem nečetl knižní   předlohu a tak nevím, jestli   se ji Burtonovi náhodou   nepodařilo věrně převést,   ovšem celý film na mě   působí spíše jako   nepovedená párodie na   Červeného trpaslíka, ovšem   bez humoru a nadsázky a   zejména závěrečná scéna   je dost trapná; snad jedině,   co se mi na snímku líbilo,   bylo ztvárnění města opic,   jinak naprosta šeď, nuda,   zoufalství...
superfilmar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.1.2012
Tim Burton šlápl vedle
Tak tenhle remake je naprosto   fatálně nepovedený. Nuda od   začátku do konce, Timu   Burtonovi to tentokrát vůbec   nevyšlo. originál z roku   1968 je dnes už ohromnou   klasikou a žádný z   dalších dílů se mu   nevyrovnal, natož tahle nová   verze. Zajímavé jsou akorát   efekty a výkony hlavních   herců, Wahlberga a Heleny   Bonham Carter, jinak je to   obyčejná nuda, která moc   nezaujme. Celkem škoda, ale   aspoň máme origoš, který   neomrzí.
Mlapiska
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.6.2007
Opice s černýma linkama pod   okem a s nejmodernějším   sestřihem!? No, maskéři se   evidentně vyřádili, na   celý výtvor se však nedá   dívat, a to jsem chtěla   nemyslet na kultovní vzor   Burtonova filmu, po chvilce   tohoto s prominutím   pošahaného skvostu ale   nedám na starou dobrou   klasiku dopustit.
Ingrid
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.2.2007
Jméno Tim Burton sem fakt   raději přehlídla:( A ty   masky, tragédie:(

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13476minih13476Nahota na prodej (1993) 
n
minih24952minih24952L.A. - Přísně tajné (1997) 
L.A. Confidential n
minih74409minih74409Signál (2012) 
Signál n
minih53759minih53759Noční můra v Elm Street (2010) 
A Nightmare on Elm Street n
minih90371minih90371Volte mě! (2012) 
The Campaign n
minih37172minih37172Škola ro(c)ku (2003) 
The School of Rock n
minih12563minih12563Nezvěstní v boji (1984) 
Missing in Action n
minih55107minih55107Kukačky (2007) [TV film] 
Kukačky n
minih23757minih23757Zelené barety (1968) 
Green Berets n
minih37156minih37156Příběh žraloka (2004) 
Shark Tale n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Planeta opic (1968)

 Planeta opic (1968)
Planeta opic n
Planet of the Apes
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Franklin J. Schaffner

(remake)

TV Program

ČT1 - Chalupa je hra (2005) [TV cykl...

04:25 - 04:45

2 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté výpravy (2005) [TV ...

04:25 - 04:50

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - My, chalupáři

03:20 - 04:45

67 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:00 - 05:00

27 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Reklama