Jeden svět
ohodnotit

Madagaskar 2: Útěk do Afriky

Madagascar: Escape 2 Africa

Další název:
Madagascar 2 (prac. název); Madagascar: The Crate Escape (prac. název)
Rok:
2008
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
13.11.2008
„Cesta domů je dlouhá. Zejména když ji zkomplikuje nouzové přistání v africké divočině.“

Komentáře k filmu Madagaskar 2: Útěk do Afriky

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 53
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.11.2008
Jednička super, dvojka   ještě lepší! Tak jsem se   na ten film těšila, až jsem   se dočkala a rozhodně   nelituji, že jsem za vstupný   vyplázla 129 Kč, protože   tenhle film za to fakt stojí!
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2010
Opět velmi povedené   pokračování našich   známých hrdinů.Tučňáci a   král Jelimán neměli   chybu.Taky se mi dost líbila   ta stará babka,zvýraznění   její postavy nebyl vůbec   špatný nápad.Je to zkrátka   supr :-)
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Podle mého názoru ještě   lepší než byla jednička   skvělá
zvířátka opět bodují   a to skvěle naprostá paráda
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2012
Lepší než jednička
Musím říct, že dvojka   Madagasaru velkou měrou   překonala svého   předchůdce, já osobně   mám Útěk do Afriky mnohem   radši, už jenom kvůli té   Africe. Její krásná   příroda tu je mistrovsky   animovaná, opravdu se tam   přenesete.
Nejlepší   jsou opět Moris a Jelimán.   Hlášky jsou naprosto   luxusní, bavil jsem se   ještě víc než u   originálu. A některé nové   postavy také dost   potěší.
Jedním   slovem luxusní animák, na   který se podívám rád   úplně kdykoliv. Jasných   100%.
lion71
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2013
Deset..
bodů pro dabing Maurice v   podání Zbyška   Pantůčka,škoda že Maurice   není hlavní role.Ten   brněnský přízvuk je pecka.
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2016
Další animovaný film,   který se mi líbí. Je   zajímavé, že pokračování   není slabší než   předešlý film jak to velmi   často bývá u hraných   filmů.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Na Madagascar jsem byla   převážně přesvědčena   svou mladší sestrou, abychom   na něj šli, ale taky jsem   byla zvědavá o čem dvojka   bude.. a strašně se mi to   líbilo, hlavně děj, který   se odehrával v Africe! no a   Glorča a Melman- skvělý!!
Lucka-V.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2009
Zábavné pokračování   prvního dílu Madagaskaru,   které ho v něčem dokonce   předčí.
Je to film   vhodný jak pro děti, tak i   pro dospělé.
Brcko.GOS
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2008
Super
Výborná podívaná, řezal   jsem se od začátku do konce,   nejlepší banda tučňáků   vyjednávající o mateřské   dovolené... prostě pecka
131313
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Dvojka se mi líbila, hrozně   jsem se u ní bavila a nejvíc   mě zaujalo sledování filmu   mým čtyřletým synem,   který jedničku viděl   mnohokrát a když přišla   dvojka do kin otravoval tak   dlouho až jsme na ni zašli a   nelituji. Syn hltal film od   samého začátku, vybuchoval   záchvaty smíchu a najednou   při scéně, jak chtějí   obětovat Melmana, začal   srdceryvně plakat a chtěl   už jít pryč, když jsme ho   uklidnili po dlouhém   vysvětlování, že je to   film, a že to určitě dobře   dopadne, přišla další   scéna, jak Alex s otcem   prorážejí přehradu, synek   začal znovu plakat.   Naštěstí to byla poslední   scéna, kdy se bál o své   oblíbené hrdiny a pak   spokojeně odcházel z kina,   že se mu to líbilo, ale   neustále nás upozorňoval,   že až to budeme mít doma na   dvd, tak si tyhle dvě scény   rozhodně pouštět   nebudeme:)

Myslím, že to hovoří   za vše a vypovídá o   kvalitě filmu z pohledu toho,   komu především je určen.
McFady
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2009
SKVĚLÉ
druhý díl Madagascaru je pro   mně o hodně lepší než ten   první!! Velice vtipné   scény!! Například když se   Alex pere s tou babičkou! :-)   doporučuju
brianboitano
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Jednoznačná 10.Smál sem se   od začátku do konce a to se   mi u animovaných filmů moc   nestává.Ta   babča,tučňáci,Moto Moto a   hlavně Jelimán nemají   chybu.Tohle je kapitola sama   pro sebe.Jen doufám,že   takových animáků bude víc.   A proto.Zvedněte ruce.Když   zvednete ruce tak je to   větší prča.
popcorn_cola
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2009
Sú späť!
Nájdeme ich presne tam, kde   sme ich zanechali v roku 2005.   Na ostrove Madagascar, kam sa   bláznivým putovaním dostali   z newyorskej ZOO. A práve   toto miesto im začína   chýbať. Preto pomocou   tučniakov zosnovajú dosť   strelený plán. Opravia   pokazené lietadlo a čo sa   nestane, dostanú ho do   vzduchu. A ono sa tam aj   udrží! Teda, aspoň na   chvíľu... Lenže aby sme sa   nenudili, scenárista sa   zahral na morbiďáka a tak   mohol tučniacky kapitán   povedať vetu: Mám pre vás   dobrú a zlú správu. Tá   dobrá, že práve   pristávame, tá zlá, že   voľným pádom. Presne tak.   Vo chvíľach, ktoré sa   zdajú posledné, sa všetci   vyznávajú zo svojich   hriechov a najhlbších citov.   Alebo spia.
Ale keďže   je to americká rozprávka   zameraná na kategóriu 10 a   menej, naši zvierací   hrdinovia prežijú a   pristanú(zrútia sa) na   divokú africkú planinu,   ktorá je domovom   najrôznejším živočíchom.   Hneď po príchode Alex   spozná svojich rodičov,   Marty sa začlení do stáda   zebier, z Melmana sa stáva   lekár a Glorii začne dvoriť   hroší krásavec. Ale po   čase sa ukáže otázka-   Nebolo by nám v ZOO   lepšie?
Zdá sa mi,   že tento diel urobil oproti   prvému veľký krok dopredu.   Nie v deji, v podstate aj tu   to boli scénky bez nejakého   spoločného súvisu, ktoré   tak dajako dávali dokopy   solídny dej. Pokrok nastal v   animáciách a humore.   Určité výzvy boli aj v   prvom diele, ale tu animátori   urobili kus práve. Tu neboli   vysoké stromy, nebola tu   tmavá džungľa, ktorá by   skryla možné nedostatky. V   druhom diele sa museli   vysporiadať s rozsiahlymi   pláňami Afriky a trávou,   ktorá sa musela presne   ohýbať, keď tadiaľ práve   prebiehalo nejaké stáda. No,   stáda. Tu tiež museli   rozlíšiť jednu zebru od   tisícky ďalších, navlas   rovnakých. Celá grafika na   mňa pôsobila dosť   priaznivo, zdá sa mi, že   nič neodflákli.
A   keď sa už naozaj nebolo na   čo pozerať, dalo sa aspoň   zasmiať. Konečne! tu už   bolo viac druhov humoru,   nielen ten, na ktorom sa   najviac zasmejú malé deti.   Pribudol istý druh čierneho   humoru (vlastne celá vec   okolo žiráf a ich   cintorínu) a dávka celkom   dospelého humoru. Aby som to   tak zhrnula, malé deti sa   zasmejú na tom, ako sa zviera   strepe a zvyšok sa zasmeje na   vydieračských opičkách, na   Moto-Motovom dvorení Glorii a   Melmanových peripetiách s   láskou.
Ale ten   dabing... Všetci vedia, že   slovenský dabing je proste   hrozný. Aj keď sa v tomto   smere prekonali ( porovnávam   napríklad s druhou Narniou),   fakt som sa občas chytala za   hlavu. Vlastne jediné, čo sa   mi páčilo, bol dabing   černošského sprievodcu:)   Ibi Maiga tam sadol ako   „riť na šerbel“:D
OK, skúsim to všetko   nejako zhrnúť jedným   dychom. Madagascar 2 bol pre   mňa najočakávanejším   animákom tohto roku. A dá sa   povedať, že mi očakávania   splnil. Film je záruka dobrej   zábavy a skvelej hudby. My   všetci predsa chceme   trsať!!!
Lorelai
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.3.2009
Madagaskar
Spousta srandy,vtipné scény   a všudepřítomný Král   Jeliman:)Naše partička   přátelů se ukázala ve   velice dobrém světle
pohy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2008
jedničku jsem baštil,dvojky   sem se nemohl dočkat a tak   jsem hned jak to bylo možné   pádil do kina, a lituji? NE,   rozhodně nelituji, 2ka se mi   zdá lepší než jednička,   tučňáci dostaly mnohem   více prostoru což si myslím   byl krok správným   směrem,vtipné hlášky   typické pro Madagaskar stále   pokračují a z filmu se   rázem stává zábava pro   malé i velké. Nejvíce mě   dostala opičí stávka a   jednání s odbory :D   "chceme mateřskou   dovolenou"..."   cožé? vždyť ste tady samý   chlapy" :D:D prostě   nemá chybu
johny77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.11.2008
10/10
Lepší než   jednička.Příjde mi   živější děj,parádní   animace,ale to dnes mají   téměř všechny animované   filmy,dobrá hudba,Dobré   fórky..co víc dodat?Prostě   super film.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2012
MADAGASKAR II

Ve druhém dílu známé   filmové pohádky se skupinka   zvířat ze ZOO vypraví na   cestu domů. S pomocí   tučňáků a lemurů opraví   letadlo a konečně opustí   Madagaskar. Po cestě se však   vyskytnou problémy: mám pro   vás dvě zprávy: jedna je,   že právě přistáváme a ta   druhá, že volným pádem.   Samozřejmě se hrdinům nic   nestane a spadnou do africké   rezervace, kde se potkávají   se svými druhy z volné   přírody. To je opravdová   divočina. Ani v tomto díle   není nouze o vtipné scény.   Trochu mi vadila postava   agresivní babičky, ale zase   bez ní by filmu chyběl ten   správný konec, kdy si   každý uvědomí, kde je jeho   místo. Možná, že dvojka je   trošku horší, ale i tento   film patří u nás doma k   těm hodně oblíbeným. I   když jej děti už viděly   mockrát, stále se jim   neomrzel.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.7.2018
║Rozpočet   $150miliónov║Tržby USA   $180,010,950║Tržby   Celosvetovo $603,900,344▐   Tržby za predaj DVD v USA   $110,843,814 //počet   predaných kusov 8,073,708║   Tak a prišla opäť bžunda   ako sa patrí, celý team   zvierat na čele s tučniakmi   boduje a zabával plné   kino(prevažne detí) do   popukania, ja som si to užil   o niečo viac než prvý diel   aj keď tento má o niečo   ešte jednoduchší príbeh.   Aj keď teda príbeh bol   jednoduchý našlo sa tam pár   škuliniek pre využitie a   začlenenie niekoľkých   trefných názorov na dnešný   svet a treba upozorniť že   dosť sa tvorcovia trafili,   deti určite moc nepochopia   tento ich zámer ale ostatný   postarší sa určite zamyslia   nad výpoveďou dialógov   kreslených postavičiek a   dajú týmto načrtnutým   témam za pravdu, rovnako tak   potešia odozvy na staršie   filmy a k tomu už nehovoriac   návrat starenky čo nemá   rada mačičky. Začínam byť   opäť fanúšik DreamWorksu,   pokiaľ budú každý rok   púšťať do kín také   komické pikošky ako bola   tohto ročná Kung Fu Panda a   tento Madagascar 2, také   omyly ako bol Shrek 3 nech   radšej nechajú už na   pokoji. /videl v kine 2x: 90%/
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2009
Jednička je prostě   jednička, ale ani druhý   pokračování mě rozhodně   nezklamalo. Čtveřice   zvířátek se vydává   tentokrát do Afriky, kde   opět zažívaj spoustu   novejch věcí. Někdo najde   svý rodiče, jinej zjistí,   že neni tak originální, jak   si myslel a někdo se dokonce   zamiluje... Opět nechybí   vtipný hlášky, tučňáci,   král Jelimán a film stejně   jako jednička pobaví děti i   dospělý.
Sparta33
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.6.2009
Luke
Hodně povedené   pokračování Madagaskaru   1....!!! Originální   navázání na 1 a dost dobrý   příběh 2 !!! Výborná   animace.....,ale to je v   dnešní době   samozřejmost...!!   :-)Celkově-Výborné....
Endre-silentname
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.12.2008
tím Chuck Norris
Tak veta, kde rozdeľovali   tučniaci opice do tímov a   zahlásili: Tím Chuck Norris,   tak to bol skutočne rehot z   mojej strany... mne sa dvojka   páčila viac ako jednotka,   bolo to jednoduché pohodové   dielko a stojí za to vidieť.
dzamba
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.3.2009
zábavné a užasné to byla   moje slova když jsem ten film   viděla ja vím že jednička   byla jednička ale druhej díl   mel svoje kouzlo a tučnáci   zabodovali:) no prostě super
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.10.2017
Oproti slabší jedničce je   dvojka fakt nářez. Plno   hlášek, vtípků a dokonce i   klasicky hollywoodské   pitvání vztahu otec-syn se   dalo přežít. No a jméno   pěkný-dvakrát   řekni...super!
Kmotr95
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2009
Oba díle Madagaskaru jsou asi   na stejné úrovni. Komu se   líbila jednička, tak mu   rozhodně doporučuji podívat   se na dvojku. Tak jako v   prvním díle Madagaskar opět   vesele pobaví.
Warrior7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2010
Bodově tohle pokračování   nemohu ohodnotit 9kou jako   první díl. Sice byla   zachována původní podstata   filmu, ale přišlo mi, že   tam režie zakomponovala   příliš zbytečných scén a   dala více prostoru   nepodstatným charakterům.   Ale to je jenom můj názor.   Nejvíce z celého filmu se mi   líbili tučňáci, kteří   prostě neměli chybu. Jejich   humor byl nepřekonatelný.   Film celkově bych posoudil   jako výtečný ale kvalit   prvního dílu nedosahuje...
lidri10
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.7.2009
Madagaskar 2
Strhující podívaná!   Tučňáci opět nezklamali!   Podle mě, ještě lepší   než první díl! Tvůrci se   opravdu vyřádili a   vytvořili tuto kreslenou   animaci, které se může   rovnat snad jen Době Ledové   3!
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Více vtipu, nové postavy   (čtyřnohé, skvělé   hlášky, propracovaná   animace, český dabing ok -   bohužel nemám možnost   porovnat s originálem:-(   Není to jen film pro děti,   dospělí si najdou také své   - viz opičí odbory =   zábavná záležitost, která   sice není úplně na špičce   (to je Pixar), ale výrazně   převyšuje další jiné   animované pokusy.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.12.2008
určitě doporučuji zajít si   na dvojku do kina i když je   jen verze s dabingem dozvíme   se jak se Alex dostal do New   Yorku a že pochází z Afriky   kde díky skvělim   tučňákům přistanou   volným pádem. Že Melmen   tajně miluje Glorii a Marty   najde co hledal už v prvním   díle. Dokonce je zpět i   babčka s kabelkou která má   hodně bojových akcí nejen s   Alexem. Řekl bych že se brzy   dočkáme Madagaskaru 3. a zda   je dvojka lepší než   jednička? nechám na Vás.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.1.2013
Další dobrodružství   nerozlučných   kamarádů.Tentokrát se   ocitnou v divočině což se   jim začíná zamlouvat víc   než být zavřený v zoo.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2013
Madagaskar 2: Útěk do Afriky
Druhé pokračování   Madagaskaru už rozhodně tak   neoslní jako fantastický   první film. Musím ale uznat,   že parta tučňáku a král   Jelimán jsou zde opět   vynikající, je jen škoda,   že nedostali více prostoru.   Zároveň se divák dozví   něco o tom, jak se lev Alex   dostal do zoo. No a hrošice s   žirafákem, to už je i   animovaný film celkem síla.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.6.2009
Těšil jsem se jak malý   kluk,jak to zas tučnáci   rozjedou,na krále Jelimána a   jeho sluhu,no prostě na   slušnou zábavu.A ono nic   moc.Není to špatné,ale vše   je moc strohé,stále jsem   čekal kdy to přijde,kdy   přijde ta bezmezná   sranda,kdy se vrátí ten   krásný příběh čtyř   kamarádů,minimálně jako v   prvním díle.Ale ono prd a   ořech,sem tam nějaký   povedený vtípek či   narážka,film však utekl jak   ta voda v našem potoce,děj   by prakticky o ničem a   příběh nezanechal prakticky   žádné stopy.Prostě další   z řady ne zcela povedených   pokračování úspěšných   jedniček.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2008
Na čtyřku zvířecích   přátel jsem se ani moc   netěšil, jednička měla   něco do sebe ale moc mě   nenadchla…O druhém dílu   jsem přesvědčen že spadl   „ daleko od stromu“   protože co předvádí je   naprosto unikátní, není   žádné hluché místo při   kterém byste si říkali   „Nudaaa“…Madagaskar 2   mě postavil před otázku   jakým způsobem hodnotit   animované filmy. ..Jsou   animáky a animáky…Pixar se   už od útlých začátků   snaží o filmy, které   dokážou být jak pouhou   zábavou, tak i zdrojem   intelektuální aktivity…Na   druhé straně je studio   DreamWorks, které z velké   většiny produkuje jiný typ   filmů - rodinné zábavné   komedie, které si nekladou   žádné vyšší ambice a   vystačí si s tím, že   diváka baví…A to je   přesný příklad   Madagaskaru…Výhodou je i   krátká stopáž, za 90 minut   tempo skoro ani na chvíli   nepoleví, takže jsem se ani   chvíli nenudil…Na druhou   stranu jsem pořád čekal,   kdy se to pořádně rozjede,   a najednou byly závěrečný   titulky…Tučňáci podle   mého dostali moc prostoru a   proto už nebyli tak vtipní   jak v díle předešlém,   divákovi se jednoduše   okoukají ty jejich vojenské   manévry…Pokud se chcete   pobavit je Madagaskar jasná   volba, pokud se chcete   podívat na nějaký animák,   letos byli vytvořeny i   lepší!!!!
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.11.2009
U pokračování dobrejch   filmů mám vždycky docela   strach – povedlo se zachovat   původní kvalitu a přidat   taky něco navíc?Z tohohle   pokračování mám trochu   rozporuplný pocity.Vrátili   se tušim všechny postavy z   jedničky a přibylo i pár   nových.Třeba lev co vypadá   jako John Travolta:-).Jenže   ne všechno se úplně povedlo   – lev Alex jaxi ztratil   šmrnc a je to spíš velkej   trapák(viz třeba jeho souboj   s tou lví krávou).Moc   prostoru se taky nedostalo na   Mártyho, to asi kvůli tý   trapný babce, co tak ráda   mlátí „zlobivý   kočičky“.Už v jedničce   mi lezla krkem, a to tam byla   vlastně pár sekund a   teť…škloda mluvit…ale   asi měla úspěch no…Ale   zase takový tučnáci   rozhodně nezklamali a opět   jedou ve velkym, společně s   opicema(schůzka odborovejch   předáků s vedenim nemá   chybu:-D.Takže nakonec   solidní pokračování, ani   zklamanej sem nakonec moc   nebyl…
Honey0105
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.11.2010
Podle mě trošku slabší   než jednička. Tady vedli   tučnáci svými vtipy. Jinak   už šlo o docela vyčerpané   vtipy. Jednička podle mě   zaručeně lepší, ale   přesto tohle byl dobrý film   na který se tedy rozhodně   dalo a dá stále koukat! :)
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Příjemný film s jednoduchou   zápletkou, kterou děti   pochopí a dospělé snad   alespoň pobaví.
Velmi   se mi líbí, že tučňáci   dostali velký prostor pro   své dovádění, ikdyž kdyby   ho měli víc, na škodu by to   určitě nebylo.
FDbJakub
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2008
Hlavní čtveřice se vydává   do rodné Afriky. Druhý díl   má velice jednoduchý   scénář, zápletku,   nicméně to vůbec nevadí.   Tentokrát se spíše uplatní   pravidlo v jednoduchosti je   krása. Film se však   narozdíl od jedničky až moc   zaměřuje na dětské   publikum, a tak se nebudete   bavit jako u jedničky. Místo   toho vám občas přejede   úsměv po rtech. Vyjímku   však dělají tučňáci,   kteří září v každé   scéně. Autoři dali větší   prostor protivné babičce. Na   první pohled dobrý nápad se   nakonec ukáže jako špatný   a bába ztrácí jiskru. Tak   to vlastně vypadá i s celým   filmem. Zatímco jednička   byla vtipná a zábavná   groteska, dvojka ji jen   kopíruje, akorát že v   jiném prostředí. Ať tak,   či onak film potěší, rád   jsem stejnou partu znovu   viděl. Jediný, co si teď   můžu přát je, ať už   nevzniká 3. díl.
Bagi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2008
Čekal jsem více. Jednička   byla velmi zábavná. Děj,   postavy, vtipy, scény...to   vše se povedlo. Netvrdím,   že 2. díl byl špatný, jen   jsem prostě čekal více a   vše zajímavější, což se   nestalo.
5000
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.12.2008
Myslím si , že jednička   byla lepší než dvojka .   Pokračování je vždy jiné   než první díly - někdy je   lepší , někdy horší .
V tomto pokračování se   parta zvířat z newyorské   zoo pokusí dostat z   Madagaskaru zpátky do New   Yorku. K tomuto účelu   použijí havarované latadlo   . Při letu havarují a děj   filmu se přesouvá do Afriky   kde lev Alex najde své   rodiče , ale ....

Další skvělý film pro   děti a samozdřejmě i   rodiče .
kadas
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.11.2008
Tento film byl pro mě   mírným sklamáním byli zde   syce i velice vtipné momenty,   nevím proč ale film my   připadal chvílema velice   podobný filmu Lví Král.   Madagascar 2 pro mě ale   nepřinesl nic nového a taky   mě trochu skamalo že   většina filmu byla jen o   Alexovi a na ostatní postavy   se tak trochu zapomělo!!!
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.10.2012
Madagascar: Escape 2 Africa
O tři roky později se opět   setkáváme s našimi   zvířecími hvězdami filmu.   Musím přiznat, že jsem se   na druhé pokračování   Madagaskaru opravdu těšila   obzvláště potom co první   díl byl víc jak vydařený.  
Druhý díl nám toho   mohl nabídnout o trochu víc,   ale přesto tomu něco   chybělo, tedy alespoň pro   mne. Návrat domů do Zoo ne   opět v nedohlednu.
Takže další film,   který si mě svým druhým   pokračováním moc nezískal.
261972
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.8.2011
Určitě o trochu horší, co   se týče příběhu, ale   animace je pořád stejně   dobrá. Myslím, že byla   blbost, že Melman a Glorie   spolu začali chodit. To mě   přišlo takový divný. No jo   ale je to jen pohádka. V   pohádkách je možné   všechno
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.5.2009
Musím uznat, že infantilně   vypadající ukázky mě dost   odradili ale nakonec jsem byl   překvapen, že jsem to   přežil ve zdraví a docela   se i bavil. Většina fórků   je sice pro děti do 10 let a   nějaké   "dospělejší"   narážky jsem hledal marně   ale pár povedených scén tu   je a parta tučňáku opět   nezklamala. Kvalitativně na   stejné úrovni jako první   díl.
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.4.2009
Náboj a humor prvního dílu   je maličko pryč a celej film   na mě působí maličko   strnule a místy i nudně, ale   podívaná pro děti to je   opět dobrá.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.2.2009
Slaby odvar prveho dielu
Slabsie pokracovanie povodneho   animovaneho hitu,ktore   stratilo svoju vtipnost a je   natocene bez napadu s cielom   vytrieskat co najvacsie   mnozstvo penazi z divakov.Par   svetlych zableskov v podani   tucniakov a rokovania odborov   tento snimok nezachrania.Pre   mna osobne sklamanie.
andriy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.11.2008
A pak, že tučňáci neumějí lítat.
Tahouny celého filmu je   samozřejmě parta tučňáků   ve vedlejší roli, která   naprosto zastiňuje veškeré   další postavy, tak jako   veverka v době ledové.   Nebejt tučňáků, tak bych   to asi nepřežil, ale na   zkrácení času a oddech   celkem v pohodě, příjemnej   animák.
sismik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Jednička mě nadchla, dvojka   mě zklamala. Prvnímu dílu   to nesahá ani po kotníky.   Celý film aspon trochu   zpestřují tučnáci, kteří   díky bohu dostaly víc   prostoru než v jedničce.   Zatím co jednička byla   nadupaná vtipnýma   hláškama, ve dvojce jakoby   tvůrcům došla inspirace a   nápady.Pokud čekáte, že se   u filmu pobavíte stejně jako   u jedničky, raději na něj   ani nechote pokud kvůli   dětem nemusíte. Trochu   nudná a ohraná je i celá   zápletka filmu, která jako   by z oka vypadla lvímu   králi.
Laila
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.1.2010
jednicka se mi moc libila a   pravda dvojka me trochu   zklamala,prislo mi ze se ji za   kazdou cenu snazi udelat   vtipnou az to obcas bylo   krecovity,ale rozhodne bych   tento film uplne   neodsoudila,doporucila bych se   podivat a udelat si vlastni   nazor,vzdyt kazdymu se prece   libi neco jinyho:-)
Honza95
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.11.2008
Špatný směr
Tak jako každý milovník   filmů jsem si zašel na   Madagaskar 2. Zdaleka se mi   ale nelíbil jako první díl.   Situaci zde zachraňují   tučňáci (Ještěže   dostanou vetší prostor ve   svém seriálu). A celý   příběh se zaubírá směrem   ve stylu: Já jsem král New   Yorku Alex a já jsem ve filmu   nejdůležitější. Z tohoto   příběhu mě zaujal nejvíc   asi začátek kde se   dozvídáme jak se vůbec Alex   do ZOO v Central Parku dostal   a pád letadla AIR PENGUINS.   6/10
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Rozhodně je to slabší než   jednička. Tady už divák   zná charaktery postav a ve   výsledku ani ten vztah   Melmana ke Glorii není až   tak překvapující.
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.2.2010
Dvojka je o mnoho slabší   pokračování. Tolik   častokrát zneužitý motiv   přihřátého hlavního   hrdiny americkém filmu se   objevuje i zde, což filmu   škodí.
Akana
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.9.2011
Ani prvním dílem jsem nebyl   zrovna uchvácený, ale ve   srovnání s dvojkou se jeví   jako velmi slušný. Z   pokračování čouhá na   všechny strany křečovitá   snaha vyždímat z toho co   nejvíc vtípků, což by tak   nevadilo, kdyby se aspoň   dařily. Jenže těch dobrých   je zoufale málo a tučňáci   to všechno oddřít   nestačí.
whack
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.7.2013
Zvierací ekosabotéri, čo   ušli zo zajatia v ZOO,   kradnú lovcom vozidlá a   zboria priehradu, africká   príroda a marxistické opice.   Toť všetky pozitíva, inak   hovadinka, propagácia   stádovitého myslenia, a   trápna babka s kabelkou.
Jakub_M
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.2.2009
...fuj
Tak bezduchý,   předvídatelný, nic nového   od jedničky   nepřinášející film jsem   už hodně dlouho neviděl.   Škoda, škoda. Alespoň že   tučňáci nezklamali...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40712minih40712Prci, prci, prcičky: Na táboře (2005) [Video] 
Band Camp n
minih13860minih13860Nejistá sezóna (1987) 
n
minih37446minih37446Arabesky (1987) [TV inscenace] 
Arabesky n
minih39242minih39242Zahulíme, uvidíme (2004) 
Harold & Kumar Go To White Castle n
minih48235minih48235Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (2001) [TV seriál] 
Law & Order: Criminal Intent n
minih14791minih14791Odstřelovač (1993) 
Sniper n
minih38993minih38993Riddick: Temná hrozba (2004) 
n
minih48592minih48592Nenarození (2008) 
The Unborn n
minih60543minih60543Delgo (2008) 
Delgo n
minih16197minih16197Poklad byzantského kupce (1966) 
Poklad byzantského kupce n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Valentýnský Madagaskar (2013) [Video]

 Valentýnský Madagaskar (2013) [Video]
Valentýnský Madagaskar n
Madly Madagascar
Žánr: animovaný / komedie / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: David Soren

(spin-off)

Madagaskar 3 (2012)

 Madagaskar 3 (2012)
Madagaskar 3 n
Madagascar 3: Europe's Most Wanted
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Eric Darnell, Tom McGrath, Conrad Vernon

(pokračování)

Madagaskar (2005)

 Madagaskar (2005)
Madagaskar n
Madagascar
Žánr: animovaný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Eric Darnell, Tom McGrath

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10