Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro další pokračování se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro další pokračování se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro další pokračování se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

L.A. - Přísně tajné

L.A. Confidential

Další název:
L.A. - Utajené skutočnosti (SK)
Žánr:
Rok:
1997
Délka:
138 minut
Premiéra v ČR:
8.1.1998

Komentáře k filmu L.A. - Přísně tajné

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 32
FLA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2011
Brilantní, skvěle obsazená   a drsná retro kriminálka   kterou jsem viděl vícekrát   a už vždycky u mě bude   hluboko zakořeněná!!
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Jedna z nejlepších   kriminálek co jsem viděl.A   pro mě nejlepší film s   Russellem Crowem jinak ho moc   nemusím ,ale tenhle film se   povedl.Skvělé   obsazení,napětí ,akce   prostě není co dodat.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.6.2010
Brilantní herecký koncert   celé plejády hereckých es,   které Hollywood má.   Bravurní příběh, luxusní   zpracování a herecké   výkony, jaké jen tak někde   člověk nevidí. PARÁDNÍ   KOUSEK!
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2008
Jeden z nejlepších   kriminálních filmů všech   dob, nenapadá mě opravdu nic   co bych vytkl...Scénář -   dokonalý ( záhadný,   přesvědčivý a všemy kroky   reálný ), kamera - také   dokonalá snad ani jednou jsem   neměl chuť si jen změnit   polohu těla aby mi nic   neuteklo, opravdu   přesvědčující...herecké   výkony stojí snad na všech   hercích žádného bych   nechtěl hubovat protože   předvedli výkony hodné   mistrů, myslel jsem že   Russellu Croweovy otevřel   dveře do Holywodu Gladiator   ale mýlil jsem se, jemu   otevřel dveře tento   film...Velmi originálně a   stylově zpracované   prostředí Los Angeles v   50.letech, skvěle zvolená   svižná hudba...Vážím si   takových snímků,které se   nebojí dívat na věc z   jiných úhlů a zkouší   experimentovat a ukazují nám   že není všechno zlato co se   třpytí...ýsledkem jsou pak   zajímavé snímky s osobitým   kouzlem a velkým filmovým   posláním jako má právě   L.A.Přísně tajné...Celému   filmu nasadil korunku závěr,   naprosto dokonalý a hlavně   vše se objasní až právě   na konci, co si přát   víc...Prostě perfektní   gangsterka s hodně   překvapivým koncem...
Charlie35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.3.2009
Jedna z nejlepších retro   kriminálek vůbec.   Vybroušený scénář tohoto   typu se hned tak nevidí a   spolu s bezchybnou režií a   excelentním hereckým   koncertem většiny   protagonistů vám tenhle   skvostný film   nezapomenutelný filmový   zážitek.
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2008
Russell Crow ve své životní   roli.PS: v žádném   případě nechci snižovat   kvalitu jeho dalších   vynikajících rolí. Jedna z   nejlepších kriminálek co   jsem kdy viděl.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2010
Snad nejlepší retro, jaké   jsem dosud viděla. Skvělé   herecké obsazení,   atmosféra, hudba, bezchybný   scénář. Kdo ho neviděl,   má VELIKOU mezeru.
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2008
Pro mě jedna s   nejbrilantnějších krimi   jakou jsem kdy viděl ,   natočená pro mě neznámým   režisérem Curtisem Hansonem.   Příběh je zasazen do   zkorumpovaného prostředí   policie Los Angeles 50.let ,   která je úzce spjatá s   místním podsvětím a   manipulace s důkazy ,   ovlivňování svědků ,   tajné a brutální výslechy   a další nezákoné činy   jsou u nich na denním   pořádku. Ovšem pokud se s   nimi začne manipulovat až   přepříliš začnou kolem   sebe kopat a rozpoutají mezi   odděleními otevřenou válku   , ve které jde o holý život   a ani manipulátoři se   nezastaví opravdu před   ničím! Skvělý snímek   plný akce , skvělých   hereckých výkonů , s   vynikajícím příběhem a   skvělou pointou vás nenechá   vydechnout a zaryje se vám   nesmazatelně do paměti. 95%
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2008
Je to jeden z prvních filmů,
kde jsem měla možnost   vychutnat si herecké   mistrovství Crowa. Je to tedy   kus nádherného chlapa. Celý   film jsem se o něj   strachovala, neboť takoví   típci většinou nepřežijí   a tento film působí velice   realisticky. Perfektní   dobová atmosféra. Hudba   nádherná. Herecké obsazení   přímo špičkové. Pro mne   vždy znovu krásný   zážitek. Vřele doporučuji.
Ivett
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2007
Výborný scénář, skvělé   herecké výkony, film nabitý   k prasknutí   hvězdami....Russel Crowe,   Kevin Spacey. K tomu skvěle   vypointovaný zavěr....nemám   co dodat
agatha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2009
L.A. Přísně tajné
Prvotřídní kriminálka s   prvotřídními herci.   Spičkově a do detailů   promyšlená a vytvořená   atmosféra a prostředí 50.   let. Napínavé od začátku   až do konce, výborná hudba,   spletitý ale fantastický   scénář, vynikající   herecké výkony. Nedá mi to   a musím se zmínit, že v   tomto filmu mě asi nadobro   uchvátila Kim Basiger, kterou   od té doby považuju za   nekrásnější na světě.   Při jejích scénách se mi   tajil dech. Oscara si   zasloužila právem, v její   roli si nedovedu představit   nikoho jiného a navíc z i z   pětice nominovaných mi   přišla nejlepší. Curtis   Hanson moc dobře věděl   proč ji má obsadit. Bez ní   by to nebylo ono! Jedinečné   a i po dvacáté   neodolatelné!
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2011
Opět film, na který se   člověk kouknul náhodou a   ještě dva dny o něm mluvil.   Brilantní herecké výkony,   precizní zápletka, skvělé   prostředí. Potlesk je na   místě.
WaM
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2005
Vinikající detektivka,   která se odehrává v   padesátých létech v L.A.   Výborné herecké obsazení.
notime
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2006
Kriminálka jak má být.   Skvělí herci, hlavně Kevin   Spacey a Dany de Vito, pěkně   zamotaný příběh a semtam   vtipná hláška. K tomu   ještě bordel plný   napodobenin hereček zlaté   éry Hollywoodu. No co víc   ještě chcete.
wolvie95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Je to rozhodne nadpriemerne   zrežírovaná kriminálka   šmrncnutá s trillerom z   prostredia Los Angeles 50.   rokov. Takýchto filmov   existuje v dnešnej dobe   viacero a tento dokáže   zaujať najmä zaujímavým   spracovaním, vykreslením   tehdajšieho L. A. a najmä   vynikajúcou hereckou   zostavou. Vynikajúce herecké   výkony predvádzajú najmä   dvojka Crowe a Pierce,   nezaostáva aj Kevin Spacy,   ktorý predviedol tiež   výborný výkon. S čím mám   problém a preto nenadeľujem   plný počet je fakt, že   filmu neprospieva dlhá   stopáž, kde sa to najmä v   druhej tretine prejavuje   stratou tempa. A priznávam,   že som sa v deji a v   množstve mien začínal   mierne strácať, takže   doporučujem nepozornejším   viesť si nejaké poznámky :)   Záverečné odhalenie nie je   pre zbehlých divákov, ktorí   už nejaké množstvo   podobných filmov videli, až   tak prekvapivé. Mne to avšak   neprekážalo, film rozhodne   pozdvihla v mojich očiach   druhá polovica a skvelý   záver filmu.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.2.2012
L.A. Confidential
L.A. Přísně tajné jsem   nedávno konečně vyděla   celé, musím říct, že   tenhle film nemá konkurence,   může se pochlubit nejen   skvělým, neohronamým   filmem, ale také hereckým   obsazením. Samozřejmě já   nejvíc obdivuji Kevina   Spaceyho, takže jeho role   byla prostě skvělá. Film se   skvělou krimi zápletkou a   dnes můžu říct, že ho   řadím mezi mé oblíbené   filmy. Tenhle snímek by   neměl uniknout snad žadnému   filmovému nadšenci.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2012
Jeden z nejlepších krimi   filmů, které jsem kdy   viděl. S vynikajícím   hereckým obsazením a výkony   patří tenhle snímek mezi   nejzvratovější a   nejkriminaličtější.   Chvilkama jsem měl zmatek v   jménách různých postav,   proto si film musím pustit   někdy znovu, abych to lépe   pochopil. Supr, velice jsem se   bavil!
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2015
Vynikající temně a   beznadějně laděný snímek.   Skvělá atmosféra, precizní   režie, skvělé herecké   výkony, dramatické zvraty...   co víc si přát.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.7.2008
Další z vynikajících   kriminálek ze „zlatého   období“ let devadesátých,   která nabízí inteligentní   a velice nápaditý scénář   (Brian Helgeland + Curtis   Hanson = geniální kombinace)   a neuvěřitelně   propracované a rozličné   charaktery –   nejsympatičtější postavou   byl pro mne nekompromisní   tvrďák Russella Crowa,   jehož pohnutky byly poměrně   jasné a odhadnutelné,   nejzábavnější pak hejsek   Kevina Spaceyho a   nejzajímavější a   nejtajemnější kariérista   Guye Pearce (tato ústřední   trojice se skvěle doplňuje a   předvádí jedny ze svých   nejlepších hereckých   výkonů); ohromně mne   potěšil James Cromwell,   třešinkou na dortu byly   ironické a zábavné   komentáře Dannyho DeVita.   Konfrontace, ke kterým mezi   postavami dochází, patří   vůbec k tomu nejlepšímu, co   film nabízí, a leckdy budete   náramně překvapeni, jak se   vztahy mezi nimi vyvíjí a   mění. Není, co dodat.   Masterpiece.
qerulant
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.8.2007
Opravdu stylová retro   kriminálka, která je navíc   i velice uvěřitelná.   Russell Crowe je vynikající,   až mám chvílema pocit, že   snad ani nehraje! :-) Kevin   Spacey a Dany DeVito rovněž   nemají chybu. A ti ostatní?   Taky to příliš nekazí.   Zkrátka, L.A. - Přísně   tajné je dnes již takřka   legendou...a nutno dodat, že   oprávněně...
Stegr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.10.2008
Promakaná detektivka.   Propletené, do všech směrů   zauzlované vyšetřování   (ke konci navíc krásně   vysvětlené), galakoncert   hereckých osobností, spousta   napětí, žádné hluché   pasáže, 50. léta jako   vystřižená z katalogu -   prvotřídní zážitek...
Kanystr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2011
Parádní návrat do let   detektivů staré školy, kde   moc nad ostatními znamená   mít nějaké to tajemství, s   kterým se dá vydírat.   Scénář ukazuje myšlenky   všech třech ústředních   hrdinů takřka zvláť a to   jak se vše trochu motá   dohromady neuvěřitelně   příběh posunuje dál.   Supr.
Pozn: Danny   DeVito v jedné ze svých   (malých) výborných rolí.
Nalimex
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.9.2007
Skvelá kriminálka alebo   triller, ako chcete
Užasné herecké výkony   hlavne Kevina Spaceyho Crowa   ale aj Kim Basinger.Toto sa im   podarilo fak skvele
jarek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Nádherné stylizované retro,   pečlivý výprava a   výtečný scénář   podpořeny brilantními   výkony kladných i   záporných hrdinů. má jen   jednu chybu - sledování   zabere hodně času, protože   na jedno shlédnutí vám   spousta věcí unikne, takže   je třeba podívat se ještě   několikrát a odjevovat nové   a nové špílce.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2020
Tenhle thriller je opravdu   NOIR. Krásně trefená   úplně bezbřehá beznaděj   sálá z atmosféry. Přesně   se povedlo vystihnout i duch   USA krátce po válce a   pověstnou třešničkou na   tomhle dortu pak je   vynikající obsazení a   herecké výkony. Russell   Crowe a Kevin Spacey jsou   výborní a Guy Pearce je   ještě lepší. No a Kim ta   je zase dekorativní. Jen ten   happy end tomu nesedl. Tenhle   film měl skončit v podobném   duchu jako třeba thriller   "Se7en".
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.12.2014
Skvěle vybraná doba,   prostředí, děj a zápletka.   podpořené perfektním   hereckým obsazením.   Rozhodně stojí za   zhlédnutí.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2012
Tak jsem si udělal čas a   konečně na to mrknul.   Výborný krimi film ve stylu   Noir. Musí se na to koukat   pozorně, protože děj je   trochu složitější a   zajímavě propletenej.   Herecké obsazení je na   jedničku. Všichni podali   výborné výkony. Jen můj   názor - nevím proč Kim   dostala za svou roli Oscara?   Zas tak moc se nepředvedla!   Za mě 80%
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Trochu
delší stopáž,možná   zbytečný happy   end,předvídatelný děj,ale   jinak parádně   natočeno,vynikající   herci,skvělá   režie,výborně vykreslená   atmosféra doby.Pěkné :-)
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.5.2006
Dobrá detektivka s kvalitním   hereckým obsazem (v   takovýhlech filmech se vždy   "vyřádí" větší   množství herců, takže se   vždy najde některý,   kterému sedla role...)
Dobře zasazená do L.A.   50. let, zlaté éry   detektivů, k tomu zajímavý   děj, který prošel spoustou   vzratů, což je ale u   takového filmu nutnost...
Přesto bych jej   trošičku zkrátil, protože   se bohužel našly i méně   záživné chvíle, těch bylo   ale pomálu, takže vřele   doporučuji...
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.10.2020
Tak čím více vše zápletka   rozplétá má film větší   akci a šťávu. Jinak spousta   nudných pasáží vyváží   hvězdné obsazení.
GeorgeB
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.3.2016
Rollo Tomasi
Pro mne osobně zklamání,   čekal jsem více od   hvězdného složení:
Kevin Spacey (Prot)
Russell Crowe (Gladiátor)  
Guy Pearce
James Cromwell (otec Jacka   Bauera z 24 hodin)
Kim   Basinger
Danny   DeVito (tučńák Oskar z   Batmana)
Simon Baker   (Mentalista)
Nicméně   špatný film to rozhodně   není, je to o policajtech a   policajtech a o tom co si   představují pod pojmem,   pomáhat a chránit. Film má   tempo, nádherná retro-auta,   zápletku, i rozuzlení.   Nenutí však přemýšlet,   děj lze předvídat až na   pár překvapivých   momentů.
Jednu hvězdu   dávám navíc za návštěvu   Kevina Spaceyho u Jamese   Cromwella (nemohu prozradit   více byl by to SPOILER, ale   až uvidíte pochopíte proč   tu hvězdu navíc).
ondrech
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2010
Hvězdně obsazené, krásně   zahrané krimi, které mě   svým příběhem přišlo jak   jeden jediný díl nějaké   německé kriminálky, takže   celkem nuda.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47909minih47909Comeback (2008) [TV seriál] 
Comeback n
minih16498minih16498Poslední adresa (1970) 
Dernier domicile connu n
minih28469minih28469Nezvratný osud (2000) 
Final Destination n
minih46182minih46182Pan tělocvikář (2007) 
Mr. Woodcock n
minih70831minih70831Nude Nuns with Big Guns (2010) 
Nude Nuns with Big Guns n
minih59678minih59678Přicházím s deštěm (2008) 
I Come with the Rain n
minih158862minih158862Beze stop (2018) 
Leave No Trace n
minih47929minih47929Nikdy to nevzdávej (2008) 
Never Back Down n
minih86177minih86177Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 
Pacific Rim n
minih40599minih40599Hooligans (2005) 
Green Street Hooligans n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jirōovy vysněné sushi (Jirō wa sushi no yume wo miru)

Jirōovy vysněné sushi
Jirō wa sushi no yume wo miru

Carla Mancini

Mancini Carla

Sara Mitich

Mitich Sara

Naposled navštívené:
Jirōovy vysněné sushi (Jirō wa sushi no yume wo miru)

Jirōovy vysněné sushi
Jirō wa sushi no yume wo miru

Carla Mancini

Mancini Carla

Sara Mitich

Mitich Sara