Jeden svět
ohodnotit

Poslední skaut

The Last Boy Scout

Další název:
Posledný skaut (SK)
Žánr:
Rok:
1991
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
22.5.1992
„Cílem je přežít.“

Obsah filmu Poslední skaut

 
V tomto filmu Bruce Willis hraje soukromé očko. Jeho Joe Hallenbeck býval vynikajícím tajným agentem, který kdysi zachránil život americkému prezidentovi. V současnosti se živí jako soukromý detektiv, a jeho kamarádkou je flaška whisky, drsné jednání a bezohlednost, za které skrývá své zklamání. Když mu kolega Matthews předhodí kšeft : ochranu tanečnice Cory, netuší Joe, že se ocitá ve víru nebezpečných událostí. Nejprve vybuchne auto s Matthewsem, a hned na to je Cora přímo na ulici zavražděna.Joe společně s jejím přítelem, fotbalistou Jimmym Dixem, zjistí, že se dívka pokoušela vydírat majitele fotbalového klubu "Hřebců" - Marconeho s...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Tony ScottTony Scott  
hraje:
Bruce WillisBruce Willis.....Joe Hallenbeck [36]   
Damon WayansDamon Wayans.....Jimmy Dix [30]   
Chelsea FieldChelsea Field.....Sarah Hallenbecková [33]   
Noble WillinghamNoble Willingham.....Sheldon Marcone [59]   
Taylor NegronTaylor Negron.....Milo [33]   
Danielle HarrisDanielle Harris.....Darian Hallenbeck [13]   
Halle BerryHalle Berry.....Cory [24]   
Bruce McGillBruce McGill.....Mike [40]   
Kim CoatesKim Coates.....Chet [32]   
Chelcie RossChelcie Ross.....senátor Baynard [48]   
Joe SantosJoe Santos.....Bessalo [59]   
Tony LongoTony Longo.....Big Ray Walston [29]   
Frank CollisonFrank Collison.....Pablo [41]   
Eddie GriffinEddie Griffin.....M.C. [22]   
Julie K. SmithJulie K. Smith  
Anne LockhartAnne Lockhart  
scénář:
Shane BlackShane Black  
námět:
Shane BlackShane Black  
Greg HicksGreg Hicks  
hudba:
Michael KamenMichael Kamen  
kamera:
Ward RussellWard Russell  
střih:
Stuart BairdStuart Baird  
Mark GoldblattMark Goldblatt  
Mark HelfrichMark Helfrich  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Interama
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Poslední skaut >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Bartson
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.1.2023
Po hodině jsem to vypnul nějak mě to nechytlo,   spousta žvatlání, málo akce. Čekal jsem od   toho více.
ilonbroš
Hodnocení:
Přidáno: 1.11.2021
Supr film.Máme ho na kazetě a rádi si ho občas   pustíme . Na originál kazetě jsou hodně   sprostější hlášky
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2020
Ve své době výborná pecka. Vtipné, Bruce   Willis v nejlepší formě, slušná akce, dobrý   příběh. V současné době už to trošku   pokulhává, ale určitě se na to vždycky znovu   rád podívám.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.10.2017
PROCESOR!
Willis, jako zkrachovalý soukromý očko? Hovno,   je v nejlepší formě, zachránil život   senátorovi, a i když má dle ,mého hrubýho   odhadu tak 1-2 promile neustále, tak funguje..   .Nesmrtelný hlášky- dělaj z průměru nad   průměr, nebudu vypisovat hlášky ani"   spoilerovat " pro mne se prostě pro tuto   roli drsnáka narodil. Za 30-40 let až budeš v   "Péči" a budou tě přebalovat a   koupat sexy sestřičky hod tam nějakou hlášku   ,bude to jediný co zbyde....
MADSpilkaPdy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2017
Oldschool jak cip
Proste suprova akcni jizda. Rejza vedel co dela,   herce tp bavilo z filmu je citit velika tvurci   svoboda proste co dodat legenda jak cip. Akorat   dekuji ceskym daberskym studiim ze jste udelali   asi ctyri nove verze dabingu.... Ani jedna se   nepodoba tomu cp bylo na zlatejch VHSkach. Proste   sry je ve sbirce na Bd:-)
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.1.2017
Poslední skaut
Probíhá zápas v americkém   fotbalu. Jeden z hráčů při něm tasí pistoli   a do protihráčů střílí. Nakonec zastřelí   sám sebe /07/.
Soukromý detektiv Joe Hallenbeck   vyspává v autě. Nemá zrovna dobré období.   Naštěstí mu kamarád Mike Matthews sežene   práci, totiž pomoc exotické tanečnici, která   potřebuje ochranku. Joe se vrací domů a ve   skříni nalézá právě tohoto Mikea, jako   milence své ženy. Vyprovodí jej ven a když   Mike usedá do auta, toto exploduje. Joe   navštíví onu tanečnici, kde poznává i   jejího nápadníka, černocha Jimmyho Dixe. Mají   spolu drobnou rozmíšku, ale nic vážného. A   pak je ona tanečnice zastřelena a Joe ví, že   to byla práce profíků. Jimmy i Joe končí na   policii, a po výslechu chce Jimmy použít auto   své mrtvé přítelkyně. Joe mu však v   nastartování zabrání a nalezne zde C4 /43/.   Později je Joe jat ganstery a bit jako žito. On   se však nenechá a jednoho zabije. Jsou to lidé   Shellyho Marcona. Ten má drobný kšeftíček, za   pouhých šest miliónů, se senátorem Baynardem.   Ten má být zabit, a vše má být hozeno na   Joea. Při předávce peněz v lese je však lapen   Jimmy, který chtěl pomoci. A přichází sem i   Joeova dcera Darian. Dochází k bitvě /77/, po   které jsou nuceni Joe, Jimmy a Darian utéci.   Částečně se jim to daří, ale rozruch kolem   udělají pořádný. Nakonec nechávají Darian,   aby našla policajta, a sami se vydávají na   stadion, kde se má odehrát závěrečný boj…  

Obyčejný film, s občasnou akcí a semtam   hláškami. Absolutně nic nadprůměrného, za co   bych měl dávat body navíc. A protože nechci   čistý průměr dát, hodnotím ve spodní   polovině, protože tento film prostě na víc   nemá.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2014
Když Bruce Willis slavil úspěch i z druhou   Smrtonosnou pastí, rozhodl se věhlasný   režisér Tony Scott, že ho obsadí do svého   akčního dramatu, který tak trochu vypadá,   jakoby byl Willisovi psaný přímo na tělo a kde   mu výborně sekunduje Damon Wayans. Willis tu je   tak trochu za šupáka, ale k ráně nemá daleko   a se vším si ví, jak jinak, rady. Neustále   hláškuje, divně se ksichtí, má sprostou dceru   a nevěrnou ženu. Inu, život pod psa.   Prostředí amerického fotbalu je základ   příběhu. Na hřišti děj začíná i končí.   Snímek se ničím neliší od podobných počinů   90. let. Je plný vzrušení, tvrdých pěstí,   svištících kulek, dynamických výbuchů a   skvělého humoru. Vše je vyvážené a plné   adrenalinu. Jedná se o vynikající akční   popcornový film, který ve své době potěšil   nejednoho milovníka tohoto žánru.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.5.2013
Film je dost dobrý, ale přesto tu mám pár   připomínek. Hlavní hrdina Bruce Willis se mi   místy zdálo, že trošku přeháněl svými   postoji a vědomostmi. Dále Pěstních soubojů,   kde pořád někdo dostává na držku je tu pro   mě moc. Vulgární slova jako č*rák a další   narážky na vulgarismy si mohli filmaři   odpustit. A teď klady. Kromě některých   sprostých slov jsou hlášky dokonalé! Bruce   Willis a jeho dabér Pavel Soukup opravdu   neuvěřitelně stírají každého, kdo se jim   postaví do cesty. Zkrátka hlášky od postav ve   filmu jsou skvělé a jsou jedni z nejlepších,   které jsem kdy slyšel. Děj je také pěkný a   herci samozřejmě taktéž.

Skvělé herecké   výkony, scénář a hlášky. Pěkný film.   Rozhodně jsem nelitoval ten čas, který jsem mu   daroval.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2013
Tak starý a pořád tak dobrý! Viděla jsem ho   snad už stokrát a vždycky se nemůžu   utrhnout. Pro mě asi nejlepší Willisův film.   Nikdo nedokáže dostávat do zubů a pak se   ještě zvednout z popela a nabančit padouchovi,   navrch s vtipnou hláškou, tak jako on. A také   si nikdo nepamatuje, kdo hrál v tom filmu s   Willisem v dalších rolích, protože si pamatuje   jen jeho. A to platí nejen pro tenhle, ale pro   většinu jeho filmů. Tony Scott se strefil do   černého a natočil bestseller.
Thamzarian
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.1.2013
Pro mě asi ještě oblíbenější klasická   Willisovská akčňárna než Smrtonosná past. V   dětství jsem hlášky z tohoto filmu miloval (a   nestárnou ani dnes) a věčně v kocovině   utopený Hallenbeck byl jeden z mých   největších hrdinů. Tuto klasiku rozhodně   doporučuju, a nejenom z nostalgie. Akorát, jak   je již v několika komentářích uvedeno, velký   pozor na "novácký" dabing! Úroveň   filmu drtivě shazuje.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih12567minih12567Mission: Impossible (1996) 
Mission: Impossible n
minih7733minih7733Francouzská spojka 2: Dopadení (1975) 
French Connection II n
minih29867minih29867Černé ovce (2006) 
Black Sheep n
minih2511minih2511Absolutní moc (1996) 
Absolute Power n
minih161547minih161547Traffik (2018) 
Traffik n
minih24559minih24559Smrt na černo (1976) 
n
minih31791minih31791Police Story 3 (1992) 
Ging chat goo si 3: Chiu kup ging chat n
minih50098minih50098Hodina klavíru (2007) [TV film] 
Hodina klavíru n
minih24821minih24821Vysoká zeď (1963) 
Vysoká zeď n
minih3409minih3409Až se vrátíš (1947) 
n


Hodnocení:n12345678910
Poslední skaut (1991)Poslední skaut (1991)Poslední skaut (1991)Z natáčení
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10