Zari
ohodnotit

Kurýr 2

The Transporter 2

Další název:
Kuriér 2 (SK); Transporter - The Mission
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
20.10.2005
„Ten nejlepší je zpátky ve hře“

Komentáře k filmu Kurýr 2

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 38
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2015
The Transporter 2
Kuriér dvojka je rovnako   originálny a akciou nabitý   ako predchodca.Takže zase raz   pre milovníkov Jasona   Stathama a akčných   trhákov(V tomto diely aj auta   BMW)odporúčam.
marecek.7
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.7.2009
v tomto pokračování zmizeli   všechny nevýhody a   zvýraznili se všechny   výhody jedničky.výsledek   je- super akčňák- rvačky   automobilový honičky no   prostě 100% zábavy!
alohaman357
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.9.2011
krasna auta, dost akce
dobrí kaskadersky kousky   (niekedy prehnane)
fajn   film ale moc kratky
doporucujem
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.10.2017
Tak tomuhle se říká akční   nářez. Vliv Luca Bessona ve   své skromné, avšak ohromné   komiksové vizualitě je   daleko patrnější než u   předchozího prvního   snímku. Stopáž nemající   ani devadesát minut dodává   ději patřičný švih a   naprosto průrazné akční   scény. Nic pro diváky   zohledňující ve filmech   realitu. Tady jde čistě o   akci v rámci žánru a ne o   realistické drama na pomezí   zoufalosti dané osoby a   zákonů. A akční scény tu   jsou prostě špičkové.   Popkornová a právě ona   akční zábava dodává   hlavní postavě dějství   Frankovi Martinovi další a   jednoznačný level. Dějově   jde opět o dívku a o partu   zabijáků v patách. A   takového zabijáka, jakou je   zde Lola, by snad nechtěl   potkat ani Rambo. Frank Martin   je akční hrdina   současnosti. Drsný,   nekompromisní, zásadový.   Má vlastní pravidla, které   je nucen vlivem nebezpečných   okolností ve svém vlastním   zájmu porušit. A pokud tak   udělá, běda všem, kdo se   mu postaví do cesty. Snímek   ve svém žánru rozhodně   patřící mezi špičku.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.1.2010
velmi zdařilé a stále   akční pokračování je to  
stále   dobře točeno,akční   sekvence jsou skvěle na   plánované
a dobrá   práce kaskadérů dělá   dobrou podívanou.
eso
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Frank Martin (Jason Statham)   je ve svém oboru nejlepší.   Bývalý příslušník   speciálních jednotek pracuje   jako nájemný kurýr, který   převáží ty   nejnebezpečnější zásilky.   Co dostane, to také doručí.   a na nic se neptá. Frank se   přestěhoval z Francie do   Miami, kde nyní pracuje pro   zámožnou rodinu   Billingových. Existuje jen   velmi málo věcí, které jej   dokáží překvapit, ale na   jednu z nich narazí právě   zde - na kamarádské pouto,   které vznikne mezi ním a   šestiletým Jackem Billingem,   jehož vozí do školy a   zpátky domů. Když je poté   Jack unesen, Frank musí   využít všech svých   schopností, aby ho zachránil   a překazil plány únosců.   Nebude to vůbec snadné.
SvoKar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2011
Stylově podobné jedničce.   Boje opět na vysoké úrovni,   triky slušné - činí   nemožné, nepravděpodobné   možným. Kate Nauta teda nic   moc.
Trochu jsem   nepochopil, proč po   záchraně 2 ampulí 1 mrskne   o zem a pak pro ni s   nasazením života skočí.  
Někdy je tak   "cool", až je to   trapné, ale to ve všech   dílech, a naštěstí ne   furt.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2006
Akční jízda!
Tenhle film dokonale splňuje   mé představy o snímku k   relaxaci a oddychu! Nechejte   se unášet touhle často   Bondovsky natočenou (byť   místy nereálnou a   přehnanou) akční jízdou   která pobaví! Akce je   natočená velmi zdařile ,   souboj každého muže ve   filmu který se postaví proti   Franku Martinovi má skvělou   choreografii a samotný   Statham je fakt třída!   Nehledejte v tom žádný   velký příběh , nebo   promakaný scénář , chce to   pouze vypnout mozek a jen   koukat! :-)
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2018
Další film plný polonahého   Stathama a bitek, u kterých   dopředu víte, kdo s   převahou vyhraje, takže   nemá cenu je nějak   ostražitě a napjatě   sledovat. Tenhle snímek je   ale podle mě ze všech tří   nejpovedenější. Má i   složitější děj. Není to   sice něco převratného, ale   to neznamená, že se na něj   podruhé nepodívám.
Boxer666
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.12.2007
Sice trochu více přehnané   scény, ale alspoň se má   čověk čemu smát.
Frank Martin letí k   jeřábu a odhákne ze svého   auťáku bombu.
A   takhle bych mohl pokračovat..
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.2.2010
Tak jsem se nejprve na tento   kousek ani nechtěl   dívat,když mě ta jednička   moc nenadchla.Ale nakonec jsem   na to jukl a nelitoval jsem.Je   to celkem dobře natočené   akčňátko s pěkně   udělanými vizuálními   efekty a dost dobrými   kaskadérskými kousky.Byl   jsem spokojen.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Pokračování na sebe   nenechalo dlouho čekat a   řidič Frank je opět se   svým Audi opět v problémech   jak už to bývá dvojky jsou   více akčnější a bojových   scén je také hodně.   Celkově srovnatelné s   prvním dílem.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.11.2008
Tak tohle pokračování je   trochu ujetější.Franku   Martinovi zůstala opět ta   správná drsná image,   bojové kousky a řidičské   umění.Francouzský inspektor   je tady sice nápomocný, ale   stala se z něj poněkud   legrační figurka.A ta scéna   s tou Audinou jak skočí z   nadzemní garáže na nižší   budovu, to je trochu moc.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.5.2014
Opravdu nesmrtelný hlavní   hrdina J.Statham - kam se   hrabe Bond - ale není to   trochu málo - reálný děj   skoro žádný a vůbec se   divím, že někdo ještě je   vůbec v tom filmu živý. Jak   se třeba hlavní hrdina   dostal do letadla - ale filmy   jsou od toho, abychom se na   ně dívali, a ne nad nimi a   jejich reálností   přemýšleli.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.7.2018
║Rozpočet   $32miliónov║Tržby USA   $43,095,856 ║Tržby   Celosvetovo $85,167,639║   Jason Statham sa stáva   novodobou akčnou klasikou   porovnateľnou len s podobným   bijcom akým je Jet Li. Aj   keď s niektorými scénkami   je to miestamy dosť prehnané   ale však o to v akčnej pecke   aj ide, takže moc sa   nezamýšlať nad logikou a   len si to užívať.   Špecialne triky miestamy   bijú do oči. /70%/
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.11.2009
Jason Statham nám opět   předvádi akční scény,a je   to takový nový Jet Li.Kurýr   jednička měla něco do   sebe,ale tahle dvojka je jen o   více akce.Jasně,že   zápletka je zde   zajimavá,malého kluka   unesou.Je vyslobozen velmi   snadno a Frankovi něco   nesedí.Malý chlapec má   nakazit svého otce smrtelným   jedem a ten pak všechny   zúčastněné politiky.Jak to   už u dvojek býva,akce je   neuvěřitelně stupidní a ve   všech směrech přehnaná,u   sci-fi bych to v pohodě   bral.Scény když Frank   zneškodní bombu,kterou má   pod autem pomocí nejakého   jeřábu,kde se tá bomba   zasekne jsou už fakt   přehnané.Ale jinak parádni   akční scény,hlavně v   nemocnici a na konci.
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2006
Velmi působivý začátek,   ale o zbytku filmu se to   říct nedá. První velká   slabina - film je velice   krátký ( 80 min nemá v   dnešní době skoro ani   animovaný snímek ),   některé scény jsou velice   přehnané. Ale naopak je   pěkné sledovat řidičské   dovednosti Franka Martina,   krásná auta ... prostě si   užívat akce a nepřemýšlet   proč je to tak či onak.   Když člověk přivře 1 oko,   je to super film.
Ale   na "jedničku"   určitě nemá.
Faustka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.7.2010
Ukázkový absurdismus s   nadsázkou humoru a maximem   akce s již vyzkoušenými   bessonovskými prvky. -:) Je   jasný, kdo přežije, až   půjde do tuhýho...
majkronyk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.4.2017
Už je to poměrně dost   americky natočené a Kate   Nauta se mi teda fakt   nelíbí. Miami jakožto   scenérie se mi ve filmech a   seriálech vždycky líbila a   už jen proto bych se tam   jednou rád podíval.   Každopádně příběh   průměrný, akce trochu moc   nastříhaná, aspoň dobrej   soundtrack.
leva2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Tentokrát jsem neměl vůbec   chuť přemýšlet nad tím,   kde vázne scénář, protože   film měl natolik rychlý   spád, že jsem jen sledoval   akci, kde jedna neskutečná   paráda střídá druhou   (zneškodnění bomby, skoky s   audinou, bitka s požární   hadicí ad.). Čekal jsem   tudíž, že závěr bude   něco neuvěřitelného, no a   dočkal jsem se banálního   zúčtování s dvojicí   hlavních záporáků
Markst
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Béčka jako řemen,ale mě se   tohle pokračování líbilo   ještě víc, jak předchozí   díl, řekl bych že tady bylo   víc akce.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Hloupost naplácaná na   hlouposti, nesmysl na   nesmyslu, spousty   nelogičností, ale věřte   nebo ne, já se královsky   bavil a místy až slzel   smíchy. Hlavně v závěru,   kdy "nebyl čas"   film dokončit. Tak se to   sjelo narychlo a byl konec.   Ale já se chci u filmů   především bavit a tady se   to povedlo.+++++++
V   podstatě souhlas s osm let   starým komentem. Zdálo se   mi, že proti jedničce je zde   méně akce, ale nestopoval   jsem to.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.2.2017
Opětovné využití již   využitého motivu stavícího   na akčních schopnostech   Jasona Stathama. Je stavěn do   situací, které musí řešit   akcí, sám sebe staví   víceméně do ochránce   potenciální rodiny, kterou   si možná představuje jako   svou, do toho se mu plete   úchylná blondýna, která   nemá dlouhou výdrž, ale je   dost divoká. Vzhledem ke   schopnostem Jasona se tento   námět dá využívat   donekonečna, alespoň se na   něj dá v pohodě dívat a   další výhodou je, že se u   tohoto filmu dá v klidu   žehlit.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.5.2014
Nezničitelný Kurýr!!!
První díl jsem viděl kdysi   dávno a co si pamatuji,byla   to celkem dobrá akční   jízda.Druhé pokračování   se nese v podobném   duchu-hodně akce,nějaký ten   humor,napětí,švih a předem   jasná linie.Kurýr proti   nějaký bandě šmejdů.To co   Frank Martin předvádí na to   nemá   žádnej"Supermén,Spíde   rmén,Ijronmén"zkrátka   tyhle všechny nechává   hodně za   sebou:-)Nezničitelný   bývalí žoldák tomu   nakopává řiť a ačkoliv je   to samozřejmě hodně   nadsazené a nemožné,zde mu   to baštím.Nenáročná   zábava na jedno podívání.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Dražší, akčnější.   Typické pokračování. Ale   toto si alespoň drží skoro   stejnou úroveň jako první   díl. Stále tu jsou parádní   automobilové honičky a   pormakáný bitky (s   požární hadicí apod.). Jen   je to po přestěhování do   USA trochu jiný a už to   nemá ten francouzský šmrnc.
Yontalcar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.12.2011
No, tak tohle teda byla   podívaná. Musím říct, že   první díl byl mnohem   lepší. Tady se nám   nechtěně do kaskadérských   kousků dostával i nádech   sci-fi. Ale proč vlastně ne,   že? Od toho filmy jsou, aby   ukazovaly lidem především   to, co v realitě je   neuskutečnitelné. A právě   touhle cestou se film   vydává. Snaží se ohromit   za každou cenu, což taky   není dobrý. Záporáci byli   tak drsní až to   nepříjemně bilo do očí a   hlavní hrdina Frank zase   suverénně si poradil s   každým z nich. Divná   kombinace, ale akce bylo dost,   což je pro akční film to   hlavní.
K3
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.6.2006
Uvodní scéna ve mě vyvolala   pocit slušnýho   pokračování jedničky, ale   pak se to strhne uplně někam   jinam a s Kurýrem to nemá   nic společnýho.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Kurýr 2
Tak a máme tu další díl o   řidiči Frankovi v podání   Jasona Stathama. Nevím tahle   akční trilogie mi mnoho   neřekla, ani jsem se u ní   nebavila a většina akčních   scén byla nejen přehnaná   tak byla hlavně hloupá.   Zápočka Lola mi lezla krkem   a už jsem se těšila až   film skončí. Snímek   tragičtější než   předhozí díl. Odhalit bombu   pomocí louže, opravdu   zajímavé. Na tohle   nezapomenu snad nikdy.
Snura
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Jednička se mi docela   líbila, ale dvojka byla   spíše zklamáním. Spíš   než thriller bych to označil   za parodii. Asi až příliš   je tu znát vliv Luca Bessona   a ten už, jak je čím dál   tím víc patrno, má svůj   zenit za sebou a každý film,   pod kterým je podepsaný, ať   už jako režisér, producent   nebo scénárista, jako v   tomto případě, je slabší   a slabší.
TSZ
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.10.2005
Kurýr 2
Po skvělé jedničce přišel   druhý útok Francie na   Hollywood,který však těží   jen z charisma Jasona Stathama   a slušně natočené   akce.Většina akčních scén   je zde velice nereálná (víc   než u těchto filmů bývá   obvyklé) a dějově se navíc   jedná o jednoznačnou   vykrádačku Muže v ohni   Tonyho Scotta,který je však   o několik tříd nad touto   slátaninou.Škoda, na film   jsem se opravdu těšil i   proto,že jak první   Kurýr,tak ze řetězu   utržený JetLi se mi velice   líbili..
Faye
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.10.2007
Série „Hire“ je reklamou   na BMW. „Kurýr 2“ bude   zřejmě reklamou na Audi. Ani   jedno z aut sice nevlastním,   ale poměrně často se vezu   jako „závozník“ v obou   výrobních značkách. Auta   jsou to úchvatná ... obě!!!   Ale BMW má pravděpodobně   lepšího manažéra na   prezentaci vozů (jinak by   kurýr, prohánějící se v   jedničce taky v BMW, neměnil   vůz). Dílko nabídne, kromě   nádherných aut a   dochvilnosti hlavního hrdiny,   který vždy dodrží slovo,   ještě skoro nahou pistolnici   na jehlových podpatcích ...   a především hodně   stupidní příběh. PS: Audi   dokáže i létat pokud jste   to nevěděli! A Frank? Ten   umí všechno!
Phreaker
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.3.2011
Je ohleduplnej, cituplnej,   duchaplnej a bůh ví, čeho   všeho je ještě plnej. Podle   mého názoru Frank oproti   prvnímu dílu vyměkl a to   mi opravdu hodně vadilo.   Dále mi pak vadily triky,   které měly udělat z Franka   a jeho auta novodobého   Fantomase. Tedy hlavě ty   triky, které způsobily, že   Frankovo řidičské umění   odporovalo ve filmu   fyzikálním zákonům.

Ve výsledku mě   tedy pobavil pouze François   Berléand ala inspektor   Tarconi.

PS:   Prima COOL dabing = hodnocení   ještě o dvě hvězdy   nižší.
meduska
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.4.2011
Akční, docela napínavý   příběh. Jen některé ty   kaskadérské scény jsou   přehnané, prakticky vzato   reálně neproveditelné. To   ten film kazí. Ještě že   mám Jasona Stathama ráda,   jinak by to bylo tak za 4   hvězdy.
Naomi21
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.10.2012
Jednička sice nebyla žádné   veledílo, ale velmi obstojně   natočený film s   charismatickým hlavním   hrdinou, odsípajícím dějem   a dobrými akčními scénami.   Dvojka přitvrdila a udělala   z Franka jakéhosi akčního   hrdinu ve stylu Jamese Bonda   skloubeného se Supermanem.   Zatímco zdí proletí hrdina   i s dvěma padouchy jednoduše   a bez nějaké vážnější   újmy na zdraví, kulky   neprorazí zcela obyčejné   dveře. Navíc se Frank   naučil doslova tančit mezi   deštěm kulek, přidal ke   svým dovednostem bezchybné   kaskadérské kousky s autem,   bombou a hákem, kamarádí s   dětmi, umí potěšit srdce   ženy a přitom zachovat její   věrnost manželovi. No   prostě takový Mirek Dušín   na steroidech. Scénář je   jakousi směsicí absurdních   akčních scén. Hlavní   padouch spoléhá na spoře   oděnou blonďatou švédskou   ďáblici, která má až   obsedantní oblibu ve   zbraních. Plusové body   patří odlehčenější   struně filmu, na kterou   hrají hlavně scény s   naším známým francouzským   komisařem a jeho francouzskou   kuchyní.
fifoml
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.9.2005
Nic ve zlym, ale tohle bylo   hodne i na mne. Akrobaticke   kusky, ktere by nezvladli ani   ty nejlepsi kaskadery, hromada   chyb v scenach, nerealnost.   Jasne se ukazalo ze 1 byla   proste 1. Dost me to   sklamalo.:-(
Mgb
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.4.2011
Plné "efektních"   honiček a "cool"   záporáků. Vše v   uvozovkách, protože to tak   není. Jen si na to všichni   hrají. Příběh je zmatený   a celé to vypadá, jak jeden   dlouhej videoklip. Aspoň, že   to končí dobře:-)))
cynik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.5.2008
První díl byl celkem   slušný, ale jeho   pokračování je neskutečná   pitomost! Příběh prostě   neexistuje a Jason Statham tak   jen dostal slušně zaplaceno   za 80 minutovu reklamu na   BMW!
Rozhodně byl   tento film pro mě ztráta   času, jeho jediný plus bylo,   že jsem ho viděl u kamráda   a tudíž jsem za něj   neutratil ani korunu.
xmatasek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Tak tenhle film byl fakt   mazec. Uz sem se dlouho   nezasmál trapným akčním   scénám a tento snímek mi   jich nabídl tolik, že sem to   po 38min musel vypnout. Já   fakt netušim, za co mám   tomuhle filmu dát plusový   procenta. Jak je ten pán   opět drsnej a chytrej a jakou   má skvělou audinu? ne to   fakt nejde. Kdybych mohl, tak   nedávám 1, ale poctivou 0!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih50982minih50982Susedia (2006) [TV seriál] 
Susedia n
minih39430minih39430Kurýr 2 (2005) 
The Transporter 2 n
minih98217minih98217Stážisti (2013) 
The Internship n
minih84913minih84913Ranař (2011) 
Goon n
minih65495minih65495Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) 
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 n
minih52330minih52330Profesionáli (2008) [TV seriál] 
Profesionáli n
minih112997minih112997Labyrint: Útěk (2014) [2k digital] 
The Maze Runner n
minih81103minih81103Smrtonosná past: Opět v akci (2013) 
A Good Day to Die Hard n
minih57936minih57936Rango (2011) 
Rango n
minih85486minih85486Resident Evil: Zatracení (2012) 
Biohazard: Damnation n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Kurýr: Restart (2015)

 Kurýr: Restart (2015)
Kurýr: Restart n
The Transporter Refueled
Žánr: akční / krimi / thriller
Země: Francie / Čína
Režie: Camille Delamarre

(pokračování)

Kurýr 3 (2008)

 Kurýr 3 (2008)
Kurýr 3 n
Transporter 3
Žánr: akční / thriller
Země: Francie / Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Olivier Megaton

(pokračování)

Kurýr (2002)

 Kurýr (2002)
Kurýr n
The Transporter
Žánr: krimi / thriller
Země: Francie / Spojené státy americké
Režie: Corey Yuen, Louis Leterrier

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1992) [TV pořad]

05:15 - 05:30

8 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství vědy a techniky ...

05:15 - 05:45

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

38 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

05:05 - 05:55

18 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Reklama