Duben
ohodnotit

Blbec k večeři

Le diner de cons

Další název:
Jeden blbec na večeru (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
1998
Délka:
80 minut
Premiéra v ČR:
11.11.1999
„Vynikající francouzská komedie, kterou vidělo ve světě již více než deset milionů diváků.“

Komentáře k filmu Blbec k večeři

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 30
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2009
Takže trošku s křížkem po   funuse s komentářem k téhle   komedii. Ale jak píše můj   oblíbený kolega Argenson,   dobrých komedií je pomálu.   Zvláště ty francouzské,   kdy jsem byli zvyklí na   určitou úroveň vždy. Nelze   nezmínit nádherné modely   Jacquse Villereta. Naštěstí   mám tu kliku, že jsem viděl   u nás v Ústí na divadle   před několika lety i   divadelní hru v hlavní roli   s mladým Václavem Vydrou.   Budete se divit, ale nehrál   toho Blbce k večeři.
FLA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2011
Dobrá komedie se podle mě   pozná tím,že se na ní   podíváte víckrát za život   a pořád vás baví.A to je u   mně případ této zdařilé   Francozské komedie,kterou   jsem viděl už vícekrát a   pořád mě baví!Skvělí   herci,dobré nápady u mě   100%
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.7.2014
Tato komedie se nese dle   dávných tradic   francouzského humoru. Děj se   odehrává na jednom místě a   je plný nedorozumění a   zmatků. Jako vždy se jedná   o zfilmovanou úspěšnou   divadelní hru. Snímek   výtečně pobaví, což je   podpořeno i povedeným   českým dabingem. Pro   pobavení jasná volba.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Blbec k večeři je skvělá   komedije jo Francie ta umí   také tam asi vláda dává   vice peněz do filmu tato   komedie ta stojí opravdu zato
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Skutečně výborná   konverzačka, v celym   příběhu se představí   tušim šest postav a to   vlastně v jedný jediný   místnosti.To co ale za tu   chvíli prožijou je   neuvěřitelná sranda.Pierre   je zazobanej nakladatel, kerej   si se svojima podobně   postiženýma kamarádama   vymyslel originální zábavu   – na středeční večer si   pozvou na večeři největší   blbce, který sou schopný   někde sehnat.Vtip je v tom,   že dotyční o tom nevědí a   tahle „elita“ z nich má   srandu.Jeden večer se však   stane Pierrovi osudnej –   kamarád mu dohodí   obzvláštní kousek a Pierre   si ho chce proklepnout ještě   u sebe doma, chytí ho však   záda, takže večeři   odřekne a zůstává doma.Ne   však sám – Francois   Pignot, onen blbec k večeři   ho nehodlá jen tak opustit a   tim spustí sled událostí,   který z nafoukanýho Pierra   udělaji víceméně trosku a   valí se na něj jedna pohroma   za druhou.Je jasný že   takovýho blbce už jenom tak   neobjeví.Spíš mu po týhle   zkušenosti úplně zajde   chuť. Jacques Villeret byl   bezchybnej a Veber opět   dokázal, že umí výborný   komedie a myslim že spoustu   situací z tohodle dílka mi   dlouho utkví v   paměti.Alespoň do tý doby,   než si jí pustim znovu…
Out-Of-Way
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Pozval si blbce na večeři a   nakonec sám dopadl jako   totální blbec. Tomu   namyšlenému snobskému   panákovi to ovšem patří.   ---- Výborná francouzská   komedie.
terka69
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2011
Neuvěřitelná komedie. Od   začátku do konce nabitá   humorem. U ní se vážně   nejde nesmát. Jacques   Villeret byl úžasný a svou   roli ztvárnil perfektně.   Doporučuju.
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Tohle nemá chybu. Naprostá   BOMBA. Je vidět, že   frantíci patřili i patří   mezi špičku komiků. Tohle   si musí pustit každý a   každý se tomu musí smát i   ten největší blbec, který   neví oč běží. Film nemá   podle mého názoru žádnou   špatnou stránku. Výborně   trefení herci do rolí,   výborný scénář, jeden   luxusní byt, výborná a   inteligentní zápletka. Jak   málo je potřeba k velké   radosti nám ukázal Francois   Pignon.
movie-freak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2013
Naprosto bravurní   představení. Humor od   začátku až do konce.   Neomrzí ani po opakovaném   shlédnutí a dokonce nabídne   i ponaučení. Jaké? Ale to   pozná přece každý.
Joker93
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2010
Napřed to vypadalo jako   "neškodná"   večerě blbců, ale   nečekaně se to   zvrhlo...takto bych srhnul   celý děj filmu, který je   jednoznačně jeden z   nejlepších svého žánru.   Jacques Villeret zde   předvádí exceletní výkon   a díky tomu vás film   nenechá v klidu a bez   úsměvu na tváři ani   minutu. Skvělé...
Shmick
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Výborná televizní komedie   od osvědčeného   francouzského režiséra a   scénáristy Francise Vebera   (který například natočil   Bezva fintu). Francois Pignon   má být pozvaný na večeři   blbců jako hlavní host. O   tom kdo je tady vlastně   blbec, vypráví film, u   kterého se skvěle pobavíte.   Musím přiznat, že český   dabing je o hodně lepší   než originál. Hudbu k filmu   složil ostřílený skladatel   Vladimir Cosma (což znamená,   že Veber neponechal nic   náhodě).
ryss
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.6.2009
Jedna z mých nej..   oblíbených komedií. Má   rychlý spád je vtipná a   inteligentní. Škoda, že   takových není více.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.6.2012
Le diner de cons
Protože jsem viděla   amerického blbce k večeři   rozhodla jsem se shlednou i   tuto francouzkou klasiku,   která podnítila americké   tvůrce a samozřejmě jsem   tímhle filmem byla nadšená.   Na tomhle filmu je skvělé   to, že od samého začátku   vás neprovází nuda, ale   rovnou se jde na věc a ta   věc je opravdu vtipná. U   tohoto filmu jsem se   skutečně nesmála nejsem   velký fanda francouzských   filmů, ale tento film musím   zařadit mezi mé oblíbené   filmy, protože to prostě ani   nijak nejde. Co se týče   postav tak ty nejsou nijak   protivné, vlastně ani jedna   a samozřejmě za největší   zmínku stojí hlavní blbec   F. Pignon v podání J.   Villereta. Komedie, která si   vůbec na nic nehraje a je jak   to říct, přirozeně   vtipná. Blbec k večeři   nenabízí žádnou nudu a   navíc má i sympatickou   délku. Jedním slovem   PARÁDA.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Blbec k večeři
Vynikající francouzské   komedie s pořádnou dávkou   humoru. Film obsahuje velké   množství srandovních   situací a dialogů, které   vás nutí pořádně se   zasmát. Děj se sice točí   jen kolem několika málo   postav, ale pozornost diváka   si určitě získá. Nebudu   dlouho váhat, když řeknu,   že nejlepší postavou je   dobrý hlupák Pignon. Jeho   stupidita neměla mezí a   neustále ji prokazoval v   bláznivých scénkách. Je   pravda, že to je takový   dobrák, který se snaží   pomoct, ale místo toho   přidělává ještě více   starostí. V závěru už   vypadalo, že Pignon není zas   takový blbec, když usmířil   Pierra s jeho ženou, ale   Pignon v poslední scéně   výtahl mistrovsky stupidní   kousek, který dal filmu tu   správnou pointu.
Ondrus21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2014
Opět Francois Pignon,   tentokrát se ale šarmantní   účetní předstírající   homosexualitu promění v to,   co bychom nazvali   "ztělesněním   blbosti". Excelentní   výkon Jacquese Villereta.
Myshitchka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2007
To je tak blbý, až je to k   sežrání. Už jen samotný   námět mě zaujal - bohatá   intelektuální pařížská   smetánka si zve na večeři   blbce a královsky se tim   baví. Známý nakladatel si   tak pozve k sobě domu blbce,   který si rád staví ze sirek   a všude s sebou nosí   fotografie svých děl a na   potkání se jimi chlubí.   Bohužel mu ale rupne v   zádech a na večeři se   nemůže dostavit, svého   blbce se pak marně snaží   dostat zbytek dne ze svého   bytu, do toho příde problém   s přítelkyní, s daňovým   kontrolorem a blbec v dobré   vůli pomoci svému hostiteli   kazí jednu věc za   druhou....prostě klasická   francouzská komedie co vám   nedovolí ani na chvíli se   nudit...
basi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.7.2007
Blbce k večeři jsem prvně   viděl v divadle v režii   Antonína procházky,který   stvárnil i hlavní postavu a   byl to nářez.Takhle od plic   jsem se už dlouho   nenasmál.Francisi Veberovi se   podařilo tuhle inscenaci   převést na televizní   obrazovku se vším všudy.A   hlavně Jacques Villeret v   roli Francoise Pignona je   naprosto úžasný.A je to   opět nářez.Komedie, která   je rozehrána jen na malém   prostoru v pařížském   apartmánu Pierra Brochanta   vyniká situačním humorem a   hlavně hereckámi výkony   hlavních představitelů.
red_dragonfly
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.4.2010
Skvělé, skvělé, skvělé!   Jinak tento film ani nejde   hodnotit. Pokud chcete   ochutnat něco z   francouzského humoru a jste   přesyceni všech četníků a   dalších (více meně stále   stejných)   "Funesovských"   komedií, tak jděte do toho!   Už je to doopravdy dlouho, co   jsem si musela film asi   nadesetkrát přetáčet   zpátky kvůli neustálým   záchvatům smíchu..   "Blbci" snad už   konkuruje jen "Drž   hubu!" (Taky Francie,   zvláštní.. :-))
Oskar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.2.2004
Francois Pignon opět v akci
Francis Veber nezklame.   Jacques Villeret je v roli   blbce dokonalý, postavu   Thierryho Lhermitta měl sice   původně hrát Gérard   Dépardieu, ale takhle to taky   dopadlo dobře a Daniel   Prévost v roli kontrolora z   berňáku je přímo   funésovský. Jediné, čeho   se bojím, je, že Američané   časem jistě udělají   remake, tak jako u většiny   komedií podle scénářů   Francise Vebera...
argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2008
Dobrých komedií aby dneska   člověk pohledal. A Blbec k   večeři navazuje na   nejlepší tradice   francouzské veselohry   předešlých dekád. Ale v   současné záplavě   převážně americké tvorby,   tu více či méně zdařilé,   Blbec trochu zapadl. Což je   rozhodně škoda. Současné   uvádění v okrajových   televizních vysílacích   časech si určitě   nezaslouží.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2006
Vynikající komorní komedie   staví na tom, v čem je   francouzský film dobrý - na   dobrém scénáři, chytrých   dialozích, skvělých   hercích. Nejinak je tomu i v   tomto snímku, u kterého se   budete královsky bavit.
leunka592
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2009
Vynikající komedie u které   se nejde nesmát!!!
Nejlepší jak vyhnal od   dveří jeho manželku... to   se fakt povedlo:)
100000052556420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2019
Vynikajici francouzska   komedie.Je velmi komicka a   obsahove dobra.Uvodni pisen a   melodie je hezka a komicka.Je   zde i pekne prostredi.Tento   film se povedl a ziskal i   oceneni.Je dukazem,ze   Francouzi tocit filmy   umi.Ustredni dvojice je   dobra...
Mr.Kluzo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Komorně, až divadelně   ztvárněná francouzská   hořká komedie o   nabubřelosti   "inteligence" nad   rádoby hloupostí. Skvělé   herecké výkony hlavních   představitelů a rutinně   zvládnutá režie dělají z   tohoto snímku nadpůměr.
shadowdark
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2016
Dříve jsem tento film   miloval, teď se na něj také   občas kouknu a i když už se   u něj neválím smíchy jako   kdysi, tak pořád je to velmi   kvalitní podívaná.
panKaplan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Ano, je to hloupá komedie   založená na bláznivé   mimice. Ano, děj je plný   překotných zvratů a   bláznivých vtípků. Ale   přesně z těchto důvodů   jsem se u tohoto filmu   pokaždé skvěle bavil a   bavit se budu i dál. Je to   prostá, ale velmi milá   komedie, nad kterou není   nutno přemýšlet, jen se   nechat rozesmát. A daří se   to překvapivě snadno a   dobře.
Bouvard
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.5.2004
Svižná komedie, pro kterou   je charakteristický formát,   jakým je u nás televizní   inscenace, které se   odehrávají v jednom bytě.   Tady tvůrci přidali několik   scén i z venkovních prostor.  
Film si zakládá na   propracovaných dialozích a   sitačním vtipu, kterému se   nelze nezasmát.
Na co   se ale divák celou dobu   teší- veřeři blbců- tak   té se nedočká. Že by v   dalším pokračování? Toto   očekávání u mě ale   prohloubilo rozměr filmu.
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.10.2010
No, ne že by to nebyla   sranda, ale ten tušenej   podtext je vlastně dost   vážnej. Pokrytectví těch,   co zvou, jejich snaha někoho   ponížit... A samozřejmě   pochopitelná nechuť jeho   manželky se toho   účastnit.
Já se   nejvíc smál, když přišel   ten jeho kamarád a furt se   všemu řepil.
drago40
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.6.2009
prostě super nikdy jsem se   nezasmál víc jak při tomhle   filmu jsou tací co jsou i   mezi náma ale není to   takové když se podívá   člověk v klidu večer na   bednu a vidí to co vlastně   vidí celí den musí si   domyslet osobu kdo mezi ně   patří prostě dobrý víkon
enejčel
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.8.2015
Větší kravinu snad   Frantíci nemohli vymyslet. A   to já Francouzské filmaře   uznávám, umějí točit   kriminálky a hlavně komedie,   ale tohle za komedii brát   nelze. Možná tak za velkou   trapárnu s trapnými herci, s   trapnými dialogy, s trapným   příběhem. Blbost!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih190430minih190430Vřískot 6 (2023) 
Scream 6 n
minih131014minih131014Míň je víc (2015) [TV pořad] 
Míň je víc n
minih47907minih47907Oprávněné vraždy (2008) 
Righteous Kill n
minih88397minih88397Hladové krky (1992) 
Gole ruggenti n
minih39245minih39245Návrat pana účetního (1996) 
Fantozzi - Il ritorno n
minih192856minih192856Pekelná díra (2022) 
Ostatnia wieczerza n
minih60032minih60032M*A*S*H: Nashledanou, sbohem a amen (1983) [TV film] 
M*A*S*H: Goodbye, Farewell and Amen n
minih85321minih85321Caesar musí zemřít (2011) 
Cesare deve morire n
minih5543minih5543Černý Petr (1963) 
n
minih75463minih75463Umění lovu (1992) 
Out for Blood n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

18:25 - 19:15

25 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

55 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178295

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10