Zari
ohodnotit

Záhada hlavolamu [TV seriál]

Rok:
1969
Délka:
25 minut, 9 dílů
Premiéra v ČR:
24.12.1969
„O dobrodružstvích Rychlých šípů na motivy knihy Jaroslava Foglara.“
Popis / Obsah / Info k filmu Záhada hlavolamu
Skvost dětské literatury p. Jaroslava Foglara, který by neměl chybět v žádné knihovně - RYCHLÉ ŠÍPY - klub čestných a poctivých hochů. Vedoucím je nejstarší MIREK DUŠÍN, kroniku píše rozvážný JARKA METELKA, dalšími členy jsou obětavý JINDRA HOJER, trochu tajnůstkářský ČERVENÁČEK a vtipálek RYCHLONOŽKA. Těch dobrodružství, výletů a zajímavých setkání, co už společně prožili! Protipólem je jim parta městských kluků - povalečů BRATRSTVO KOČIČÍ PRACKY - ustrašený Bohouš, hromotluk Dlouhé Bidlo a milovník krys Štětináč. A hádejte, kdo v těchto půtkách má vždy navrch?


Autor: Angelika2808

Popis / Obsah / Info k filmu Záhada hlavolamu
Dobrodružné příběhy party Rychlých šípů z druhé strany, kteří okolo roku 1930 pátrají po tajemstvích Stínadel - a protože jsou dosti temná, tak tvůrci zvolili černobílý filmový materiál. Příběhy se odehrávájí v neurčeném městě se dvěma čtvrtěmi (ponurá a tajuplná Stínadla a o poznání vlídnější druhá strana).

Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Rychlonožka a Červenáček se díky svým klukovským dobrodružstvím stávají součástí spletitého osudu celých Stínadel.


Autor: ert

Popis / Obsah / Info k filmu Záhada hlavolamu
Pětice nerozlučných kamarádů, kteří se jmenují Rychlé šípy. Prožívají spolu krásné chvíle, sportují, pomáhají druhým. Jednoho dne se dozvědí o záhadném ježku v kleci, kvůli kterému se v tajemných uličkách Stínadel vedou bitvy. Tamní chlapci tam nevidí rádi nikoho cizího, což poznají i naši hrdinové až tam kvůli této hračce půjdou. Často se dostanou do nebezpečných situací. Nakonec odkrývají další záhady, tajemství Jana Tleskače, volba Velkého Vonta apod.


Autor: Rocky4

Popis / Obsah / Info k filmu Záhada hlavolamu
Ježek v kleci, jehož tajemství střeží parta Vontů, i povědomí o existenci Jana Tleskače a záhadných Stínadlech ožívají s každou další generací kluků i děvčat. Mirek Dušín, Jarka Metelka, Rychlonožka, Červenáček a Jindra Hojer – chlapci z Rychlých šípů – přežili i svého tvůrce, spisovatele Jaroslava Foglara. Podle knih Stínadla se bouří a Záhada hlavolamu natočil režisér Hynek Bočan devítidílný seriál. Vypráví o tom, že opravdové přátelství je hodnota nade všechno a že dobrodružství čeká na správné děti všude…


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Záhada hlavolamu (1993)

 Záhada hlavolamu (1993)
Záhada hlavolamu n
 
Žánr: rodinný / mysteriózní
Země: Česká republika
Režie: Petr Kotek

(remake)

Reklama