Duben
ohodnotit

Digimon [TV seriál]

Digimon: Digital Monsters

Další název:
Digimon Adventure, Digimon 02, Digimon 03, Digimon zero two...
Rok:
1999
Délka:
30 minut

Obsah filmu Digimon

 
Druhá řada digimonů je o nových třech digivyvolených, ke kterým se ještě přidají T.K. a Kari. Pět digivyvolench dětí mají za úkol porazit Digimoního Císaře. Děti pak zjistí, že Digimoní císař je vlastně jen digivyvolené dítě, ovládané temnotou. Jmenuje se Ken Ichijouji (u nás Ičidodži). Společně s Kenem pak musí porazit Temnotu a hroznou pavoučí ženu Arukenimon a Mummymona, kteří slouží temnotě. Podaří se digivyvoleným zachránit digisvět před totální zkázou?

Autor: Nguyen4
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Vlnik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2018
I když mi dnes všechno říká, že tohle   hodnocení nedává moc smysl. Upřímně, pokud   se na to začnete dívat jako dospělý člověk,   bude vám to asi připadat jako hrozná blbost po   všech stránkách. Příběh se víceméně   drží jednotné šablony pro každý díl, kde se   jen mění prostředí a postavy a mezitím pár   momentů někam posunuje hlavní děj. Animace   není špatná, ale ani nijak ohromující, ani   jinak úžasný Japonský dabing není nic moc   (Český je o něco lepší). Celkově to působí   dost odfláknutým dojmem, jenže faktem   zůstává, že jako dítě asi po celou dobu   základní školy jsem tenhle seriál miloval,   díval se na něj furt dokola, i když jsem ho už   snad uměl i z paměti. Takže jakkoliv je tenhle   seriál objektivně špatný, ve své kategorii   nemá pro mě konkurenci.
Yontalcar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.6.2012
Další nostalgický výlet...
...a tentokrát do světa Digimonů. Ačkoliv jsem   v dětství tomuto seriálu nepropadl natolik jako   v případě Pokémonů, tak přeci jen taky šlo   o jistou mánii. Proto mi to nedalo a znovu jsem   se podíval na první řadu, abych si vše   připomněl. A konečné dojmy jsou o poznání   lepší než u Pokémonů, poněvadž zde už   není žádný jednotvárný příběh, ale děj   se zvraty, zápletkami a vším co k tomu patří.   Další příznivý faktor jsou samotní Digimoni,   kteří na rozdíl od nesmyslně mumlajících   “konkurentů“ umí mluvit. Hlavní hrdinové   působí jako docela sympatická banda.   Dozvídáme se o každém z nich nějaký osobitý   příběh. A hlavně! Je zde o poznání větší   dávka temnoty, která vše prohlubuje a dává   tomu lehký nádech atraktivní zlověstnosti   (mně osobně ze záporáků se nejvíce zalíbili   Páni temnoty) – vše, co jsem uvedl výše je   samozřejmě míněno jenom v rámci dětské   anime! Rozhodně nečekejte nic extra. Stále je   to seriál určený především dětem a   mládeži, což jej hodně sráží k zemi.   Jednoduché dialogy doplňuje velice prosté   lákadlo v podobě tzv. Digi-změny, která má   diváka ze všeho upoutat nejvíce, ale s postupem   děje se vytoužený efekt mění spíše v   Digi-stereotyp. Pokud ale hledáte seriál, kde   hraje největší part fantazie, tak tenhle by   vás neměl zklamat.

P.S.: Jedna zajímavost na   okraj! Mnozí lidé si mylně myslí, že seriál   Pokémon byl první, kde se objevily bojující   příšerky. Není tomu pravda! Prvotní idea   vznikla u tvůrců Digimonů. Ti ji ale nemohli   zrealizovat kvůli jistým problémům, takže byl   projekt odložen a této šance jen sprostě   využila konkurence.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.2.2009
U tohoto seriálu se nabízí srovnání s   pokémony, vlastně díky němu jsem jim zvednul   známku na 4/10, protože o dva body míň než on   dostat nemohli; seriál Digimon totiž nezapře s   pokémony podobnost, avšak jaksi mu chybí   myšlenka pokémonů, neboť ti vznikli jako idea   pro hru, která je ještě dnes jednou z   nejoblíbenějších GameBoy her vůbec a k níž   se sám rád vracím.
Když se však odpoutáme   od základních myšlenek, musíme říct, že   Digímon je kvalitnější seriál. Animace   podobně působivá jako v případě pokémonů,   jenom tady dostala větší prostor pro efektnost   a ten je náležitě využíván. Dabing jsem na   Pokémonech také pochválil a u Digimonů musím   udělat totéž - musím, protože Radka Škvora   zde uslyšíme také, k němu Vojtu Kotka nebo   Vojtu Rohlíčka, zkrátka pokud máte chuť   poslechnout si dabérskou elitu mé generace v   mládí na jednom místě, zde máte tu   možnost.
Co jsem pro změnu snad nejvíc   kritizoval na Pokémonech byl nejhroznější   překlad, jaký jsem snad kdy slyšel, v tomto   ohledu je Digimon úlevou.
První řada Digimonů   má moc pěkný a poutavý příběh, využívá   celého promyšleného prostoru, který není   špatný, finální souboj se dokonale povedl; no,   klidně bych to zhlédnul znova.
O třetí řadě   jsem nic neslyšel, možná se u nás ani   nedávala, navázání druhé řady se povedlo,   zajímavě byly začleněny zestárší postavy,   jejichž schopnosti byly zásadně omezeny, ale   nakonec byly také velmi významné a musím   uznat, že ani jako konzervativec si nemůžu   stěžovat. I druhá řada nabídla spoustu   zajímavostí, tvůrci si s Digimony náležitě   vyhráli a je to znát.
Ale přes to, jak se   povedla druhá řada, myslím, že bez třetí se   celkem obejdu stejně jako bez stále nových   stovek pokémonů. Tvůrcům Digimonů bych i   věřil, že se jim povede něco dobrého, ale   netoužím je zkoumat.

Nicméně všechno, v   čem je seriál Digimon lepší než Pokémon se   obrací, přejdeme-li na základní podstatu, o   GameBoy hrách Pokémon, jež seriálu   předcházely, jsem se již zmínil, sběratelská   karetní hra (když pominu primární podstatu   těchto propíračů peněženek) se také   povedla; z digimonů si lze vzít nějaký nápad,   seriál se - na rozdíl od pokémonů - povedl,   ale cokoliv dalšího už nestojí za moc.
Ve   sporu pokémon vs. digimon jsem zkrátka na   straně pokémonů.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178295

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10