Duben
ohodnotit

Čundr v Africe [TV seriál]

Rok:
2020
Délka:
24 minut, 4 díly
„arta českých cestovatelů vyráží na cestu po Africe. Výpravu tvoří čtyři muži a jedno terénní auto – veterán.“
Popis / Obsah / Info k filmu Čundr v Africe
Čundr v Africe zachycuje všechny strasti, radosti i bizarní situace, které se napletly do cesty partě cestovatelů a filmařů při jejich expedici skrz Afriku vlastním autem až z ČR. Tentokrát přes další tři země západní Afriky. Ghanu, Togo a Benin... Pepa (48) s Pavlem (55) jsou dokonalým příkladem, že na to, abyste dojeli vlastním autem z Česka až do Ghany, nepotřebujete ovládat žádný cizí jazyk. Tam se k nim připojí sice světem protřelí, ale Afrikou dosud nepolíbení filmaři Vítek (30) a Koudy (29). Dohromady dávají vzniknout unikátnímu dokumentu, který bez příkras zachycuje vše, co je na cestě přes Ghanu, Togo a Benin potká. Vždy s nadhledem, ale také se špetkou poznání ať už tradiční nebo moderní Afriky.

Epizoda 1:
Ihned po příletu do Accry se kluci vydávají vyzvednout jejich auto, které tady na ně čekalo skoro celý rok od poslední etapy z února 2017. Opraví všechno, co je potřeba, a pak se vydají na západ po pobřeží do Národního parku Kakum, kde je čeká nemilé překvapení. Pak už namíří zpátky na východ k hranicím Toga a cestou navštíví bývalou otrokářskou pevnost Amsterdam.

Epizoda 2:
Po poslední noci u oceánu se naše parta vydává definitivně do Toga a cestou k hranicím navštíví rezervaci Shai Hills a nejvyšší vodopády západní Afriky. Po nevydařeném hledání místa k noclehu nakonec přespí ve vesnické škole, kde na druhý den zahájí výuku češtiny. Cestou do Beninu je nezastaví ani rozbitá nádrž na vodu, která jim upadne za jízdy z podvozku, ale shnilý lem střechy si vyžádá důkladnější opravu v prvním městě, v Beninu.

Epizoda 3:
Uhnilý lem střechy naštěstí neznamenal větší zdržení a další den se naši hrdinové vydávají do Národního parku Penjari, kde je ještě stále dovoleno jezdit vlastním autem i bez doprovodu. Nakonec se jim podaří narazit na stáda slonů a hrochů, ale expedice nabere doslova jiný spád, když Pavel málem spadne ze střechy a patou rozdrtí čelní sklo jejich Toyoty. Po návratu do nejbližšího města se kluci oháknou dle místních trendů, aby se konečně potkali s průvodcem Lolo, a mohli díky němu v následujících dnech zmapovat tradice etnika Somba a dalších původních kmenů, které po celém Beninu dodnes žijí.

Epizoda 4:
Jako další navštíví naši cestovatelé na severu Beninu etnikum Taneka, kde mohou přihlížet rituálu přivolávání deště. Zúčastní se také svatby u kmene Fulani a jako výslužku dostanou kromě jiného i kohouta. Cestou na jih se ještě zastaví na fetiš marketu a navštíví také jezerní vesnici Ganvié. Nejzajímavější část celé expedice, tajemný voodoo rituál, je čeká až u města Bopa na samém jihu Beninu. Tam se jim nakonec podaří proniknout i na nezasvěcených zapovězený noční obřad. Auto nakonec zaparkují ve městě Cotonou, aby se pro něho zase o půl roku později vrátili a mohli pokračovat na cestě skrz Středoafrickou republiku a Kongo.

Zdroj: TV Prima


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10