Zari
ohodnotit

Californication [TV seriál]

Další název:
Californication - Orgie v Kalifornii (SK)
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
28 minut, 72 dílů
„Jak překonat krizi středního věku - návod pro otrlé.“

Komentáře k filmu Californication

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.11.2012
Zapomeňte na agenta Muldera,   je tu spisovatel Moody -   další z povedených rolí,   která po právu vynesla   Davida Duchovného zpátky na   výsluní. Je fajn, že   dokázal tak výrazně   překročit Mulderův stín,   protože být spojován s   jedinou rolí není pro herce   nic příjemného. V tomhle   seriálu, plném sžíravého   sarkasmu, alkoholu, sexu a   drog možná představitel   hlavního hrdiny hraje tak   trochu sám sebe (Duchovny má   údajně za sebou léčbu   proti závislosti na sexu) a   snad právě proto jeho   postava přes všechna svoje   negativa vyznívá docela   sympaticky. Bohužel seriál   nesmí před 22. hodinou na   obrazovku, takže jsem ani   zdaleka neviděla všechny   díly, ale i tak mu docela   fandím. Ovšem POZOR -   škarohlídové a puritáni by   se tomuto dílku měli   obloukem vyhnout, protože   tady si na své opravdu   nepřijdou...
;-)
Kuvik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.10.2011
Sledoval som niekoľko minút   z 2 alebo 3 dielov z tohto   seriálu , ale aj to mi   stačilo aby som sa utvrdil,   že sa tu všetko točí   najmä okolo sexu, sú tu   mnohé trápne a bezduché   dialógy, celkovo to na mňa   pôsobí skôr trápne ako   úsmevne. Ak sú tam aj také   hlúpe narážky ako napr. že   si "Sedembolestný   muž" tak to mi už   vôbec nepripadá vtipné.
Navyše ma prekvapilo,   ale aj sklamalo, že David   Duchovny prijal ponuku do   tohto seriálu, ak si   spomeniem na jeho rolu Muldera   z Aktov X, tak to je riadny   charakterový obrat.
  Celkovo obsahovo je to u mňa   málo hodnotný seriál, to   už mohli rovno natočiť   erotický film a nemuseli   robiť okolo toho také   trápne divadlo.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.4.2012
Po jediné náhodné epizodě   jsem vyvodila ultimativní   závěr a dobrou radu k němu   - toho bezstarostného,   zhýralého a cynického   zmetka Moodyho, jeho stejně   úchylné kámoše i   sexuální přihrávačky lze   lehce nahradit kreslenými   karikaturami penisů a vagín,   neboť v kontextu s tím, o   čem neustále hovoří a   čím se zabývají, není   zapotřebí hereckých   výkonů, charismatu,   známých tváří a dokonce   ani žádných osobnostních   rysů - animovaní hrdinové   by mnohem levněji   "dělali jen svou   práci" a namluvení   postaviček, vzhledem k jejich   úzce specializovanému   tématu, jehož slovní   zásoba je značně omezená,   by rovněž nevyšlo draho. A   abych byla naprosto stylová -   na plakátech by nesměli   chybět ani tvůrci seriálu,   samozřejmě v podobě svých   kreslených hrdinů, ovšem   bez koulí, protože je   jednoduše nemají. Ubohé.
Mlapiska
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.9.2010
Na tomhle neshledávám vůbec   nic úchvatného, přesto jsem   několik dílů vydržela.   Postava Hanka v podání   Davida Duchovného se mi však   začala čím dál tím víc   hnusit – není vtipná a už   vůbec ne charismatická,   jenom odporně sexistická a   vulgární. Dívat se celou   dobu na hejna mladých   slečen, které se slézají u   něj v ložnici mě fakt   nebavilo. Vulgarita mi nevadí   stejně jako sexistický   náboj – ale nesmí to být   (jako v tomto případě)   jenom o tom, výsledek na mě   tedy působí značně   jednotvárně. Ploché postavy   a stereotyp. Pro mě nudné a   naprosto nezajímavé.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2022
David D. si pro sebe vytvořil   seriál, o životě, který je   snem každého muže. Je   neodolatelný, chytrý,   akorát sarkastický, má   celkem velkého ptáka, ale   zároveň to není až taková   svině, za své průsery   defacto nemůže a miluje svou   rodinu. Kterej chlap by   nechtěl být něco   podobného?:-) Snímek jako   takový je celkem vtipný a   odvážný, jen si občas   člověk řekne "to jako   vážně?"...
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2009
3.série je mistrovská
Není to špatný seriál,ale   do top mu něco chybí.Hlavně   nějak nemohu přijít na   to,jak mohou děvčata jen tak   lézt Hankovi do postele.Skoro   to vypadá,že ho jen vidí a   už si rvou rodidla.Chybí zde   reálné pravé   seznamování.Takové,jaké je   normální v běžném   životě nebo v jiných   podobně laděných   seriálech.Jinak   Californication je pěkný   oddychový seriál,který ale   bohužel není   výborný.Duchovnymu roli moc   přeji,již bylo po všech   těch mimozemšťanech na   čase:))
P.S.Pokuď se   vám nelíbili první dvě   série,třetí série je   parádní "nálož"!
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2019
David Duchovny je hodně   hustý týpek a jako role   Hanka Moodyho mu sedla jako   ušitá. Dokonce víc než   agenta Mulder z FBI.
Faye
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.6.2008
!!! POZOR!!! Puritánské   ženy v domácnosti a děti   mladší 15 let – dál   nečtěte !!!
...„Jsem v pohodě, jsem   ... znechucen svým životem   ... a sebou samým, ale nejsem   z toho nešťastný.“
Studený čumák Mulder s   myslí pomatenou   mimozemšťany se změnil na   společensky nepříliš   přijatelného a cynického   filosofa života Hanka   Moodyho, který ...„strká   svého ptáka do čehokoliv,   co se hýbe“ a kromě   momentální tvůrčí krize   (... „Moc piješ, málo   píšeš, a jediné cvičení,   které děláš je v   ložnici.“) a kopaček od   matky svého dítěte ho snad   nic netrápí nebo si to   alespoň nepřipouští. ...   „Držím se sice filozofie,   dělej si co chceš, když tě   to dělá šťastným.“ Ale   ty kopačky ty s ním   řádně cloumají …   „Nová kunda by mohla   přislíbit něco lepšího,   ale určitě to nebude   láska.“
A ten   egocentrický požitkář (   …„ Chlastáme, šukáme,   díváme se v tvém bytě na   staré filmy, Hanku. - To zní   výborně „) mi je natolik   sympatický a jeho přístup k   životu mě natolik   přitahuje, že se pokusím i   ve svém ( taky docela   pohodlně sobeckém žití)   ještě leccos vylepšit :-)))   . Ale musím spěchat, čas je   totiž ( oproti chlápkům   jako je Hank) proti mně ... i   když ... „Jen proto, že   jsem starší než ty, to ze   mě nutně nedělá   starého.“ Díky Hanku . ...   „Není ten život kurevsky   skvělej?“
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2008
Aneb jak sarkastické ,   cynické , sprosté ,   sexistické , opilecké   individuum a krizí   procházející spisovatel   Hank Moody opětovně ke   štěstí přišel. Výborný   a krásně po česku   autentický dabing , který si   nebere servítky z ničím a z   nikým! "Hele já už   vím proč jsem týhle   ženský nezavolal , ona při   tom když jí lížeš   strašně stříká.... a   sakra!" ;-)
LadisH
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2014
Puritanstvi je out
Nazory nekterych puritanu zde   z predminuleho stoleti jsou   zoufale a asi ti lide ziji v   jine dimenzi. Tento serial je   super a je umysle natocen aby   lidem ukazal,jak to ve   skutecnosti neni. Copak treba   na pohadky se lidi divaji jen   protoze se zazraky deji? Kdo   nema rad sex a veci kolem nej   at si radeji pusti radio   Proglas :D
synek62
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.12.2007
Huff byl lepší
Tento seriál šokuje   sexuálními scénami a   sprostými slovy v hlavním   vysílacím čase (20:00), ale   jinak toho zas tak moc   nenabízí. Snad jen už   pohled na vyšší střední   vrstvu v Kalifornii. Ohledně   názvu seriálu je docela   rušno, dotčena se cítí   m.j. Papričky...
Leeslie
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Mám shlédnuto pár dílů a   pořád si tímhle seriálem   nejsem úplně jistej.Pár   vtipných scén,pár   dojemných scén,pár   ''šokingů'',ale pořád to   není to,co chci.Jediné plus   je u mě herecké   obsazení-David Duchovny   podává skvělí výkon a   konečně se začíná   vymaňovat z Akta X.Postava   jeho ex-manželky podává   také skvělí výkon,ale   hlavně mě zaujala   M.Zima,která po malé   holčičce z Chůvy k   pohledání byla pro mě asi   největším   překvapením.....takže   uvidíme dál,zatím to je u   mě průměr.
Kubee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2010
Podařený seriál, který   kašle na slušnost. Nic není   tabu, vše je povoleno. S   nadšením hltám každý   další díl.
bigosek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2008
V hlavní roli se představil   David Duchovny, který tímhle   seriálem vyvrátil mojí   zidealizovanou představu   klaďase agenta Muldera. Hank   Moody jako spisovatel s   momentální tvůrčí krizí   se řítí životem   nekontrolovanou rychlostí a   řídí se heslem „chlast,   sex, chlast, sex“. Tento   životní standard je navíc   vykreslen peprnými, ale   přesto vtipnými dialogy.   Jedinečný a nenapodobitelný   seriál. Pro mě jednoznačně   nejlepší, jaký jsem kdy   viděla. Každý díl Vám   totiž dávkuje pořádnou   porci černého humoru,   jízlivého sarkasmu,   kousavého cynismu a   výjimečně vtipných   hlášek. Hanka Moodyho si   zkrátka musíte zamilovat!
Utah79
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2010
oblíbený serial
Tak na tento seriál jsem   narazil jen náhodou, a po   shlédnutí 1. dílu, jsem   zjistil že to není tak   špatný jak to vypadá, a   sledoval další a další   díly a čím dál víc mě to   chytalo až jsem si   Californication oblíbil. A   Charlie Rumkla v podání   Evana Hadlera nebo Loo Ashby v   podání Calluma Keitha   Rennieho tak ty jsou nejvíce   fajn, jen škoda že Loo Ashby   už tam nehraje.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih4387minih4387Bod zlomu (1991) 
Point Break n
minih14563minih14563O Janovi a podivuhodném příteli (1990) [TV film] 
O Janovi a podivuhodném příteli n
minih142803minih142803Co na to Češi (2016) [TV pořad] 
Co na to Češi n
minih45615minih45615Neděle ve Ville d'Avray (1962) 
Dimanche de ville ďAvray, Les n
minih60640minih60640Případy detektiva Murdocha (2008) [TV seriál] 
Murdoch Mysteries n
minih6689minih6689Doly krále Šalamouna (2004) [TV film] 
King Solomon's Mines n
minih64402minih64402Odcházení (2011) 
Odcházení n
minih162059minih162059Já, knedlíček (2018) 
Dumplin’ n
minih27553minih27553Sen noci svatojánské (1999) 
A Midsummer Night's Dream n
minih23047minih23047Výkřik v tichu (1990) 
The Reflecting Skin n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zahrada je hra (2005) [TV pořa...

04:15 - 04:40

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Lesy bez budoucnosti?

03:55 - 04:25

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Sedmikráska (2014) [TV film]

04:00 - 05:00

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Casanova (2005)

03:25 - 05:59

56 minut již uběhlo
98 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Alex in Wonder

Alex in Wonder
Alex in Wonder

Ethan Coen

Coen Ethan

Naposled navštívené:
Alex in Wonder

Alex in Wonder
Alex in Wonder

Ethan Coen

Coen Ethan