Duben

Colin Farrell

Povolání:
Rodné jméno:
Colin James Farrell
Národnost:
Věk:
47
Narození:
31.5. 1976, Castleknock, Dublin, Irsko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Colin Farrell se narodil 31.5. 1976 v Dublinu v Irsku. Jeho táta hrál profesiolnálně fotbal, takže Colinovi byla také předurčena kariéra fotbalisty. Později se svojí sestrou začal více koukat na filmy a poflakovat se s kamarády, takže se na fotbal vykašlal.
Zahrál si v pár irskych filmech. Přihlásil se na konkurz do skupiny Boyzone, i kyž neuměl zpívat. Neuspěl. Trpěl depresemi a začal brát drogy. Pak se vzátil k hraní a zahrál si s Brusem Willisem v Hartově válce. Pak získal hlavní roli ve filmu Telefoní budka, který ho proslavil. Po tomto filmu se mu začaly nabídky jen hrnout. Zahrál si ve S.W.A.T..., Alexander Veliký, Test.
Colin miluje divky a nevynechá ani jednu příležitost je dostat do postele. Před rokem se mu narodil syn James, kterého má s bejvalou přítelkyní. Na začátku roku jej převezli na kliniku, kde se lečí se zavislosti na práškach. Colin totiž trpí nespavosti.

Autor: dajur

Životopis (biografie) / Informace:
Irský rebel. Tak by se dal taky nazvat tento pohledný mladík, který přišel do Hollywoodu a nehodlá jej jen tak opustit. Zachovává si tvář a je stále sám sebou. Pivko, ženy a „pařby“ jsou jeho záliby kromě hraní ve filmech. V pouhých 26ti letech si zahrál hned několik velkých filmových rolí a hrál po boku hvězd jako je Tom Cruise, Bruce Willis anebo Kevin Spacey.

Vlastním jménem Colin James Farrell se narodil v hlavním městě Irska, Dublinu. Colin má bratra a dvě sestry. Pochází z již známé rodiny profesionálního hráče fotbalu. Otec jej viděl jako svého nástupce, ze kterého bude stejně velká sportovní hvězda jako byl on. Bohužel tomu tak není. Právě jedna z jeho sester začala studovat na Gaiety School of Drama herectví. A díky tomu se Colin začal vidět spíše jako herec na divadelních prknech a také před kamerou než fotbalista. Po dokončení střední školy následoval sestru a začal navštěvovat stejnou školu.

Poprvé se objevil před kamerou v roce 1996. Bylo to v komediálním seriálu "Ballykissangel". Další rok se objevil v méně známém filmu „Drinking Crude“, což bylo jeho první učinkování ve filmu. A o rok později opět v dalším seriálu Falling for a Dancer. Do té doby si Colina téměř nikdo nevšiml. V dalším celovečerním filmu „The War Zone “si zahrál opět v roce 1999. Tím ale ještě strmá filmová kariéra nezačala.

Po třetí epizodě televizního filmu „David Copperfield“ ve stejném roce skončil s televizním hraním. A posledním filmem, který natočil „doma“ v Irsku, před cestou do Hollywoodu, byl film „Rafinovaný zloděj“ (Ordinary Decent Criminal), kde hlavní roli ztvárnil Kevin Spacey. V tomto filmu se tedy poprvé Colin setkal s někým z Hollywoodu. A to nastal menší zlom.

Colin byl ve stejný rok, po natáčení po boku Kevina Spaceyho, osloven režisérem Joelem Schumacherem (8mm, Telefonní budka) pro natáčení filmu Tigerland, aby obsadil hlavní roli. Za tento film získal ocenění nováček roku. Colinova obliba u diváku šla vzhůru a jeho jméno začalo vyznívat. V roce 2001 si zahrál ve filmu Američtí psanci.

Ten největší zlom v kariéře Colina Farrella byl rok 2002, kde natáčel vedle akční hvězdy Bruce Willise. Jednalo se o válečné drama Hartova válka natáčené z velké části v České republice. Colin zde ztvárnil vojáka v zajateckém táboře, který se snaží obhájit černošského letce křivě obviněného z vraždy. Po tomto úspěchu se ve stejný rok objevil s Tomem Cruisem v hlavní roli, ve filmu Stevena Spielberga „Minority Report“. Po volbě Spielberga mají na Colina spadeno i další režiséři.

Po úspěchu filmu Tigerland se opět setkal s režisérem Joelem Schumacherem, kde si zahrál hlavní roli ve filmu Telefonní budka (Phone Booth). Tím zopakoval úspěch se stejným režisérem, se kterým si velice dobře rozumí.

V létě 2002, v komicksovém filmu Daredevil dostal roli toho největšího padoucha Bullseye. A na konci roku natočil spolu s Al Pacinem thriller The Recruit. V roce 2003 si zahrál další velkou hlavní roli a to ve filmu Alexander, kde ztvárnil Alexandra Velikého.

Colin, jako každý nový herec, začínal hrát za pár dolarů. Sotva to stačilo na obživu. Při jeho zlomu dostal za Hartovu válku honorář 2,5 mil. dolarů. To se odehrálo v již zmiňovaném roce 2002, kde nastal jeho největší zlom. Ještě tentýž rok dostal za roli 8 mil. dolarů. Konkrétně za film S.W.A.T. Zdá se, že všichni mají o něho zájem, dokud nebere 20 mil. za roli. Je vidět, že se tento irský herec v Hollywoodu neztratí.

Autor: Redakce

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Colin Farrell

Farrell Colin

Naposled navštívené:
Colin Farrell

Farrell Colin