Duben

Binnie Barnes

Rodné jméno:
Gittel Enoyce Barnes
Národnost:
Narození:
25.5. 1903, Islington, Londýn
Úmrtí:
27.7. 1998, Beverly Hills, Los Angeles, Kalifornie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Anglická herečka Binnie Barnes, vlastním jménem Gittel Enoyce Gertrude Maude Barnes, se narodila ve Velké Británii 25. 5.1903 v Islingtonu, Londýn. Sotva stačila vychodit základní školu, a už v 15 letech, když utekla od rodičů, se vrhla do víru show bussinesu.
Začínala jako tanečnice ve sboru, pracovala jako hosteska, podařilo se jí získat malou roli v němém snímku v roce 1923 s názvem - Phonofilm. Ovšem, kdo ví, jak by Binnie vlastně dopadla, kdyby se nesetkala s anglickým hercem Charlesem Laughtonem, který v této drobné, temperamentní tmavovlásce rozeznal herecký, i komediální talent. V roce 1929 debutovala ve filmu - Silver Tassie, následovala komedie - Noc na Montmartru – Night in Montmartre. V té době se také v roce 1931 provdala za Samuela Josepha, rozvedli se o 6 let později.
Do širokého podvědomí vešla jako jedna z královských manželek Jindřicha VIII. Její Kateřina Howardová oplývá nejen šarmem, ale i inteligencí. Film - The Private life of Henry VIII – Henryho hrál výborný Ch. Laughton, se stal velkým anglickým úspěchem, nejen svým pojetím a zpracováním, ale i proto, že na scénáři spolupracoval sám Laughton,a později byl film mimořádně dobře přijat nejen v Evropě, ale i USA. Proto už o rok později hraje v dalším „soukromém životě“, ale tentokrát Dona Juana s Douglasem Fairbanksem – The Private life of Don Juan.

To už Binnie Barnes uzavírá v Hollywoodu smlouvu na sedm let, a následují další filmy v romantické, dobrodružné, nebo komediální podobě. Dobrodružný, historický snímek podle F.Coopera – Poslední Mohykán – Last of the Mohicans - 1936, kde hrála Alici Munro, Broadway Melody 1938. S Gary Cooperem v barevném velkofilmu – Dobrodružství Marca Pola – The Adventures of Marco Polo, s Donem Amechem v jedněch ze mnoha zpracování - Tří mušketýrů, kde si zahrála poradnou Lady de Winter. Společenská komedie spolu s Lindou Darnell a Tyrone Powelem – Day-Time Wife.

Přechází pod studio Columbia Pictures, provdává se za známého fotbalistu UCLA M.J. Frankoviche v roce 1940, a mají spolu dva syny Mika a Petera, později dceru Michelle. Mezi mateřstvím natáčí dál po boku dalších významných herců, m.j. Gene Kellyho, Rosalind Russel, a i když to nejsou hlavní role, vždy na sebe upoutá svým jiskřivým hereckým projevem pozornost.Je nezapomenutelná v hudebním filmu - In Old California, I Married an Angel, Barbary Coast Gent. Po roce 1945 už natáčí ročně maximálně jeden film, chce se věnovat rodině, a přehrává se postupně do rolí matek a tet. Hraje i v evropských studiích např. v Itálii – La strada buia, I pirati di Capri. Hrála v TV seriálech a filmech.

V roce 1992 umírá její manžel Michael J. Frankovich. Binie Barnes zemřela o 6 let později dne 27.7. 1998, v Beverly Hills, Los Angeles, California, přirozenou smrtí ve věku 95 let. Binie byla skutečně pilná herečka, resumé jejích rolí ve filmu je 168 snímků.


Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

Fan klub

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

12 minut již uběhlo
138 minut zbývá do konce

ČT2 - Ta naša kapela

02:15 - 02:40

12 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

01:45 - 03:05

42 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:55 - 02:55

32 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Binnie Barnes

Barnes Binnie

Naposled navštívené:
Binnie Barnes

Barnes Binnie