Duben

Zuzana Stivínová (1)

Povolání:
Národnost:
Věk:
50
Narození:
24.7. 1973, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Zuzana Stivínová se narodila v roce 1973 v Praze umělecké rodiny, což rozhodlo i při volbě jejího budoucího povolání zvolila konzervatoř. V roce 1992 zde absolvovala hudebně – dramatický obor. Již během studia hostovala v některých pražských divadlech, např. v Semaforu, v Divadle E. F. Buriana, v Realistickém divadel Z. Nejedlého či v Divadle Na zábradlí.

DIVADELNÍ ANGAŽMÁ
V letech 1991 – 1994 byla členkou divadelního spolku Kašpar, s nímž nastudovala hru ROXANA a dále vynikající drama RŮŽE PRO ALGERNON (v hlavní roli Jan Potměšil), kde ztvárnila roli sl. Kinianové (hra je uváděna v Divadle v Celetné, roli sl. Kinianové v roce 2007 hrála Eva Elsnerová).
Dále se Zuzana Stivínová objevila se spolkem Kašpar např. ve hře KATYNKA Z HEIBRONNU (v režii Michala Dočekala).
V letech 1994 – 2000 působila Zuzana Stivínová v angažmá na scéně Národního divadla, kde zazářila např. jako MARYŠA ve stejnojmenné hře či Markétka ve FAUSTOVI. V Divadle Na zábradlí ztvárňuje roli Kláry ve hře DON JUAN. V roce 1995 obdržela Cenu Alfreda Radoka v kategorii Talent roku.
Od roku 2000 Zuzana Stivínová v Národním divadle hostuje. Mezi její další činnost patří např. spolupráce s Divadlem Bolka Polívky ve hře VARIACE NA CHLAST. Ve hře TEREMIN se představila na scéně Dejvického divadla v režii Petra Zelenky. V jazzopeře DOBŘE PLACENÁ PROCHÁZKA od Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra, nově uváděné na scéně Národního divadla, hraje Zuzana Stivínová roli tety z Liverpoolu.

FILMOVÁ PRÁCE
Zuzana Stivínová se čato objevuje také před kamerou. Jejím debutem byla HOUPAČKA režisérky Věry Plívové – Šimkové v roce 1990. V roce 1998 se objevila v režii Karla Kachyni v televizní inscenaci TŘI KRÁLOVÉ, ale asi největší popularitu jí vynesla stejného roku role ve filmu režisérky Věry Chytilové PASTI, PASTI, PASTIČKY, kde ztvárnila veterinářku Lenku, jež se tvrdě pomstí za znásilnění. V této tzv. hořké komedii předvedla výborný výkon s hlubokým psychologickým podtextem.
Zuzana Stivínová se dále objevila ve filmu ELIŠKA MA RÁDA DIVOČINU z roku 1999, o rok později pak v projektu ZPRÁVA O PUTOVÁNÍ STUDENTŮ PETRA A JAKUBA. Za roli ve filmu režiséra Vladimíra Michálka ANDĚL EXIT z roku 2000 získala nominaci na Českého lva. Roku 2003 ztvárnila hlavní roli v psychologickém příběhu režisérky Michaely Pavlátové NEVĚRNÉ HRY. Tento snímek získal Zvláštní uznání na filmovém festivalu v San Sebastianu a opět byla nominována na Českého lva. Zuzana Stivínová také hraje ve filmu TOYEN režiséra Jana Němce, jež měl premiéru v roce 2005.

DABING
Všestranný talent Zuzany Stivínové dokládá také její práce v dabingu, kam patří např. práce na českém znění seriálu 24 HODIN. Propůjčila mj. také hlas herečce Anně Friel neboli Alžbětě Bathoryové v Jakubiskově filmu BATHORY.

Zpracováno s využitím této publikace:
PROGRAM „DOBŘE PLACENÁ PROCHÁZKA“, vydalo Národní divadlo v Praze, r. 2007

Autor: Petra.Barbie

Životopis (biografie) / Informace:
Z umělecké a herecké rodiny - herečka stejného jména je její teta. Po studiích na konzervatoři MDP, Kašpar, od j994 ND. Vystupuje i jako zpěvačka. Dcera Jiřího Stivína.

Životopis (biografie) / Informace:
Z umělecké a herecké rodiny - herečka stejného jména je její teta.
Po studiích na konzervatoři MDP, Kašpar, od j994 ND. Vystupuje i
jako zpěvačka. Dcera Jiřího Stivína. TV -

Autor/Zdroj: /Sber

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

18 minut již uběhlo
132 minut zbývá do konce

ČT2 - Ta naša kapela

02:15 - 02:40

18 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

01:45 - 03:05

48 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:55 - 02:55

38 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Zuzana Stivínová

Stivínová Zuzana

Naposled navštívené:
Zuzana Stivínová

Stivínová Zuzana