Zari

Jolana Voldánová

Povolání:
Národnost:
Věk:
55
Narození:
12.1. 1969, Pardubice, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Půvabná energická žena, moderátorka Jolana Voldánová, se zapsala do povědomí diváků již v roce 1993, tehdy nastoupila do České televize, posléze v r. 1995 přešla z denních zpráv do hlavní večerní zpravodajské relace Události a Události plus. Stala se všeobecně známou osobností.

Jolana Voldánová vystudovala gymnázium v Pardubicích, poté šla dělat brigádu do pardubické pojišťovny, hrála ochotnické divadla a chtěla studovat na DAMU, jenže její sen o DAMU se rozplynul, nepřijali ji. Jak později řekla: "Snad to bylo dobře, třeba bych se dnes někde v divadle trápila a toužila po rolích, které bych nedostala".

Od r. 1989–1992 pracovala v Československém rozhlase, k této profesi se okrajově vrací v r. 2012, a protože je velký patriot svého rodného města, tak od května 2012 na Českém rozhlasu Pardubice uvádí vlastní talk show Rande s Jolanou, tam si zve zajímavé osobnosti Pardubického kraje.

Má přehršle zájmů a aktivit, divadlo, knihy, cestování, také dobře tančí (v r. 2007 se úspěšně zůčastnila populární taneční soutěže na České televizi "Star dance Když hvězdy tančí" (zde byl jejím partnerem v tanci tanečník Jan Tománek), také maluje ( i když s malováním začala poměrně pozdě - v r. 2010, tehdy navštěvovala Víkendovou školu kreslení v Telči).

Žije se svojí rodinou v obci Nepřevázka u Mladé Boleslavi, je vdaná za podnikatele Petra Císařovského, má tři děti, do manželství si přivedla syna, vyvdala dceru a posléze se jí narodil syn.

Jolana Voldánová získala V letech 1998, 2005, 2006 a 2010 první místo v anketě TýTý v kategorii Osobnost televizního zpravodajství. Počátkem roku 2013 však pro tel. diváky nečekaně odchází z televizního zpravodajství a věnuje se své rodině.

Autor: jmenuji.se.libor

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jolana Voldánová

Voldánová Jolana

Vlastně se nic nestalo

Vlastně se nic nestalo
Vlastně se nic nestalo

Naposled navštívené:
Jolana Voldánová

Voldánová Jolana

Vlastně se nic nestalo

Vlastně se nic nestalo
Vlastně se nic nestalo