Duben

Danny Huston

Povolání:
Národnost:
Věk:
61
Narození:
14.5. 1962, Řím, Itálie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Danny Houston pochádza z rodinného prostredia presiaknutého filmom. Sám Danny Houston je herec a režíser, jeho otec bol filmový režísér John Houston, nevlastná sestra Angelica Houston / známa Mortisha z dvojdielnej hororovej komédie the Addams Family /, scenárista Tony Houston, strýko herca Tonyho Houstona a vnuk herca Waltera Houstona. Jeho matka bola tiež herečka Zoe Sallis iranského pôvodu. Rodičia Dannyho sa však nikdy nezosobášili.
Danny Houston mal s kamerami prvé skúsenosti ako 8 ročný chlapec. Neskôr sa mu filmový priemysel sprotivil. Neskôr sa premohol a stál sa režíser. Jeho prvý film bola dráma Under the Volcano, v roku 1986 natočil duchársku komédiu Mr. Corbett’s Ghost, v roku 1996 natočil thrilér The Maddening, v hlávnej role Burtom Reynoldsom a Angie Dickinsonou. Sám pred filmové kamery predstúpil v roku 1995 v seriály Žijúci v Las Vegas - Living in Las Vegas. Tu hral však vedľajšiu rolu. Potom nasledovala asi dvadsiatka ďalších filmov. Ako herec získal lepšie uplatnenie než režiser a scenárista. Zahral si i postavu podlého boha Poseidona vo filme Súboj titánov /the Clash of the Titans / z roku 2009, V roku 2010 si zahral kráľa Richarda levie srdce vo filme Rydleyho Scotta Robin Hood. Súkromný život Dannyho Houstona až taký šťastný nebol.
V rokoch 1989 - 1992 bol ženatý s herečkou Virginiou Madsen, s ktorou sa rozviedol.V roku 2001 sa oženil po sotva dvojmesačnej známosti s britskou modelkou Katie Jane Evans. Obaja boli pokladaný za šarmantný pár. Lenže toto manželstvo sa rovnako rýchlo skončilo ako začalo. Kattie Jane Evans brala antidepresia a bola liečená na niekoľkých klinikách. Potom prepadla drogám. V roku 2008 zasiahla Dannyho tragická správa - jeho exmanželka Kattie spáchala samovraždu o piatej hodine ráno 28. októbra 2008. S Kattie už nežili spolu od roku 2006. Z toho manželstva má dcéru Stellu, s ktorou žije v Los Angels.

Autor: gabikazavacka

Životopis (biografie) / Informace:
Danny Huston pokračuje v rodinné tradici různorodé tvůrčí kariéry. Začal jako malíř, ale brzy přešel na filmovou režii. Režíroval mnoho televizních a filmových projektů. Chtěl se naučit více o herectví, aby lépe porozuměl filmovému řemeslu a začal brát malé filmové role. To nakonec vedlo k jeho herecké vášni a jeho průlomové roli v nezávislém filmu IVANSXTC. Tento snímek Bernarda Rose byl nominován na několik ocenění Independent Spirit, mezi něž patřilo ocenění za nejlepší mužskou hlavní roli pro Dannyho.

Dále Huston hrál například ve filmu Nepohodlný (rež. Fernand Meirelles), v nezávislém britském snímku Alpha Male, ve filmu Marie Antoinette (rež. Sofie Coppola), v Letci Martina Scorseseho, ve filmu Zrození a 21 gramů.

Danny Huston se narodil v Římě a byl vychováván v Irsku a Londýně. Také žil nějakou dobu v Mexiku a ve Spojených státech. V současné době žije se svou ženou Katie a dcerou Stellou v Los Angeles.

Životopis (biografie) / Informace:
syn režiséra Johna Hustona

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Danny Huston

Huston Danny

Naposled navštívené:
Danny Huston

Huston Danny