Duben

Anthony Michael Hall

Povolání:
Rodné jméno:
Michael Anthony Thomas Charles Hall
Národnost:
Věk:
56
Narození:
14.4. 1968, West Roxbury, Massachusetts, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Celým jménem Michael Anthony Thomas Charles Hall měří 1,88 m.
Narodil se v Bostonu v Massachusetts. Jeho nevlastní otec je manažer televizních show a jeho matka Mercedes Hall je herečka a zpěvačka. Také jeho sestra Mary Christian je umělkyně. Spolu si zahráli ve filmu The Breakfast Club (1985).
Začal jako mladý Steve Allen ve hře The Wake, což byl poloautobiografický snímek. Poté se objevil v roce 1984 v Sixteen Candles. Jeho televizní věhlas zahrnuje cenu Emmy za Gold Bug(1980), kde si zahrál mladého Edgara Poa, nebo Rascals and Robbers: The Secret Adventures of Tom Sawyer and Huck Finn (1982), The Body Human a Orphans, Waifs and Wards.
Byl nejmladším členem pořadu Saturday Night Live - v roce 1975, kdy mu bylo pouhých 17 let. Od 13ti let pil alkohol a v 18ti na něm byl totálně závislý. V roce 1990 s pitím přestal a od té doby abstinuje. Byl vyhlášen na 41. místě ze100 největších dětských hvězd.
Je výborným zpěvákem, hraje na bubny a skládá písně pro svou kapelu Hall of Mirrors. Jeho nejmilejší rolí dosud byl Bill Gates ve filmu Piráti ze Silicon Valley (1999) - líbilo se mu hrál nebohatšího člověka na Zemi. Na základě této role si ho vybral do filmu The Dead Zone(2002)producent Michael Piller. Nejoblíbenější knihou je Eternal Echoes od Roberta O'Donahue.
S kamarádem hercem Robertem Downey Jr. se účastnil natáčení filmů Weird Science (1985), Johnny Be Good (1988) a Hail Caesar (1994, který také režíroval).
Je jedním z původních členů "brat pack". Další byli: Judd Nelson, Mare Winningham, Andrew McCarthy, Demi Moore, Rob Lowe, James Spader, John Cusack, Molly Ringwald, Emilio Estevez and Ally Sheedy.

Autor: efCZa

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Anthony Michael Hall

Hall Anthony Michael

Naposled navštívené:
Anthony Michael Hall

Hall Anthony Michael