Duben

Fran Drescher

Rodné jméno:
Francine Joy Drescher
Známá jako:
Frannie
Národnost:
Věk:
66
Narození:
30.9. 1957, Flushing, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Fran Drescher (celým jménem Francine Joy Drescher) se narodila 30.9.1957 ve Flushing, Queens, New York. Je mladší ze dvou dcer. Absolvovala Hillcrest High school v New Yorku, chodila do školy s Rayem Romanem (známý ze sitcomu Everybody Loves Raymond) . V patnácti poznala muže, se kterým si myslela, že stráví zbytek života. Byl to Peter Marc Jacobson, režisér a producent. Vzali se v roce 1978 a rozvedli se v roce 1999.
Prvně se objevila ve filmu Saturday Night Fever (Horečka sobotní noci) s Johnem Travoltou. Psal se rok 1977.
Jeden z nejhorších okamžiků jejího života proběhl 5.1.1985, dva ozbrojení muži se vloupali do jejího domu, svázali jejího manžela a zatímco jeden z lupičů vykrádal dům, druhý znásilnil Fran a její blízkou přítelkyni Judi, která bohužel ten večer přišla k nim na večeři.
The Nanny (1993-1999) sictom, který ji proslavil. Většina lidí si ji spojuje s Fran Fine, chůvou z Flushing, Queens. Kromě jména a místa, kde vyrostly, mají Fran Drescher a Fran “chůva” Fine mnohem více společného. Rodiče postavy ze seriálu se jmenují Sylvia a Morty, stejně jako skuteční rodiče Fran Drescher. Náhoda? Vůbec ne. Fran Drescher spolu se svým manželem Peterem vytvořili show na základě jejich vlastních nápadů. Za roli v The Nanny byla dvakrtá nominována na cenu Emmy pro nejlepší herečku (1996,1997)
Fran také napsala dvě knihy Enter Whining (1996) a Cancer Schmancer (2002). Obě se staly newyorskými bestsellery.
Fran byla přijata 21.6.2000 na klinu v L.A, poté co jí doktoři diagnostikovali rakovinu dělohy. Včasná operace v nízkém stádiu nemoci zabránila jakýmkoli post-operačním komplikacím. Právě boj s rakovinou popisuje ve své druhé knize Cancer Schmancer.
Po plném uzdravení se Fran vrátila do práce, její sitcom Living with Fran (2005-2006) se ale nedočkal takového ohlasu, takže byl po dvou sezonách zrušen.
V květnu a červnu 2006 se představila v NY ve hře Some Girls, kterou napsal Neil LaBute. Hra byla celkem dobře přijata a ukázala, že Fran není jen komediální herečka, ale dokáže zahráti važné postavy.
Zbožňuje špice, dříve měla jednoho, který se jmenoval Chester, když téměř po dvaceti letech zemřel, nahradila ho Esther. Fran je levačka a žije v Los Angeles, Malibu.


Autor: psychotronic

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Fran Drescher

Drescher Fran

Naposled navštívené:
Fran Drescher

Drescher Fran