Duben

Sandra Bullock

Povolání:
Rodné jméno:
Sandra Annette Bullock
Národnost:
Věk:
59
Narození:
26.7. 1964, Arlington, Virginie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Sandra Bullock je starší dcerou učitele zpěvu Jahna a operní zpěvačky původem z Německa Helgy. Vyrůstala střídavě v Německu a USA se svými rodiči a svou o tři roky mladší sestrou Gesine. Již od dětství se předváděla v dětském sboru, jehož produkci měla na starosti její matka. Když byla ještě teenager, její rodina se přestěhovala zpátky do Washingtonu. Začala studovat střední školu Washington-Lee v Arlingtonu ve Virginii. Po absolvování v roce 1982, začala studovat herectví na East Carolina University v Severní Karolíně. Po úspěšném absolvování se přestěhovala do New Yorku, kde začala svou hereckou kariéru. Zde si zahrála v mnoha divadelních představeních. Její nejúspěšnější role byla pro nekomerční produkci "No Time Flat", za zpodobení jižní krásky získala pochvalnou kritiku. Po tomto úspěchu dostala malou roli v televizi ve filmu "Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man and the Bionic Woman" (1989) a poté co se přesunula do Los Angeles, získala roli v nepříliš úspěšné televizní verzi "Working Girl".

I po tomto neúspěchu se stále držela v herecké branži, což ji přineslo první filmovou roli v "Love Potion No. 9" (1992). Následující rok se objevila v "The Thing Called Love" a v akčním trháku Sylvestera Stalloneho "Demolition Man". Ačkoli její role byla v podstatě skromná získal pozornost filmového producenta Joela Silverse, který ji doporučil režisérovi Janu de Bont.

De Bont zrovna obsazoval role pro nadcházející akční film s autobusem, který veze bombu, Sandra Bullock se mu zalíbila a rozhodl se ji vybrat pro roli Aniie. V obsazení do role Sandry naproti Keanu Reevesovi, se de Bond potýkal s velkým odporem od vedoucích pracovníků filmového studia, kteří si raději přáli nějakou baculatou blondýnku na tuto roli. Režisér vytrval a v roce 1994 ji obsadil do role ve filmu Nebezpečná Rychlost "Speed", jeden z nejúspěšnějších filmů, který doposud natočila. Film popohnal hereččinu slávu více nežli sama osobně očekávala a otevřel jí dveře k dalším významným rolím. Nejprve v hlavní roli ve filmu Síť "The Net", po dokončení filmu se svěřila, že si zamilovala Internet a elektronickou poštu.

Díky dveřím otevřeným dokořán si Sandra v roce 1996 vydělala 6 milionů dolarů. Poprvé na sebe upozornila v romantické komedii "While You Were Sleeping". Film byl kritikou a komerčně úspěšný, herečka pokračovala v rostoucí kariéře ve filmové adaptaci Johna Grishamse "A Time to Kill", kde si zahrála po boku Ashley Judd a Matthew McConaughey. Úspěch v tomto filmu byl poslední, který si mohla na chvíli užít, poté co prudce klesla ve filmech jako "In Love and War" (1996), "Two If By Sea" (1996) a možná taky "Speed 2: Cruise Control" (1997), které byly zklamáním.

Naštěstí pro Sandru se zdálo, že její diváci jí to prominuli a zapomenuli a ona se mohla mírně odrazit v následujících letech ve filmu "Hope Floats" (1998), který také náhodou byl první projekt její produkční společnosti Fortis Films, kterou založila. Ve stejný rok si také zahrála v další romantické komedii "Practical Magic", spolu s Nicole Kidman. Film jí poskytnul další skromný úspěch, jenž ji opět dostal na sedlo a proto Sandra pokračovala v další romantické komedii po boku Bena Afflecka v "Forces of Nature" (1999). Třebaže se film projevil kritikou i komerčně neúspěšný, Sandra získala zpět svou popularitu s mnoha projekty v roce 2000, včetně komedie "Gun Shy" a "28 Days", v komedii na sebe upozornila jako novinová redaktorka.

Následující role v "Miss Congeniality" (2000), jako agentku FBI ji donutili v rámci špionáže účastnit se soutěže Miss U.S.A. Hezká agentka se jí teda zůčastnila, proto aby zabránila bombovému útoku. O dva roky později se objevila v thrilleru "Murder By Numbers" a v dramatu "Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood" (2002).

Sandra Bullock se 16.7.2005 provdala za hvězdu televizní reality show Jesse Jamese. Svatba se konala na kalifornském ranči u Santa Barbary.

Autor: Lumpicek

Životopis (biografie) / Informace:
Sandra se narodila v USA, ale brzy se celá jejich rodina přestěhovala do německa. Otec se živil jako učitel zpěvu a matka podobně, zpívala totiž v opeře. Pod vedením matky hrála Sandra v dětském sboru. Rodina se přestěhovala zpět do Ameriky, když byla Sandra stále mladá. Studovala střední školu Washington-Lee. Poté, v roce 1982, kdy tuto školu dokončila, se přihlásila na hereckou konzervatoř East Carolina University, která sídlila v Severní Karolíně. Po úspěšném zakončení studia se rozhodla přestěhovat do New Yorku, aby rozjela kariéru herečky. Nejdříve začínala hrát v divadle, kde slavila úspěchy, např. v představení "No Time Flat", kde získala na svou stranu nejen diváky, ale i kritiky.

Svůj debut si odehrála v americkém thrilleru "Hangmen" v roce 1987. Poté dostala nabídku na roli v televizním filmu "Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man and the Bionic Woman" v roce 1989. Do dalších menších rolích se rozhodla přestěhovat do Hollywoodu, tedy do Los Angeles, kde získala učinkování v seriálu "Working Girl". Bohužel tento seriál neslavil takové úspěchy, jak si Sandra představovala. Hlavní role přišla až o tři roky později s filmem "Love Potion No. 9". Tím šla Sandry sláva vzhůru.

Největší zlom v její kariéře přišel až v roce 1993, kde si zahrála po boku Sylvestera Stallone a Wesleyho Snipese v akčním filmu "Demolition Man". Díky tomuto filmu si ji totiž všiml filmový producent Joel Silvers, který se o ni zmínil režiséru Janu de Bontovi. Sám režisér se v roce 1994 totiž připravoval a sháněl herce pro svůj nový film "Nebezpečná rychlost" (Speed). První hlavní roli osadil Keanu Reeves a druhou hlavní roli dostala právě Sandra v roli Annie, i když si producenti přáli spíše blondýnu. Film překonal očekávání všech a Sandra Bullock se stala hvězdou. Hned po té se vrhla na film "Síť" (The Net), kde se setkala s počítači a díky natáčení tohoto filmu si zamilovala internet a elektronickou poštu i v soukromém životě.

Po filmech "A Time to Kill" s Ashley Judd a Matthew McConaughey v roce 1996, následoval, ve stejném období, film "In Love and War". Za tyto dva filmy si Sandra přišla na 16,5 miliónů dolarů. Po úspěchu prvního dílu "Nebezpečná rychlost" na sebe nenechalo pokračování dlouho čekat. Přišlo v roce 1997 pod názvem "Speed 2: Cruise Control". Další rok byla Sandra nejen úspěšná ale i pracovitá a natočila celé 3 filmy a jeden dabbing - "Hope Floats", "Making Sandwiches", "Practical Magic" v roli Sally Owens a poslední film "Princ Egyptský" (The Prince of Egypt), kde dabovala hlas Miriam.

Sandra si založila vlastní produkční společnost Fortis Films a první jmenovaný film "Hope Floats" byl jejím prvním, který tato společnost produkovala. S Benem Affleckem si zahrála ve filmu "Forces of Nature" z roku 1999, jednalo se o romantickou komedii. V roce 2000 natočila film "Gun Shy" a film "28 dní" (28 Days), kde hrála úspěšnou newyorskou novinářku po boku Viggo Mortensena. A ve stejný rok natočila ještě film "Slečna drsňák" (Miss Congeniality). Za tento film inkasovala 12 500 000 dolarů.

V roce 2002 natočila thriller "Murder by Numbers", komediální drama "Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood" a film "Two Weeks Notice" kde si zahrála po boku Hugha Granta. V roce 2003 si zahrála ve filmu "Exactly 3:30" a na rok 2004 připravuje film "Vapor", kde si zahraje s Ralphem Fiennesem.

Autor: Redakce

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sandra Bullock

Bullock Sandra

Naposled navštívené:
Sandra Bullock

Bullock Sandra