Duben
ohodnotit

Život Davida Galea

The Life of David Gale

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
131 minut
Premiéra v ČR:
8/2003
„Zločin je jasný. Pravda ne.“

Komentáře k filmu Život Davida Galea

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.3.2011
přízemně emotivní dílo
ty ženský jsou ale   potvory... tuším, že   snímek podle skutečnosti,   dostal mne do děje...   téměř všechny filmy z   vězeňského prostředí, kde   víme, že skončí injekcí,   mne baví... zvláště pokud   je to příběh ze života a   my vlastně ani nevíme, jak   to skutečně bylo... Kevin je   přesně ten typ člověka,   který si pohrává s našimi   myšlenkami a my nevíme, co   si o něm myslet... tudíž -   film - perfektně obsazen...   snad jen nebude vodítkem pro   české studentky, nebo naopak   - profesoři, známkujte nás   tak, abychom my holky prošly   do dalšího ročníku :-)
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Každý, kdo viděl alespoň   jeden Spaceyho film ví, že   bude koukat s otevřenou pusou   až do konce. Tady je to   mimořádně napínavé.   Výkony všech herců jsou   skvělé. Kdybych neviděla   poslední pět minut, dala   bych 8, ale ten konec všemu   dodá smysl a zvedne film o   třídu výš.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2010
Život Davida Galea
Tenhle film mě vtáhl do   děje ani jsem nevěděla jak.   Jak jinak než vynikající a   snad nejtalentovanější   herec Kevin Spacey, který   vždy dokáže že je   geniální herec. Příběh je   velmi zajímavý, nevšední a   rozhodně konec velmi   překvapivý a dokonalý. Po   shlédnutí filmu mohu říct,   že tenhle film se řadí mezi   mé oblíbené filmy. Spolu s   Kevinem hraje Kate Winslet a   Laura Linney a obě jsou   vynikající ostatně jako   vždy. Vynikající trojce.
x-gill
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2010
Film, který stojí za to vidět!
Tak tenhle film mě opravdu   dostal. Film skončí, ale   vaše myšlenky uhání,   přeskakují a neustále   přemítají o dokonalosti   tohoto příběhu, o smyslu   života hlavních hrdinů, o   jejich odhodlanosti,   přesvědčení, chcete-li...   Jedná se o úchvatný   příběh, který navíc   podtrhují skvostné herecké   výkony hlavních   představitelů (Spacey,   Linney a samozřejmě   Winslet).Výborný triler,   skvělá hudba!
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.8.2010
Film mě nenechal vydechnout.   Děj plný zvratů a napětí,   dokonce jsem se přistihla,   že radím hrdinovi, co má   dělat a co ne....Výborný   scénář, který nemá chybu.   Já jsem tedy konec opravdu   nepředvídala, tak dobrá asi   nejsem. Jediné, za co dávám   bodík dolů je režie. Trochu   mi vadily předěly mezi   vzpomínkami a současností,   vypadaly trochu amatérsky.   Jinak určitě stojí za   vidění!
wlki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2010
...
skvele herecke obsazeni v   trosku nudnem a utahanem   zacatku se ve druhe polovine   zmeni ve zbesily boj o   zachranu zivota..Konec trosku   ocekavany, ale i presto   prekvapivy.
Otek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2010
Film Život Davida Galea   stojí za to vidět. Postupné   gradování děje Vás nutí   sledovat film až do konce.   Konec se dá trochu   očekávat. Ale přesto   nenechá oko suché. Dobře   vyprávěný příběh,   skvělí herci.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Výborně vystavěný   příběh, který s každou   další odhalenou informací   přináší nový, jiný   pohled na zápetku.   Každopádně scénář nemá   chybu! Uvědomění si   nedokonalosti systému a její   dokázání - a to i za   obětování života..to chce   odhodlání, které je zde   výborně vykresleno. Film má   několik vrcholů a je stále   lepší a lepší.
Za   jedinou vadu filmu - za kterou   si mohu sama - si mohu sama a   to, že jsem ho neviděla   úplně od   začátku...škoda...ale i tak   mne chytnul a nemohla jsem se   odtrhnout.
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Nenápadná kvalita
Tento film jsem objevil   úplně náhodou.Nenápadný   snímek,který je ale   přinejmenším opavdu   zajímavý.Mám rád tento typ   filmu,kdy na konci na Vás   čeká překvapení.Život   Davida Galea mě opravdu po   všech stránkách příjemně   překvapil,ať se to týká   samotného děje filmu nebo   hereckých výkonů.Takže   doporučuji všem,kteří   mají rádi překvapení na   konci filmu.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.2.2009
Na jednu stránku slušný a   napínavý thriller a na   druhou stranu pokus o   společenské drama o kritice   trestu smrti. Velice dobří   Spacey a Winslet zachraňují   zbytečně roztahaný děj, u   kterého by neuškodilo   menší prostřííhání.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2008
Velmi zvláštní snímek   který se nesnaží najít   správnou cestu a ukázat nám   jestli je správné popravovat   lidi nebo ne, ale snaží se   ukázat že i v dnešní době   je ten systém špatný a má   spousty chyb...Začátek filmu   vlastně začíná koncem, ale   až na konci filmu vám dojde   co to má znamenat…Příběh   má zajímavé tempo, v jednu   chvíli to má grády a vy   sedíte s přilepeným   obličejem na monitoru a   čekáte co bude dál, a v tu   chvíli to režisér nezvládl   a režisérské otěže mu   nějak vypadli z rukou, a jak   na horské dráze je to   téměř celý film…Až na   takových 15 závěrečných   minut kdy Kate Winslet pomalu   odkrývá dost neuvěřitelnou   a pro mě nepochopitelnou   pravdu…Docela nudné mi   přišlo vypravování   životního příběhu Kevina   Spaceho kde o všechno   přišel, chápu že to tam   musí být ale jak jsem psal o   pár řádků nahoře   režisérovi v tuhle chvíli   vypadli již zmiňované   otěže…K hereckým   výkonům nemám co dodat   stačí vědět že tam hrají   esa jakým bezesporu jsou, ale   výsledný dojem to   nezachránilo!!!
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2008
Spacey rulez!
Trebaze absolutne nesouhlasim   s celkovym vyznenim filmu a   trest smrti povazuji v   nekterych pripadech za jedine   spravny, je tenhle snimek diky   vynikajicimu herectvi KS   naprosto perfektni.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.5.2008
Výborní herci v hlavních   rolích (Kevin Spacey , Kate   Winslet , Laura Linney) ,   chytlavé téma boje proti   trestu smrti v USA a konec   plný zvratů. Film by snesl   ještě rochu prostříhat ,   hodně mě iritovaly ty vsuvky   při přechodu vyprávění z   minulosti do přítomnosti a   režie je krapet mdlá. Musím   se ovšem přiznat , že při   závěrečném verdiktu jsem   byl schovívavější díky   opět nádherné Kate Winslet   a jejímu neskonalému šarmu.   78%
Miluska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2007
Tak znova...Kevin je proste   absollutna jednotka...tento   film ma dostal do   kolien...kvalitny pribeh a do   konca som sa nenudila ani na   minutku. Film bol vyborny a   Kate Winslet zacinam konecne   povazovat za herecku a vobec   mi nevadi.
Pri tomto   filme Vam na konci budu behat   zimoriavky, pri tomto filme   som ostala ako obarena. Klobuk   dolu
Nalimex
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.9.2007
Spacey,Spacey a ešte raz   Spacey.
Je úžasný a   presvedčivý. Inak ten záver   je minimálne smrteľne   mrazivý keď si človek   uvedomí že čo obetu a   prečo.Ja by som taký   dôsledný nevedel byť
zdeluk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2007
Film, který by se dal   zařadit do   "škatulky" thriller   ale také krimi...vyprávění   osudu člověka, kterého   čeká trest smrti a   člověka, kterého si sám   vězeň vybral k tomu, aby   rozuzlil jeho příběh a   přivedl jej na pravou   míru...film má zajímavé   rozuzlení (vlastně jím sám   děj začíná).
huron
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.5.2006
Film bezesporu zajímavý.   Skvělý Spacey (ostatně jako   vždy), mile mě překvapila   Kate Winslet, kterou moc   nemusím (upřímně, s těmi   blond vlasy vypadala - s   prominutím - jako štětka),   originální nápad s   překvapivým koncem. Bohužel   jsem se až do půlky nudil a   celé to působilo spíš jako   politická agitka.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.1.2006
První polovina filmu je   slabší průměr, příliš   dlouho nás zavádí do děje   a herecké výkony nejsou   také zrovna moc dobré ani   ten Spacey není   nejvěrohodnější, čím se   ale film blíží ke konci   tím je přece jenom   poutavější, zápletka se   zlepšuje a začínám se   bavit, konec tento film přece   jenom zachránil a můžu   říct, že stojí za   zhlédnutí. Prostě nic extra   nečekejte, žádnou kvalitní   kameru, skvělé výkony nebo   výjimečnou řežii ale o   zajímavém temátu a dobře   stráveném čase se zde   mluvit dá.
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.2.2005
To, že je Kevin Spacey   jedním z nejlepších   současných herců je   nepochybné, a tak tenhle film   stojí výrazně na jeho   výkonu. Námět je velmi   dobrý a z tohoto pohledu si   myslím, že se s ním dalo   naložit líp. Hlavně téma   sebeobětování mi přišlo   poněkud přehnané. Ale jinak   film se silnými emocemi,   který rozhodně nenudí.
Deny_IP
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2004
Velmi zajimave
Pekny film se zajmavou   zapletkou a jeste zajimavejsi   rozuzleni, myslim ze nikdo   nemuze u filmu nudit Kevin   Spacey podal velmi dobry vykon   - trosku mne pripominal   Russela Crowea ve vrcholne   forme naopak Kate Winslet   trosku nepresvedciva
Dawidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2004
Podle mého je to povedený   snímek, který člověka   dojme. Mě především   dostalo to že někdo může   položit svůj život jenom   proto, aby ukázal jak jsou   soudy a vyšetřování   neschopné. Je to originální   a nemá to chybu, člověk se   i poučí
lelvicek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2004
Podle mě moc pěkný film,   účel to splnilo, Spacey mě   opět nezklamal, je to   famózní herec....jedno oko   určitě nezůstalo suché
mmartina
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.5.2004
Tři hvězdičky patří   Kevinovi, jinak jsem moc   zklamaná, jak film dopadl a   to hlavně v tom, že vůbec   nic nevyřešil..jen se tak   tvářil. Konec byl zmatený,   uspěchaný a o ničem.   Škoda, že tak vysoce   potenciální látka skončila   v koši.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46167minih46167Láska krvácí (2008) [Video] 
Love Lies Bleeding n
minih48561minih48561Hlasy ze záhrobí (1991) 
Voci dal profondo n
minih54613minih54613Nějak se to komplikuje (2009) 
It's Complicated n
minih62506minih62506Snídaně se Scotem (2007) 
Breakfast with Scot n
minih5462minih5462Čelisti (1975) 
Jaws n
minih29661minih29661460 podezřelých (2000) 
Drowning Mona n
minih34023minih34023Krvavá stopa (2002) 
Blood Work n
minih67472minih67472Sherlock (2010) [TV seriál] 
Sherlock n
minih37980minih37980Dvacet devět palem (2002) 
Twentynine Palms n
minih60998minih60998Nebojte se tmy (2010) 
Don't Be Afraid of the Dark n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

16:05 - 17:00

10 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

ČT2 - Refreš/h/

16:10 - 16:35

5 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

40 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

40 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10